Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    kawasaki z1000 2006 - αγορα,αποψεις,αποριες,συμβουλες
    1. Home
    2. Μοτοσικλέτα
    3. kawasaki z1000 2006 - αγορα,αποψεις,αποριες,συμβουλες
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Μοτοσικλέτα
    12
    41
    1043
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      highfidelity last edited by

Ο χρήστης dimgster έγραψε:

O νόμος για να λέει κάτι, δεν μπορεί να είναι εντελώς λάθος. Ή να το πω αλλιώς, δεν μπορεί να είναι λάθος επειδή μας ...βολεύει να είναι λάθος!

Εμενα προσωπικα δε με βολευει κατι...
      Απλα πριν καποια χρονια απο τα 18 μπορουσες να οδηγησεις οτι ηθελες...
      Μετα εβαλαν ορια τα δυο χρονια μεχρι 125 cc
      Μετα αλαξαν τα κυβικα και μιλησαν για ιπποδυναμη και τα σχετικα...

Μην μιλαμε για τους νομους της Ελλαδας που ειναι αρκετα παραλογοι και δε στηριζονται σε ερευνες και στατιστικες, αλλα σε αλλα πραγματα.

Τους ίδιους νόμους έχουν σε όλη την Ευρώπη. Και στην Ιταλία δίπλα, για τις μηχανές τα διπλώματα χορηγούνται με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο γίνεται και για τα αυτοκίνητα. Επίσης το ότι οι ασφαλιστικές έχουν επασφάλιστρο για νέους οδηγούς, δεν είναι μόνον εισπρακτικός ο λόγος, είναι απολύτως πραγματικός. Οι στατιστικές ΔΕΝ είναι δικές μου, είναι στην διάθεση όλων.

Ενα 750άρι, όσο παλαιο και να είναι , είναι ένα δυνατό και γρήγορο μηχανάκι που θα ζυγίζει και μια 200άρα κιλά για πλάκα συνήθως... ΔΕΝ είναι ό,τι καλύτερο λοιπόν για έναν 19άρη οδηγό κι αν θέλεις, εγώ το όριο θα το έβαζα και αρκετά αργότερα... Ίσως και μετά τα 25. Το 1000άρι, δεν το συζητώ καν, εκεί οι στατιστικές είναι περίπου συντριπτικές, για νέους οδηγούς με τέτοια μηχανάκια.

Ενα SS 600 ειναι πολυ πιο δυσκολο και επικυνδυνο να οδηγηθει γρηγορα απο ενα Z 750. Το Ζ ειναι πολυ ευκολο μηχανακι και δεν ειναι μηχανακι που σε βαζει στην πριζα. Τα κυβικα δε λενε τιποτα απο μονο τους. Εχει σημασια για ποια κατηγορια μηχανων μιλας και τη χρηση θα τους κανεις.

Γιατί με είδες να προτείνω οποιοδήποτε 600άρι; Πρόσεξε λίγο τι πρότεινα: μονοκύλινδρο ή δικύλινδρο με ΑΝΩ όριο τα 600, 650 κ.εκ. Εννοείται, ένα 600SS είναι εξίσου εγκληματική επιλογή για νέο οδηγό.

Κοντολογίς: αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος θέλετε να πάτε κόντρα στις στατιστικές και τις πιθανότητες, be my guest! Κανέναν δεν μπορώ να εμποδίσω και σε κανέναν δεν θα βάλω μυαλό, αφού φαίνεται πως όλοι έχουν...

Εγω προσωπικα όπως και αρκετοι φίλοι μου παμε κοντρα στις στατιστικες σου. Στατιστικες που αφορουν άτομα που το πρωτο πραγμα που τους ενδιέφερε οταν πηραν μηχανη ειναι να μαθουν να κανουν σουζα, στατιστικες που αφορουν άτομα που τη λεξη κρανος τη διαβασαν μονο στο βιβλιο με τα σηματα.

Σούζα δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου και είχα μηχανές που δεν ήταν 'σκοτώστρες', αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να φάω τα μούτρα μου. Αλλά σαφώς θα είχα περισσότερες πιθανότητες να τσακιστώ πιο άσχημα κι ας είχα και μπόλικη εμπειρία από μικρότερη μηχανή και πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από οδήγηση αυτοκινήτου.
      Ευχομαι οι φίλοι σου κι εσύ να συνεχίσετε να βγάζετε 'γλώσσα' στις στατιστικές, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτε την αξία τους.
      Όπως και ως γνωστόν, οι μεγάλες μηχανές σημαίνουν συνήθως μεγαλύτερους τραυματισμούς και απώλειες, λόγω απλούστατα μεγαλύτερων ταχυτήτων.

Αλλά μην λες πως επειδή έχω διαφορετική άποψη από σένα, δεν έχω εμπειρία... Λέω ό,τι λέω, ακριβώς επειδή έχω την εμπειρία.
      Κατανοητό;

Προφανως δεν εχεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρια για τα παραπανω που λες...εκτος αν λεγοντας εμπειρια ενννοεις τις στατιστικες.

Εχω ΚΑΙ την προσωπική εμπειρία ΚΑΙ τις στατιστικές. Εσύ έχεις ΜΟΝΟ προσωπική εμπειρία, η οποία θεωρείς πως δεν αφορά τις στατιστικές...
      Τώρα ό,τι και να σου πω, δεν θα σε πείσω, ελπίζω κάποιοι άλλοι που δίνουν περισσότερη σημασία στα μαθηματικά να δώσουν μεγαλύτερη βάση.

@ D-jet & HighFidelity:
      Θα συμφωνήσω γενικά με τον dimgster.
      Τα περί διπλωμάτων είναι απλά μπούρδες και κανένας νομοθέτης δεν είναι σοφός. Μαλακες είναι και ολα γινονται με εισπρακτικά κριτήρια και μίζες και καθόλου δε νοιάζονται για την ασφάλειά μας. Αλλιώς θα υπήρχε ένα αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων, με διάφορα τεστ δεξιοτήτων, πραγματικά μελετημένο και όχι σαν το σημερινό αίσχος που είναι φτιαγμενο για να παίρνουν μίζες οι εξεταστές και να περνάει και η κουτσή Μαρία (και να δίνουν για δίπλωμα μηχανής με παπί, άτομα που σε αερόψυκτη μηχανή έψαχναν να βρουν απο που παιρνει νερό το ψυγείο - μπροστά στα μάτια μου αυτό, μάλιστα επειδή ήμουν τότε ο μόνος που δε λαδωσε, με έκοψαν επίτηδες τα μουνοπ@ν@).

Τι σχέση έχει η εφαρμογή του νόμου με τον νόμο; Το ότι στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα μπουρδέλ , αποδεικνύει πως ο νομοθέτης δεν είχε αγαθές προθέσεις; Και ΞΑΝΑλέω και σε σένα, η ίδια νομοθεσία ισχύει σε όλη την Ευρώπη πάνω κάτω.
      Εσύ έχεις αντιρρήσεις με το εξεταστικό σύστημα, δεκτόν. Αλλά ο νόμος είναι σωστός.

@
      Επίσης η ηλικία δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί απόλυτο κριτήριο. Ούτε βέβαια και τα κυβικά. Εδώ υπάρχει το παράδοξο να βλέπεις παιδιά που κυριολεκτικά γεννήθηκαν καβάλα σε μια μηχανή, να τρέχουν σε αγώνες ή να οδηγούν 1000άρες καλύτερα από οποιονδήποτε μέσο έμπειρο αναβάτη (όπως εμείς) από τα 17-18 τους, ενώ έχουν μπει στο σπορ από τα 15 ή και πιο πριν.
      Αν το λέτε από άποψη 'ωριμότητας' και πάλι η ηλικία δεν αποτελεί απόλυτο κριτήριο.
      Εγώ πάντως στο ΚΑΤ που είπατε, πιο πολλούς 30ηδες άσχετους έχω δεν να τσακίζονται με παπάκια, παρά 20αρηδες+ με 1000αρες. Η ωριμότητα και η σχέση του καθενός με τη μηχανή είναι καθαρά ατομικό θέμα και όχι θέμα ηλικίας. Αν υπήρχε και σωστή παιδεία από νεαρή ηλικία θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Εγω πχ έμαθα να οδηγώ σε GPZ Ninja 400, πολύ μικρός και κρυφά στην αρχή από τον πατέρα μου, στον οποίο άνηκε η μηχανή. Παπι δεν είχα ποτέ ούτε μικρή μηχανη και το μόνο σοβαρό ατύχημα το είχα με ένα KDX250 ενός φίλου σε ηλικια 24 ετών και από κακό υπολογισμό.

Η ηλικία είναι ένα βασικό κριτήριο, όχι το μόνο. Δεν είπε κανείς να πάει να πάρει παπί , είπαμε να κάνει μια πιο λογική επιλογή. Ο 30άρης που παίρνει πρώτη φορά παπί ή σκούτερ για να γλιτώσει την κίνηση, όντας άσχετος και μην συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, είναι κι αυτός κινούμενος κίνδυνος. Οπως και ο 19άρης με την 1000άρα. Απλά οι πρώτοι είναι περισσότεροι. Το ζήτημα είναι πως ο 30άρης με το παπί, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερη ποσότητα στο ΚΑΤ (που αμφιβάλλω, αλλά το δέχομαι για να συνεχίσουμε την κουβέντα...), ΔΕΝ έχει τα σοβαρότερα τραύματα.

@
      Για να συνοψίσω, θεωρώ ότι είναι μύθος γενικά το ότι πρέπει να ξεκινήσεις από λίγα κυβικά και ανεβαίνεις σταδιακά (δλδ να φτάσεις 45 για να παρεις 1000αρα που θα εχουν πήξει και τα μυαλα σου) αλλα αντίθετα όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Πάντα βέβαια με σεβασμό και σύνεση στο μηχάνημα σου και με υπομονή και δουλειά για να το μάθεις (αν μπορείς και μαθήματα και πίστα ακόμα καλύτερα).

ΔΕΝ είναι καθόλου μύθος. Το ίδιο πίστευα κι εγώ στα 20, επειδή με βόλευε. Οταν το έψαξα αργότερα (αφού έφαγα την κρυάδα που με έστειλε στο νοσοκομείο ), οι στατιστικές είναι αμείλικτες: είναι ΣΑΦΩΣ προτιμότερο να ξεκινήσεις από λιγότερα κυβικά και όσο πιο μεγάλος τόσο το καλύτερο. Και στην τελική, ποιον ακριβώς βολεύει ο μύθος; Το υπουργείο συγκοινωνιών, για να πληρώσεις το κατιτίς παραπάνω για δίπλωμα; Αν ήταν έτσι, δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο των κατηγοριών: θα αύξαναν απλώς το κόστος του ανοιχτού διπλώματος...
      Υπόψιν, ανοικτό δίπλωμα έχω από την πρώτη μέρα που συμπλήρωσα τα 18 μου. Και είχα 125άρι πριν, ενώ λίγο αργότερα πήρα το 400άρι. Και οδηγούσα και αυτοκίνητο ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλαυτά ΔΕΝ απέφυγα το λάθος, όπως γνωρίζω κι άλλο κόσμο που έπαθε το ίδιο (έμαθα μπόλικες ιστορίες όταν έκανα φυσιοθεραπεία... ).
      Αν όλα αυτά δεν σας λένε τίποτε, πάσο, ειλικρινά. Εύχομαι να συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τις στατιστικές και να είστε πάντα υγιείς. Αλλά ΑΝ ένας έστω έχει διάθεση να το σκεφτεί λίγο παραπάνω, οφείλω να το γράψω, μπας και γλιτώσουμε λίγη δουλειά από τους ορθοπαιδικούς και τα χειρουργεία.
      Αυτά.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • D
        dimgster last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
        Εχω ΚΑΙ την προσωπική εμπειρία ΚΑΙ τις στατιστικές. Εσύ έχεις ΜΟΝΟ προσωπική εμπειρία, η οποία θεωρείς πως δεν αφορά τις στατιστικές...
        Τώρα ό,τι και να σου πω, δεν θα σε πείσω, ελπίζω κάποιοι άλλοι που δίνουν περισσότερη σημασία στα μαθηματικά να δώσουν μεγαλύτερη βάση.

Γνωριζω πολυ καλα τις στατιστικες, όπως επισης γνωριζω οτι οι στατιστικη ειναι ο καλυτερος κλαδος των μαθηματικων (ή εστω η καλυτερη επιστημη) για να κοροιδεψεις τον κοσμο.
        Δε με νοιαζουν οι γενικες στατιστικες...γιατι πολυ απλα δεν ανηκω σε καποια γενικη κατηγορια μοτοσυκλετιστων.
        Με νοιαζουν οι στατιστικες που κανω για τον εαυτο μου, τους φιλους μου και τους γνωστους μου που σκεφτομαστε και οδηγαμε με παρομοιο τροπο.
        Και εκει οι στατιστικες δειχνουν πως τα κυβικα απο μονα τους δεν παιζουν ρολο στο ατυχημα.

Επισης για αυτους που παιρνουν τις μηχανες για φιγουρα ή για να κανουν 'καγκουριες' επισης δεν παιζει ρολο το ποσα κυβικα ειναι το μηχανακι. Αυτοι αργα ή γρηγορα θα πεσουν και μαλιστα κατ΄επαναληψη...

Το αν θα πεσεις εχει σχεση με το μυαλο που κουβαλας και οχι με το τι καβαλας...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • K
          kon5 last edited by

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή παιδιά. Στα 28 μου καβάλησα πρώτη φορά δίκυκλο 150 cc χρεποσκούτερ. Αρκετές φορές μπήκε ο διάολος μέσα μου και θέλησα να μεταβω σε μεγαλύτερα κυβικά συγκεκριμένα γλυκοκοίταζα την suzuki GSR600. Φέτος όμως είχα ένα ατύχημα στο γόνατο από το σκι και ακόμα ταλαιπωριέμαι. Φοβήθηκα λοιπόν, βάλε και αυτά που άκουσα και γω στον φυσιοθεραπευτή όπως ο highfidelity και έπαψα να την σκέφτομαι. Πλεόν στην ηλικία μου είναι και άλλα πράγματα που σε απασχολούν και δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις εκτός παραγωγικής διαδικασίας για αρκετό καιρό. Σίγουρα πάντως στα 30 μου έχω άλλα μυαλά από αυτά που είχα στα 20. Αντιμετωπίζω με περισσότερη προσοχή πολλές καταστάσεις, οπότε όσο μεγαλύτερος μηχανή μεγάλη τόσο καλύτερα νομίζω

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • K
            kovathe last edited by

@ Γρηγόρη:
            Mα οι στατιστικές ρε συ λένε το αυτονόητο. Ότι δλδ τσακίζονται πολλοί με μηχανές.
            Ασχετως ηλικιας. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία των οδηγών όσο και η οδηγική τους παιδεία.
            Ειδες καπου ότι οι περισσότεροι που χτυπάνε είναι μικροί σε ηλικία?
            Βαλε και κανα λινκ να το δούμε.
            Πάντως, κακα τα ψέματα, αν καβαλας μηχανή και ειδικά αν το 'κυνηγάς' και λίγο, τα χειρουργεία και τους ορθοπαιδικούς δύσκολα θα τα γλιτώνεις για πάντα..
            Και ξαναλέω, όπως κάθε σπορ, έτσι και η οδήγηση (γιατί εγώ έτσι το βλέπω) καλό είναι να το ξεκινάς ΣΩΣΤΑ και από νεαρή ηλικία.-

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • K
              kovathe last edited by

Α, και κάτι ακόμη... άλλο στατιστική και άλλο μαθηματικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • D
                d-jet last edited by

Ο χρήστης kovathe έγραψε:
                Και ξαναλέω, όπως κάθε σπορ, έτσι και η οδήγηση (γιατί εγώ έτσι το βλέπω) καλό είναι να το ξεκινάς ΣΩΣΤΑ και από νεαρή ηλικία.-

Αν μου επιτρέπεις, εκεί ακριβώς βρίσκεται και το ζήτημα. Η οδήγηση της μοτοσυκλέτας στο δρόμο ΔΕΝ είναι σπορ ούτε σε κάνει σπορτσμαν(όσο και να χτυπιούνται τα lifestyle, ουσιαστικά, κωλοπεριοδικά πως είναι). Και εσύ που είσαι πιο μεγάλος μπορείς να το καταλάβεις, το 19χρονο παιδί πολύ δύσκολα...
                Να πάρει το παλικάρι ένα καθαρόαιμο πίστας (ακόμα και ένα τετρακοσσάρι που τα χαρίζουν και να το φτιάξει) ή για το χώμα, και να το κατεβάζει με τον εξοπλισμό του και με όλα του, να κάνει το ΣΠΟΡ του με ασφάλεια 1000φορές! Όχι όμως στο δρόμο...
                Ξέρεις τι βλέπω κάθε σ/κ στην επίδαυρο που περνώ (και με τη μηχανή μου παλιότερα-στην 'πιστα δοκιμών επιδαύρου' που έλεγαν τότε οι εγκληματίες στα περιοδικά ... ξέρουν άραγε πόσους πιτσιρικάδες έχουν πάρει στο λαιμό τους; );
                Παιδιά 20-25 χρόνων, που είμαι σίγουρος πως οι γονείς τους τα θεωρούν 'μυαλωμένα' αρκετά για να χειρίζονται θηρία ΣΣ, να πηγαίνουν δίχως αύριο (γιατί μπορούν, πολύ απλά, αν δεν μπορούν αυτά ποιος μπορεί τότε; Κανείς δεν αμφισβήτησε οτι οι ικανότητες του 19ρη είναι σαφέστατα καλύτερες από τις δικές μου που είμαι 30! Το θέμα είναι γιατί να δοκιμάζει τις ικανότητες του στα όρια και να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του κάνοντας, υποτίθεται, το 'σπορ' του... )

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • xenos
                  xenos last edited by

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον HighFidelity, αλλα εδω:

Για το πόσο δίκιο είχαν, σε παραπέμπω σε μια βόλτα στο ΚΑΤ... Για να μην πω κάπου αλλού και με πεις εγκάθετο...

μου θυμιζεις τη μανα μου!

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • K
                    kovathe last edited by

Ο χρήστης D-Jet έγραψε:

Αν μου επιτρέπεις, εκεί ακριβώς βρίσκεται και το ζήτημα. Η οδήγηση της μοτοσυκλέτας στο δρόμο ΔΕΝ είναι σπορ ούτε σε κάνει σπορτσμαν(όσο και να χτυπιούνται τα lifestyle, ουσιαστικά, κωλοπεριοδικά πως είναι). Και εσύ που είσαι πιο μεγάλος μπορείς να το καταλάβεις, το 19χρονο παιδί πολύ δύσκολα...
                    Να πάρει το παλικάρι ένα καθαρόαιμο πίστας (ακόμα και ένα τετρακοσσάρι που τα χαρίζουν και να το φτιάξει) ή για το χώμα, και να το κατεβάζει με τον εξοπλισμό του και με όλα του, να κάνει το ΣΠΟΡ του με ασφάλεια 1000φορές! Όχι όμως στο δρόμο...
                    Ξέρεις τι βλέπω κάθε σ/κ στην επίδαυρο που περνώ (και με τη μηχανή μου παλιότερα-στην 'πιστα δοκιμών επιδαύρου' που έλεγαν τότε οι εγκληματίες στα περιοδικά ... ξέρουν άραγε πόσους πιτσιρικάδες έχουν πάρει στο λαιμό τους; );
                    Παιδιά 20-25 χρόνων, που είμαι σίγουρος πως οι γονείς τους τα θεωρούν 'μυαλωμένα' αρκετά για να χειρίζονται θηρία ΣΣ, να πηγαίνουν δίχως αύριο (γιατί μπορούν, πολύ απλά, αν δεν μπορούν αυτά ποιος μπορεί τότε; Κανείς δεν αμφισβήτησε οτι οι ικανότητες του 19ρη είναι σαφέστατα καλύτερες από τις δικές μου που είμαι 30! Το θέμα είναι γιατί να δοκιμάζει τις ικανότητες του στα όρια και να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του κάνοντας, υποτίθεται, το 'σπορ' του... )

Καλα, εδώ συμφωνούμε 1000% και λίγα λέω...

Η σωστή συμπεριφορά για μένα είναι να μαθαίνεις το εργαλείο σου στην πίστα και να ξεκαυλώνεις ταυτόχρονα, για να είσαι πιο ασφαλής και έτοιμος να αντιμετωπίσεις διάφορα απρόοπτα στο δρόμο, όπου πρέπει να πηγαίνεις απλά σβέλτα και κρίνοντας τις εκάστοτε συνθήκες.
                    Οσο για τα περιοδικά που λες, εχεις απόλυτο δίκιο, έχουμε διαβάσει απιστευτες παπαριες (όπως τα ταξίδια Αθήνα Θεσσαλονίκη ξύνοντας μαρσπιέδες με 200αρες στις παρατεταμενες της εθνικής, με 600αρια εως hayabusa ) και το θεωρούσαν και μαγκια..

• S
                      spiros last edited by

@ D-jet & HighFidelity:
                      Θα συμφωνήσω γενικά με τον dimgster.
                      Τα περί διπλωμάτων είναι απλά μπούρδες και κανένας νομοθέτης δεν είναι σοφός. Μαλακες είναι και ολα γινονται με εισπρακτικά κριτήρια και μίζες και καθόλου δε νοιάζονται για την ασφάλειά μας. Αλλιώς θα υπήρχε ένα αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων, με διάφορα τεστ δεξιοτήτων, πραγματικά μελετημένο και όχι σαν το σημερινό αίσχος που είναι φτιαγμενο για να παίρνουν μίζες οι εξεταστές και να περνάει και η κουτσή Μαρία (και να δίνουν για δίπλωμα μηχανής με παπί, άτομα που σε αερόψυκτη μηχανή έψαχναν να βρουν απο που παιρνει νερό το ψυγείο - μπροστά στα μάτια μου αυτό, μάλιστα επειδή ήμουν τότε ο μόνος που δε λαδωσε, με έκοψαν επίτηδες τα μουνοπ@ν@).

Επίσης η ηλικία δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί απόλυτο κριτήριο. Ούτε βέβαια και τα κυβικά. Εδώ υπάρχει το παράδοξο να βλέπεις παιδιά που κυριολεκτικά γεννήθηκαν καβάλα σε μια μηχανή, να τρέχουν σε αγώνες ή να οδηγούν 1000άρες καλύτερα από οποιονδήποτε μέσο έμπειρο αναβάτη (όπως εμείς) από τα 17-18 τους, ενώ έχουν μπει στο σπορ από τα 15 ή και πιο πριν.
                      Αν το λέτε από άποψη 'ωριμότητας' και πάλι η ηλικία δεν αποτελεί απόλυτο κριτήριο.
                      Εγώ πάντως στο ΚΑΤ που είπατε, πιο πολλούς 30ηδες άσχετους έχω δεν να τσακίζονται με παπάκια, παρά 20αρηδες+ με 1000αρες. Η ωριμότητα και η σχέση του καθενός με τη μηχανή είναι καθαρά ατομικό θέμα και όχι θέμα ηλικίας. Αν υπήρχε και σωστή παιδεία από νεαρή ηλικία θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Εγω πχ έμαθα να οδηγώ σε GPZ Ninja 400, πολύ μικρός και κρυφά στην αρχή από τον πατέρα μου, στον οποίο άνηκε η μηχανή. Παπι δεν είχα ποτέ ούτε μικρή μηχανη και το μόνο σοβαρό ατύχημα το είχα με ένα KDX250 ενός φίλου σε ηλικια 24 ετών και από κακό υπολογισμό.

Για να συνοψίσω, θεωρώ ότι είναι μύθος γενικά το ότι πρέπει να ξεκινήσεις από λίγα κυβικά και ανεβαίνεις σταδιακά (δλδ να φτάσεις 45 για να παρεις 1000αρα που θα εχουν πήξει και τα μυαλα σου) αλλα αντίθετα όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Πάντα βέβαια με σεβασμό και σύνεση στο μηχάνημα σου και με υπομονή και δουλειά για να το μάθεις (αν μπορείς και μαθήματα και πίστα ακόμα καλύτερα).

αυτα που λες ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας....

ο νομοθετης εχει υποχρεωση να λαβει υποψην του τον κανονα και οχι τον πιθανως εκκολαπτόμενο 16χρονο Rossi...

• H

@ Γρηγόρη:
                        Mα οι στατιστικές ρε συ λένε το αυτονόητο. Ότι δλδ τσακίζονται πολλοί με μηχανές.
                        Ασχετως ηλικιας. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία των οδηγών όσο και η οδηγική τους παιδεία.
                        Ειδες καπου ότι οι περισσότεροι που χτυπάνε είναι μικροί σε ηλικία?
                        Βαλε και κανα λινκ να το δούμε.
                        Πάντως, κακα τα ψέματα, αν καβαλας μηχανή και ειδικά αν το 'κυνηγάς' και λίγο, τα χειρουργεία και τους ορθοπαιδικούς δύσκολα θα τα γλιτώνεις για πάντα..

Με ένα γρήγορο search, ένα link που μπορεί να σου δώσει κάποια στοιχεία:
                        -Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με μεγάλες μηχανές.
                        -Οι πιο επιρρεπείς, οι νέοι οδηγοί ανεξαρτήτως ηλικίας.
                        -Οι επιρρεπέστεροι όλων, οι έφηβοι οδηγοί.
                        Αν προσθέσεις λοιπόν στον λογαριασμό, έφηβο (19 χρονών για μένα αυτό είναι...)+νέο οδηγό (εμπειρία

• S
                          spiros last edited by

Γρηγορη, oι Ελληνες (κυριως) Rossi, δεν εμπιπτουν στις στατιστικες σου...

• H

Ο χρήστης spiros έγραψε:

Ναι, όταν δεν μ'αρέσει μια στατιστική, φτιάχνω την δική μου!
                            Πχ μετά από 10 χυλόπιτες, έχω 1 (αριθ. ΜΙΑ) επιτυχία. Αν αρχίσω να μετράω από κει, είμαι μεγάλος γυναικοκατακτητής!

Άλλο παράδειγμα.
                            Είμαστε 5 μηχανόβιοι. Πήραμε μηχανή μικροί και μάλιστα 1000άρα. ΔΕΝ έχει χτυπήσει ποτέ κανένας μας. Αρα οι 1000άρες είναι ασφαλέστατες για ΕΜΕΝΑ και την ΠΑΡΕΑ μου...

Κάπως έτσι;

• T
                              taurus last edited by

Δηλαδή, για να καταλάβω... Θέλετε να μας πείσετε οτι είναι ασφαλές να δώσεις 100+ άλογα (που βγάινουν από ένα τροχό, στην ελληνική 'ασφαλτο') στο δεξί καρπό ενός 19χρονου?

Σοβαρά μιλάτε?

Κάτι λιγότερα από 100 είναι το δικό μου τετρακύλινδρο και θεωρείται και από τα πιο φιλικά από άποψη καμπύλης. Ε, τον απάλευτο έχουν μερικές φορές στα σαπούνια που ονομάζουμε δρόμους. Και να φανταστείτε οτι θεωρώ τον εαυτό μου χέστη στους 2 τροχούς , πράγμα που σημαίνει οτι δεν είμαι και πολύ φειδωλός με το γκάζι...

• K
                                kovathe last edited by

Ενταξει εμενα με πεισατε...
                                Οι πιτσιρικαδες είναι πιο επίφοβοι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να τους βάλουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις.
                                Επίσης, πιστεύω να συμφωνείτε στα περί διπλώματος που έγραψα. Αν δίνονταν σωστά και μέσω σχολών και όχι 'σχολών' δε θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα στους δρόμους και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις μηχανές.
                                Απλά έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα τους παίρνει όλους η μπάλα.. μαζί με τα ξερά κλπ κλπ..
                                και οι στατιστικες ακριβώς αυτό δείχνουν.
                                Νομίζω πάντως ότι ο D-Jet το έθεσε στη σωστή του διάσταση στο τελευταίο του ποστ.
                                Τέλος, δεν είναι υποψήφιοι Rossi ούτε υποψήφιοι πιλότοι όλοι οι πιτσιρικάδες που κάνουν την καυλα τους σε ελεγχομενο περιβαλλον (πιστα) και βελτιώνουν τις ικανότητες τους (εμας παντως μας πατανε) αν και υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι.
                                Και δεν είναι ποτέ σωστή η γενίκευση, πιτσιρικας με μεγάλη μηχανή = μελλοθάνατος.

• S
                                  spiros last edited by

Τέλος, δεν είναι υποψήφιοι Rossi ούτε υποψήφιοι πιλότοι όλοι οι πιτσιρικάδες που κάνουν την καυλα τους σε ελεγχομενο περιβαλλον (πιστα) και βελτιώνουν τις ικανότητες τους (εμας παντως μας πατανε) αν και υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι.
                                  Και δεν είναι ποτέ σωστή η γενίκευση, πιτσιρικας με μεγάλη μηχανή = μελλοθάνατος.

κανεις δεν τα ειπε αυτα που λες

• M
                                    madox last edited by

Πχ μετά από 10 χυλόπιτες, έχω 1 (αριθ. ΜΙΑ) επιτυχία. Αν αρχίσω να μετράω από κει, είμαι μεγάλος γυναικοκατακτητής!

Άλλο παράδειγμα.
                                    Είμαστε 5 μηχανόβιοι. Πήραμε μηχανή μικροί και μάλιστα 1000άρα. ΔΕΝ έχει χτυπήσει ποτέ κανένας μας. Αρα οι 1000άρες είναι ασφαλέστατες για ΕΜΕΝΑ και την ΠΑΡΕΑ μου...

Κάπως έτσι;

απο οτι ξερω τα 1000αρια βρισκονται στις τελευταιες θεσεις των πωλησεων(στην κατηγορια των μηχανων -παπια,σκουτερ εξαιρουνται)
                                    πρωτα σε πωλησεις ειναι τα μεσαια on-off και τα street
                                    τα ss1000-600 πουλανε ολα μαζι λιγοτερο απο το v-strom 650
                                    παγκοσμιως τα περισσοτερα ατυχηματα με δικυκλα γινονται εντος αστικων κεντρων με μικρες ταχυτητες,και στην πλειοψηφια τους υπαρχει εμπλοκη αυτοκινητου.
                                    Στην ελλαδα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ελειψη παιδιας γενικοτερα καθως και οι γελοιες εξετασεις ,με αποτελεσμα χιλιαδες καγκουρια να αμολιουνται στους δρομους με δυο και τεσσερεις ροδες.Βαλτε και τα διαφορα καγκουροπεριοδικα με διαφορα χαζα αρθρα τους(πως να ξυσετε γονατο με 250,cannonball run κτλ)και to KAT ειναι δεδομενo.
                                    Nα αναφερω εδω για να μην παρεξηγηθω οτι δεν εχω προβλημα με τετοιου ειδους αρθρα αρκει το αγοραστικο κοινο να ειναι συνειδητοποιημενο και παιδευμενο κατι που δεν σθμβαινει εδω.
                                    Σε καμμια περιπτωση δεν φταιει το μεσο αλλα ο χρηστης

• D
                                      dimgster last edited by

Άλλο παράδειγμα.

Κάπως έτσι;

Ανοιξε το μυαλο σου και προσπαθησε να καταλαβεις αυτο που σου λεω γιατι με ειρωνιες διαλογος δεν γινεται.
                                      Η στατιστικη δειχνει τη συμπεριφορα ενος μερους απο το συνολο.
                                      πχ. αν η στατιστικη λεει 2/10 δε φωρανε κρανος...εμενα δε με ενδιαφερει, γιατι η δικη μου στατιστικη λεει οτι ΕΓΩ 10/10 φωραω κρανος.

Τη στατιστικη πρεπει να τη χρησιμοποιεις για να βελτιωθεις και να αποφυγεις πραγματα και οχι για να σε αποτρεψει και να μην κανεις πράγματα. Τοσο δύσκολο ειναι να το καταλαβεις αυτο;

Οσο για το ατυχες παραδειγμα που εφερες με τις γυναικες (έχεις κανει και εκει έρευνα και γνωριζεις στατιστικες; ) νομιζω πως ειναι προφανες πως καθε άνθρωπος έχει το δικό του ποσοστο επιτυχιας το οποιο ειναι άσχετο με το φίλο του, γείτονά του, αδερφό του κτλ.

• H

Μάλιστα, πολύ πλάκα τελικά έχει πως το δικό μου το μυαλό θέλει άνοιγμα...

Η στατιστικη δειχνει τη συμπεριφορα ενος μερους απο το συνολο.

Η στατιστική η συγκεκριμένη βάσει δεδομένων κριτηρίων, βγάζει κάποια συμπεράσματα. Οταν λοιπόν λέει πως οι έφηβοι οδηγοί έχουν πάρα πολλές πιθανότητες για να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν λέει πως ΟΛΟΙ θα προκαλέσουν.
                                        Αλλά πως ξέρεις πως θα είσαι εσύ ή κάποιος άλλος σ'αυτούς που ΔΕΝ θα προκαλέσουν;
                                        Ομοίως , οι οδηγοί που μόλις πήραν δίπλωμα, έχουν μεγάλες πιθανότητες για ατύχημα. Πώς ξέρεις πως ΔΕΝ θα είσαι/είναι μεταξύ αυτών;
                                        Ομοίως, οι μεγάλες (σε κυβισμό) μηχανές έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τα σοβαρά ατυχήματα. Πώς ξέρεις πως ΔΕΝ θα είσαι μεταξύ αυτών;
                                        Αν λοιπόν βάλεις στην εξίσωση έφηβο οδηγό+νεοαποκτηθέν δίπλωμα+μεγάλη (=γρήγορη) μηχανή, καταλήγεις σε μια ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα για ατύχημα. ΠΩΣ γνωρίζεις εκ των προτέρων πως ΕΣΥ ή κάποιος άλλος, θα ξεφύγει από την πιθανότητα αυτή;
                                        ΔΕΝ αποκλείεται να ξεφύγει. Αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να το ξέρεις εκ των προτέρων.-

Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις τις πιθανότητες να σου συμβεί, είναι ν'αντιστρέψεις τις στατιστικές. Για να το κάνεις αυτό, ΠΡΟΦΑΝΩΣ , ΔΕΝ θα τους πας κόντρα. Ακριβώς γι'αυτό το λόγο και ο νομοθέτης, σε υποχρεώνει. Η λογική λοιπόν είναι απλή:
                                        Ο νέος οδηγός , ΔΕΝ πρέπει να οδηγεί γρήγορη μηχανή μεγάλου κυβισμού.-

Το αν φοράει ή όχι κράνος δεν το συζητάμε. Δεν συζητάμε αν θα σκοτωθεί ή όχι (γιατί χωρίς κράνος κατά 90% αν θυμάμαι, αν έχει σοβαρό ατύχημα, θα καταλήξει σε δυστύχημα). Το κράνος δεν θα σε προστατέψει από άσχημα κατάγματα, για μένα το να σωθώ και να καταλήξω ανάπηρος, δεν το βρίσκω...επιτυχία!

Τη στατιστικη πρεπει να τη χρησιμοποιεις για να βελτιωθεις και να αποφυγεις πραγματα και οχι για να σε αποτρεψει και να μην κανεις πράγματα. Τοσο δύσκολο ειναι να το καταλαβεις αυτο;

Εσύ δηλαδή τι βελτίωση κάνεις και τι αποφεύγεις; Το ότι φοράς κράνος είναι η βελτίωση; Τι ακριβώς κάνεις; Να υποθέσω πως....ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ... Έχεις άραγε την εντύπωση, πως ΟΛΟΙ όσοι τσακίζονται, μέχρι εκείνη την στιγμή δεν πίστευαν το ίδιο; Προφανώς κι εκείνοι ΠΡΟΣΕΧΑΝ...

Οσο για το ατυχες παραδειγμα που εφερες με τις γυναικες (έχεις κανει και εκει έρευνα και γνωριζεις στατιστικες; ) νομιζω πως ειναι προφανες πως καθε άνθρωπος έχει το δικό του ποσοστο επιτυχιας το οποιο ειναι άσχετο με το φίλο του, γείτονά του, αδερφό του κτλ.

Αμέ, είμαι μεγάλος ερευνητής ΚΑΙ σ'αυτό τον τομέα!
                                        Μάλιστα η τελευταία έρευνα μου λέει το εξής: πως μεγάλο ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ, που οι στατιστικές πιστεύουν πως δεν τους αφορούν, που φορούν κράνος, τυγχάνει να μην έχουν αίσθηση χιούμορ.
                                        Κάτι που ευτυχώς, δεν επηρεάζει την οδική ασφάλεια...

• D
                                          dimgster last edited by

Εσύ δηλαδή τι βελτίωση κάνεις και τι αποφεύγεις; Το ότι φοράς κράνος είναι η βελτίωση; Τι ακριβώς κάνεις; Να υποθέσω πως....ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ... Έχεις άραγε την εντύπωση, πως ΟΛΟΙ όσοι τσακίζονται, μέχρι εκείνη την στιγμή δεν πίστευαν το ίδιο; Προφανώς κι εκείνοι ΠΡΟΣΕΧΑΝ...

Ναι το κρανος ειναι βελτιωση της ασφαλειας σου (σε σχεση με καποιον που δε φοραει)
                                          Ναι ο καταλληλος εξοπλισμος ειναι βελτιωση σε σχεση με καποιον που κυκλοφορει με κοντομανικο.
                                          Βελτιωση δεν ειναι να προσεχεις...αυτο ειναι το αυτονοητο.

Αυτο που εγω λεω δεν ειναι να παρουν όλοι οι 19 χρονοι γρήγορες μηχανες. Λεω πως αμα καποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως μπορει να παρει τις απαραιτητες προφυλαξεις και χρησιμοποιησει τη μηχανη ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ (και οχι με βαση τις δυνατοτητες της μηχανης) τοτε μπορει να οδηγησει οτι θελει. Το γκάζι ειναι γραμμικο δεν ειναι διακοπτης ή τερμα ή τιποτα.

Σου ξαναλεω οτι τις στατιστικες τις δεχομαι γι΄αυτο που δειχνουν, άλλα δε βαζω όλους στο ιδιο καζανι. Αν λοιπον δεις τι λενε οι στατιστικες και κάνεις πραξη αυτα που προτεινουν τότε θα ελαχιστοποιησεις τον καθε κινδυνο. Αν λες η στατιστικη λεει οτι η μηχανες ειναι επικινδυνες και δεν καβαλαω τοτε ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ.

• D
                                            d-jet last edited by

Ο χρήστης dimgster έγραψε:
                                            Αυτο που εγω λεω δεν ειναι να παρουν όλοι οι 19 χρονοι γρήγορες μηχανες. Λεω πως αμα καποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως μπορει να παρει τις απαραιτητες προφυλαξεις και χρησιμοποιησει τη μηχανη ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ (και οχι με βαση τις δυνατοτητες της μηχανης) τοτε μπορει να οδηγησει οτι θελει.

Καλέ μου άνθρωπε, αυτό προσπαθεί να σου πει ο Γρηγόρης τόσην ώρα... Υπάρχει έστω και ένας (στατιστικά δε λέω γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει) νέος, 19χρονος που να σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει 1000ρι σπορτιφ και να μην πιστεύει οτι 'μπορεί να παρει τις απαραιτητες προφυλαξεις και χρησιμοποιησει τη μηχανη ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ'; Έστω ένας; Στο δειγματικό χώρο αυτών που παθαίνουν ατυχήματα δεν είναι όλοι;
                                            Δε λέμε οτι ο 19χρονος είναι κακός οδηγός ή τα 1000ρια νεκροθάφτες ντε και καλά... ότι ο 19χρονος δεν μπορεί να έχει την κρίση του μεγαλύτερου λέμε και πάντοτε θα υπερεκτιμά τις ικανότητές του ή τη σοβαρότητα που μπορεί να επιδείξει (και καλά σου λέει ο Γρογόρης, έτσι ισχύει όχι μόνο στα μηχανάκια, αλλά και στο πανεπιστήμιο, στις γκόμενες, στη δουλειά... πάντα ο νέος είναι ενθουσιώδης, κακό θα ήταν να ήταν αλλιώς τα πράγματα!!)... Ούτε κάτι τέτοιο σημαίνει οτι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλοίμονο, αλλά ο γενικός κανόνας έτσι είναι! Το παιδί για το οποίο μιλάμε τόση ώρα δεν το γνωρίζουμε και μας ζητά συμβουλές. Τι να υποθέσουμε ούτως ώστε να το βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα για τη δική του ζωή; Οτι είναι η εξαίρεση ή ο κανόνας;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ