-
Καλησπερα σε ολους σας,
Έχω ξοδέψει παρα πολυ χρονο εδω κ μηνες για να βγαλω εστω κ την παραμικρη ακρη..
Αρχικα το ονομα μου ειναι Μιχαλης κ ειμαι 24 ετων. Αποφασισα να πας στην Αγγλια για μεταπτυχιακο κ για να μην αγορασω κ παλι αυτοκινητο στην αγγλια κ μου πιασουν τον ποπο στην μεταπωληση, αποφασισα να παρω το δικο μου απο Ελλαδα!
Εδώ ξεκινουν τα προβληματα! Όταν λεω δικο μου εννοω κυριως συναισθηματικα, γτ στη πραγματικοτητα ειναι στο ονομα του πατερα μου. Το αυτοκινητο ειχε αγοραστει με δοσεις (δανειο) π σημαινει πως ισχυει παρακρατηση κυριοτητας.
Στην Ελλαδα καλυπτομαι κανονικα να οδηγω το αυτοκινητο αυτο απο πριν κλεισω τα 23 π ισχυε κ η προσαυξηση 30% λογω νεου οδηγου. Βρηκα λοιπον την εθνικη π μου προσφερει καλο 'ντιλ' αλλα μ ειπαν πως στην πρασινη καρτα θα αναφερεται μοναχα το ονομα του ιδιοκτητη (πατερα μου) κ οχι του οδηγου εμενα...
Για Ελλαδα αυτο δεν ειναι προβλημα διοτι στην Ελλαδα ασφαλιζεται το αυτοκινητο γ ολους τους οδηγους π ειναι ανω των 23! Στην Αγγλια ομως ασφαλιζεται ο οδηγος κ οχι το αυτοκινητο! Τι σημαινει αυτο πρακτικα? Το οτι αν εισαι ανω των 25 κ εισαι ασφαλισμενος στο δικο σου αυτοκινητο μπορεις να οδηγησεις οποιοδηποτε αλλο (οπως τουλαχιστον ανεφεραι η δικη μου Ασφαλεια γ το αγγλικο αυτοκινητο)!
Το θεμα ειναι πως ανησυχω... φοβαμαι μηπως με σταματησουν κ εχω ντραβαλα..
Ξερει κανενας να μου πει τι γινεται στην περιπτωση μου? Δεν νομιζω πως ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος που θελησε να οδηγησει το αυτοκινητο του 'πατερα του' εκτος ελληνικων συνορων... ???????
Θα εκτιμουσα πολυ αμεσες απαντησεις αφου ουσιαστικα το αυτοκινητο μου θα φορτωθει σε φορτηγο (βαριεμαι να το οδηγησω) σε ακριβως 5 μερες!!!
Ευχαριστω πολυ,
Μιχαλης Κ.
-
Καλησπερα σε ολους σας,
Έχω ξοδέψει παρα πολυ χρονο εδω κ μηνες για να βγαλω εστω κ την παραμικρη ακρη..
Αρχικα το ονομα μου ειναι Μιχαλης κ ειμαι 24 ετων. Αποφασισα να πας στην Αγγλια για μεταπτυχιακο κ για να μην αγορασω κ παλι αυτοκινητο στην αγγλια κ μου πιασουν τον ποπο στην μεταπωληση, αποφασισα να παρω το δικο μου απο Ελλαδα!
Εδώ ξεκινουν τα προβληματα! Όταν λεω δικο μου εννοω κυριως συναισθηματικα, γτ στη πραγματικοτητα ειναι στο ονομα του πατερα μου. Το αυτοκινητο ειχε αγοραστει με δοσεις (δανειο) π σημαινει πως ισχυει παρακρατηση κυριοτητας.
Στην Ελλαδα καλυπτομαι κανονικα να οδηγω το αυτοκινητο αυτο απο πριν κλεισω τα 23 π ισχυε κ η προσαυξηση 30% λογω νεου οδηγου. Βρηκα λοιπον την εθνικη π μου προσφερει καλο 'ντιλ' αλλα μ ειπαν πως στην πρασινη καρτα θα αναφερεται μοναχα το ονομα του ιδιοκτητη (πατερα μου) κ οχι του οδηγου εμενα...
Για Ελλαδα αυτο δεν ειναι προβλημα διοτι στην Ελλαδα ασφαλιζεται το αυτοκινητο γ ολους τους οδηγους π ειναι ανω των 23! Στην Αγγλια ομως ασφαλιζεται ο οδηγος κ οχι το αυτοκινητο! Τι σημαινει αυτο πρακτικα? Το οτι αν εισαι ανω των 25 κ εισαι ασφαλισμενος στο δικο σου αυτοκινητο μπορεις να οδηγησεις οποιοδηποτε αλλο (οπως τουλαχιστον ανεφεραι η δικη μου Ασφαλεια γ το αγγλικο αυτοκινητο)!
Ξερει κανενας να μου πει τι γινεται στην περιπτωση μου? Δεν νομιζω πως ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος που θελησε να οδηγησει το αυτοκινητο του 'πατερα του' εκτος ελληνικων συνορων... ???????
Θα εκτιμουσα πολυ αμεσες απαντησεις αφου ουσιαστικα το αυτοκινητο μου θα φορτωθει σε φορτηγο (βαριεμαι να το οδηγησω) σε ακριβως 5 μερες!!!
Ευχαριστω πολυ,
Μιχαλης Κ.
-
Καλησπερα σε ολους σας,
Ευχαριστω πολυ,
Μιχαλης Κ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θα βγάλεις πράσινη κάρτα κανονικά και θα τους πεις στο κάτω μέρος να γράψουν driver: Michael .....
Μπορούν να γράψουν ένα,δύο και τρία ονόματα οδηγών....+1
-
Όπως είπαν οι αποπάνω.
Προσωπικά όμως θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στα μεταχειρισμένα εκεί.
- Θα είναι ποιό εύκολο να οδηγείς με δεξιοτίμονο εκεί.
-Θα δείς ότι οι τιμές είναι χαωτικά ποιό χαμηλές σε σχέση με την Ελλάδα και θα μπορέσεις να έχεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με ότι θα έβρισκες εδώ.
Απλά επειδή εκεί η αγορά δουλεύει σωστά, αυτό που θα πάρεις 2nd hand θα το μεταπουλήσεις σε πολύ λιγότερα χρήματα όταν τελειώσεις με το μεταπτυχιακό.
- Θα είναι ποιό εύκολο να οδηγείς με δεξιοτίμονο εκεί.
-
Ειλικρινα σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!!!
Ενημερωσα τον ασφαλιστα μου σχετικα κ θα φροντισει ΑΣΑΠ !!! :Ρ
Τα αυτοκινητα στην Αγγλια ειναι όντως πολύ φτηνα σε σχεση με Ελλαδα κ η αληθεια ειναι πως μπορεις πολυ πιο ευκολα να ελεγξεις την πορεια του αυτοκινητου σε σχεση με ατυχηματα κλπ.
Θα σας πω ομως κατι αλλο... Ειχα αγορασει το 2005 ενα ΓΚΟΛΦ 1.4 μοντελο 2003 οπου ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν γυναικα (πραγμα π σημαινει πως στην χειροτερη περιπτωση θα ειχε ζημια ο δισκος πλατο-ω (δεν ξερω πως γραφεται :Ρ ). Το αγορασα σε ευρω 12,000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλα ειχα ενα αυτοκινητο με 25,000 χιλιομετρα κ συμπεριφορα καινουριου!!! Για να μην τα πολυλογουμε, οταν αποφασισα να το πουλησω (1 μηνα πριν φυγω) το εβαλα αγγελια παντουυυυ!!! Αφου αγανακτησα γτ εως κ την τελευταια μερα δεν ειχα λαβει ουτε ενα τηλεφωνημα... το πηγα στο γαραγε απο οπου το ειχα αγορασει 1.5 χρονια μετα κ με περιπου 12,000 χιλιομετρα παραπανω! Μου ειπε στην ψυχρα πως το παιρνει σε ευρω 8,000 !!! Περιττο να πω πως απο την επομενη μερα εσπασαν τα τηλεφωνα γ να το δωσω 10,000 !!!
Περαν του ΓΚΟΛΦ π ειναι ενα αυτοκινητο τοσο αξιοπιστο π ακομη κ στην Αγγλια η τιμη του δεν πεφτει, σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια βρισκεις τρομερες προσφορες... Οι ασφαλειεσ τους ομως ακομη κ με τα 2 χρονια no claims π εχω αποκτησει.. ειναι απλα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ !!!
Και παλι ευχαριστω γ τις πληροφοριες σας κ χαιρομαι π επιτελουσ υπαρχει στο διαδυκτιο αυτη η πληροφορια, ετσι γ να μην πανικοβαλονται κ οι υπολοιποι 'δευτεροι' οδηγοι!!!
Πρασινη Καρτα για οδηγο περαν του ιδιοκτητη