-
lap δε σ' έχω σήμερα, είμαι κακός μαθητής. Θα διαβάσω καλύτερα και θα επανέλθω. Εννοείς χαλασμένο τιμόνι, επειδή σε αφήνει να κάνεις μικροδιορθώσεις πάνω στη στροφή, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή, με τις 3 μοίρες στροφή να σε πετάει έξω για να είναι οδηγοκεντρικό?
-
Δεν μιλώ για την ασάφεια, και από αυτό είχε όπως λες. Αλλά πες το δέχομαι. Είναι πιο ξεκούραστο.
Δεν έχεις καταλάβει το τι λέω.
Μιλώ για την ενημέρωση περί πρόσφυσης και την αίσθηση του μπροστινού συστήματος.
Πάνε κανε τεστ μια άλφα Ρομέο , ένα focus st line, μια bmw 3 series.
Και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει να νιώθεις στα χέρια σου το τι κάνει το μπροστινό σύστημα του αυτοκινήτου.
Άλλο αυτό που σου λέω και άλλο η πρόσφυση κατά την στροφή και η ταχύτητα που τη διεκπεραιώνει το αυτοκίνητο.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Έτσι ήταν όλα τα α3 πριν τουλάχιστον το τελευταίο (?) Στο τελευταίο το βελτίωσαν όπως λένε οι δοκιμαστες. Δεν το έχω οδηγήσει εγώ.
Στα προηγούμενα, έστριβες και ένιωθες το τιμόνι πως δεν είχε καμία επαφη με το μπροστινό σύστημα και τον δρόμο.
Οριστε; Εχω οδηγησει Α3 2005 2.0 turbo DSG και 2015 A3 1.6 diesel Ambition και τα δυο ειναι πολυ καλα αμαξια, με πολυ καλη οδικη συμπεριφορα. Καλυτερα απο Golf.
Eπισης οδηγησα το 2017 νομιζω ενα S3 και αυτο σουπερ αμαξι αλλα ειχε πολυ ελαφρυ τιμονι το οποιο δεν μου αρεσε επηδη ηταν ελαφρυ. Κατα τα αλλα το αμαξι ειναι ονειρο.
-
Εξήγησα. Να μην επαναλαμβάνομαι με περισσότερες λεπτομέρειες. Μιλώ για ενημέρωση, όχι για ουδετερότητα αντιδράσεων και ταχύτητα εισόδου και εξόδου από την στροφή.
-
@wantone said in Οδήγησα....:
Έτσι ήταν όλα τα α3 πριν τουλάχιστον το τελευταίο (?) Στο τελευταίο το βελτίωσαν όπως λένε οι δοκιμαστες. Δεν το έχω οδηγήσει εγώ.
Στα προηγούμενα, έστριβες και ένιωθες το τιμόνι πως δεν είχε καμία επαφη με το μπροστινό σύστημα και τον δρόμο.
Οριστε; Εχω οδηγησει Α3 2005 2.0 turbo DSG και 2015 A3 1.6 diesel Ambition και τα δυο ειναι πολυ καλα αμαξια, με πολυ καλη οδικη συμπεριφορα. Καλυτερα απο Golf.
Eπισης οδηγησα το 2017 νομιζω ενα S3 και αυτο σουπερ αμαξι αλλα ειχε πολυ ελαφρυ τιμονι το οποιο δεν μου αρεσε επηδη ηταν ελαφρυ. Κατα τα αλλα το αμαξι ειναι ονειρο.
Το Α3 του 2005 δεν ήταν 1.8 20vt? Υπήρχε διλιτρο;
-
Φυσικα. Ειχε αλλαξει το μοντελο
-
To i30 που οδήγησε ο limited είναι το παλιό, δεν έχει σχέση με το τωρινό μοντέλο.
Όλα τα Αουδι είναι ερπιβόητα για το άθλιο τιμόνι τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή ή με καλό κράτημα, πάρα πολύ καλά είναι σταθερά. Απλά το τιμόνι δεν δίνει καμία πληροφορία για του που βρίσκονται οι ρόδες, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό...σε πολλούς οδηγούς αρέσει.
-
Συμφωνώ με lap και Fani
είναι πολύ καλά τα τιμόνια στα audi , και σωστό βάρος και στρίψιμο. κράτημα σαν αυτοκίνητα έχουν και ολα εκτός.... πληροφόρησης τιμονιού αλλά όπως είπε και ο fanis και συμφωνώ δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό καθώς σε πολλούς οδηγούς αρέσει.
-
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει τελικά αυτή η περιβόητη πληροφόρηση από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σε σχέση με το τιμόνι, αλλά πρακτικά θα πω το εξής.
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει. -
@andya3 said in Οδήγησα....:
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει τελικά αυτή η περιβόητη πληροφόρηση από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σε σχέση με το τιμόνι, αλλά πρακτικά θα πω το εξής.
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει.σωστα τα λες.
Πήγαινε οδήγησε ενα focus όμως και εκτός του θα ακούει αμέσως και θα πάει ακριβώς εκεί που θες θα δεις που θα καταλαβαίνεις (θα έχεις feedback) που είναι οι τροχοί σου ακριβώς. δεν ξέρω να στο περιγράψω καλύτερα
-
@georgemit said in Οδήγησα....:
Το Α3 του 2005 δεν ήταν 1.8 20vt? Υπήρχε διλιτρο;
Hταν απο τα πρωτα 2ης γενιας Α3 με 2.0 τουρμπο και το καινουριο τοτε DSG κιβωτιο. Ωραιο ηταν αλλα ενα Α4 ηταν πολυ καλυτερο. Σε σχεση με το Jetta (Bora) IV VR6 που οδηγουσα τοτε η διαφορα ηταν μικρη σαν αισθηση οδηγησης. Ενω πχ οταν οδηγουσα το Α4 ενοιωθα οτι ημουν σε ενα πολυ καλυτερο αμαξι.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει.σωστα τα λες.
Πήγαινε οδήγησε ενα focus όμως και εκτός του θα ακούει αμέσως και θα πάει ακριβώς εκεί που θες θα δεις που θα καταλαβαίνεις (θα έχεις feedback) που είναι οι τροχοί σου ακριβώς. δεν ξέρω να στο περιγράψω καλύτερα
Στο δικο μου πισωκινητο με ηλεκτρικο τιμονι (χωρις μεταβλητη υποβοηθηση) ειναι πολυ καλο το τιμονι βεβαια το υδραυλικο της 147 δεν το φτανει.
Για Φοκους δεν ξερω. Παντως το τιμονι του S3 ηταν ναι μεν πολυ ελαφρυ αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν ηξερα που ηταν οι τροχοι. Δεν ειδα καποιο θεμα.
-
Ki εμένα μου άρεσει ένα Audi RS4 σαν κι αυτό (που και που ζαχαρώνω το παρακάτω βιντεάκι,έστω και μετά από τόσα χρόνια):
Youtube Video...αλλά,κάπου έλεος με τη vagoλαγνία λες κι είναι η άρια φυλή της αυτοκίνησης...
Τα παλαιότερα,απλά Α3 (καλά για τα μικρότερα audi δεν το συζητώ) τα έχω πετύχει με κάθε είδους Alfa και πρέπει να έχουν σημαντικά μη πληροφοριακό τιμόνι γιατί και σε κλειστές,επαρχιακές στροφές (π.χ. Μάνη-Σπάρτη ή Αγ.Στέφανος-Ωρωπός κ.ά.),αλλά και σε ανοιχτές καμπές θέλουν 2 λωρίδες δρόμο για να κάτσουν στη στροφή.Και δε μπορεί όλοι οι οδηγοί τους να ήταν άσχετοι,απλώς το σύστημα δνσης,το τιμόνι δεν έδινε αυτή τη σιγουριά στο πάτημα -που λέει κι ο lap κι ο Φάνης- στην είσοδο της στροφής,που δίνει μια Alfa.Από γερμανά οικογενειακά μόνο σε ΒMW έχω νιώσει από το τιμόνι και το μπροστινό μέρος,το ίδιο με AR.Eίναι πολύ καλά αμάξια τα αουδι -κι ιδίως σε εκδόσεις S3-S4-RS4-,όμως ειδικά στις καθημερινές εκδόσεις δεν είναι τα υπερατού που γ@μ@νε τα πάντα και σε ποιότητα και συναρμογή και αναρτήσεις και στήσιμο και τιμόνι και...και...
-
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει.ειναι η διαφορα της λαγουδιερας με το τιμονι
αν εισαι ψαρας δεν την αντιλαμβανεσαι.χαχαχ....
ΑρΕς
πριν το κομπας ειχε ερθει ενα κιου πεντε για προπαραδοση.
οκ, ολοι το καμαμε μια βολτα να δουμε πως ειναι.
πραγματι θυμηθηκα ακομη μια φορα μια πολωνη σιτιτουριστα που ηταν εκπληκτικα ομορφη αλλα τελικα ηταν σαν να προσπαθουσες να ζεστανεις σανιδα καλουπωματος. καλυτερα να τη καψεις.
εμεινε λοιπον το αουντι στο παρκιν, κανεις, μα κανεις, δεν το ηθελε.... ξενερα. και βασικος λογος το στρογγυλο που στριβει. να δεις πως το λεν, να δεις πως το λεν.... -
@cirus said in Οδήγησα....:
Στο δικο μου πισωκινητο με ηλεκτρικο τιμονι (χωρις μεταβλητη υποβοηθηση) ειναι πολυ καλο το τιμονι βεβαια το υδραυλικο της 147 δεν το φτανει.
Για Φοκους δεν ξερω. Παντως το τιμονι του S3 ηταν ναι μεν πολυ ελαφρυ αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν ηξερα που ηταν οι τροχοι. Δεν ειδα καποιο θεμα.
To focus ήταν απλά μια πρόταση για test drive. Υπάρχουν και καλύτερα τιμόνια ειδικά σε alfa οπως αναφέρεις
-
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει.Οχι δεν εννοουμε αυτό. Πάνε οδήγησε αλλά αντίστοιχης τιμής με καλά τιμόνια και θα καταλάβεις. Όλος ο αυτοκίνητιστικος πλανητης τον γνώριζε αυτό για τα Audi απορώ που δεν το γνωρίζεις.
-
Όταν στρίβεις το τιμόνι στο Audi, ακούει αμέσως το αυτοκίνητο και πάει ακριβώς εκεί που φαντάζεσαι/περιμένεις ότι θα πάει. Σε αντίθεση π.χ. με όσα Renault έχει τύχει να οδηγήσω, που όταν στρίβω το τιμόνι το αυτοκίνητο με πάει ¨περίπου" εκεί που φαντάζομαι/περίμενω να πάει.Οχι δεν εννοουμε αυτό. Πάνε οδήγησε αλλά αντίστοιχης τιμής με καλά τιμόνια και θα καταλάβεις. Όλος ο αυτοκίνητιστικος πλανητης τον γνώριζε αυτό για τα Audi απορώ που δεν το γνωρίζεις.
Προφανώς αναφέρεσαι σε κάποια "θεωρητική" παράμετρο του στριψίματος, που μπορεί να παίξει ρόλο αν φέρεις το αυτοκίνητό στα όρια του. Το αυτοκίνητο το έχω δοκιμάσει σε στροφές στην Εθνική οδό με ταχύτητες άνω των 150 και είναι σιδηρόδρομος, υπεράνετο και με αρχοντικό πάτημα. Δεν ενδιαφέρομαι για 200άρια, δεν κατεβαίνω σε αγώνες.
Έχω ξαναπεί ότι έτσι κι αλλιώς το αυτοκίνητο δε σε αφήνει να το φέρεις στα όριά του, με την έννοια ότι κάποια στιγμή το νιώθεις να μην πατάει καλά στο δρόμο, σα να σου λέει "κόψε μακάκα". Κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, γιατί απευθύνεται σε συνήθεις οδηγούς όχι σε πιλότους.
Και φυσικά η συμπεριφορά ποτέ δεν οφείλεται μόνο στο τιμόνι, είναι το σύνολο πλαίσιο-αναρτήσεις-τιμόνι-λάστιχα που φέρνει το τελικό αποτέλεσμα κι εδώ η Audi δίνει ρέστα. Χωρίς να είναι εκ φύσεως με προδιαγραφές σπορ και χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες σου προσφέρει σιγουριά και απόλαυση σε ταχύτητες αρκετά (έως και πολύ) πάνω του μέσου όρου.
Αν το κάνουν και τα άλλα μπράβο τους, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου από όσα έχω οδηγήσει κατά καιρούς. Την αίσθηση που μου βγάζει το καθένα την καταλαβαίνω από τα πρώτα λεπτά στο τιμόνι. Με την επιφύλαξη ότι μόνο το δικό μου έχω τη δυνατότητα να ξεσκίσω, ξένα αυτοκίνητα δεν τα οδηγώ σε διάφορες ταχύτητες και συνθήκες για να τα δοκιμάσω. -
Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στα ορια για να εκτιμήσεις ένα καλό σε αίσθηση συστημα διευθύνσης.
Εδώ και 20-25 έτη όλα τα αυτοκίνητα πανω απο 20.000 ευρώ στρίβουν τρένο. Δεν είναι κάτι το φοβερό
Άλλο σου λέω εγώ και οι άλλοι εδώ μέσα.
Αυτό που είναι δύσκολο από οτι φαίνεται είναι η αίσθηση του τιμονιού με παράλληλη την άνεση της ανάρτησης.Σίγουρα είσαι οδηγός Audi.... Φαίνεται.....
-
Εγώ πάντως που κατέχω Audi A4 B7 1.8t 20V quattro είναι τρεναρα, αλλά συμφωνώ ότι χάνω την αίσθηση τιμονιού! Αυτό οφείλεται ότι έχει άλλη κρεμαριερα, διπλά ψαλίδια κλπ.
-
Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στα ορια για να εκτιμήσεις ένα καλό σε αίσθηση συστημα διευθύνσης.
Εδώ και 20-25 έτη όλα τα αυτοκίνητα πανω απο 20.000 ευρώ στρίβουν τρένο. Δεν είναι κάτι το φοβερό
Άλλο σου λέω εγώ και οι άλλοι εδώ μέσα.
Αυτό που είναι δύσκολο από οτι φαίνεται είναι η αίσθηση του τιμονιού με παράλληλη την άνεση της ανάρτησης.Σίγουρα είσαι οδηγός Audi.... Φαίνεται.....
Είμαι και μακάρι να παραμείνω, αλλά τα πάρτυ δεν κρατάνε για πάντα... Έτσι που πάνε οι τιμές είμαι προετοιμασμένος για όλα τα αυτοκινητιστικά ενδεχόμενα (εκτός από Toyota...)
Βάζω ένα όριο για το πόσο χρήματα είναι δέον να δώσει κάποιος για σίδερα και λαμαρίνες. Υπάρχουν και καλύτερα πράγματα στη ζωή για να φάω λεφτά...
Οδήγησα....