-
-
-
-
Γερμανικο...
τι κερδιζω που απαντησα σωστα??? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Γερμανικο...
τι κερδιζω που απαντησα σωστα???Ρητορικό ήταν το ερώτημα
Ήθελα απλά να σχολιάσω μέσω της φωτο ότι πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν μπλεχτεί τόσο πολύ οικονομικά και διοικητικά και σε μεγάλο βαθμό και παραγωγικά που οι διαχωρισμοί και τα τείχη έχουν αρχίσει να πέφτουν.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γερμανικο...
τι κερδιζω που απαντησα σωστα???Ρητορικό ήταν το ερώτημα
Ήθελα απλά να σχολιάσω μέσω της φωτο ότι πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν μπλεχτεί τόσο πολύ οικονομικά και διοικητικά και σε μεγάλο βαθμό και παραγωγικά που οι διαχωρισμοί και τα τείχη έχουν αρχίσει να πέφτουν.
αυτο ισχυει για τα παντα πλεον στο κοσμο...παντως καποιοι αντιστεκονται ακομα,ομως εχει και τα καλα της η παγκοσμιοποιηση...
και για να εξηγηθω,αν το πατωμα πχ του γκολφ 5 δεν εμπαινε σε τοσα μοντελα,τοτε η seat ποτε δε θα μπορουσε να φτιαξει κατι τετοιο μονη της,οπως δε θα μπορουσε να φτιαξει tfsi κινητηρες και dsg για να μπαινουν στα 'ταπεινα' ibiza του κοσμακη...
φιρμες σαν τη lamborghini δε θα υπηρχαν ουτε για αστειο και να υπηρχαν θα εφτιαχναν καμια 50αρια αυτοκινητα το χρονο που θα ταν προβληματικα...επισης χαρη στη παγκοσμιοποιηση και στα μοιρασματα μηχανικων μερων(και του ανταγωνισμου βεβαια) αγοραζουμε σημερα ασφαλη,ποιοτικα,υπερεξοπλισμενα και ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ κυριως αυτοκινητα αν το σκεφτεις σε αναλογια με το παρελθον....
βεβαια οι εταιρειες ετσι ισως χανουν τη ταυτοτητα τους αλλα πιστευω οτι ακομα και σε ενα γκρουπ ο καθενας διατηρηρει τη ταυτοτητα του..πχ το λεον cupra διαφερει σε αισθηση απο το s3 μου,παροτι τελικα καταλαβαινεις οτι ειναι vag και οχι subaru πχ...
το ζητημα για μενα ειναι να μην εχουν αυταπατες καποιοι οτι οτι οδηγουν,λεω γω τωρα τυχαια,ιταλικα ενω οι κινητηρες και τα πλαισια ειναι συνεργασια(αν οχι αποκλειστικοτητα πχ ο 1.8...) με ενα μεγαλο αμερικανικο κολοσσο με 2 γραμματα...ονοματα δε λεμε
και πρωτου πεσουν να με φανε,πλακιτσα κανω....
-
Γερμανικό...
-
Japoni!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όταν σας ρωτάνε το αμάξι που οδηγείτε τι 'εθνικότητας' είναι τι απαντάτε;Η GM έχει και την Holden ( ή τουλάχιστον ένα καλό ποσοστό αυτής ).
Γερμανικό λέω και εγώ. Έχει φτιαχτεί στο Βέλγιο όμως. Μόνο τα OPC έχω την εντύπωση ότι φτιάχνονται στην Γερμανία από την Οpel.
Τα Ford γιατί τα λέμε γερμανικά ; ΗΠΑμερικάνικα δεν είναι ;
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Japoni!Είναι made in Japan, ή μήπως Made in England;
-
made in japan
-
ζαλίστηκα..lol
-
Γιατι στη Fiat γραφει 10% αφου δεν εφυγε εντελως απο την GM?
-
GM και Φιατ εχουν διακοψει σχεσεις απο 2005 αν δεν κανω λαθος,γιατι γραφει co-develop 07-08 ?
-
Εγώ έχω ψάξει για πάρα πολλά μοντέλα το πού παράγονται...έχω μανία με κάτι τέτοια...
για παράδειγμα ξέρετε ότι το Honda Jazz που προορίζεται για την Ευρώπη παράγεται εδώ και 2 χρόνια στην Κίνα ενώ το αντίστοιχο για τις ΗΠΑ (Fit) παράγεται στην Ιαπωνία...;
όλα τα αμάξια πλέον είναι πολυεθνικά...μέχρι το 2002-4 ήταν πολύ λιγότερο πολυεθνικά... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
GM και Φιατ εχουν διακοψει σχεσεις απο 2005 αν δεν κανω λαθος,γιατι γραφει co-develop 07-08 ?δεν κάνεις λάθος...όμως οι νέες Alfa Romeo Brera και 159 βασίζονται σε πλατφόρμα η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό εξελίχθηκε στη Σουηδία από τη Saab για λογαριασμό της GM/Fiat αλλά τελικά κανένα νέο μοντέλο της Saab δε θα τη χρησιμοποιήσει αλλά ούτε και άλλες εταιρείες της GM...έχουν δίκιο να παραπονιούνται οι Alfisti...
-
Εγώ έχω γερμανικό αυτοκίνητο (BMW) φτιαγμένο σε εργοστάσιο της ίδιας γερμανικής εταιρείας στην Γερμανία (Dingolfing, Βαυαρίας)....
Όντως έτσι όπως είναι τα πράματα πιο πολλά αυτοκίνητα πλέον πρέπει να είναι τα μπερδεμένης προέλευσης παρά τα ξεκάθαρα. Ειδικά κάτι οχήματα όπως το 4007 για το οποίο αν θυμάμαι καλά έχουν μπλέξει τουλάχιστον αμερικάνοι, ιάπωνες, γερμανοί για να πουλάνε ένα γαλλικό αυτοκίνητο πρέπει να είναι από τα πιο καλά.... -
Γιαπωνέζικο, 'made in Japan'
To Vitara καμια σχεση σε ποιοτητα με το 'Suzuki Mayare' Wagon RΕλπίζω το Subaru να αποδειχθεί αντάξιο του Ιαπωνα συναδέλφου του σε αξιοπιστία...
-
Γερμανικό 'made in Osnabrück, Germany'
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Japoni!
Είναι made in Japan, ή μήπως Made in England;
Το δικό μου ναι, είναι Japan. Απο το αριθμό πλαισίου το γνωρίζω καθώς το δικό μου γράφει 'JDΤ****' αν θυμάμαι καλά ενώ τα Αγγλικά έχει 3 διαφορετικά γράμματα.
Τελικά ποιός οδηγεί τι;