-
Ποιος πιστευετε οτι θα ειναι ο επομενος προεδρος των ηπα; εγω βλεπω τον γερο να κερδιζει και καθαρα κιολας. ο μαυρος φορμαριστηκε νωρις ενω ο γερος θα φορμαριστει στους τελικους! το momentum ειναι με το μερος του. σε σχεση με μας παντως οποιος και να βγει ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ειναι. χεσμενους μας εχουν.
-
Ποιος πιστευετε οτι θα ειναι ο επομενος προεδρος των ηπα; εγω βλεπω τον γερο να κερδιζει και καθαρα κιολας. ο μαυρος φορμαριστηκε νωρις ενω ο γερος θα φορμαριστει στους τελικους! το momentum ειναι με το μερος του. σε σχεση με μας παντως οποιος και να βγει ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ειναι. χεσμενους μας εχουν.
-
-
-
Εχει καμια σχεση ο Μακ Κειν με τις ομώνυμες πατατες;
-
O Obama μου έχει κάνει απρόσμενα καλή εντύπωση, έχω παρακολουθήσει αρκετά εκπομπές και εισησεογραφία και έχω εντυπωσιαστεί. Ο McCain πάντως δεν πιστεύω πως είναι όσο ανίκανος όσο παρουσιάζεται από τα -τραγικά συνήθως- ελληνικά ΜΜΕ. Οι υποτίθεται ακραίες θέσεις του τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο ακραίες (με την κακή έννοια, πχ θρησκευτικός φανατισμός) από αυτές ενός τυπικού έλληνα πολιτικού.
Όπως και να έχει πιστεύω πως οποιαδήποτε χώρα αν επιλέγει έναν καλό ηγέτη δημιουργεί θετικό αντίχτυπο και στις υπόλοιπες. Εν προκειμένω η ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο οπότε το αντίκτυπο είναι σημαντικότερο.
-
ΗΠΑμερικάνος πρόεδρος ΜΑΥΡΟΣ;
Δεν πα' να λένε ό,τι θέλουν τα γκάλοπ... Οι ΗΠΑμερικάνοι δύσκολα θα τον ψηφίσουν την κρίσιμη ώρα. Αυτό πιστεύω.
Ούτε καν οι Λατίνοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. -
Με τη λογική αυτή θα μπορούσαμε να πούμε: ΗΠΑμερικάνος αντιπρόεδρος γυναίκα? κ.ο.κ.
------>πρόεδρος ο Nader
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν πα' να λένε ό,τι θέλουν τα γκάλοπ... Οι ΗΠΑμερικάνοι δύσκολα θα τον ψηφίσουν την κρίσιμη ώρα. Αυτό πιστεύω.
Ούτε καν οι Λατίνοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι.Στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου δυσκολο. Οι ΗΠΑ ειναι ετοιμες και για γυναικα και για Αφροαμερικανο προεδρο.
Γινεται πολυ διαβουλευση για την καινουργια αντιπροεδρο του Μακειν. Προσωπικα νομιζω οτι ον Ομπαμα εκανε τραγικο λαθος που δεν ζητησε απο την Χιλαρι να γινει η αντιπροεδρος. Οποτε ο Μακειν παιζει το ιδιο παιχνιδι αλλα αναποδα. Προσπαθει να παρει τις γυναικες που θα ψηφιζαν την Χιλαρι και δεν εχουν βασικες διαφορες στα πιστευω με την Παλιν. Οποτε το εργο των δημοκρατικων ειναι δυσκολο. Υπαρχουν πολλοι θυμωμενοι ψηφοφοροι που αισθανονται οτι η Χιλαρι δεν αντιμετωπισθηκε στα ισια. Αν ειναι αρκετοι/αρκετες και θα πανε απο την αλλη μερια τοτε θα εχουμε παλι ρεπουμπλικανο προεδρο.
-
Καλά, να δούμε πόσο έτοιμες είναι οι ΗΠΑ για μαύρο Πρόεδρο.
Πριν λίγο πάντως το άκουσα: για πρώτη φορά, λένε, μπροστά ο γέρος στις δημοσκοπήσεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ούτε καν οι Λατίνοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι.Ο Obama είναι μαύρος (λόγω πατέρα) που μεγάλωσε, ανατράφηκε και σπουδασε ως λευκός (λόγω μητέρας). Από το χωρισμό των γονιών του (όταν ο barakος ήταν γύρω στα 4, νομίζω) συναντήθηκε με τον πατέρα του μόνο 1-2 φορές. Θέλω να πω ότι, παρά το μελαμψό του, έχει τη νοοτροπία λευκού. Αυτο φυσικά, τον κάνει αντιπαθή στους Λατίνους.
Οτι και να γίνει πάντως, μη σκάτε. Θα τον σώσει ο Jack Bauer....
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γινεται πολυ διαβουλευση για την καινουργια αντιπροεδρο του Μακειν. Προσωπικα νομιζω οτι ον Ομπαμα εκανε τραγικο λαθος που δεν ζητησε απο την Χιλαρι να γινει η αντιπροεδρος.Τραγικό λάθος όσον αφορά στη διαδικασία (πιθανής) εκλογής του ή όσον αφορά την ικανότητα του σχήματος να κυβερνήσει;
-
Ένας Γαβριήλ λείπει τώρα.....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γινεται πολυ διαβουλευση για την καινουργια αντιπροεδρο του Μακειν. Προσωπικα νομιζω οτι ον Ομπαμα εκανε τραγικο λαθος που δεν ζητησε απο την Χιλαρι να γινει η αντιπροεδρος.
Τραγικό λάθος όσον αφορά στη διαδικασία (πιθανής) εκλογής του ή όσον αφορά την ικανότητα του σχήματος να κυβερνήσει;
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Με την Hilary θα έβγαινε μεν πιο εύκολα (αν όντως τα καταφέρει) αλλά θα κυβερνούσε με περισσότερα προβλήματα. Αν του βγεί το ρίσκο και εκλεγεί καλά έκανε και δεν την διάλεξε.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ένας Γαβριήλ λείπει τώρα.....Αν έλεγα εγώ 'ένας skullone λείπει τώρα..' πως θα αντιδρούσες?
-
Κι αμα βγεί ο Ομπάμα, υπάρουν και οι snippers μη σκάτε. Σιγά μη δεχτεί το κατεστημένο έναν μαύρο τόσο εύκολα
-
Πιστεύω ότι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα.
Όποιος και να εκλεγεί η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή δεν αλλάζει και η στάση τους απέναντι στην Ελλάδα το ίδιο.
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι ο Μακ Κέιν παίζοντας σωστά και εκτός πλήρους καταστροφικής παρουσίας στην τηλεμαχία με τον Ομπάμα θα κερδίσει τις εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι ο παραδοσιακός Νότος της Αμερικής (ακόμα και Φλώριντα) πολύ δύσκολα θα επέλεγε Μαύρο Πρόεδρο.
-
Πιστευω (θελω να πιστευω) πως έστω και οριακά ο Ομπάμα θα τα καταφέρει να προκριθεί. Δεν νομίζω πως το χρώμα του αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα εν έτη 2008. Προσωπικά πάντως αυτόν θα επέλγα μιας και φαίνεται λιγότερο πολεμοχαρής και περισσότερο διαλακτικός... φαίνεται οπως είπα... δεν το διαπιστώσαμε ακόμα.
Ο McCain απο την άλλη έχει το κλασσικό ύφος COWBOY, και λαικίζει αρκετά...
Στην ουσία το αποτέλεσμα θα μας δείξει και το επίπεδο ωριμοτητας του μέσου Αμερικάνου. Ελπίζω να διδάχτηκε απο το πάθημα του με την δεύτερη θητεία Bush...
-
Τί ακριβώς διδάχθηκε; Αφού οι μισοί Αμερικάνοι πρόκριναν ως βασικό υποψήφιο για τη θέση του ηγέτη τους έναν πάστορα με διαλεκτική πιο ακραία από του Μπους.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Υπαρχουν πολλοι θυμωμενοι ψηφοφοροι που αισθανονται οτι η Χιλαρι δεν αντιμετωπισθηκε στα ισια. .Τελικά τα ίδια σκατά έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Θυμωμένοι δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν ρεπουμπλικάνο πρόεδρο επειδή αδικήθηκε η κακογαμημένη Χίλαρη, η οποία δεν είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια της μονομαχίας τους. Μάλιστα.
Το άλλο πάλι, οι γυναίκες θα ψηφίσουν την Παλιν (καμία σχέση με τη δικιά μας την Πάλλη;) επειδή φοράει σερβιέτα (ακόμα τουλάχιστον) και κατουράει καθιστή (ασχέτως του τί στο διάολο πρεσβεύει και εκπροσωπεί) αξίζει επίσης ψυχιατρικής διερεύνησης.Μου θυμίζει σκηνή από τους Απαράδεκτους, όπου η Ρένια το αστροπελέκι δεν ψήφισε τον Βλάσση για πρόεδρο του ΚΟΛΑΝ, επειδή την προηγούμενη νύχτα των εκλογών της παρέας , ο Βλάσσης είχε ξενοκοιτάξει άλλη γκόμενα κι η Ρένια είχε σπαστεί.
John McCain ή Barak Obama