-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Δεν πειράζει, και το 'δε με απασχολεί' είναι ένα είδος απάντησης που μου δίνει να καταλάβω πως σκέφτεσαι. Αυτό μόνο ήθελα, σε ευχαριστώ για την ειλικρίνιά σου.
Ο.Κ λοιπών.Εαν ικανοιήθηκες τωρα,μετα απο δεκα επαναλλήψεις,και όντως καταλαβες τι εννοώ,έχει καλώς.
Επειδη όμως πιστευω οτι απο τις απαντησεις μου όλες,κρατησες κατι που 'μοιάζει' με αρνητικο (το 'δε με απασχολει') και απέρριψες όλα τα άλλα,θα μου επιτρέψεις να θεωρω πώς δεν έψαχνες ποτε σου για ειλικρινή απάντηση μεσω της συζητησεως,αλλά για μια λέξη στην οποία θα βασιστεις για να παίξεις.
Αυτη ειναι φτηνη δικηγορία,και σου το εντόπισα εξ'αρχης (και μου'λεγες διαφορα)Ο,τι πεις φίλε ΗUNTER.
Με άλλα λόγια μου λες ότι 1ον δέχεσαι ότι υπάρχουν επιμέρους τμήματα στη διαδικασία, απλά δε θες να μπεις στον κόπο να τα αναλύσεις, και 2ον ότι, εφόσον τα χρειάζεσαι **όλα **αυτά τα επιμέρους τμήματα μαζί για να αντλήσεις απόλαυση από τη δραστηριότητα 'κυνήγι', χρειάζεσαι και τα συναισθήματα (ποια είναι άραγε στην περίπτωσή σου;) που σου προκαλεί το να πυροβολείς ένα ζώο εκ του ασφαλούς κι από απόσταση, και τη θέα του ζώου που σφαδάζει στο έδαφος μέχρι να το αποτελειώσεις, κλπ. ΟΚ. Είχα την περιέργεια τι μπορεί να σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στην όλη διαδικασία, κι αν κάτι σε χαλάει, επειδή ξέρω και πιο 'μαλθακούς' κυνηγούς από σένα.Η διαδικασία είναι ενιαία.Οσο κι'άν θες να σου την αναλύσω,δεν γινεται.Δεν θα μου άρεσε το ίδιο το κυνήγι με σημερα εαν του έλειπε το οποιοδηποτε απο τα 'επιμέρους' τμήματά του.
Είναι σαν να ρωτας,'για ποιό σημείο γουσταρεις την γυναίκα σου' και να μη δεχεσαι απαντησεις 'διότι την γουσταρω ολόκληρη' αλλα να ζητας να σου πώ 'μου αρέσει η μύτη της'.Δεν βγαίνουν όμως ετσι τα συμπερασματα.πρεπει να μπορεις να βλέπεις εξ'ολοκλήρου και όχι επι'μέρους
Ξερω πώς θα παραστησεις και πάλι οτι δεν καταλαβες,και θα ξαναπεις για σφαδαζοντα καημενα ζωάκια,και αιματολάγνους κυνηγούς,αλλα τουλάχιστον δεν μπορεις πλέον να πείς οτι δεν προσπάθησα πραγματικά σκλήρα μαζι σου.Οι δεκα απο τις είκοσι σελίδες του θεματος,είναι συνεχόμενες εξηγήσεις πρός εσένα.
Δεν θελεις να προχωρησει η συζήτηση,αλλα εμένεις συνεχως στα ίδια και στα ίδια.Ένα ακόμα ερώτημα που έχω στο μυαλό μου:
Πώς θα βλέπατε κάποιον που κυνηγάει για ψυχαγωγικούς λόγους (επειδή του αρέσει το κυνήγι) κάποιο είδος που 'επισήμως' δεν απειλείται με εξαφάνιση, σε σχέση με κάποιον άλλο, που κυνηγάει ένα μη θηρεύσιμο είδος επειδή αυτός και η οικογένειά του πεθαίνουν της πείνας και δε θεωρεί ότι έχει καλύτερη επιλογή; Το κίνητρο κάνει τη διαφορά ως προς τον τρόπο που βλέπετε τον άλλο ή όχι;Μπερδευεις (όπως και ξανα νωριτερα) το νόμο με την ηθική.
Η αναγκη για επιβίωση δεν χρειαζεται ηθική στήριξη.Σε εποχες πείνας,εχει παρατηρηθει και το φαινόμενο του καννιβαλισμου.Ούτε και αυτο είναι ανήθικο
Αλλα ο νόμος (που ειναι διαφορετικός της ηθικής) ειναι το ίδιο για όλους.Οσο ο νόμος ισχύει,και δεν γίνουν τροποποιήσεις,ο δευτερος τιμωρείται ενω ο πρώτος όχι.
Οσο κι'αν επικαλλείσαι την ηθικη σου στο δικαστηριο,θα κριθεις δια του νόμου
Εσυ ζητας λοιπών την ηθική κριση εδω μεσα,εμπλέκοντας το νόμο. -
Έχω μια σκυλίτσα κόκερ(κυνηγετικό υποτίθεται, 3 χρόνων) που είναι πολύ ζωηρό. Το έχω 9 μήνες στην πόλη, να κυκλοφορεί
σε διαμέρισμα και μπαλκόνια, φροντίζοντας να το πηγαίνω σε πάρκα να παίζει. Τους άλλους 3 μήνες είναι σε χωριό σε
αγρόκτημα ελεύθερο.
Το σκυλί τρελλαίνεται να του πετας οτιδήποτε (πχ το μπαλάκι του),
και να ψάχνει σαν παλαβό να το βρεί(παίρνοντας αμπάριζα ότι βρίσκεται μπροστά του).
Έχω επίσης και δυο πιτσιρίκια που το μαλιαγρίζουν.Το παράξενο(και γι αυτό κάνω εδώ αυτήν την αναφορά) είναι πως όταν βρεθεί δίπλα σε ένα πτηνό, πχ
περιστέρι, δεκαοχτούρα τα αγνοεί πλήρωςΠως το ερμηνεύετε αυτό;
Η δικιά μου ερμηνία είναι η εξής.
Δεν του λείπει η τροφή, δεν του λείπει η κοινωνικότητα , δεν του λείπει το παιχνίδι, κι έτσι
δεν πυροδοτείται το ένστικτο του κυνηγιού.Και είναι σκύλος. Δεν το έχει ανάγκη κι ας είναι κυνηγόσκυλο.
kyan έγραψε
Και τέλος, θεωρώ άδικο το γεγονός ότι οι πολέμιοι του κυνηγιού έχετε βάλει τον HUNTER στη γωνιά
και τον βαράτε όλοι μαζί, αν και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα.
Θα προτιμούσα να συζητάμε όλοι με όλους αντί να τον αντιμετωπίζετε ως volksteufel.Νομίζω το πρόβλημα είναι οι ειρωνίες.
Πάνω σ αυτό αν πάρεις το thread απ την αρχή θα διαπιστώσεις πως έχει πέσει η ειρωνία σύννεφο, απο και πρός
διάφορους πόστερς.
Νομίζω πως ο HUNTER πχ έχει φάει λιγότερη ειρωνία απο μένα που σαφέστατα έχω πεί λιγότερο την άποψή μου.
Οσο αφορά απόψεις, νομίζω εθελοντικά θέτει κι απαντάει κι αυτός και γώ κι ο καθένας.
Καί όλοι στο τέλος κάτι θα έχουμε κερδίσει. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Να υποθέσω είσαι συναισθηματικά flat όταν το σκοτώνεις; Δεν νοιώθεις τίποτα δηλαδή;
Ξαναγραψα και νωρίτερα (αλλα δεν το κουόταρες εδω) οτι υπάρχει όντως ενος είδους δεσμός αναμεσα στον θηρευτη και στο θηραμα,ο οποίος δεσμος δεν εχει να κανει με συναισθηματα ανθρωπινα.Δεν το αγαπάω το ζωο,ούτε το μισω.Αυτες ειναι λέξεις με ιδιαίτερη σημασία,και δεν μπορω να τις χρησιμοποιήσω για ενα ζωο,ή θήραμα.
Υπάρχει ενός είδους σεβασμού προς το θηραμα.
Λειτουργει μια βαλβίδα ανακούφισης όταν πέσει το θηραμα,αλλα αυτη η βαλβίδα εχει να κανει με την τρομερη ενταση του κυνηγιου,και με τον τερματισμό του μετα την επιτυχημενη βολή.
ΔΕΝ ΗΔΟΝΪΖΟΜΑΙ ούτε και 'τη βρίσκω',ούτε και βαφω με αίμα θηραματος τα μούτρα μου,τρωγωντας το ωμο του συκώτι κ.λ.π φανταστικα σεναριαΚαι αν το δεχτώ (μου φαίνεται απίστευτο να μην περνάει συναίσθημα -κλειδί- απο τον ψυχικό σου κόσμο αλλα ειλικρινά θα σε πιστεψω)
γιατί δεν κατανοείς πως εμένα με κυριεύουν αληθινά ανθρώπινα αρνητικά συναισθήματα και τα χαρακτηρίζεις έτσι;Είδες πουθενα να μην σε κατανοώ για τη σταση σου;Σου ζητησα εγω τα ρέστα;Μπορεις να είσαι όσο συναισθηματικός θελεις,δε θα σε κατηγορησω (ενω εσυ το κανεις).
Αλλα όταν σε μία συζήτηση αντιπαραθετεις συναισθηματισμούς απέναντι σε λογικα επιχειρηματα,τότε δεν τη οδηγεις πουθενα.Ατερμονες συζητησεις χωρίς ουσία.
Σπαταλήσαμε τόση ενεργεια μιλώντας για ανουσια πραγματα,που αν τη χρησιμοποιούσαμε με λογικα επιχειρηματα θα είχαμε μια όμορφη και αποδωτική συζήτηση.Αντ'αυτου προτιμήθηκαν οι εύυκολες λύσεις του εντυπωσιασμου με συναισθηματικες φορτίσεις,και η προσπάθεια εξευρεσης αδυνατων σημειων του συνομιλητη για να αισθανθούμε δικαιωμένοι εμεις οι ίδιοι
Αυτη δεν ειναι συζητηση όμως.Αυτος ειναι παιδικός διαξιφισμός -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και τέλος, θεωρώ άδικο το γεγονός ότι οι πολέμιοι του κυνηγιού έχετε βάλει τον HUNTER στη γωνιά και τον βαράτε όλοι μαζί, αν και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα. Θα προτιμούσα να συζητάμε όλοι με όλους αντί να τον αντιμετωπίζετε ως volksteufel.
Αυτο δεν με ενοχλει καθόλου.Την συζητηση αυτη,εγω την εφερα σε αυτο το σημείο με τη συμμετοχη μου.
Θα ήθελα απλά να υπάρχει θεληση για πραγματική αντιπαράθεση (να εξεταζονται οι απόψεις μου,να αξιολογούνται και ότι ενοχλει να τίθεται προς συζητηση,και όχι απλά να προσπερνούνται-μαλλον ως αναξιες λόγου-) για να βγαλουμε ΖΟΥΜΙ.
Αυτη τη στιγμη δεν υπάρχει όφελος απο κανεναν μας. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οσο για το 'παχυδερμο' (κ.λ.π. χαρακτηρισμοι) ειναι σαφες δειγμα ελλείψεως επιχειρηματων.Οταν φτανεις καποιος στους χαρακτηρισμους,δηλώνει αδυναμια στη συζητηση φίλε Μακη.O χαρακτηρισμός αφορά κάθε είδους τέτοιων δραστηριότητων κατά την άποψή μου και δεν έχει να κάνει μεμονωμένα με το άτομό σου.
Η άποψή μου είναι σαφέστατη,είμαι ενάντια σε κάθε μορφής κυνηγιού.
Το άν εσύ κυνηγάς πάλι αδιαφορώ και υποθέτω ότι οι απόψεις σου εκφράζουν μια μεγάλη μερίδα ατόμων, κυνηγών ή μη.Μην το παίρνεις λοιπόν προσωπικά.Οσο αναφορά τους ισχυρισμούς μου,έχω την εντύπωση ότι είμαι σαφέστατος για τους λόγους.
Απεναντίας πρακτικές και 'λογικές' όπως η παρακάτω....Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.
Επίσεις,εαν αυτα δε αγγίξουν τις ψυχούλες μας,ας διαβασουμε λίγο Ντισνευ.Ο Μπάμπι το ελαφακι,εχει πολλά να μας διδαξει.
δε νομίζω ότι απέχουν και πολύ από νοοτροπίες του στύλ Γαβριήλ.
Οπως πολύ προκλητική είναι και η παρακάτω 'λογική':**Δεκα φορες πρεπει να το είπα.Ειναι στη φυση μου να κυνηγάω,και για αυτο μου αρεσει.**Επαναλλαμβανειε τα ίδια και τα ίδια,διότι αδυνατεις να καταλάβεις οτι υπάρχουν απόψεις διαφορετικές απο τη δική σου
Kοντολογίς......
Κι εμένα μ'αρέσει να σου σπάω το αμάξι όταν παίζει ο ΠΑΟΚ.
Τι θές?Εξήγηση?
Δεν υπάρχει.Ετσι μ'αρέσει,έτσι έμαθα από μικρός,το ότι αδυνατείς να το καταλάβεις δε σημαίνει ότι εγώ πρέπει να επαναλαμβάνομαι!!!Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι υπό αυτές τις ασυναρτησίες δεν μπορεί να γίνει κουβέντα.
Επιγραμματικά και συνοπτικά χωρίς quote...
-το ότι ως κυνηγοί επικαλείσθε το νόμο (ποιός μίλησε για νόμους στο ελλαδισταν ) φανερώνει τις προθέσεις μας να εξυμνούμε το ανύπαρκτο κράτος όταν αυτό μέσα απ την παράνοια των νόμων του μας συγκαλύπτει πλήρως.
Και γνωρίζεις πολύ καλά ότι μιλάμε για ένα κράτος που τα πάντα δεν λειτουργούν γιατό πολύ απλά δεν λειτουργούν οι νόμοι.
Το ότι πχ τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται με εντολή του κράτους δε σημαίνει ότι το δάσος που φονεύθηκε ήταν μια άγια πράξη.
Μην επικαλείσθε λοιπόν τους νόμους σε ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο και διεφθαρμάνο κράτος.-Ερωτώ και πάλι.
Είμαστε νηστικοί και σκοτώνουμε?
Απεναντίας έχω την εντύπωση ότι ψοφάμε σαν τα κοτόπουλα πριν την ώρα μας απ την πολυφαγία κι όχι απ την πείνα.
Αρα η λογική του στύλ από ανάγκη κλπ ευτράπελα τουλάχιστον σήμερα δεν ισχύει.
Μπορώ να έχω μια πειστική απάντηση?
Αν είναι σαν την απάντηση του τρίτου quote που παρέθεσα.....άστο....κατάλαβα.Και κατά τρίτον,αδυνατώ να σκεφτώ τον εαυτο μου να σηκώνετε κατά τις πέντε τα χαράματα κυριακάτικα ταμπουρωμένος να πάρω τα βουνά και τα αρμάνια σαν το χάρο του Ολύμπου.
Εαν(πιστεύω) θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη κοινωνική και πνευματική αν το θες,υπόσταση υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς απ το να σκοτώνει,όπως θέταρο,κινηματογράφος,μουσική,μοντελισμός,ιστορία,σκι και χίλια δυό άλλα. -
Έχω μια σκυλίτσα κόκερ(κυνηγετικό υποτίθεται, 3 χρόνων) που είναι πολύ ζωηρό. Το έχω 9 μήνες στην πόλη, να κυκλοφορεί
σε διαμέρισμα και μπαλκόνια, φροντίζοντας να το πηγαίνω σε πάρκα να παίζει. Τους άλλους 3 μήνες είναι σε χωριό σε
αγρόκτημα ελεύθερο.
Το σκυλί τρελλαίνεται να του πετας οτιδήποτε (πχ το μπαλάκι του),
και να ψάχνει σαν παλαβό να το βρεί(παίρνοντας αμπάριζα ότι βρίσκεται μπροστά του).
Έχω επίσης και δυο πιτσιρίκια που το μαλιαγρίζουν.Το παράξενο(και γι αυτό κάνω εδώ αυτήν την αναφορά) είναι πως όταν βρεθεί δίπλα σε ένα πτηνό, πχ
περιστέρι, δεκαοχτούρα τα αγνοεί πλήρωςΠως το ερμηνεύετε αυτό;
Η δικιά μου ερμηνία είναι η εξής.
Δεν του λείπει η τροφή, δεν του λείπει η κοινωνικότητα , δεν του λείπει το παιχνίδι, κι έτσι
δεν πυροδοτείται το ένστικτο του κυνηγιού.Και είναι σκύλος. Δεν το έχει ανάγκη κι ας είναι κυνηγόσκυλο.
Τασο,πιστευεις οτι τα δικα μας κυνηγόσκυλα πεινάνε,και γι'αυτο κυνηγούν;
Γι'αυτο λέω ρε παιδια,οτι χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση και εμβαθυνση σε ενα θεμα,πριν πάρουμε (απόλυτες τουλάχιστον) θεσεις επ'αυτου
Τα κόκκερ φίλε Τασο,πρωτα απ'όλα ειναι σκύλοι επαναφορας,και λιγότερο σκυλοι κυνηγιού.
Τα ενστικτα των κόκκερ επίσεις θεωρούνται εκφυλισμενα,διότι προερχονται απο γραμμες αίματος σκύλων για καλλιστεία,και όχι για κυνήγι.Εχουνε χασει μεγαλο μερος των ικανοτητων τους,λόγω ΕΚΤΡΟΦΗΣ (με τον ίδιο τρόπο που τα αποκτησανε δηλαδη,τοσο αυτα,όσο και όλα τα άλλα)
Και τελος,ο σκυλος υπόκειται σε εκπαίδευση.Εαν δεν τον εκπαιδευσες στο κυνήγι,προφανως και δεν το θεωρει πλέον ώς δικη του εργασία.Πρεπει να του το μαθεις για να το κανει.
Και ενα πόιντερ ανεκπαίδευτο,ακριβως το ίδιο θα εκανε.Νομίζω το πρόβλημα είναι οι ειρωνίες.
Πάνω σ αυτό αν πάρεις το thread απ την αρχή θα διαπιστώσεις πως έχει πέσει η ειρωνία σύννεφο, απο και πρός
διάφορους πόστερς.
Νομίζω πως ο HUNTER πχ έχει φάει λιγότερη ειρωνία απο μένα που σαφέστατα έχω πεί λιγότερο την άποψή μου.
Οσο αφορά απόψεις, νομίζω εθελοντικά θέτει κι απαντάει κι αυτός και γώ κι ο καθένας.
Καί όλοι στο τέλος κάτι θα έχουμε κερδίσει.Θα ηταν ευχης εργο να κερδίζαμε κατι ουσιαστικο,και οχι απλά να ακονίζουμε τις 'δικανικές' μας ικανότητες στην αντιπαραθεση.
Πολύ φοβάμαι όμως πώς η συζητηση εχει γίνει βαρετη και ανακυκλώνεται συνεχως γυρω απο τα ίδια πραγματα -
HUNTER είπε
Είδες πουθενα να μην σε κατανοώ για τη σταση σου;Σου ζητησα εγω τα ρέστα;Μπορεις να είσαι όσο συναισθηματικός θελεις,δε θα σε κατηγορησω (ενω εσυ το κανεις).
Αλλα όταν σε μία συζήτηση αντιπαραθετεις συναισθηματισμούς απέναντι σε λογικα επιχειρηματα,τότε δεν τη οδηγεις πουθενα.Ατερμονες συζητησεις χωρίς ουσία.
Σπαταλήσαμε τόση ενεργεια μιλώντας για ανουσια πραγματα,που αν τη χρησιμοποιούσαμε με λογικα επιχειρηματα θα είχαμε μια όμορφη και αποδωτική συζήτηση.Αντ'αυτου προτιμήθηκαν οι εύυκολες λύσεις του εντυπωσιασμου με συναισθηματικες φορτίσεις,και η προσπάθεια εξευρεσης αδυνατων σημειων του συνομιλητη για να αισθανθούμε δικαιωμένοι εμεις οι ίδιοι
Αυτη δεν ειναι συζητηση όμως.Αυτος ειναι παιδικός διαξιφισμόςΕπειδή νοιώθεις πως βάλεσαι προσωπικά απο αυτά, εγω σου ζητώ συγγνώμη
και σου δηλώνω ρητά πως όταν γράφω 'εσύ' έχω στο μυαλό μου την έννοια κυνηγός
και όχι συγκεκριμμένα τον συμφορουμίτη που ανταλλάσουμε απόψεις.
Θα είμαι πιο προσεκτικός σε αυτό.Πέραν τούτου οι θέσεις μου δεν στηρίζονται σε συναισθηματισμούς μόνο αλλα και
σε μια λογική που μού λέει 'καλύτερα να μείνει ζωντανό'.Θα χαιρόμουνα επίσης να γίνει κατανοητό πως κι εγώ δεν ζητάω ρέστα, δεν περιμένω
τίποτα περισσότερο απο το να προσθέσω τις δικές μου απόψεις δίπλα στις υπόλοιπες
κάτι που έγραψα και στο πρώτο πρώτο post μου.Σε περίληψη: δεν προσπαθώ να βγάλω σκάρτο η κακό άνθρωπο τον κυνηγό, η να του 'απαγορεύσω' αυτό
που κάνει. Εναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης προτείνω.
ΥΓ.
Προφανώς ποστάραμε στον ίδιο χρόνο και τώρα διαβάζω για
τον σκύλο.
Δεν έχω ιδέα απο σκυλιά και προφανώς δεν τον έχω εκπαιδεύσει να
κυνηγάει.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως πρέπει ο εκπαιδευτής να το βγάλει απο
μέσα του. Αν συνηθίσει σε έναν τρόπο ζωής που δεν συμπεριλαμβάνει
τέτοια δραστηριότητα, δεν του βγαίνει αυθόρμητα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
O χαρακτηρισμός αφορά κάθε είδους τέτοιων δραστηριότητων κατά την >άποψή μου και δεν έχει να κάνει μεμονωμένα με το άτομό σου.
Η άποψή μου είναι σαφέστατη,είμαι ενάντια σε κάθε μορφής κυνηγιού.
Το άν εσύ κυνηγάς πάλι αδιαφορώ και υποθέτω ότι οι απόψεις σου εκφράζουν μια μεγάλη μερίδα ατόμων, κυνηγών ή μη.Μην το παίρνεις λοιπόν προσωπικά.Οσο αναφορά τους ισχυρισμούς μου,έχω την εντύπωση ότι είμαι σαφέστατος για τους λόγους.
Μπορεις να εχεις άποψη,αλλα κακως χρησιμοποιεις χαρακτηρισμούς.Θα μπορούσα να το κανω και εγω,και να προκληθει πόλεμος.
Απεναντίας πρακτικές και 'λογικές' όπως η παρακάτω....
Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν.
Επίσεις,εαν αυτα δε αγγίξουν τις ψυχούλες μας,ας διαβασουμε λίγο Ντισνευ.Ο Μπάμπι το ελαφακι,εχει πολλά να μας διδαξει.
δε νομίζω ότι απέχουν και πολύ από νοοτροπίες του στύλ Γαβριήλ.
Κοιτα να δείς!!!Δεν μπορεις να σταματησεις να χαρακτηρίζεις!!!
Πρεπει να καταλάβεις οτι αυτο δεν σε τιμα και ιδιαίτερα,και ειδικά οταν για αυτο που κοουτάρεις εχω ζητησει και συγγνώμη.Οπως πολύ προκλητική είναι και η παρακάτω 'λογική':
**Δεκα φορες πρεπει να το είπα.Ειναι στη φυση μου να κυνηγάω,και για αυτο μου αρεσει.**Επαναλλαμβανειε τα ίδια και τα ίδια,διότι αδυνατεις να καταλάβεις οτι υπάρχουν απόψεις διαφορετικές απο τη δική σου
Kοντολογίς......
Κι εμένα μ'αρέσει να σου σπάω το αμάξι όταν παίζει ο ΠΑΟΚ.
Τι θές?Εξήγηση?
Δεν υπάρχει.Ετσι μ'αρέσει,έτσι έμαθα από μικρός,το ότι αδυνατείς να το καταλάβεις δε σημαίνει ότι εγώ πρέπει να επαναλαμβάνομαι!!!Να το σπάς ρε φίλε,αλλα να θα σταθεις απέναντι στο νόμο.Και αν ειναι ανύπαρκτος όπως ισχυρίζεσαι,θα γλυτωσεις
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι υπό αυτές τις ασυναρτησίες δεν μπορεί να γίνει κουβέντα.
Να'σαι καλά.
Επιγραμματικά και συνοπτικά χωρίς quote...
-το ότι ως κυνηγοί επικαλείσθε το νόμο (ποιός μίλησε για νόμους στο ελλαδισταν ) φανερώνει τις προθέσεις μας να εξυμνούμε το ανύπαρκτο κράτος όταν αυτό μέσα απ την παράνοια των νόμων του μας συγκαλύπτει πλήρως.
Και γνωρίζεις πολύ καλά ότι μιλάμε για ένα κράτος που τα πάντα δεν λειτουργούν γιατό πολύ απλά δεν λειτουργούν οι νόμοι.
Το ότι πχ τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται με εντολή του κράτους δε σημαίνει ότι το δάσος που φονεύθηκε ήταν μια άγια πράξη.
Μην επικαλείσθε λοιπόν τους νόμους σε ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο και διεφθαρμάνο κράτος.Κοινώς,τα φερνω όπως με βολευει.
Εαν δεν υπήρχαν νόμοι,θα ητανε καλύτερα;Η εαν δεν τηρούσα (για μενα μιλάω) το υπάρχοντα νομο ωστε να τον επικαλλεστω θα σου αρεσε περισσότερο,και τοτε δε θα διαφωνούσες μαζί μου;
Ειναι αστειο αυτο δε νομίζεις;-Ερωτώ και πάλι.
Είμαστε νηστικοί και σκοτώνουμε?
Απεναντίας έχω την εντύπωση ότι ψοφάμε σαν τα κοτόπουλα πριν την ώρα μας απ την πολυφαγία κι όχι απ την πείνα.
Αρα η λογική του στύλ από ανάγκη κλπ ευτράπελα τουλάχιστον σήμερα δεν ισχύει.
Μπορώ να έχω μια πειστική απάντηση?
Αν είναι σαν την απάντηση του τρίτου quote που παρέθεσα.....άστο....κατάλαβα.Ποιός ισχυρίστηκε οτι κυνηγαει απο αναγκη;Πού;
Χρειαζεται για τον καθενα να ξαναγυρναω πίσω στα ίδια που ειπα;Και κατά τρίτον,αδυνατώ να σκεφτώ τον εαυτο μου να σηκώνετε κατά τις πέντε τα χαράματα κυριακάτικα ταμπουρωμένος να πάρω τα βουνά και τα αρμάνια σαν το χάρο του Ολύμπου.
Εαν(πιστεύω) θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη κοινωνική και πνευματική αν το θες,υπόσταση υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς απ το να σκοτώνει,όπως θέταρο,κινηματογράφος,μουσική,μοντελισμός,ιστορία,σκι και χίλια δυό άλλα.Ο καθενας με τον τρόπο του.Οπως εσυ δεν αντιλαμβάνεσαι εμενα,ετσι και εγω μπορει να μην αντιλαμβάνομαι εσενα.Αυτο με κανει καλύτερο απο σενα όμως;
-
Επειδή νοιώθεις πως βάλεσαι προσωπικά απο αυτά, εγω σου ζητώ συγγνώμη
και σου δηλώνω ρητά πως όταν γράφω 'εσύ' έχω στο μυαλό μου την έννοια κυνηγός
και όχι συγκεκριμμένα τον συμφορουμίτη που ανταλλάσουμε απόψεις.
Θα είμαι πιο προσεκτικός σε αυτό.Οχι,δε θελω ευγένειες λόγω του ότι ειμαι φορουμας.Θελω να λές τα πραγματα όπως τα αντιλλαμβανεσαι για όλους εμας τους κυνηγούς.Η εννοια κυνηγος με συμπεριλλαμβανει,θελοντας και μη άλλωστε
Πέραν τούτου οι θέσεις μου δεν στηρίζονται σε συναισθηματισμούς μόνο αλλα και
σε μια λογική που μού λέει 'καλύτερα να μείνει ζωντανό'.Αυτο θα'πρεπε να το επιμείνεις απο την αρχη,και να θεσεις πάνω σε αυτο λογικα επιχειρηματα.
Αρκει να εχεις και τη θεληση να δεχτεις μετα και τις δικες μου απόψεις (αν και εγινε μια αναφορα συντομη σε καποια σελίδα)Θα χαιρόμουνα επίσης να γίνει κατανοητό πως κι εγώ δεν ζητάω ρέστα, δεν περιμένω
τίποτα περισσότερο απο το να προσθέσω τις δικές μου απόψεις δίπλα στις υπόλοιπες
κάτι που έγραψα και στο πρώτο πρώτο post μου.Σε περίληψη: δεν προσπαθώ να βγάλω σκάρτο η κακό άνθρωπο τον κυνηγό, η να του 'απαγορεύσω' αυτό
που κάνει. Εναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης προτείνω.Οι εναλλακτικοι τρόποι σκεψεως είναι το ζητούμενο.Θα πρεπει όμως να είμαστε όλοι δεκτικοι και στον τρόπο σκεψεως των άλλων,διότι διαφορετικά εκφραζουμε απλά φανατισμο.
ΥΓ.
Προφανώς ποστάραμε στον ίδιο χρόνο και τώρα διαβάζω για
τον σκύλο.
Δεν έχω ιδέα απο σκυλιά και προφανώς δεν τον έχω εκπαιδεύσει να
κυνηγάει.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως πρέπει ο εκπαιδευτής να το βγάλει απο
μέσα του. Αν συνηθίσει σε έναν τρόπο ζωής που δεν συμπεριλαμβάνει
τέτοια δραστηριότητα, δεν του βγαίνει αυθόρμηταΟ τρόπος ζωής του σκύλου 'χωρίς κυνηγι' θεωρείται για αυτόν 'εκπαίδευση χωρις κυνήγι'
Δηλαδη,οχι απλα δεν του βγαζεις το ενστικτο που εχει μεσα του,τον εκπαιδευεις (αθελα) και στο να μην το εξωτερικευσει. -
προς τον φίλο HUNTER
1.Ο χαρακτηρισμός πλέον ποιός είναι?
Οτι είμαι απόλυτα κατηγορηματικός σε κάθε μορφής κυνηγιού?2.Τι θεωρείς τελικά 'χαρακτηρισμό'?
Επεσήμανα μια 'ταύτιση' τρόπου σκέψεων και δεν χαρακτήρισα κανέναν.
Αν θεωρείς σοβαρείς απαντήσεις τις ψυχούλες,τον Μπόμπι το ελαφάκι τον Ντίσνευ κλπ και να απαιτείς να καταλάβω δεν ξέρω κι εγώ ποιόν τρόπο σκέψης,πως αλλιώς πρέπει να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου?
Και που βρίσκεις δηλ το προσβλητικό?Χαίρομαι για όλους τους πληγέντες που αποζημιώθηκαν απ το κράτος απ την σύλληψη όλων των ταραχοποιών,είτε αφορούσε ακίνητη είτε κινητή περιουσία.
Αλήθεια σε ποιό κράτος ζείς?4.Επίσης...
5.Το τονίζω και πάλι,η κουβέντα δεν τίθετε σε προσωπικό επίπεδο.
Εκφράζεις μια μερίδα ανθρώπων όπως και όλοι μας πιστεύω.Επί του θέματος.
Γιατί πιάνεις απ την πλευρά της ανυπαρξίας κι όχι απ την πλήρη και σωστή εφαρμογή του?6.Αν δεν κυνηγάς από ανάγκη οτιδήποτε άλλο είναι μαζοχιστικό (για μένα τουλάχιστον)
7.Προσπαθώ να καταλάβω τον κλέφτη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τον αποδέχομαι και κοινωνικά.
Προσπαθώ να καταλάβω τον βιαστή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και πάλι τον αποδέχομαι κοινωνικά.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι κυνηγοί σκοτώνουν αλλά δεν μπορώ.
Και προσπαθώ γιατί δεν υπάρχει μια λογική απάντηση.Το θέμα δεν είναι αν εγώ ή εσύ ή κάποιος άλλος είναι καλύτερος,αλλά το κατά πόσο αποδεκτά 'ορθοί' μπορεί να είμαστε σε μια κοινωνία ή εναν κόσμο καλύτερα που μας περιβάλει.
Το ότι εγώ πχ μπορεί να μην μπορώ να 'καταλάβω' πλήρως το έργο μιας σοπράνο δε σημαίνει ότι αυτή η γυναίκα δεν συμβάλει με τον τρόπο της στον σύγχρονο πολιτισμό. -
HUNTER είπε
Οχι,δε θελω ευγένειες λόγω του ότι ειμαι φορουμας.Θελω να λές τα πραγματα όπως τα αντιλλαμβανεσαι για όλους εμας τους κυνηγούς.Η εννοια κυνηγος με συμπεριλλαμβανει,θελοντας και μη άλλωστε
Τα πράγματα τά λέω ούτως η άλλως όπως τα αντιλαμβάνομαι, αλλα με ευγένεια.
Αυτο θα'πρεπε να το επιμείνεις απο την αρχη,και να θεσεις πάνω σε αυτο λογικα επιχειρηματα.
Αρκει να εχεις και τη θεληση να δεχτεις μετα και τις δικες μου απόψεις (αν και εγινε μια αναφορα συντομη σε καποια σελίδα)Να σταθώ στα λογικά επιχειρήματα τότε.
Το θέλω ζωντανό, να πετάει να ζευγαρώνει να τρώει να
κλωσσάει να κελαιδάει να το βλέπω να το χαίρομαι.
Επίσης το θέλω ζωντανό γιατί δεν βρίσκω σημαντικό λόγο
να το σκοτώσω, γιατί αν πεινάσω θα πάω να πάρω μια τυρόπιτα
(τροφή για ειρωνία).
Επίσης θεωρώ ανοησία να του στερήσω το προνόμιο που τού δωσε η
φύση, την 'ζωή', για λόγους ικανοποίησης των (?)ενστίκτων.
Επίσης έχω πιό ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στον ελεύθερο χρόνο
μου, όπως να παίξω κιθάρα, να συζητήσω, να τρέξω, να γ@μήσω.Συν το γεγονός ότι δεν με γεμίζει ψυχολογικά να το πυροβολήσω.
Νομίζω πως είναι λογικά επιχειρήματα αυτά.
-
'παχυδερμο','ασυναρτητο' και 'Γαβριηλίζον' ειναι χαρακτηρισμοι,που το μόνο που επιζητούνε ειναι να προκαλέσουν φασαρία και όχι συζητηση.
Το οτι δεν υπάρχει φασαρία,ειναι λόγω δικής μου ανοχης.Ολα τα υπόλοιπα τα σχολιασαμε και νωρίτερα.Αλλη μια επανάλληψη δεν εχει να προσφερει τίποτα
-
Εγώ πάντως για την εκδίκηση των ζώων, θα έγραφα για το ζώον το γείτονά μου που έχει πάρει αέρα τώρα τελευταία και μας κα΄νει τη ζωή δύσκολη...
-
Να σταθώ στα λογικά επιχειρήματα τότε.
Το θέλω ζωντανό, να πετάει να ζευγαρώνει να τρώει να
κλωσσάει να κελαιδάει να το βλέπω να το χαίρομαι.
Επίσης το θέλω ζωντανό γιατί δεν βρίσκω σημαντικό λόγο
να το σκοτώσω, γιατί αν πεινάσω θα πάω να πάρω μια τυρόπιτα
(τροφή για ειρωνία).
Επίσης θεωρώ ανοησία να του στερήσω το προνόμιο που τού δωσε η
φύση, την 'ζωή', για λόγους ικανοποίησης των (?)ενστίκτων.
Επίσης έχω πιό ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στον ελεύθερο χρόνο
μου, όπως να παίξω κιθάρα, να συζητήσω, να τρέξω, να γ@μήσω.Συν το γεγονός ότι δεν με γεμίζει ψυχολογικά να το πυροβολήσω.
Νομίζω πως είναι λογικά επιχειρήματα αυτά.
Και εγω το θελω ζωντανο,να πεταει,να ζευγαρωνει,και να κελαηδαει.
Θελω να υπάρχει στο οικοσυστημα,και όχι να εξαφανιστει.
Καθε χρόνο,όλοι οι κυνηγοί πληρωνουμε (μαζι με την εκδοση της αδείας) ενα σημαντικο ποσόν που καταλήγει (ή θα'πρεπε,αλλα γι'αυτο δεν ευθυνομαι ούτε εγω ούτε οι κυνηγετικες οργανωσεις,ειναι θεμα κρατικο απο εκει και πέρα) σε φιλοθηραματικούς σκοπούς.
Καθε χρόνο συμμετεχω ενεργα στη διατηρηση των πληθυσμών σαν κυνηγός.
(να δω αν θα το δεχτεις τωρα αυτο)Αυτα πάνω στο λογικο κομματι των επιχειρηματων
Τα υπόλοιπα παρακάτω ανηκουν και πάλι στα συναισθηματικα,και φυσικά η ειρωνία που κατεκρινες ήρθε να πολλαπλασιαστει αποκαλώντας τους κυνηγούς αγαμητους.
Κρίμα,και ειχα αρχίσει να πιστευω πώς θα βρούμε διέξοδο.
-
Ρε συ! Δεν αποκάλεσε τους κυνηγούς αγάμητους. Είπε τι θα έκανε εκείνος!
-
Ρε Νικο!ειναι σαφες αυτο που λέει παραπάνω!
Αντι να γινει κυνηγος,θα εκανε αλλα πιό ενδιαφεροντα πραγματα.Θα'παιζε κιθαρα και θα γαμούσε.
Τι θελει να πει που δεν καταλαβα;
-
Δεν λέει ρε συ, ότι οι κυνηγοί δεν γ#$#%$!!! Λέει τι θα προτιμούσε να κάνει αυτός, αντι να κυνηγήσει. Δεν κυνηγάτε 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Δεν λέει ρε συ, ότι οι κυνηγοί δεν γ#$#%$!!! Λέει τι θα προτιμούσε να κάνει αυτός, αντι να κυνηγήσει. Δεν κυνηγάτε 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα!
Ε,αρα κατ'αυτον,όσοι κυνηγούν το κανουν διότι δεν γαμανε.Διοτι αν γαμούσαν δε θα κυνηγούσαν.Θα γινόταν οι κυνηγοί σαν κι'αυτον που αντι να κυνηγαει παιζει κιθαρα και γαμαει.
Που κανω λαθος λάθος ρε φιλε;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:lol:
Δεν λέει ρε συ, ότι οι κυνηγοί δεν γ#$#%$!!! Λέει τι θα προτιμούσε να κάνει αυτός, αντι να κυνηγήσει. Δεν κυνηγάτε 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα!
Ε,αρα κατ'αυτον,όσοι κυνηγούν το κανουν διότι δεν γαμανε.Διοτι αν γαμούσαν δε θα κυνηγούσαν.Θα γινόταν οι κυνηγοί σαν κι'αυτον που αντι να κυνηγαει παιζει κιθαρα και γαμαει.
Που κανω λαθος λάθος ρε φιλε;
Αυτό το λες εσύ, επηρεασμένος από την συζήτηση ρε συ...
Πρόσεχε.
Αυτός ΑΝΤΙ να πάει για κυνήγι, θα προτιμούσε να γ$%^^ ΚΑΙ τότε!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
'παχυδερμο','ασυναρτητο' και 'Γαβριηλίζον' ειναι χαρακτηρισμοι,που το μόνο που επιζητούνε ειναι να προκαλέσουν φασαρία και όχι συζητηση.
Το οτι δεν υπάρχει φασαρία,ειναι λόγω δικής μου ανοχης.Mπράβο ρε Ανδρέα,αυτό κατάλαβες?
Ε μαλώνουμε ότι ώρα θες αν αυτό είναι που αποζητάς ως κατάληξη των τελικών επιχειρημάτων,γιατί εγώ μετά από τόσα κατεβατά μόνο μια πειστική απάντηση δεν είδα για να μπορώ να καταλάβω έναν κυνηγό.Πιστεύεις ότι αυτού του είδους οι νοοτροπίες απέχουν πολύ από πρακτικές του στύλ 'εισβάλαμε στο Ιρακ γιατί....άλλα αντ' άλλα της παρασκευής το γάλα...'?
Τελείως διαφορετικά θέματα βέβαια αλλά εγώ μιλώ για ταύτιση του τρόπου σκέψης.
Σαφώς και δεν το είπα για να προκαλέσω αλλά πέραν τούτου δεν νομίζω ότι πρέπει να διαμορφώνουμε απόψεις ανάλογα με το επίπεδο γνωριμιών.Με αυτή τη λογική να μαλώσουμε με όλο τον κόσμο που διαφωνούμε.
Το αν σε πείραξε η τάυτιση στο συγκεκριμένο θέμα με τον Γαβριήλ (και όχι γενικά να εξηγούμαστε) ε τι να κάνουμε,μήπως θα έπρεπε να προβληματιστείς λιγάκι παραπάνω θα έλεγα αντί να ψάχνεις αφορμές προς παρεξήγηση.Ολα τα υπόλοιπα τα σχολιασαμε και νωρίτερα.Αλλη μια επανάλληψη δεν εχει να προσφερει τίποτα
Διάβασα όλο το θέμα.
Δε έχω πειστεί ακόμα για την ορθότητα των επιλογών σας.
Φυσικά το πρόβλημα είναι δικό σας...Καθε χρόνο,όλοι οι κυνηγοί πληρωνουμε (μαζι με την εκδοση της αδείας) ενα σημαντικο ποσόν που καταλήγει (ή θα'πρεπε,αλλα γι'αυτο δεν ευθυνομαι ούτε εγω ούτε οι κυνηγετικες οργανωσεις,ειναι θεμα κρατικο απο εκει και πέρα) σε φιλοθηραματικούς σκοπούς.
Αααααα τι μου λες?
Εδώ δε λειτουργεί ο νόμος εε?
Ενώ για το κυνήγι είναι πλήρως και σωστά διαμορφωμένος
Και τι κάνετε εσείς οι συνηδειτοποιημένοι κυνηγοί γι αυτό?
Κλασικά....δε γ@μιέτεΚαθε χρόνο συμμετεχω ενεργα στη διατηρηση των πληθυσμών σαν κυνηγός.
Πιστεύεις ότι εσύ ή ο κάθε υπεύθυνος ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο,έχει την αρμοδιότητα και τις γνώσεις να καθορίζει τι πρέπει να διατηρηθεί και τι να ελλατωθεί στο οικοσύστημα?
Μήπως φάσκουμε κι αντιφάσκουμε?(λέω τώρα...)
ΥΓ.Θυμηθηκά το μ@λ@κα τον κολητό μου τώρα.
Πριν κάνα δυό χρόνια πήγε πήρε αεροβόλο να χτυπάει αν είναι δυνατόν σε καμιά 10 χλμ (λέω εγω).
-Τι το θες ρε βλαμένε?
-Ε να τώρα που χιονίζει να σκοτώσουμε κάνα τσιόνι.
-Βρε μ@λ@κα έχεις γίνει 110 κιλά,κάθε μέρα τρώς απο 10 φορές κι αν δεν έχει κρέας είναι σα να μην έφαγες.Δικαίωμά σου εδώ δε σε κατακρίνω.
Τι θα καταλάβεις ρε με 2 πουλάκια που κατεβαίνουν τα φουκαριάρικα γιατί μας έχουν ανάγκη κι εσύ τα δείχνεις το πραγματικό σου πρόσωπο.
Τι έγινε δηλ,θα χορτάσεις?Ενα φορτηγό θες απ αυτά εσύ...Απάντηση
Αι γ@μης ρε
Ε όσο σοβαρά θα με παίρνει αυτός αλλα τόσα μπινελίκια θα ακούει,αν αυτά θεωρούν ότι είναι επιχειρήματα.
H εκδικηση των ζωων