-
Μπες στην audi Γιαννη και δες το
Υ.Σ. Εισαι ωραιος αλλα πειθεσαι δυσκολα.
Καλο απογευμα -
Πρεπει να ναι ο πρωτος τυπος δω μεσα ,μετα απο μενα που το θυμαμαι, που γραφει συγγνωμη μετα απο μαλακια του.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μπες στην audi Γιαννη και δες τοΕπειδη μπηκα το ειδα και αλλαξα κατι που ειπα πιο πανω. Επισης ειχα πει οτι το σημερινο μοντελο μπορει να βγαινει αλλα απο τη στιγμη που εξαρχης εβγαινε και με αυτοματο εσβησα το τελευταιο μου σχολιο.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μπες στην audi Γιαννη και δες το
Υ.Σ. Εισαι ωραιος [emoji106] αλλα πειθεσαι δυσκολα.
Καλο απογευμαΕπισης. [emoji106]
-
Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.
Ήταν από τις ομορφότερες μέρες της ζωής μου. Νιώθω ένα έντονο σφίξιμο στη κοιλιά με την ιδέα ότι αύριο το πρωί θα το επιστρέψω. Ναι ρε σεις, έχω στεναχωρηθεί, μα το Θεό.
Πριν λίγο επέστρεψα σπίτι. Κυριακή, μάλλον Δευτέρα ξημερώματα, άδειοι οι δρόμοι...
Ναι αμάρτησα. Το αμάξι 190άρησε για πλάκα. Το πιο σημαντικό? Μάλλον εκπληκτικό? Το αμάξι αντιδρούσε στις χιλιάδες μικρές και μεγάλες ανωμαλίες του οδοστρώματος του ΒΟΑΚ σαν να ήταν καρφωμένο στην άσφαλτο. Δε χαμπάριαζε το παραμικρό για τα σκαμπανεβάσματα του δρόμου. Καρφωμένο, το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής. Το τιμόνι που κρατούσα με τα χέρια μου, απλά μου έδινε απέραντη σιγουριά.
1800, 2000 τί σημασία έχει? (Βασικά έχει αλλά κουβέντα να γίνεται ) Τελικά αύριο το πρωί που θα το πάω πίσω θα ρωτήσω τί μοτέρ φοράει για να ησυχάσουμε όλοι
Μακάρι να αξιωθώ μια μέρα να έχω την τύχη να οδηγήσω ακόμα πιο premioum !!! -
Πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα είναι τα Τελευταία Λέξους. Γιατί μετα το Α5 δύσκολα θα βρεις κάτι να σε εντυπωσιάσει τόσο, όλα είναι παρόμοια (εκτός αν πας για ιδιαίτερες κατασκευές, όπως το S4, S5 κλπ).
-
Τελικά παίδες ήταν 1800
Είναι από τις φορές που οδηγάς ένα αυτοκίνητο πρώτη φορά και νομίζεις ότι είναι πύραυλος - εν μέρη είναι - αλλά αν ήξερες ότι έχει κι άλλα δυνατότερα μοτέρ θα ήσουν λιγότερο μελιστάλακτος...2 τελευταία πραγματάκια να πω.
Μου έκανε εντύπωση που οι μπροστινές πόρτες στο πάνω μέρος δεν έχουν μέταλλο όπως τα περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα. Είναι το τζάμι του παραθύρου 'γυμνό' (γιατί άραγε? ) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όποτε ανοίγεις τη πόρτα, σε κλάσμα του δευτερολέπτου το τζάμι πέφτει μόνο του 1-2 πόντους για να μη 'βρεί' στο σκελετό του αυτοκινήτου και μόλις κλείσει η πόρτα, πάλι αυτόματα το τζάμι 'κουμπώνει' προς τα πάνω για να κλείσει.Το αυτοκίνητο έκανε περίπου 170 χλμ συνολικά και έκαψε 22 λίτρα βενζίνη. (για όσους έχουν πόρωση με τις καταναλώσεις)
Αντίο Α5 δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
....Μου έκανε εντύπωση που οι μπροστινές πόρτες στο πάνω μέρος δεν έχουν μέταλλο όπως τα περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα. Είναι το τζάμι του παραθύρου 'γυμνό' (γιατί άραγε? ) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όποτε ανοίγεις τη πόρτα, σε κλάσμα του δευτερολέπτου το τζάμι πέφτει μόνο του 1-2 πόντους για να μη 'βρεί' στο σκελετό του αυτοκινήτου και μόλις κλείσει η πόρτα, πάλι αυτόματα το τζάμι 'κουμπώνει' προς τα πάνω για να κλείσει.Το έχουν οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι BMW που ξέρω σίγουρα, υποθέτω και αρκετές MB, δεν είναι τόσο σπάνιο, απλώς το συναντάς μόνο σε premium κατασκευαστές. Nα μου πεις, γι'αυτό είναι το premium ? Θα πω ότι ναι, ΚΑΙ γι'αυτό είναι premium.
-
Ειναι αρκετα παλιο Feature το παραθυρο χωρις πλαισιο. Μια 500 Sec που ειχε ο γειτονας μου (5.0 V8) , πρεπει να ηταν του 1985 περιπου, ηταν ετσι. Τρομερο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
....Μου έκανε εντύπωση που οι μπροστινές πόρτες στο πάνω μέρος δεν έχουν μέταλλο όπως τα περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα. Είναι το τζάμι του παραθύρου 'γυμνό' (γιατί άραγε? ) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όποτε ανοίγεις τη πόρτα, σε κλάσμα του δευτερολέπτου το τζάμι πέφτει μόνο του 1-2 πόντους για να μη 'βρεί' στο σκελετό του αυτοκινήτου και μόλις κλείσει η πόρτα, πάλι αυτόματα το τζάμι 'κουμπώνει' προς τα πάνω για να κλείσει.
Το έχουν οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι BMW που ξέρω σίγουρα, υποθέτω και αρκετές MB, δεν είναι τόσο σπάνιο, απλώς το συναντάς μόνο σε premium κατασκευαστές. Nα μου πεις, γι'αυτό είναι το premium ? Θα πω ότι ναι, ΚΑΙ γι'αυτό είναι premium.
Να 'διορθώσω': το έχουν όλες οι Coupe (& Cabrio) BMW (και οι 4πορτες Gran Coupe).
Γενικά παράθυρο χωρίς πλαίσιο έχει η BMW για πάνω από 40 χρόνια και από την σειρά 8 και μετά (δηλαδή σχεδόν 30 χρόνια) έχει τον μηχανισμό με το αυτόματο κατέβασμα-ανέβασμα του παραθύρου όταν ανοίγει η πόρτα. Επίσης και το ΜΙΝΙ (από την 1η γενιά, R50) έχει παράθυρο χωρίς πλαίσιο και αυτό το σύστημα.
-
Ναι αλλά το λόγο τον ξέρουμε που δεν έχουν πλαίσιο?
Κι αν μια μέρα χαλάσει αυτός ο αυτοματισμός θα μπλοκάρει η πόρτα ή μήπως θα σπάσει το τζάμι αν τραβήξεις απότομα την πόρτα? -
Τελικά παίδες ήταν 1800
Είναι από τις φορές που οδηγάς ένα αυτοκίνητο πρώτη φορά και νομίζεις ότι είναι πύραυλος - εν μέρη είναι - αλλά αν ήξερες ότι έχει κι άλλα δυνατότερα μοτέρ θα ήσουν λιγότερο μελιστάλακτος...Αντίο Α5 δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!!!!
Ένα αντίστοιχο Α5 Sportsback είχα νοικιάρικο για μια μέρα, με το οποίο έκανα περί τα 250 Km. Δίλιτρο, αυτόματο (8άρι Tiptronick και όχι DSG) και πεντάπορτο.
Έχοντας οδηγήσει και διάφορα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Καλό στο δρόμο, αλλά μάλλον 'διεκπεραιωτικό'. Στην εθνική οδό βέβαια ήταν στο στοιχείο του, απόλυτα σταθερό και τηρουμένων των αναλογιών οικονομικό, με την πιο μακριά τελευταία σχέση (όγδοη ταχύτητα) που έχω δει σε οποιοδήποτε βενζινοκίνητο (και τώρα που το σκέφτομαι και diesel) έχει πέσει στα χέρια μου: 76 Km/h πραγματικά (80 κοντερίσια) ανά 1000 rpm! Ο απόλυτος ορισμός της overdrive!!!
Η λειτουργία του κιβωτίου άψογη, η ποιότητα του εσωτερικού καταπληκτική και η εξωτερική σχεδίαση απίθανη. Εδώ τελειώνουν κατά την άποψη μου τα υπερθετικά, καθώς τα υπόλοιπα στοιχεία είναι μεν όλα σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο αυτό από ένα αυτοκίνητο της τάξης των 50.000 Ευρώ. -
Κι αν μια μέρα χαλάσει αυτός ο αυτοματισμός θα μπλοκάρει η πόρτα ή μήπως θα σπάσει το τζάμι αν τραβήξεις απότομα την πόρτα?Κυρίως έχει να κάνει με την σχεδίαση (design), φαίνεται πιο ωραίο.
Επίσης, κατά καιρούς διάφοροι κατασκευαστές έχουν παραθέσει τους λόγους (αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσον ισχύουν - πχ και η Subaru είχε σε όλα της τα μοντέλα παράθυρα χωρίς πλαίσιο και μετά τα κατήργησε....σταμάτησαν να ισχύουν οι λόγοι!?!?!), για παράδειγμα μερικοί λόγοι που έχουν αναφερθεί είναι:
- Μειώνουν το βάρος της πόρτας
- Επειδή η πόρτα στα κουπέ είναι μεγαλύτερη, αυξανόταν το βάρος με το πλαίσιο και δεν άντεχαν οι μεντεσέδες (παλιά)
- Χρησιμοποιούν τις ίδιες πόρτες και στα αντίστοιχα Cabrio (που εκεί δεν μπορείς να έχεις πλαίσιο εκ των πραγμάτων) οπότε υπάρχει μια σχεδίαση πόρτας για Cabrio/Coupe.
Σπάνια χαλάει (από την εμπειρία μου), αλλά και να χαλάσει δεν τρέχει κάτι. Απλά θέλει λίγο δύναμη για να ανοίξει/κλείσει η πόρτα. Δεν κολλάει η πόρτα ούτε σπάει το τζάμι, γιατί μιλάμε για λάστιχο το οποίο κάμπτεται.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κι αν μια μέρα χαλάσει αυτός ο αυτοματισμός θα μπλοκάρει η πόρτα ή μήπως θα σπάσει το τζάμι αν τραβήξεις απότομα την πόρτα?Κυρίως έχει να κάνει με την σχεδίαση (design), φαίνεται πιο ωραίο.
Επίσης, κατά καιρούς διάφοροι κατασκευαστές έχουν παραθέσει τους λόγους (αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσον ισχύουν - πχ και η Subaru είχε σε όλα της τα μοντέλα παράθυρα χωρίς πλαίσιο και μετά τα κατήργησε....σταμάτησαν να ισχύουν οι λόγοι!?!?!), για παράδειγμα μερικοί λόγοι που έχουν αναφερθεί είναι:
- Μειώνουν το βάρος της πόρτας
- Επειδή η πόρτα στα κουπέ είναι μεγαλύτερη, αυξανόταν το βάρος με το πλαίσιο και δεν άντεχαν οι μεντεσέδες (παλιά)
- Χρησιμοποιούν τις ίδιες πόρτες και στα αντίστοιχα Cabrio (που εκεί δεν μπορείς να έχεις πλαίσιο εκ των πραγμάτων) οπότε υπάρχει μια σχεδίαση πόρτας για Cabrio/Coupe.
Ωραίος!!!
Σπάνια χαλάει (από την εμπειρία μου), αλλά και να χαλάσει δεν τρέχει κάτι. Απλά θέλει λίγο δύναμη για να ανοίξει/κλείσει η πόρτα. Δεν κολλάει η πόρτα ούτε σπάει το τζάμι, γιατί μιλάμε για λάστιχο το οποίο κάμπτεται.
-
οδηγησα για αρκετα χλμ φετος το καλοκαιρι ενα yaris του 2011 με τον 1,4diesel απλα απιστευτο αμαξακι...τραβαει αρκετα καλα αλλα οχι σαν ενα τσι...αλλα αυτο που με μαγεψε ειναι το κοφτερο του τιμονακι , το αξιοπρεπεστατο σασμαν που εχει για γρηγορη οδηγηση και το πολυ καλο στησιμο που εχει ο ημιακαμπτος αξονας πισο.
οδηγησα και το bmw χ5 3λτ diesel xdrive του αδερφου της κοπελας μου...απλα αλλο επιπεδο το αμαξι..γκαζι υπερτατο..αυτοματο σασμαν καλητερο απο dsg...στριψιμο τανξ.. φουλ εξτρα μεσα με δερμα και ηχοσυστηματα,ηλιοροφες ,ξενων...απλα θελω ενα ...το πουλαω το γκολφακι..
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
οδηγησα και το bmw χ5 3λτ diesel xdrive του αδερφου της κοπελας μου...απλα αλλο επιπεδο το αμαξι..γκαζι υπερτατο..αυτοματο σασμαν καλητερο απο dsg...στριψιμο τανξ.. φουλ εξτρα μεσα με δερμα και ηχοσυστηματα,ηλιοροφες ,ξενων...απλα θελω ενα ...το πουλαω το γκολφακι..Προφανώς!! Τα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα τύπου, ακόμα και με διπλό συμπλέκτη (τύπου DSG) δεν έχουν σχέση με τα καλά αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής. Απλά είναι πιο φτηνά και εδραιώθηκαν για λάθος λόγους (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα). Τα 8αρια και 9αρια αυτόματα (όταν είναι σωστά υλοποιημένα), είναι απλά σε άλλο επίπεδο λειτουργίας.
-
5άρα Ε39 του 2001 υπερκυβισμένη από το πρώτο χιλιόμετρο από 2000cc σε 2800 με 193 άλογα
Μιας και ήταν 3ο-4ο αμάξι είχε μόνο 50000 πραγματικά χιλιόμετρα.Εξωτερικά το αμάξι αν και εξαιρετικά καλοσυντηρημένο δείχνει την ηλικία του. Το σαλόνι με δερμάτινα καθίσματα εξαιρετικό ακόμη και σήμερα. Οι χώροι ανετότατοι και μπροστά και πίσω, με άνετα καθίσματα, και η ποιότητα στην καμπίνα σε πολύ καλό επίπεδο ακόμη και για 15 χρόνια πίσω! Άλλωστε όταν κυκλοφόρησε θα ήταν από τα κορυφαία μοντέλα της εποχής. Το τιμόνι δερμάτινο 3Μ. Ήδη αναμένεται στο αμάξι να προστεθεί και car dvd
Η ηχομόνωση ακόμη καλή για αμάξι τόσων ετών, προσφέρει άνετο ταξίδι. Ο χώρος αποσκευών άνετος αλλά όχι τεράστιος για αμάξι τέτοιας κατηγορίας, στα 460 λίτρα, ενώ τα πίσω καθίσματα δεν πέφτουν.Χαμηλή - κλασική - πισωκούνητη bmw στον δρόμο έχει εξαιρετική κύλιση, απίστευτη απόσβεση των κραδασμών πάνω από κάθε ανωμαλία του δρόμου λόγω και των 15'' τροχών, τους οποίους όμως ο συγγενής μου σκέφτεται να αντικαταστήσει με 17''. Η λιμουζίνα που φτάνει κοντά στα 4,8 μέτρα έχει πολύ καλό κράτημα. Το 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ακριβές. Μια 6η πάντως θα ήταν ευλογία! Ο κινητήρας ακούγεται όταν ζορίζεται και επιταχύνει, αλλά δίνει καλές επιταχύνσεις στο λίγο λιγότερο από 1500 κιλά αμάξωμα. Ωστόσο, ομολογώ ότι τα 193 άλογα που ονομαστικά δίνει ο υπερκυβισμός δεν μου φάνηκαν τόσα στην πράξη αλλά λιγότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αμάξι δεν 'πάει καλά'. Καταναλώσεις γύρω στα 12 στην πόλη και 7-8άρια εκτός!
Καλοτάξιδο να είναι και σίγουρα αποτελεί εξαιρετική επιλογή, εφόσον αγοράστηκε σχεδόν όσο πούλησα εγώ την 10ετίας corolla μου πριν λίγους μήνες...!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...Το τιμόνι δερμάτινο 3Μ...Της 3Μ ? Ήταν με μεμβράνη ή χωρίς ? Ή μήπως ήταν με κόλλα Logo ?
Το χρώμα έρχεται στα ίσια του με ένα 300αρι (καλό γυάλισμα + κέρωμα), ηχομόνωση βελτιώνεται και με το χέρι με 100€ FatMat ή άλλο αντίστοιχο μονωτικό, ενώ για τον κινητήρα μπορεί να θέλει ένα καλό service συν ένα γενικότερο κοίταγμα από σοβαρό μηχανικό. Πάντως ο υπερκυβισμός σπανίως αποδίδει τα θεωρητικά αναμενόμενα, το ίδιο είχαμε πάθει με το Passat...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Το τιμόνι δερμάτινο 3Μ...
Της 3Μ ? Ήταν με μεμβράνη ή χωρίς ? Ή μήπως ήταν με κόλλα Logo ?
Το χρώμα έρχεται στα ίσια του με ένα 300αρι (καλό γυάλισμα + κέρωμα), ηχομόνωση βελτιώνεται και με το χέρι με 100€ FatMat ή άλλο αντίστοιχο μονωτικό, ενώ για τον κινητήρα μπορεί να θέλει ένα καλό service συν ένα γενικότερο κοίταγμα από σοβαρό μηχανικό. Πάντως ο υπερκυβισμός σπανίως αποδίδει τα θεωρητικά αναμενόμενα, το ίδιο είχαμε πάθει με το Passat...
Ο τύπος που το είχε πριν είναι μερακλής - μηχανικός ή φανοποιός από ότι μου είπαν και το πρόσεχε απίστευτα το αμάξι.
Το χρώμα είναι μια χαρά. Εννοούσα ότι δείχνει την ηλικία του λόγω παρωχημένης πια σχεδίασης. Το τιμόνι προφανώς το είχε αλλάξει ο προηγούμενος
Στο αμάξι έγινε service πριν το παραλάβει ο συγγενής. Για τον υπερκυβισμό λογικά έχεις δίκιο.
Σε σχέση με το ανάλογης ιπποδύναμης turbo diesel δικό μου υστερούσε αρκετά...Βέβαια τα χωρίζουν και 15 χρόνια... -
Εξαιρετικό αυτοκίνητο η 5αρα E39 (τότε είχε ανακηρυχθεί από τον ειδικό τύπο ως το καλύτερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής) και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής (ίσως η καλύτερη bmw ever - με εξαίρεση την 7αρα της εποχής - σε θέματα ποιότητας).
Οδήγησα....