-
Με βάση τα τεκταινόμενα στην εγχώρια πολιτική σκηνή έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής θα προκηρύξει ωσονούπω εκλογές. Συμμερίζεστε την άποψή μου?
-
Με βάση τα τεκταινόμενα στην εγχώρια πολιτική σκηνή έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής θα προκηρύξει ωσονούπω εκλογές. Συμμερίζεστε την άποψή μου?
-
Με βάση τα τεκταινόμενα στην εγχώρια πολιτική σκηνή έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής θα προκηρύξει ωσονούπω εκλογές. Συμμερίζεστε την άποψή μου?
-
σαμπως ξερει και ο ιδιος?
καθε 3 ωρες παιρνει το Ρουσοπουλο και ρωταει ποσοι βουλευτες του απεμειναν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σαμπως ξερει και ο ιδιος?καθε 3 ωρες παιρνει το Ρουσοπουλο και ρωταει ποσοι βουλευτες του απεμειναν.
Το χειρότερο είναι πως απεργούν οι δημοσιογράφοι...
Αν λακίσει και κανάς Τατούλης, αύριο θα το μάθει και αυτός και ο Θόδωρος!!! -
Νομιζω οτι θα παραδοθει στην χλευη του λαου εαν ζητησει παλι εκλογες,δεν πιστευω οτι θα το κανει εντος του 2008
-
Ακούγεται για Μάϊο αλλά δε βλέπω το λόγο ( από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε)να αυτοκτονήσει τόσο νωρίς. Εκτός κι αν περιμένει να τα πάει ο Γίωργος τόσοοο χειρότερα για να ξαναβγεί ( αν δεν του φάει τη θέση η Μπακ. στο μεταξύ).
-
θα έλεγα ναι...Νομίζω πως πλέον στους κόλπους της κυβέρνησης έχει επικρατήσει η λογική ότι μετά τα απανωτά ξεμπροστιάσματα υπουργών και στελεχών, την εγχώρια οικονομική δυσπραγία και τα εντεινόμενα φαινόμενα κομματικής απειθαρχίας, ίσως είναι καλύτερα να προσφύγουν άμεσα σε εκλογές με 2 επιδιώξεις: Πρώτο να παλέψουν για την οριακή έστω εκλογική νίκη τώρα που κατά πως φαίνεται το Πασόκ έχει ανοδικές τάσεις αλλά δεν έχει πάρει οριστικό κεφάλι, ώστε να αποφύγουν τη διαφαινόμενη αυξανόμενη φθορά τους και, κυρίως, σε συνδυασμό με τη διεθνή οικονομική κρίση να αποφύγουν να χρεωθούν και το πικρό ποτήρι της κατάθεσης Προυπολογισμού (γίνεται το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου) που μοιραία αναμένεται εξαιρετικά αντιλαικής φυσιογνωμίας.
Δεύτερο, να συσπειρώσουν την παραδοσιακή εκλογική τους βάση για να αποφύγουν τον κίνδυνο σοβαρών περιπετειών για την παράταξή τους μελλοντικά (διαρροές προς Καρατζαφέρη, λοιπά κόμματα).
Αν δε μου επιτρέπετε μια παρακινδυνευμένη άποψη, δε θα θεωρούσα εντελώς απίθανο η αποπομπή Δαιλάκη και ο τρόπος που εξελίχθηκε αυτή η ιστορία να είναι ακόμα και μιλημένη εκ των έσω προκειμένου να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ταυτόχρονα να ηρωοποιηθεί ο πρωθυπουργός στα μάτια των αφελών ψηφοφόρων και να ανασύρει επιχειρηματολογία του τύπου...εγώ είχα όλη τη διάθεση να προχωρήσω σε αλλαγές και να πάω μπροστά τη χώρα αλλά τα συμφέροντα και οι Αποστάτες της παράταξης με έριξαν...οπότε εξακολουθώ να έχω ηθικό πλεονέκτημα έναντι του Πασόκ και απεμπλέκομαι από τους δυσμενείς συσχετισμούς της κοινής γνώμης των τελευταίων ημερών (κάλυψη αρχικά Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου κλπ).
Παρεπιπτόντως, είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι ο μηχανισμός Ρουσόπουλου κάνει κουμάντο στον Καραμανλή και κινεί όλα τα νήματα στο πεδίο της κυβέρνησης; Αν δεν είμαι ο μόνος, έχω και μια θεωρία επ αυτού -
Πάντως Δράμα και Σέρρες είναι δίπλα-δίπλα.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Παρεπιπτόντως, είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι ο μηχανισμός Ρουσόπουλου κάνει κουμάντο στον Καραμανλή και κινεί όλα τα νήματα στο πεδίο της κυβέρνησης; Αν δεν είμαι ο μόνος, έχω και μια θεωρία επ αυτού
Για λέγε...
-
Η συνωμοσιολογική περσόνα μου, μού λέει ότι από τα φαγοπότια του Βατοπεδίου, την εκχώρηση επιχειρήσεων και δραστηριοτήρων του ευρύτερου δημοσίου (που γίναν ή κυοφορούνται), τις ιστορίες ομολόγων , μετοχής Γερμανού-ΟΤΕ κλπ και την απαραίτητη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού διαπλοκή μεταξύ των αντίστοιχων οικονομικών λόμπυ και του συστήματος διαπλοκής Ρουσόπουλου που υφίσταται (αν δε λαδώσεις το γραναζάκι μας κύριε Υ επιχειρηματία δε θα μεθοδεύσουμε την απαξίωση και εκχώρηση της Χ δραστηριότητας για πάρτι σου), σημαντικό μέρος από τα κέρδη πήγαινε στα κομματικά ταμεία της ΝΔ ως μαύρο πολιτικό χρήμα εν γνώσει ή με την ανοχή του πρωθυπουργού και τώρα ο ανωτέρω μηχανισμός τον έχει στο χέρι.
-
Eκλογές πάλι εεε?
Αν και δεν παρακολουθώ τηλεόραση πλέον σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ,από συζητήσεις ξόφαλτσες κι απο εφημερίδες του νετ κάτι μυρίζομαι....
Το ερώτημα.
Θα αλλάξει τπτ?
Οχι φυσικά.
Πάλι τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάρουν το ~80% του ναρκομανούς έλληνα (ένα 20% είναι τα άμεσα λαμόγια και οι υπόλοιποι τα θύματα και οι μισοί από δ' αυτους οι ανίκανοι με το τυπικο πτυχίο στο χέρι που σέρνονται απ το βουλευτή για βόλεμα) και η ελλάδα θα είναι ένα κάτι τις μέσα στον προυπολογισμό του έτους 2008.
Και την επαύριο θα φωνάζει γιατί δεν έχει παιδεία,σιδηροδρομο,νοσοκομεια.......ψωμι παιδεια ελευθερία,θα θυμηθει κι αυτά απο συνήθεια λογω του οικογενειακού κλίματος της διαιώνισης του πολιτικού κλίματος!!!Ααααα θα μας φταίνε και οι αμερικάνοι οι Γερμανοί,οι γιουγκοσλαβοι οι εβραιοι και η κακή κατάρα......
Το έχω ξαναδεί το έργο....
OFF
-
Βασικά, αν δεν το θυμάστε, παραδοσιακά στην Ελλάδα εκλογές γίνονται ΜΟΝΟ σε 2 περιπτώσεις:
1ον: όταν γουστάρει το κυβερνόν κόμμα (και γουστάρει μόνο όταν είναι βέβαιο ότι θα τις κερδίσει)
2ον: όταν εξαντλείται η 4ετία (δηλαδή όταν σε κανένα σημείο της 4ετίας, μετά το 1ο έτος τουλάχιστον, δεν είναι το κυβερνόν κόμμα σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές, οπότε 'εξαντλεί τη λαϊκή εντολή διότι δεν παίζει με τους θεσμούς μπλαμπλα').Κάντε τώρα παιχνίδι.
-
-
Yπάρχει και τρίτη περίπτωση....
-
Δεν νομιζω...........υπαρχουν σχεδια ακομα να υλοποιηθουν.....εξαλου η κυβερνηση εχει ισχυρη, νωπη εντολη απο το λαο Αν γινουν ομως, θελω να δω το ποσοστο εκεινων που θα προσελθουν στις εκλογες και θα αποφασισουν για το 100% του ελληνικου λαου
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βασικά, αν δεν το θυμάστε, παραδοσιακά στην Ελλάδα εκλογές γίνονται ΜΟΝΟ σε 2 περιπτώσεις:1ον: όταν γουστάρει το κυβερνόν κόμμα (και γουστάρει μόνο όταν είναι βέβαιο ότι θα τις κερδίσει)
2ον: όταν εξαντλείται η 4ετία (δηλαδή όταν σε κανένα σημείο της 4ετίας, μετά το 1ο έτος τουλάχιστον, δεν είναι το κυβερνόν κόμμα σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές, οπότε 'εξαντλεί τη λαϊκή εντολή διότι δεν παίζει με τους θεσμούς μπλαμπλα').Κάντε τώρα παιχνίδι.
3ον: Όταν αυτοί που το στήριξαν για να εκλεγεί, αποσύρουν την υποστήριξή τους
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
3ον: Όταν αυτοί που το στήριξαν για να εκλεγεί, αποσύρουν την υποστήριξή τουςΟι ισχυροί υποστηρίζουν αυτόν που θα τους κάνει τα γούστα. Υποθέτω ότι η 'Δεξιά' κάνει τα γούστα των ισχυρών, αυτό δεν 'λέμε' τόσο καιρό;
Στο θέμα μας:
Από το 85 ως το 89 είχε κατακρημνισθεί η λαϊκή υποστήριξη. Χρειάστηκε να τον βγάλουν με την καρέκλα από το πρωθυπουργικό γραφείο (μαζί με μερικούς υπουργούς, πχ έναν τ. στρατηγό που 'δεν παρέδιδε στη δεξιά').
Έκανε εκλογές όταν ήταν ισχυρός και τα γκάλοπ θετικά. Μετά εξάντλησε κι αυτός μαζί με τους Γιάννους και λοιπούς τη 'λαϊκή εντολή'.
Έκανε τη μεγαλύτερη πολιτική βλακεία της καριέρας του: ΔΕΝ έκανε εκλογές, όπως ο Σημίτης, όταν μαμούσε η ΝΔ, δηλ. λίγο πριν την υπόθεση των Σκοπίων. Θα είχε κοντά 200 βουλευτές και κανένας Σαμαράς δεν θα τον απασχολούσε. -
oxi πάλι εκλογες προς Θεού!!!!
Οχι γιατί αν ερθει το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τα ιδια οπότε άδικα θα πάνε τόσα έξοδα για αφισες και οικονομικες ενισχυσεις των κομματων.
Οχι γιατι θα μπλεξουμε με την πολυ πιθανη μη αυτοδθναμία κανενος κομματος που ποιος ξέρει πού θα οδηγησει; κυβέρνηση 2 η περισοτερων κομματων η οποία θα συναπάγεται με γκρινια μουρμουρα και απειλες ή ακομα και επαναλαμβανομενες ακλογες... -
θα εξαντληθεί η 4ετια. Δεν τον παίρνει για εκλογές ....ούτε βεβαίως τον Γιωργάκη. Ο Τσίπρας θα προσεύχεται καθημερινά ...
Εκλογές 2008(?)