-
Καλησπερίζω ολόκληρο το forum...και δηλώνω ενθουσιασμένος!! Σας διαβάζω πολύ καιρό αλλά είναι το πρώτο μου post. Αρχές του χρόνου έγινα κάτοχος ενος auris 1.6, αλλά επειδή θεώρησα τουλάχιστον υπερβολή το κόστος για ζάντες αλουμινίου μαμά (282+ΦΠΑ 16'') ...η μία (πάντως ο πωλητής μου είπε πως είναι δωρεάν η τοποθέτηση.. ), το αγόρασα με σιδερένιες και γλύτωσα 1000+ ευρώπουλεσιον.
Αnyway, έχοντας βάλει και κάποια χρήματα στην άκρη κοιτάω για ζάντες aftermarket...πάντα στη μαμά διάσταση (ελαστικά 205/55/16 οπότε 16άρα ζάντα) γιατί είμαι πολύ (μα πολύ) καχύποπτος σε αλλαγές σε γωνία offset, κέντρο περιστροφής...και οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται η διατάραξη της γεωμετρίας του οχήματος. Η ΤΟΥΟΤΑ και η κάθε ΤΟΥΟΤΑ μάλλον ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε λαστιχά που απλά θέλει να βγάλει λεφτά όσο φιλότιμος και αν είναι. Ποια η απορία θα μου πείτε;;
Φυσικά ιδέες και προτάσεις (με κόστος περί τα 500-600) και κάποιο καλό μαγαζί (στην τοποθέτηση βέβαια)...προσανατολίζομαι κυρίως σε Momo και Οz..αλλά η κάθε πρόταση δεκτή εννοείται (είμαι κοντά στην TEN-S Black της Momo)...Και αν ξέρει κανείς από βάρος τι παίζει....λέμε τώρα
Α! και κάτι άλλο, φίλος θέλει να αλλάξει πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου ('κυψέλες' στη μάσκα) με αλουμίνιο. Έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη σας??
Αυτά!!! Ελπίζω να μην κούρασα.
Το forum είναι απλά άπαιχτο... -
Καλησπερίζω ολόκληρο το forum...και δηλώνω ενθουσιασμένος!! Σας διαβάζω πολύ καιρό αλλά είναι το πρώτο μου post. Αρχές του χρόνου έγινα κάτοχος ενος auris 1.6, αλλά επειδή θεώρησα τουλάχιστον υπερβολή το κόστος για ζάντες αλουμινίου μαμά (282+ΦΠΑ 16'') ...η μία (πάντως ο πωλητής μου είπε πως είναι δωρεάν η τοποθέτηση.. ), το αγόρασα με σιδερένιες και γλύτωσα 1000+ ευρώπουλεσιον.
Αnyway, έχοντας βάλει και κάποια χρήματα στην άκρη κοιτάω για ζάντες aftermarket...πάντα στη μαμά διάσταση (ελαστικά 205/55/16 οπότε 16άρα ζάντα) γιατί είμαι πολύ (μα πολύ) καχύποπτος σε αλλαγές σε γωνία offset, κέντρο περιστροφής...και οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται η διατάραξη της γεωμετρίας του οχήματος. Η ΤΟΥΟΤΑ και η κάθε ΤΟΥΟΤΑ μάλλον ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε λαστιχά που απλά θέλει να βγάλει λεφτά όσο φιλότιμος και αν είναι. Ποια η απορία θα μου πείτε;;
Φυσικά ιδέες και προτάσεις (με κόστος περί τα 500-600) και κάποιο καλό μαγαζί (στην τοποθέτηση βέβαια)...προσανατολίζομαι κυρίως σε Momo και Οz..αλλά η κάθε πρόταση δεκτή εννοείται (είμαι κοντά στην TEN-S Black της Momo)...Και αν ξέρει κανείς από βάρος τι παίζει....λέμε τώρα
Α! και κάτι άλλο, φίλος θέλει να αλλάξει πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου ('κυψέλες' στη μάσκα) με αλουμίνιο. Έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη σας??
Σημασία έχει εκτός από τη διάμετρο (16'' για σένα) το πλάτος που θα βολέψει καλύτερα το λάστιχο (μάλλον 6,5-7 για σένα, αν είσαι οριακός προτιμάς την πιο στενή αλλιώς η φαρδύτερη σου σταθεροποιεί καλύτερα το λάστιχο αλλά βρίσκει και πιο εύκολα στα πεζοδρόμια), το offset που δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από την μαμά (μπορείς να βρεις τα offset που διαθέτουν οι διάφορες μαμά ζάντες για το μοντέλο σου) και η κεντρική τρύπα που καλό είναι να είναι ακριβώς όσο πρέπει χωρίς να χρειαστεί ειδική προσθήκη κεντραρίσματος κλπ (το κέντρο σηκώνει το βάρος και όχι τα μπουλόνια). Το καρέ (η ακτίνα του κύκλου που σχηματίζουν οι τρύπες και βέβαια ο αριθμός αυτών είναι βασικό. Συχνά πρέπει να αλλάξεις και μπουλόνια με κατάλληλου υλικού και μακρύτερα... (πιθανή επιπλέον χρέωση). Άλλη επιπλέον χρέωση είναι και οι προαιρετικές αλλά πολύ όμορφες μεταλλικές βαλβίδες αέρα καθώς και τα αντικλεπτικά μπουλόνια.
Για τα βάρη των ζαντών και τις σημαντικότατες διαφορές τους μπορείς να πάρεις μια ιδέα εκεί: http://www.wheelweights.net/' target='_blank
Γενικά οι σφυρήλατες (forged) είναι καλύτερες, ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες, από τις χυτές (cast).
Μετά από αυτά σύντομα θα καταλάβεις ότι μερικές ακριβές όντως αξίζουν τα λεφτά τους ενώ άλλες όχι...
Καλή τύχη!
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ... Κ.Α