-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... δεν εχω βρει αμάξι (μιλάμε για αυτοκίνητα με περιορισμένο μπάτζετ φυσικα) να με καλύπτει σε αυτον τον τομέα.
αυτο οσοι δεν το εχουν οδηγησει το 106 δεν το καταλαβαινουν και αρχιζουν το δουλεμα...ειναι μεγαλη αληθεια....οσο μεγαλο budget και αν εχεις δεν μπορεις να βρεις την ιδια αισθηση ΠΟΥΘΕΝΑ .
μονο αν αλλαξεις κατηγορια και πας σε κεντρομηχανα πισωκινητα τοτε βρισκεις καλυτερα αυτοκινητα απο το 106. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
οντως το s2 16v χτυπαει αγρια...ειναι αισθητα πιο δυνατο.
αλλα το ελαφρυ και πρωτόγονο 13 αρι ειναι το αυθεντικο ραλλυ..
Ελπιζω Giuseppe Busso να το οδηγησες στο οριο και να εβγαζες και κωλαρακια
Αντε τωρα πες στους ιδιοκτητες τους τι μπορουν να βρουν στην σημερινη αγορα...???? σε πιάνει μελαγχολία
αν μαθεις Σε τετοια αυτοκινητα μετα πως σου φαινεται το τιμονι της mito?????
Για αυτο και η ενσταση μου στα περι σπορ αισθηση του τιμονιου της alfa και γενικοτερα στα περι σπορ ουσιας της μιτο σε παλιοτερες λογομαχιες, ελπιζω να μας καταλαβαινεις τωραΥπερβολές στο τετράγωνο... Όλα στο 106 ξεκινάνε Απο το πολυ μικρό του βάρος... Συνεπείς αυτού είναι και το στήσιμο του, και οι επιδόσεις του , και η ασφάλεια του...
Τιμόνι ποίημα ειναι της 156 που εκτός Απο αίσθηση διαθέτει και αμεσότητα...
Όση αίσθηση και να έχει ένα τιμόνι , αν δεν είναι γρήγορο κάνει μισή ΔΟΥΛΕΙΑ... -
Ferrari 308 GTS
H σημερινή μέρα κατατάσσεται οπωσδήποτε στις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής μου, αφού είδα να πραγματοποιείται ένα από τα απωθημένα των μεταεφηβικών μου χρόνων, να οδηγήσω δηλαδή καρμπυρατεράτη Ferrari με χτένι. Και τι καλύτερο από μια 308, με το θεϊκό αυτό σφηνοειδές σχήμα και τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα, αυτό με το οποίο όρισα σαν μικρό παιδάκι την απόλυτη εικόνα μιας Ferrari στο μυαλό μου. Την τόσο ξεχωριστή εικόνα μιας 308, μιας 512ΒΒ, μιας 328, μιας 355.
Όταν έφτασα στο σημείο συνάντησης και την είδα, μου έκανε την ίδια εντύπωση όπως την πρώτη φορά που είδα μια τέτοια, είναι ένα αυτοκίνητο που το δικό μου μάτι δεν φαίνεται να μπορεί να το συνηθίσει, είναι ακόμα το ίδιο εξωτικό όσο ήταν και την πρώτη μέρα της ζωής του (πριν από 32 χρόνια, για τη συγκεκριμένη). Το αληθινό σοκ όμως το έφαγα όταν ο ιδιοκτήτης μου είπε 'άντε πάρτη, μην καθόμαστε, πάρτη να την πας μια βόλτα'.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόμουν να ζω μια ουτοπική κατάσταση, μέσα σε μια Ferrari 308 με την οροφή ανοιχτή, να οδηγώ μόνος σε έναν άδειο δρόμο κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, σε μια περιοχή γεμάτη πράσινο. Με τον V8 της Ferrari να μπερδεύει χαμηλά και να ουρλιάζει ψηλά, κοντά στο όριο των 8000 στροφών, η ηχητική αυτή πανδαισία να συνοδεύει την απόλυτη αυτοκινητιστική διαδικασία-φετίχ του συγχρονισμού στροφών κινητήρα/κιβωτίου και το 'βουτυρένιο' κλακ καθώς κουμπώνει η επόμενη σχέση και ευτυχώς ποτέ το ανατριχιαστικό 'κρρρρρρ'. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήθελε προσοχή στο φρένο, μιας και είχε την τάση να κόβει δεξιά κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.
Το είπα και στα παιδιά εκεί, μετά την ολιγόλεπτη βόλτα που έκανα, πως η 308 μου θύμισε στη μηχανική του χειρισμού της την 'καλή' Lancia Fulvia coupe HF του 72, την κιτρινοκέφαλη, που είχα οδηγήσει μερικές φορές στο παρελθόν. Φυσικά και τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση σε δυναμικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, όμως υπήρχε σχεδόν μία ταύτιση σε αυτό που λάμβανες από και έδινες για το χειρισμό τους: Από την αστεία για τα σημερινά δεδομένα θέση οδήγησης για ιταλοπίθηκους, μέχρι όλα αυτά που σαν αποτέλεσμα σου δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο έχει 100 άλογα παραπάνω και κινείται ανά πάσα στιγμή με 50 χαω πιο γρήγορα από ό,τι στην πραγματικότητα.
Το πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στριφτερή διαδρομή, φυσικά δεν επεδίωξα να το μάθω ποτέ. Και ειλικρινά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί του, δεν με ενδιέφερε η στριφτερή διαδρομή. Μειονεκτήματα, προβλήματα, λάθη εργονομίας... θα μπορούσα να βρω με το πεντόκιλο άμα είχα όρεξη να ασχοληθώ. Θα ήμουν όμως υποκριτής. Γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο συγκλονιστικό ακόμα και στην απλή βόλτα, τόσο αληθινό και απλό, που δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά να δώσεις λίγο γκάζι και να αφήσεις τον συμπλέκτη ξεκινώντας τη βόλτα σου για να έρθει και να μείνει κολλημένο το χαμόγελο στο στόμα σου για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές που δεν ξέρεις ποτέ ότι το φοράς, μέχρι να στο επισημάνουν γελώντας οι υπόλοιποι στην παρέα. Και βέβαια, το φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο που ίσως να είναι αόρατο στους άλλους, αλλά εσύ ξέρεις πάντα πως είναι εκεί. Πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο μια Ferrari μπορεί να το κάνει αυτό._ -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αντε τωρα πες στους ιδιοκτητες τους τι μπορουν να βρουν στην σημερινη αγορα...???? σε πιάνει μελαγχολία
Για αυτο και η ενσταση μου στα περι σπορ αισθηση του τιμονιου της alfa και γενικοτερα στα περι σπορ ουσιας της μιτο σε παλιοτερες λογομαχιες, ελπιζω να μας καταλαβαινεις τωραΥπερβολές στο τετράγωνο... Όλα στο 106 ξεκινάνε Απο το πολυ μικρό του βάρος... Συνεπείς αυτού είναι και το στήσιμο του, και οι επιδόσεις του , και η ασφάλεια του...
Όση αίσθηση και να έχει ένα τιμόνι , αν δεν είναι γρήγορο κάνει μισή ΔΟΥΛΕΙΑ...εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου....
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ferrari 308 GTS
H σημερινή μέρα κατατάσσεται οπωσδήποτε στις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής μου, αφού είδα να πραγματοποιείται ένα από τα απωθημένα των μεταεφηβικών μου χρόνων, να οδηγήσω δηλαδή καρμπυρατεράτη Ferrari με χτένι. Και τι καλύτερο από μια 308, με το θεϊκό αυτό σφηνοειδές σχήμα και τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα, αυτό με το οποίο όρισα σαν μικρό παιδάκι την απόλυτη εικόνα μιας Ferrari στο μυαλό μου. Την τόσο ξεχωριστή εικόνα μιας 308, μιας 512ΒΒ, μιας 328, μιας 355.
Όταν έφτασα στο σημείο συνάντησης και την είδα, μου έκανε την ίδια εντύπωση όπως την πρώτη φορά που είδα μια τέτοια, είναι ένα αυτοκίνητο που το δικό μου μάτι δεν φαίνεται να μπορεί να το συνηθίσει, είναι ακόμα το ίδιο εξωτικό όσο ήταν και την πρώτη μέρα της ζωής του (πριν από 32 χρόνια, για τη συγκεκριμένη). Το αληθινό σοκ όμως το έφαγα όταν ο ιδιοκτήτης μου είπε 'άντε πάρτη, μην καθόμαστε, πάρτη να την πας μια βόλτα'.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόμουν να ζω μια ουτοπική κατάσταση, μέσα σε μια Ferrari 308 με την οροφή ανοιχτή, να οδηγώ μόνος σε έναν άδειο δρόμο κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, σε μια περιοχή γεμάτη πράσινο. Με τον V8 της Ferrari να μπερδεύει χαμηλά και να ουρλιάζει ψηλά, κοντά στο όριο των 8000 στροφών, η ηχητική αυτή πανδαισία να συνοδεύει την απόλυτη αυτοκινητιστική διαδικασία-φετίχ του συγχρονισμού στροφών κινητήρα/κιβωτίου και το 'βουτυρένιο' κλακ καθώς κουμπώνει η επόμενη σχέση και ευτυχώς ποτέ το ανατριχιαστικό 'κρρρρρρ'. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήθελε προσοχή στο φρένο, μιας και είχε την τάση να κόβει δεξιά κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.
Το είπα και στα παιδιά εκεί, μετά την ολιγόλεπτη βόλτα που έκανα, πως η 308 μου θύμισε στη μηχανική του χειρισμού της την 'καλή' Lancia Fulvia coupe HF του 72, την κιτρινοκέφαλη, που είχα οδηγήσει μερικές φορές στο παρελθόν. Φυσικά και τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση σε δυναμικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, όμως υπήρχε σχεδόν μία ταύτιση σε αυτό που λάμβανες από και έδινες για το χειρισμό τους: Από την αστεία για τα σημερινά δεδομένα θέση οδήγησης για ιταλοπίθηκους, μέχρι όλα αυτά που σαν αποτέλεσμα σου δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο έχει 100 άλογα παραπάνω και κινείται ανά πάσα στιγμή με 50 χαω πιο γρήγορα από ό,τι στην πραγματικότητα.
Το πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στριφτερή διαδρομή, φυσικά δεν επεδίωξα να το μάθω ποτέ. Και ειλικρινά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί του, δεν με ενδιέφερε η στριφτερή διαδρομή. Μειονεκτήματα, προβλήματα, λάθη εργονομίας... θα μπορούσα να βρω με το πεντόκιλο άμα είχα όρεξη να ασχοληθώ. Θα ήμουν όμως υποκριτής. Γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο συγκλονιστικό ακόμα και στην απλή βόλτα, τόσο αληθινό και απλό, που δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά να δώσεις λίγο γκάζι και να αφήσεις τον συμπλέκτη ξεκινώντας τη βόλτα σου για να έρθει και να μείνει κολλημένο το χαμόγελο στο στόμα σου για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές που δεν ξέρεις ποτέ ότι το φοράς, μέχρι να στο επισημάνουν γελώντας οι υπόλοιποι στην παρέα. Και βέβαια, το φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο που ίσως να είναι αόρατο στους άλλους, αλλά εσύ ξέρεις πάντα πως είναι εκεί. Πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο μια Ferrari μπορεί να το κάνει αυτό._Απίστευτο review...ήθελα κι άλλο
Έρχεται και το δικό μου σε μια εβδομάδα και κάτι παραπάνω. Τετάρτη πετάω για Λονδίνο και τη Παρασκευή έχω το Ferrari Experience. Ανατριχιάζω μόνο στη σκέψη ότι θα πιάσω στα χέρια μου το τιμόνι της F430 Scuderia ...νομίζω θα λιποθυμήσω από τη χαρά στο πρώτο γύρο
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Έρχεται και το δικό μου σε μια εβδομάδα και κάτι παραπάνω. Τετάρτη πετάω για Λονδίνο και τη Παρασκευή έχω το Ferrari Experience. Ανατριχιάζω μόνο στη σκέψη ότι θα πιάσω στα χέρια μου το τιμόνι της F430 Scuderia ...νομίζω θα λιποθυμήσω από τη χαρά στο πρώτο γύρο
τελευταία λόγια ενός πρώην Μπεμβεδάκια
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μα τιφόσο είμαι ...το τι οδηγώ είναι άλλο. Ποιός τυφλός δε θα ήθελε να δει το φως του?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Όση αίσθηση και να έχει ένα τιμόνι , αν δεν είναι γρήγορο κάνει μισή ΔΟΥΛΕΙΑ...
συμφωνώ ως ενα σημείοΚΑνεις μεγαλο λαθος...Φυσικα και ειναι μεγαλος παραγοντας το βαρος του...αλλα αν θυμαμαι καλα ολα τα αυτοκινητα στην ηλικια του εχουν ιδιο βαρος ( οπως και τα punto - uno- polo κτλ)
κανενα δεν προσφρε αυτο που προσφεραν οι ρυθμισεις της peugeot sport .
Το οτι ειναι συμβολο το αυτοκινητο ειναι γνωστο και σε ολο τον αυτοκινητιστικο τυπο στην ευρωπη!
Το οτι εχει καγκουρευθει οπως λιγα ειναι και αυτο μια πραγματικοτητα
Απο ασφαλεια δεν ειχε οπως και δεν ειχε κανενα αυτοκινητο το 1993 ( οπως με το ιδιο σκεπτικο και μια mito δεν θα εχει την ιδια παθητική ασφαλεια με ενα κινεζικο αυτοκινητο σε 20 χρονια απο τωρα!!!) κατι το οποιο βέβαια δεν μπορει να του αφαιρέσει τον τιτλο ακομα και σημερα μαζι με το 306 race του καλυτερου σε αισθηση αυτοκινητου με μπροστινη κινηση!
ελπιζω να το εχεις οδηγησει ...σε στροφιλικια και ωραιες στενες διαδρομες για να καταλάβεις το στήσιμο του
φυσικα και η Mito ειναι αξαιρετικο μικρο αλλα δεν ειναι σπορ της παλιας καλης σχολης ( ψευτοσπορ ισως)
αυτο λεω
Youtube Video -
μεγαααααααλη παρεξηγηση αυτη η λεξη : σπορτ....
εδω καποιοι λεγανε σπορτ το golf 5.....
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μα τιφόσο είμαι ...το τι οδηγώ είναι άλλο. Ποιός τυφλός δε θα ήθελε να δει το φως του?
δηλ θα έλεγες όχι σε αυτήν ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ θα έλεγες όχι σε αυτήν ;
Εννοείται πως όχι
-
Συγνωμη βρε παιδιά αλλά επειδή πηγα 50 σελιδες πίσω να δω κατι απο οδηγική εμπειρια του abarth punto ss και δεν βρήκα ,υπάρχει κάποιος εδω που το έχει οδηγήσει?
Ο φιλτατος παλιος αγωνιστής Π .Μοσχούς το θεωρεί ως το πιο αγωνιάρικο παραγωγης της κατηγορίας του.4Τ.
Να το θεωρήσω ως εγγύηση? -
Είναι ο ίδιος, που έχει και αντιπροσωπία της Fiat?
-
Μα γι'αυτό ρωτάω ωρε παιδί!
Υπάρχει κάποιος άλλος που το έχει οδηγήσει να μας πεί? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Συγνωμη βρε παιδιά αλλά επειδή πηγα 50 σελιδες πίσω να δω κατι απο οδηγική εμπειρια του abarth punto ss και δεν βρήκα ,υπάρχει κάποιος εδω που το έχει οδηγήσει?
Ο φιλτατος παλιος αγωνιστής Π .Μοσχούς το θεωρεί ως το πιο αγωνιάρικο παραγωγης της κατηγορίας του.4Τ.
Να το θεωρήσω ως εγγύηση?Έχω οδηγήσει 500SS, αλλά το GPA SS δεν έτυχε ακόμα.
Δεν έχω λόγω να μην προσυπογράψω τα λεγόμενα του Π.Μ. αν κρίνω από το περιβάλλον που συνάντησα στο μικρό αδερφάκι 500SS. Το GPA SS είναι hardcore. -
Εκτος απο οδικη συμπεριφορά θελω να μου πεις αν ειδες τελικη ταχυτητα και πόσο!
-
Εκτος απο οδικη συμπεριφορά θελω να μου πεις αν ειδες τελικη ταχυτητα και πόσο!Aν αναφέρεσαι στο 500, τότε 230
Οδική συμπεριφορά φίλε coupea:
Εγώ έπαθα πλάκα
Το μικρό είναι καρτ. Προσωπικά το δανείστηκα από ένα φίλο μου και το κατέβασα μια βόλτα στην παραλία έτσι για να παίξω λίγο. Και έκανα αυτό ακριβώς. Το αμάξι είναι ένα ευχάριστο ακριβό παιχνίδι. Χώνεται παντού, στρίβει γαμάτα, έχει πολύυυυυ δύναμη, ωραίο ήχο(κάνει και σκασίματα από την εξάτμιση σαν πιστολιά ρε φίλε ), ο ποπός είναι παιχνιδιάρικος αν αφήσεις το γκάζι λόγω SS στησίματος αλλά όλα είναι εύκολα λόγω μη απενεργοποιηούμενου vdc που όμως είναι τόσο διακριτικό που το καταλαβαίνεις μόνο αν είσαι οδηγός τύπου κουλάδι και το στραμπουλάς. Έχει και ένα αρνητικό. Είναι κουραστικό για τους καρόδρομους του Ουγκάντα.
Το GPA SS δεν θα παλεύεται για κίνηση μέσα σε κωλοστενά και κωλόδρομους....
Επίσης κάτι άλλο που κάποιο το θεωρούν αρνητικό και κάποιοι θετικό.
Με το που βγήκα ας πούμε σε κεντρικό δρόμο εδώ στην Αθήνα, όπως ΣΕΦ, Ποσειδώνος κλπ έρχονταν ακατάπαυστα να μου κολλάνε καγκουροειδής τύποι....Φυσικά και εγώ άδραξα την ευκαιρία να παίξω λίγο, σα μικρό παιδί...
Η μυρουδιά του απλώνεται εκατοντάδες μέτρα και έτσι τα λαγωνικά κολλάνε σα βδέλες στον προφυλακτήρα...ειλικρινά
Σπέρνουν τα SS -
Καταλαβαίνω και το πιστεύω.
230 ομως Το GPA SS τοτε 240?
Εχω κολήσει με το GPA SS αλλά την τελική ταχυτητα των 218 τη θεωρω λίγη.Αν φυγω απο το κουπέ θα χασω σε τελική αλλα θα κερδισω σε οδηγικη απόλαυση στα κλειστά.Εχω μπερδευτεί! -
Καταλαβαίνω και το πιστεύω.
230 ομως Το GPA SS τοτε 240?Δεν γνωρίζω για το GPA SS, αλλά το 500 ναι στην ΑΟ
-
Κοντερίσια πάντα, μην πιστεύετε ό,τι βλέπετε....
Οδήγησα....