-
Προλαβες να δεις νουμερο,ή τραβηξε την προσοχη σου το check engine που σου αναψε οταν εσπασε τουρμπινα; ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ τα τουφουσουαι.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
@στεφ
η ντουλαπα σου καιει γιατι ειναι και ντουλαπακαι λιγο σου καιει
Το πρώτο τρίμηνο αδυνατούσα να το πάω με λιγότερο από 16-17λτ. Τώρα πλέον το χω ρίξει και θεωρώ λογική τιμή το 13-14. Πάντως σε πραγματικά μικτές συνθήκες πήγα την προηγούμενη βδομάδα Αθήνα-Λάρισα-Βόλο-Αθήνα με ακριβώς 2 ντεπόζιτα ήτοι 150λτ μπεζινα!!
Και με τη Brera θα καίω πάνω από 15 στανταρ και θα το χαίρομαι κι όλας! Εξάλλου δεν πληρώνω βενζίνες!! Ας είναι καλά η δουλειά της μαμάς και τα 200λτ τσάμπα Ultimate που μου (της) προσφέρει το μήνα!!
εκανα ενα edit πιο πανω και ισως δεν το ειδες..
λεω
παντως με τη brera αντε να καις 1-1.5 λιτρο πανω απο την 147 γενικη μεση..
εκτος και αν το μοτερ ( 1.75 ) ειναι τελικα τελειως γτπ...εκτος και αν το αυτοκινητο το εχεις μονο για βολταδικο και βγαινεις να του πινεις το αιμα..
αν το χρησιμοποιεις και για τις δουλειες σου θα εισαι το πολυ στο 12. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Προλαβες να δεις νουμερο,ή τραβηξε την προσοχη σου το check engine που σου αναψε οταν εσπασε τουρμπινα; ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ τα τουφουσουαι.η στιγμιαια καταναλωση ειναι γτπ..
η μεση ειναι που μετραει και λεγε οτι θες πασχο ο tfsi ειναι πολυ οικονομικο μοτερ
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Προλαβες να δεις νουμερο,ή τραβηξε την προσοχη σου το check engine που σου αναψε οταν εσπασε τουρμπινα; ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ τα τουφουσουαι.Καλά...άσε το Check Engine...το πιο συχνό λαμπάκι σε Άλφα είναι αυτό.
Το test drive που είχα πάρει της ΤΒΙ αναμμένο check engine είχε
Η δε κατανάλωση στο test drive ήταν 13-14λτ μέση. Γενικά καίει πολύ και στην Εθνική με 140 έκαιγε στιγμιαία 14!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@στεφ
η ντουλαπα σου καιει γιατι ειναι και ντουλαπακαι λιγο σου καιει
Το πρώτο τρίμηνο αδυνατούσα να το πάω με λιγότερο από 16-17λτ. Τώρα πλέον το χω ρίξει και θεωρώ λογική τιμή το 13-14. Πάντως σε πραγματικά μικτές συνθήκες πήγα την προηγούμενη βδομάδα Αθήνα-Λάρισα-Βόλο-Αθήνα με ακριβώς 2 ντεπόζιτα ήτοι 150λτ μπεζινα!!
Και με τη Brera θα καίω πάνω από 15 στανταρ και θα το χαίρομαι κι όλας! Εξάλλου δεν πληρώνω βενζίνες!! Ας είναι καλά η δουλειά της μαμάς και τα 200λτ τσάμπα Ultimate που μου (της) προσφέρει το μήνα!!
εκανα ενα edit πιο πανω και ισως δεν το ειδες..
λεω
παντως με τη brera αντε να καις 1-1.5 λιτρο πανω απο ρην 147 γενικη μεση..
εκτος και αν το μοτερ ( 1.75 ) ειναι τελικα τελειως γτπ...εκτος και αν το αυτοκινητο το εχεις μονο για βολταδικο και βγαινεις να του πινεις το αιμα..
αν το χρησιμοποιεις και για τις δουλειες σου θα εισαι το πολυ στο 12.Οι μόνες δουλειές που θα έχω τους επόμενους 11 μήνες θα είναι γόπινγκ και ξεφλούδισμα πατάτες...άρα...
Το 'γτπ' για τον TBi το προσπέρασα!! Sorry! Πάσχο άρπα τον!!!! -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Προλαβες να δεις νουμερο,ή τραβηξε την προσοχη σου το check engine που σου αναψε οταν εσπασε τουρμπινα; ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ τα τουφουσουαι. -
Κιουση πολυ γτπ μοτερ συμφωνω.Η διαφημιση κανει μαγικα. Κι ασε τις μλκιες,σημερα δε θα με παρασυρεις σε πολλα οφφ τοπικ..
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προλαβες να δεις νουμερο,ή τραβηξε την προσοχη σου το check engine που σου αναψε οταν εσπασε τουρμπινα; ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ τα τουφουσουαι.
Καλά...άσε το Check Engine...το πιο συχνό λαμπάκι σε Άλφα είναι αυτό.
Η δε κατανάλωση στο test drive ήταν 13-14λτ μέση. Γενικά καίει πολύ και στην Εθνική με 140 έκαιγε στιγμιαία 14!!!
Τη συγκεκριμένη πάντως τη λευκή ( ) την έχω πάρει και γω και 2 φορές μάλιστα και δεν άναβε τπτ...
Κανόνισε να πάω και 3η και πάλι να μην ανάβει τπτ...προβοκάτορα... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το test drive που είχα πάρει της ΤΒΙ αναμμένο check engine είχεπαιζει να το εχω διαβασει 7 ή 8 φορες τις τελευταιες μερες.Ειναι πιο ευκολο να το βαλεις στην υπογραφη σου παρα να το κανεις copy/paste..
Α μην ξεχασω να σου πω οτι οταν ειχε κανει ο αδερφος td την 116 προν 3 χρονια (?) ακουγε μονο κουδουνισματα και τριγμους απο το καθισμα.. Σημαινει οτι η bmw ειναι γτπ στην ποιοτητα;οχι βεβαια..
Ο μπεμπολορδος που πηγε; Μυριστηκε ηττα η μου φαινεται; Ακου 15.. Αυτα ισως τα βλεπετε οταν ειστε με σταθερη ταχυτητα και βυθιζετε το γκαζι.ισως 'ασυνειδητα' περιμενετε 2 δευτερεολεπτα να ανεβει λιγο η καταναλωση και να πειτε 'να,στα 190 εχει 99 μεση καταναλωση' αλλο αν ανεβαινει σιγα σιγα (στην περιπτωση του τoφελεκισουι) η ενδειξη του ταχυμετρου..
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τη συγκεκριμένη πάντως τη λευκή ( ) την έχω πάρει και γω και 2 φορές μάλιστα και δεν άναβε τπτ...
Κανόνισε να πάω και 3η και πάλι να μην ανάβει τπτ...προβοκάτορα...του φιλου παντως αναψε το check engine τη 1η μερα!!!
του ειπαν οτι μαλλον ηταν η βενζινη (απο εκει εβαζε παντα, αλλα οχι πολυ πιθανο) και του το εσβησαν. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κιουση πολυ γτπ μοτερ συμφωνω.Η διαφημιση κανει μαγικα. Κι ασε τις μλκιες,σημερα δε θα με παρασυρεις σε πολλα οφφ τοπικ..πασχο κλαιν, εχω καταναλωση 13.5- 14 με 65 αλογα πανω και 4κινηση και χωρις να το στρωνω (= παω σαν αδερφη)
αρα πραγματικα ποσο πολυ λυπαμαι που το μοτερ σου βγηκε βενζινορουφηχτρα..
νταξει εμενα τσιμπαει λιγο λαδακι, αλλα δεν προλαβαινει να πεσει αρκετα γιατι το αλλαζω στα 7500
αρα κλαιν ακομα μια φορα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανόνισε να πάω και 3η και πάλι να μην ανάβει τπτ...προβοκάτορα...του φιλου παντως αναψε το check engine τη 1η μερα!!!
του ειπαν οτι μαλλον ηταν η βενζινη (απο εκει εβαζε παντα, αλλα οχι πολυ πιθανο) και του το εσβησαν.Τι πάει να πει μάλλον?? Τo examiner γι΄αυτό υπάρχει για να λέει τι έχει πρόβλημα. Κάτι πρέπει να έγραψε. Αν ήταν βενζίνη θα έγραφε 'ελλιπής καύση στον τάδε κύλινδρο' ή κάτι τέτοιο τελος πάντων...
-
Ξέρω πως μερικές φορές γίνομαι κουραστικός επιμένοντας στο θέμα κατανάλωσης, αλλά αφορμή δίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το όχημά του τέρας οικονομίας, αρνούμενος να παραδεχθεί - και δηλώσει - τις πραγματικές καταναλώσεις.
Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα μας, η εξ αρχής παρέμβασή μου είχε ως αφορμή την - με διπλωματικό τρόπο ομολογουμένως - απόκρυψη της κατανάλωσης του συγκεκριμένου (AR 159 TBi) αυτ/του σε αναφορά δοκιμής του από έτερο χρήστη. Δηλαδή όλα καλά και όμορφα, η κατανάλωση δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη του θέματος αυτού (ή ακόμα και πιθανό αγοραστή του συγκεκριμένου)? Δεν μου αρέσει να θεοποιούνται τα αυτ/τα, το δικό μου συγκεκριμένα έχει μικρό χώρο αποσκευών σε σχέση με το τεράστιο Πασσάτ λόγου χάρη, τι πρέπει να λέω, πως είναι μεγάλο? Ε αφού δεν είναι? Μέτριο είναι εφόσον είναι κάτω από τα 500Λ.....Αντίστοιχα και με την κατανάλωση, γρήγορα να το πας σε Εθνική (150 - 200ΚΜ/Ω) δεν καίει πάνω από 8, τι να πω, πως καίει 3??
Εν κατακλείδι, ακόμα και τα 14 λ/100Κμ που είναι το πιο πιθανό να έχει ως μέση κατανάλωση, είναι πολύ για τα δεδομένα του αυτ/του.......και αυτό πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του ο κάθε πιθανός αγοραστής του.
...ίσως και να κρίνω λάθος έχοντας πλέον συνηθίσει σε μονοψήφια νούμερα κατανάλωσης και μάλιστα κάτω από 6...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ξέρω πως μερικές φορές γίνομαι κουραστικός επιμένοντας στο θέμα κατανάλωσης, αλλά αφορμή δίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το όχημά του τέρας οικονομίας, αρνούμενος να παραδεχθεί - και δηλώσει - τις πραγματικές καταναλώσεις.Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα μας, η εξ αρχής παρέμβασή μου είχε ως αφορμή την - με διπλωματικό τρόπο ομολογουμένως - απόκρυψη της κατανάλωσης του συγκεκριμένου (AR 159 TBi) αυτ/του σε αναφορά δοκιμής του από έτερο χρήστη. Δηλαδή όλα καλά και όμορφα, η κατανάλωση δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη του θέματος αυτού (ή ακόμα και πιθανό αγοραστή του συγκεκριμένου)? Δεν μου αρέσει να θεοποιούνται τα αυτ/τα, το δικό μου συγκεκριμένα έχει μικρό χώρο αποσκευών σε σχέση με το τεράστιο Πασσάτ λόγου χάρη, τι πρέπει να λέω, πως είναι μεγάλο? Ε αφού δεν είναι? Μέτριο είναι εφόσον είναι κάτω από τα 500Λ.....Αντίστοιχα και με την κατανάλωση, γρήγορα να το πας σε Εθνική (150 - 200ΚΜ/Ω) δεν καίει πάνω από 8, τι να πω, πως καίει 3??
Εν κατακλείδι, ακόμα και τα 14 λ/100Κμ που είναι το πιο πιθανό να έχει ως μέση κατανάλωση, είναι πολύ για τα δεδομένα του αυτ/του.......και αυτό πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του ο κάθε πιθανός αγοραστής του.
...ίσως και να κρίνω λάθος έχοντας πλέον συνηθίσει σε μονοψήφια νούμερα κατανάλωσης και μάλιστα κάτω από 6...
Κοίτα να δεις φίλε μου...εδώ είναι Αθήνα! Τα μόνα πράγματα που κινούνται με diesel είναι τα ταξι, ο καυστήρας του σπιτιού μου (δεν κινείται ακριβώς αλλά τέσπα) άντε και τα απορριμματοφόρα του Δήμου! Οπότε καταναλώσεις σαν κι αυτές που (μάλλον) έχεις συνηθίσει και θεωρείς λογικές απλά δεν παίζουν! Εδώ με ένα 11-12 σε μεσαίο όχημα ~200ΗP να είσαι ευχαριστημένος!
-
Κιουση πολυ γτπ μοτερ συμφωνω.Η διαφημιση κανει μαγικα. Κι ασε τις μλκιες,σημερα δε θα με παρασυρεις σε πολλα οφφ τοπικ..
πασχο κλαιν, εχω καταναλωση 13.5- 14 με 65 αλογα πανω και 4κινηση και χωρις να το στρωνω (= παω σαν αδερφη)
αρα πραγματικα ποσο πολυ λυπαμαι που το μοτερ σου βγηκε βενζινορουφηχτρα..
νταξει εμενα τσιμπαει λιγο λαδακι, αλλα δεν προλαβαινει να πεσει αρκετα γιατι το αλλαζω στα 7500
αρα κλαιν ακομα μια φορα
Βενζινορουφηχτρα; Μαλακα δεν υποφερεσαι.. με 4κινηση λεει.. Μηπως φορας και βαρυ σωβρακο που επηρεαζει την καταναλωση; Ποσα κιλα ειναι το s ,ποσα η 59; Τεσπα,αντε ψαξε σε κανα wiki ποσο ειναι 17 ιντσες..
-
1520 (πραγματικα) κιλα ειμαι , εσυ ποσα εισαι?
και εδω θελω να δω τι θα μου πεις για την υπερβαρη 159
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ξέρω πως μερικές φορές γίνομαι κουραστικός επιμένοντας στο θέμα κατανάλωσης, αλλά αφορμή δίνεται όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το όχημά του τέρας οικονομίας, αρνούμενος να παραδεχθεί - και δηλώσει - τις πραγματικές καταναλώσεις.Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα μας, η εξ αρχής παρέμβασή μου είχε ως αφορμή την - με διπλωματικό τρόπο ομολογουμένως - απόκρυψη της κατανάλωσης του συγκεκριμένου (AR 159 TBi) αυτ/του σε αναφορά δοκιμής του από έτερο χρήστη. Δηλαδή όλα καλά και όμορφα, η κατανάλωση δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη του θέματος αυτού (ή ακόμα και πιθανό αγοραστή του συγκεκριμένου)? Δεν μου αρέσει να θεοποιούνται τα αυτ/τα, το δικό μου συγκεκριμένα έχει μικρό χώρο αποσκευών σε σχέση με το τεράστιο Πασσάτ λόγου χάρη, τι πρέπει να λέω, πως είναι μεγάλο? Ε αφού δεν είναι? Μέτριο είναι εφόσον είναι κάτω από τα 500Λ.....Αντίστοιχα και με την κατανάλωση, γρήγορα να το πας σε Εθνική (150 - 200ΚΜ/Ω) δεν καίει πάνω από 8, τι να πω, πως καίει 3??
Κοιτα να δεις,δεν ξερω τι αποψη εχεις για την αλφα και τις καταναλωσεις της ουτε με ενδιαφερει και πολυ μαλιστα.. Απλα εχεις μπερδευτει καπου στην πορεια.γραφεις στην αρχη του ποστ σου:
όταν κάποιος προσπαθεί να βγάλει το όχημά του τέρας οικονομίας, αρνούμενος να παραδεχθεί - και δηλώσει - τις πραγματικές καταναλώσεις.
Συνεχιζεις την πατατα σου. και σε ξαναρωταω,αν αυριο δεις την φωτο με την καταναλωση,τι θα πεις;Οτι ειναι μονταζ;Σου ξαναλεω,κερναω καφε να δεις και την καταναλωση live. 1ον αυτο.
2ον: Ποτε δεν ειπα -οπως διπλωματικα ( ) λες παραπανω-οτι η 59 ειναι οικονομικη.Ο διλιτρος του vag καιει (με βαση τα οσα καλοπιστα διαβαζω) λιγοτερο.Αλλο το να λεει καποιος οτι η 59 καιει σαν ροχι8 ητοι 18 λιτρα για πρωινο,κι αλλο οτι καιει οπως καθε αλφα,1,5 λιτρο παραπανω απ τον ανταγωνισμο.Αν ανατρεξεις σε αλλα θεματα θα δεις ποσες φορες εχω πει οτι αν καποιος θελει αλφα αλλα τον προβληματιζει το 1,67 ευρω παραπανω που θα καιει στα 100 χλμ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ.Επομενως,το σχολιο σου,οτι καποιοι προσπαθουν διπλωματικα να αφησουν να εννοηθει οτι η 59 δεν καιει,κρινεται το λιγοτερο αστοχο.κατι γραφεις για 14λιτρα κλπ.βρε μανια (τουλαχιστον εκανες πισω κατα 1 λιτρο.. ) Εγω λεω να το ληξουμε εδω,να δεις αυριο την φωτο και να ησυχασεις παραδεχομενος το λαθος σου για το οποιο κιολας επιμενεις και ενω σε προειδοποιω οτι κανεις λαθος.
Υγ:Δεν υπονοησα ποτε οτι η 59 ειναι ο,τι πιο κορυφαιο κυκλοφορει στο δρομο μετα απο φερραρι.Εχω γραψει για μειονεκτηματα οπως οι χωροι πισω που ειναι πολυ λιγοι για την κατηγορια.για τον αεροδυναμικο θορυβο στα 150-160 που ΝΑΙ υπαρχει. Απλα η ημιμαθεια ΠΑΝΤΑ ειναι χειροτερη της αμαθειας,θα το εχεις ακουσει σιγουρα. Για κατι που δεν το ξερεις,επιμενεις.Σου εχω πει ηδη 3 φορες οτι θα σου σηκωσω φωτο για να πειστεις (εφοσον υπονοησες οτι θα με πιστεψεις μονο αν δεις φωτο την καταναλωση).Ε μετα πως θες να συνεχισουμε να μιλαμε σοβαρα;
-
1520 (πραγματικα) κιλα ειμαι , εσυ ποσα εισαι?και εδω θελω να δω τι θα μου πεις για την υπερβαρη 159
Δεν ξερω ακριβως,δεν την εχω βαλει σε ζυγαρια ακομα.Παραπανω παντως.
Εσυ αληθεια ως γνωστος ημιμαθης,τι πιστευεις οτι καιει η 59; καμια 30ρια;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
ειπα στον στεφανο..περιμενω να καιει το πολυ 12 (λογω κυβικων , βαρους, αλογων)
αν καιει παραπανω μεση (με συνθηκες πολης + τρεξιμο αντε και κανα ταξιδακι, δλδ οχι βολταδικο, οχι αυτοκινητο για ταξιδια ) τοτε το μοτερ ειναι ρουφηχτρα
βεβαια παιζει ρολο και ποιος οδηγει, αλλα κι εγω δεν ειμαι ο πιο οικονομικος οδηγος..
περιμενω να δω τι θα πει ο στεφανος γιατι πρεπει να εχουμε το ιδιο βαρυ ποδι..
και γω στα 1600 ατμοσφαιρα με 120 αλογα στο 11.8 ημουν -
ειπα στον στεφανο..περιμενω να καιει το πολυ 12 (λογω κυβικων , βαρους, αλογων)
αν καιει παραπανω μεση (με συνθηκες πολης + τρεξιμο αντε και κανα ταξιδακι, δλδ οχι βολταδικο, οχι αυτοκινητο για ταξιδια ) τοτε το μοτερ ειναι ρουφηχτρα
βεβαια παιζει ρολο και ποιος οδηγει, αλλα κι εγω δεν ειμαι ο πιο οικονομικος οδηγος..
περιμενω να δω τι θα πει ο στεφανος γιατι πρεπει να εχουμε το ιδιο βαρυ ποδι..
και γω στα 1600 ατμοσφαιρα με 120 αλογα στο 11.8 ημουνΠαραπάνω θα καίει...trust me...
Οδήγησα....