-
Πόσα χλμ έχει το μοτέρ;
-
Τα ελατήρια των βαλβίδων έχουν ορισμένο μήκος που το αναφέρει το Autodata ( νομίζω ) μετριέται το μήκος τους με το παχύμετρο και αν έχουν πέσει, τότε τα αλλάζουμε, αν έχουν το σωστό μήκος, δεν χρειάζονται αλλαγή.
-
έχει 125χιλιάδες.
ωραία θα πω στον τύπο να τα δει γιατί δεν μου ανέφερε τίποτα για τα ελατήρια και εγώ το σκέφτηκα σήμερα.
ευχαριστώ! -
Ιταλικά μπουρδέλα...
Βάζει μπροστά ο αδερφός μου το Punto και ακούγεται παράξενα, στο δρόμο χειροτερεύει, δεν μπορεί να κρατήσει ρελαντί και βγάζει λευκό καπνό από την εξάτμιση και κάπου από τον κινητήρα. Όλα αυτά από κρύο μοτέρ και σε μικρή σχετικά απόσταση, δεν πρόλαβε να ανεβάσει θερμοκρασία.
Οδική --> συνεργείο. Διάγνωση: φλάντζα.Το λάδι είναι καθαρό, δεν έχει πάρει νερά και αντίστοιχα το νερό δεν έχει λάδια μέσα. Όμως έβγαλαν τα μπουζί και έφτυσε νερό από μέσα ο κινητήρας. Αυτό (καθώς δεν έκανε καταδύσεις το αμάξι), μαζί με τον ατμό από την εξάτμιση συνηγορούν στο ότι έσκασε η φλάντζα. Θα ανοιχτεί αύριο ο κινητήρας για αντικατάσταση της φλάντζας. Ταυτόχρονα, είπα να αλλαχτεί και ο ιμάντας (+ρουλεμάν, τεντωτήρες κλπ) μιας και είναι ευκαιρία. Ο μάστορας το έχει σίγουρο ότι θα χρειαστεί πλανάρισμα και η κυλινδροκεφαλή. Γιατί;
Το νερό -θεωρητικά- δεν πλημύρρισε τους θαλάμους καύσης αλλά έτρεχε σιγά-σιγά, οπότε φαίνεται ότι γλιτώσαμε το hydraulic lock. Επίσης, προσπαθώντας να το βάλουν μπροστά στο συνεργείο, η μίζα δεν έχει επαρκή ισχύ για να κάνει ζημιά ακόμα και αν είχε γεμίσει κάποιος κύλινδρος, n'est ce pas; Υπάρχει τρόπος να ελεχθεί αν οι μπιέλες είναι εντάξει, χωρίς να ανοιχτεί εντελώς ο κινητήρας; Κοιτάζοντας τη διαδρομή των πιστονιών και το αν αυτά σταματάνε στο ίδιο ύψος στο ΑΝΣ τους αρκεί;Η εκτίμηση για το κόστος επισκευής μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 350-400€, μαζί με τον ιμάντα. Με την ευκαιρία αυτή, μπορούμε να ελέγξουμε/αντικαταστήσουμε τίποτα άλλο στο κινητήρα; Ιδέες, προτάσεις, συλληπητήρια τηλεγραφήματα, όλα δεκτά.
*ΥΓ.: Τυχερό είναι το Funto, αν το έκανε αυτό σ'εμένα δεν θα φώναζα την οδική βοήθεια αλλά κατευθείαν μια εταιρία ανακύκλωσης... *
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Με την ευκαιρία αυτή, μπορούμε να ελέγξουμε/αντικαταστήσουμε τίποτα άλλο στο κινητήρα; Ιδέες, προτάσεις, συλληπητήρια τηλεγραφήματα, όλα δεκτά.αντλια νερου & θερμοστατη.
Λογικα θα αλλαξουν και μπουζι, λαδια, φιλτρο λαδιου και παραφλου. (?)
Για μπιελες κτλ μην ανησυχεις, η κεφαλη πιθανον να μη χρειαζεται πλανισμα αλλα συνηθως γινεται 'για καλο και κακο' (για να 'καθισει' καλυτερα) ή για να δικαιολογηθει ενα επιπλεον εξοδο.Δες και το θετικο:
Σου εβγαλε τη μια απο τις 3 πιο διαδεδομενες βλαβες.
Σε 3 μηνες θα καει ο εγκεφαλος και σε 6 το ηλεκτρικο μοτερ τιμονιου.
Μετα θα ειναι σκυλι. -
όπως τα λέει ο σάξον είναι, ετοιμάσου για μοτέρ τιμονιού
αν μιζάρεις με νερό στους κυλίνδρους, κινδυνεύεις να πάρεις μπιέλες στο χέρι, είναι ο νούμερο ένα κανόνας στα off road, αν μπει νερό στον κινητήρα, πρώτα βγάζουμε μπουζί, μιζάρουμε και μετά προσπαθούμε να βάλουμε μπροστά.
Σε ντίζελ δε θυμάμαι τί μπορείς να κάνεις
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δες και το θετικο:
Σου εβγαλε τη μια απο τις 3 πιο διαδεδομενες βλαβες.
Σε 3 μηνες θα καει ο εγκεφαλος και σε 6 το ηλεκτρικο μοτερ τιμονιου.
Μετα θα ειναι σκυλι.Τι σκατά, προγραμματισμένα είναι τα ρημάδια και κάνουν όλα το ίδιο?
(έχω συναντήσει το ίδιο με πούντο - φλάτζα ) -
Τελικά 500€ ο λογαριασμός, με νέο ιμάντα, αντλία νερού, λάδια, ψυκτικό υγρό και κολλάρα (θερμοστάτη δεν ξέρω αν άλλαξαν, αλλά απ'ότι είδα στο Haynes είναι πιο εύκολη δουλειά και δεν χρειάζεται τόσο 'ξεθάψιμο').
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τελικά 500€ ο λογαριασμός, με νέο ιμάντα, αντλία νερού, λάδια, ψυκτικό υγρό και κολλάρα (θερμοστάτη δεν ξέρω αν άλλαξαν, αλλά απ'ότι είδα στο Haynes είναι πιο εύκολη δουλειά και δεν χρειάζεται τόσο 'ξεθάψιμο').Μια χαρα. Τωρα ειναι ετοιμο για καμμια 100000χλμ σερι.
-
Τελικά 500€ ο λογαριασμός, με νέο ιμάντα, αντλία νερού, λάδια, ψυκτικό υγρό και κολλάρα (θερμοστάτη δεν ξέρω αν άλλαξαν, αλλά απ'ότι είδα στο Haynes είναι πιο εύκολη δουλειά και δεν χρειάζεται τόσο 'ξεθάψιμο').
Μια χαρα. Τωρα ειναι ετοιμο για καμμια 100000χλμ σερι.
άθλος
-
Aι ρε 'μαστορα'...
Φτιαξε κανα Polo...Υ.Γ. Ολο λεμε για καφε και ολο εδω τα λεμε....
-
δε χαλάνε ρε τα ρημάδια
Υ.Γ. Ολο λεμε για καφε και ολο εδω τα λεμε....
άλλαξε μια φλάντζα κι έλα
-
Μια χαρα. Τωρα ειναι ετοιμο για καμμια 100000χλμ σερι.Πολύ βιάζεσαι! Έχουμε κάτι ηλεκτρικά να φτιάξουμε πρώτα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μια χαρα. Τωρα ειναι ετοιμο για καμμια 100000χλμ σερι.
Πολύ βιάζεσαι! Έχουμε κάτι ηλεκτρικά να φτιάξουμε πρώτα...
Mην πειραξεις τιποτα, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να αυτοεπισκευαστουν.
-
ειδικά τώρα που πιάσαν οι βροχές
-
Δυστυχώς μάλλον έφαγα φλαντζιά.
Άναψε λαμπάκι θερμοκρασίας, σταμάτησα μετά από λίγο, άνοιξα το καπώ και έβγαινε καπνός (όχι πολύς) από τη μηχανή, το δε δοχείο αντιψυκτικού υγρού ήταν τελείως άδειο. Έριξα νερό απιονισμένο που είχα μαζί μου, περίμενα να κρυώσει και πήγα κι αγόρασα ροζ υγρό από ένα βενζινάδικο (ροζ είχε και πριν). Γέμισα, έκανα μια διαδρομή 20 λεπτών, το ξανακοίταξα και είχε πέσει πολύ η στάθμη. Αγόρασα άλλο, πράσινο αυτή τη φορά γιατί δεν έβρισκα άλλο (έγραφε στην ετικέτα ότι έκανε για κάθε τύπο κινητήρα), του έριξα το μισό, όσο χρειαζόταν δηλαδή, έκανα άλλα 20 λεπτά διαδρομή.
Το ξανακοίταξα και είχε πέσει πάλι η στάθμη χαμηλά. Άνοιξα την τάπα κι άρχισε να 'φουσκώνει' το υγρό και μετά ξανάπεσε. Έριξα και το υπόλοιπο και περιμένω τώρα να πάω συνεργείο.
Υπόψην ότι δεν άναψε ξανά λαμπάκι θερμοκρασίας μετά την πρώτη φορά.Τον ήπια; Αν ναι, πόσο πάει το μαλλί; Έκανα λάθος που έριξα νερό (είχα δει σε παρόμοια φάση να το κάνει κάποιος) και μετά που ανακάτεψα ροζ με πράσινο αντιψυκτικό (μου είχαν πει παλιότερα ότι δεν έχουν ουσιαστική διαφορά);
Να πάω στην αντιπροσωπεία ή σε (πολύ κοντινό) συνεργείο της γειτονιάς που τον ξέρω και με ξέρει;
-
Όταν έριχνες το καινούριο νερό ελπίζω να δούλευε το μοτέρ...
Για το ανακάτεμα, δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα χρώματα, αλλά είθισται να λέμε πως δεν είναι αναμείξιμα μεταξύ τους.
Το θέμα είναι πού πήγε την πρώτη φορά το παραφλού. Είχες καιρό να το ελέγξεις;
-
Έβγαζε άσπρο καπνό από την εξάτμιση και μύριζε περίεργα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έβγαζε άσπρο καπνό από την εξάτμιση και μύριζε περίεργα;Edit: δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο για την εξάτμιση. Δεν αποκλείεται, αλλά δεν το είδα. Από τον κινητήρα έβγαινε λευκός καπνός και μια μυρωδιά.
Όταν έριχνες το καινούριο νερό ελπίζω να δούλευε το μοτέρ...
Για το ανακάτεμα, δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα χρώματα, αλλά είθισται να λέμε πως δεν είναι αναμείξιμα μεταξύ τους.
Το θέμα είναι πού πήγε την πρώτη φορά το παραφλού. Είχες καιρό να το ελέγξεις;
Το κοιτάζω όταν ανοίγω το καπώ για συμπλήρωμα νερού υαλοκαθαριστήρων. Δεν είχε χάσει σχεδόν καθόλου εδώ και χρόνια. Είχα σβήσει τη μηχανή για 2-3 λεπτά πριν ρίξω το απιονισμένο νερό.
-
Είδες από που έβγαινε ο καπνός; Θα μπορούσε να είναι κολλάρο ή σωληνάκι και όχι φλάντζα κεφαλής.
Καμμενη φλαντζα....