-
Κατά τα άλλα, μια χαρά η τιμή του άσσου με αυτόν τον εξοπλισμό. Δεν ασχολήθηκα βέβαια, λείπει κάτι σημαντικό;
Για BMW πολλά. Για μεσαίο hatchback μόνο το Navi και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες.
-
Καλά την εποχή που όλοι έχουν κινητό με google maps η αντίστοιχο προγράμμα δεν νομίζω ότι το εργοστασιακό Navi είναι και καμία σπουδαία έλλειψη.
-
Καλά την εποχή που όλοι έχουν κινητό με google maps η αντίστοιχο προγράμμα δεν νομίζω ότι το εργοστασιακό Navi είναι και καμία σπουδαία έλλειψη.
Αρκεί να υπάρχει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple Car Play ή έστω Mirrorlink...
-
Ετοιμάζω εγώ πάντα τα σακ βουαγιάζ (βαλίτσες μόνο σε αεροπλάνο) και πετάω έξω πολλά που βαζουν οι γυναίκες. Και είναι τεσταρισμενο από αρκετές εκδρομές αλλά και τις διακοπές το καλοκαίρι.
Ο άσσος για bmw σε λογική πακέτου λόγω φορολογικού είναι αξιοθαύμαστη αλλά και από τον κατάλογο εξοπλισμού λείπουν πολλά και από αλλά μικρομεσαία χατς. Το κορολλα σε αντίστοιχη τιμή έχει τα πάντα μέσα αλλά ποιοτικα δείχνει ξεκάθαρα καλύτερο.
-
Ετοιμάζω εγώ πάντα τα σακ βουαγιάζ (βαλίτσες μόνο σε αεροπλάνο) και πετάω έξω πολλά που βαζουν οι γυναίκες. Και είναι τεσταρισμενο από αρκετές εκδρομές αλλά και τις διακοπές το καλοκαίρι.
Μάλλον δεν έχεις κόρη στην εφηβεία και γυναίκα στην αρχή της εμμηνόπαυσης...
-
Μπα όπως τα περιγράφεις είναι απλά σε αυτά τα θέματα έχω ξεκαθαρισει εξαρχης τους κανόνες.
Άσε που πακέταρω σπέσιαλ -
Για BMW (και όταν έχει Νάβι και η 'κουτσή Μαρία' με €22.000) είναι μεγάλη έλλειψη...αλλάζει τελείως το εσωτερικό (και οι δυνατότητες infotainment) του αυτοκινήτου.
Κατά τα άλλα ναι το πακέτο είναι πολύ καλό και σε καλή τιμή!! Πριν μερικά χρόνια, για να τα βάλεις αυτά σε 116 ήθελες κοντά στις €10.000 επιπλέον εξοπλισμό!
-
Edit
-
εχω την εντυπωση πως η BMW δεν υποστηριζει android auto οποτε εαν δεν εχεις iphone δινεις 28.000 και για να πας καπου κολας βεντουζα στο μπαρμπριζ...τραγικο
-
Ο άσσος για bmw σε λογική πακέτου λόγω φορολογικού είναι αξιοθαύμαστη αλλά και από τον κατάλογο εξοπλισμού λείπουν πολλά και από αλλά μικρομεσαία χατς. Το κορολλα σε αντίστοιχη τιμή έχει τα πάντα μέσα αλλά ποιοτικα δείχνει ξεκάθαρα καλύτερο.
Για να λεμε την αληθεια το Κορολλα δεν εχει καθολου αισθητηρες ουτε πισω ουτε μπρος για μενα βασικη ελλειψη. Επισης εχει μικροτερο χωρο πισω. Αν στο μελλον ερθει με καλυτερο εξοπλισμο και φθηνοτερο τοτε οκ αλλα τωρα και αυτο εχει ελλειψεις.
-
εχω την εντυπωση πως η BMW δεν υποστηριζει android auto οποτε εαν δεν εχεις iphone δινεις 28.000 και για να πας καπου κολας βεντουζα στο μπαρμπριζ...τραγικο
Σωστα οτι ειναι απαραδεκτη ελλειψη αλλα στα 28000 δεν εχει ουτε Car Play και ειναι αγνωστο αν μπορει να ενεργοποιηθει με τριτο τροπο. Καλα η εταιρεια δεν υπαρχει περιπτωση να στο δωσει χωρις Ναβι και ακομα και τοτε πληρωνεις εξτρα.
Για μενα ειναι deal breaker τοσο οι αισθητηρες που δεν εχει το Κορολλα οσο και το να μην εχει Car Play/Android Auto το 118.
-
Το κορολα έχει στάνταρ κάμερα σε όλες τις εκδόσεις.
Αισθητήρες μπαίνουν μπρος πίσω σε παραγγελία ως πακέτο. Δες στη μπροσουρα σχετικά.Ο άσσος στο πακέτο με τα 28000 έχει άριστο σετ αισθητήρων μπρος πίσω αλλά δεν έχει car play.
Android auto έτσι και αλλιως η ΒMW δεν υποστηρίζει καθόλου σε όλα τα μοντέλα της (εν μέρει δικαίως γιατί τεχνικά το android είναι μπουρδελο ως λειτουργικό)Για να μπει ακόμα και παραγγελία η υποστήριξη car play σου φορτώνουν το μαμά ναβι ενώ και η υποστήριξη αυτή λέγεται ότι είναι συνδρομητική και κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνεις.
γενικως ακριβό πια σπορ οι BMW όσο ποιοτικα και καλά αυτοκίνητα να είναι.
-
γενικως ακριβό πια σπορ οι BMW όσο ποιοτικα και καλά αυτοκίνητα να είναι.
Πάντα έτσι ήταν, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Και πριν 10 και 15 και 20 και 30 χρόνια ήταν ακριβό σπόρ, γιατί προσφέρουν πάρα πολλά (σε κάθε εποχή) αλλά όλα είναι έξτρα.
-
Android auto έτσι και αλλιως η ΒMW δεν υποστηρίζει καθόλου σε όλα τα μοντέλα της (εν μέρει δικαίως γιατί τεχνικά το android είναι μπουρδελο ως λειτουργικό)
Τώρα αυτό στέκει ως δικαιολογία (έστω και εν μέρει) για μια τόσο καραμπινάτη έλλειψη; Έλεος!
Το Android, καλώς ή κακώς, έχει το 76+% της αγοράς ( https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide ). Όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι που πρέπει να τους νουθετήσει/τιμωρήσει/επαναφέρει στον ίσιο δρόμο του iOS η BMW, μην προσφέροντας δυνατότητα Android Auto;
Υ.Γ.: Αυτά, χωρίς να ξεφύγουμε εκτός θέματος, επεκτεινόμενοι στις τεχνικές αδυναμίες κάθε λειτουργικού συστήματος...
-
iceman7 wrote:
Android auto έτσι και αλλιως η ΒMW δεν υποστηρίζει καθόλου σε όλα τα μοντέλα της (εν μέρει δικαίως γιατί τεχνικά το android είναι μπουρδελο ως λειτουργικό)
Τώρα αυτό στέκει ως δικαιολογία (έστω και εν μέρει) για μια τόσο καραμπινάτη έλλειψη; Έλεος!
Το Android, καλώς ή κακώς, έχει το 76+% της αγοράς ( https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide ). Όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι που πρέπει να τους νουθετήσει/τιμωρήσει/επαναφέρει στον ίσιο δρόμο του iOS η BMW, μην προσφέροντας δυνατότητα Android Auto;
Υ.Γ.: Αυτά, χωρίς να ξεφύγουμε εκτός θέματος, επεκτεινόμενοι στις τεχνικές αδυναμίες κάθε λειτουργικού συστήματος...
Δεν το βάζω ως δικαιολογία.... για εμένα κακώς δεν στηρίζει και τα 2 συστήματα ! Σαν κόστος μηδαμινό αλλά αν κοιτάξεις παραμέσα σε καθε λειτουργικό θα διαπιστώσεις εύκολα αυτό που γράφω......
-
σεζ χου?
το αυτο ημπορω και εγω να ειπω οτι το ελληνικο αστικο δικαιο ειναι για τον μπεο. στον βολο. και το σπιτι που εχτισε ο χάρυ-που-κανενα-δε-γουσταρει θα πεσει αμα φυσηξει, γιατι το ακουσα ή μου το ειπε ο φανης ο φωτοτυπας. στεφ δεν ειναι ετσι... βασικα ακριβως το αντιθετο ειναι.
ας μεινουμε σε οτι γιγνωσκει ο καθεις. για αυτοκινητα μιλαμε αλλωστε.
α, και ειμι άι όου ές ντηβελοπερ.
προφανως το να μην εχεις αντρόιντ άουτο ειναι αυνανία. ντοτ.
οπως και η ελλειψη καθε ειδους κονεκτιβιτυ σε καθιερωμενο εμπορικα συστημα.
-
Δεν το βάζω ως δικαιολογία.... για εμένα κακώς δεν στηρίζει και τα 2 συστήματα ! Σαν κόστος μηδαμινό αλλά αν κοιτάξεις παραμέσα σε καθε λειτουργικό θα διαπιστώσεις εύκολα αυτό που γράφω......
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ακριβόλογοι, το έβαλες ακριβώς ως δικαιολογία (έστω και εν μέρει) χρησιμοποιώντας τη φράση 'εν μέρει δικαίως'...
Κατά τ' άλλα, μια και γουστάρεις offtopic, θα σου πω ως χρήστης και των δύο λειτουργικών ότι σε καμία περίπτωση το Android δεν 'είναι μπουρδέλο', εδώ και πολλά έτη. To iOS από την άλλη είναι ένα λειτουργικό, στο οποίο η εταιρία έχει αποφασίσει για σένα ακριβώς τι θέλεις και στο παρέχει, χωρίς καμία δυνατότητα επιλογής εκ μέρους σου! Ναι, είναι γενικά πιο στρωτό, αλλά η δουλειά της Apple είναι πολύ πιο εύκολη από της Google, όταν to λειτουργικό της πρέπει να τρέξει μόνο σε δικές της συσκευές 4-5 γενιών. Αυτό δεν μπορεί να το ξεπεράσει η Google, της οποίας το λειτουργικό πρέπει να τρέξει σε χιλιάδες συσκευές εκατοντάδων κατασκευαστών. Από την άλλη όμως σου δίνει ελευθερία να κάνεις ΠΟΛΥ περισσότερα πράγματα. Την ημέρα λοιπόν που θα σου επιτρέψει η Apple να πάρεις ή να στείλεις μια φωτογραφία, βίντεο ή μουσικό κομμάτι μέσω bluetooth με έναν φίλο σου που ΔΕΝ έχει iphone, έλα να ξαναμιλήσουμε για μπουρδέλα και χρυσά κλουβιά...
-
Δεν εχω όρεξη να δικαιολογώ τη BMW,,,,, ειναι εντελώς βλακεία της να μην δινει οποιαδήποτε συνδεσιμότητα που είναι και θέμα ασφαλείας πια....
Αλλά ασχολούμαι και εγώ με κινητά και πληροφορική από τις αρχες των 90s ως χόμπι και ως σπουδες στο σχετικό κομμάτι του δικαιου.
Το android ειναι ευελικτο αλλά απαιτητικό πολύ!
Εγώ δεν θα επέλεγα συνειδητά επιδιώκοντας την πιο ευκολη εμπειρία χρήσης .....
Καθημερινά έχω και iphone και android
-
Μα προφανώς φίλτατε, όλοι επιλέγουμε βάσει των αναγκών και επιθυμιών μας. Για σένα προέχει η ευκολία χρήσης, η οποία νομίζω ότι εξήγησα επαρκώς που βασίζεται, ενώ για μένα προέχει η ευελιξία και η πληθώρα των επιλογών που παρέχει το Android τόσο σε hardware όσο και σε δυνατότητες. Οι διαφορές αυτές όμως, δεν καθιστούν κάποιο λειτουργικό μπουρδέλο!
Και βέβαια όντας άνθρωπος που πάντα έρεπα προς τις VFM αγορές, δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τίποτα την αγορά ενός κινητού των 1000+ Ευρώ, οποιουδήποτε κατασκευαστή και λειτουργικού. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Apple πουλάει μόνο σε αυτά τα επίπεδα τιμών (μιλάω βεβαίως για τελευταία γενιά συσκευών και όχι για αγορά iphone 6 ή 7 εν έτει 2019). Εν αντιθέσει στο Android βρίσκεις πλέον ακόμη και με 2-3 κατοστάρικα συσκευές καλοδουλεμένες και ολοκληρωμένες που προσφέρουν το 95% της εμπειρίας χρήσης μιας 'ναυαρχίδας', εξαιρουμένων των φωτογραφικών ιδιοτήτων και της αδιαβροχοποίησης.
-
Απλά και με το 6s και το 7 ακόμα και σημερα κανεις σουπερ τη δουλειά σου και υποστηρίζονται!
Ο χαρακτηρισμός μπουρδέλο αφορά τις ολοένα και μεγαλυτερες αναγκες hardware και το bloatware των δημοφιλέστερων μοντέλων android
Οδήγησα....