-
Ο χρήστης gpap έγραψε:
Καλησπέρα,Τελικά μάλλον γινόμαστε πολλοί ....
Να συμμετέχω και εγώ στο forum ως ευτυχής κάτοχος ενός καινουργιου S40 1.8 SUM από χθες το πρωί!
Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις μετά από τα πρώτα 550 km....
Ταξιδιάρικο!! (προκλητικά θα έλεγα)
Στιβαρό (στους ελληνικούς δρόμους)
σαν τρένο στα στροφιλίκια (με μαλακό όμως οδήγημα για το νέο κινητήρα).Καλές διαδρομές σε όλους μας.
αυτα ειναι τα ωραια. Υγεια να το χαιρεστε, εγω περιμενω τεταρτη καλα ταξιδια
-
στο βιβλιαράκι του αυτοκινητου λεει , υπο κανονικες συνθήκες πιεση στα ελαστικά 30 μπρος-πίσω.Εχοντας αυτήν την πίεση στο αυτοκίνητο παρατηρώ ότι τα μπρος λάστιχα φαίνονται πιο 'πατημένα' από τα πίσω
είναι φυσιολογικό αυτό;
έχει κανείς με s40 1.8 πειραματιστεί με τις πιέσεις στα ελαστικά;
(το αυτοκίνητο έχει 16αρες ζάντες)
Eπίσης , γιατί στο βιβλιαράκι λέει ότι για ταχύτητες πάνω από 160km/h η πίεση μπροστά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από πίσω; -
Ο χρήστης jiovani.68 έγραψε:
Nα ερθω και εγω στο Volvo forum....?????
Aπο Δευτερα και μετα ειμαι κατοχος ενος γαλαζιου V50 1,8 mommentum του 2005.....
και δεν περνανε οι μερες.....
Καλως τον...με το καλο να το παραλαβεις, καλοταξιδο...Ειναι με την χρωμιομενη μασκα?
Ευχαριστω και παλι ολους για τις ευχες....ναι με την χρωμιωμενη μασκα ειναι...VolvoZeus...με το CD που δεν παιζει MP3 τι κανουμε???εχετε βρει καμμια λυση...???...διγουρα δεν ειμαι ο πρωτος που ρωταει για αυτο....το θεμα...
oσο μπορειτε πιο αναλυτικα σας παρακαλωωω΄΄ καααλααα ταξιδια
Mαλλον αυτη ειναι η λυση για να ακουμε μουσικη απο USB ή ipod....το εχει δοκιμασει κανεις...???
http://www.dension.com/index.php?pageID=208
Εδω(Αθηνα δλδ) ολα τα γνωστα καταστηματα τοποθετησης ηχοσυστηματων το δουλευουν απο οτι ειδα....
Επισης γνωριζει κανεις τον τυπο του ηχησυστηματος που φοραει η εκδοση μου...??? η να μου πει πως μπορω να τον βρω...
-
Δεν είναι μόδα οι μεγάλοι κινητήρες,ίσα-ίσα... Αλλά ο 1.6 δεν επαρκεί για το S40, πρέπει κάποιος να αγοράσει τουλάχιστον τον 1.8 για να πει ότι κινείται αξιοπρεπώς. Αυτή είναι η γνώμη μου ανεξάρτητα από το αν και το 1.6 λόγω κιβωτίου τα καταφέρνει σχετικά καλά αλλά φορτωμένο θα ζοριστεί πολύ. Ο 1.8 είναι ο minimum κινητήρας όχι μόνο για αυτήν την κατηγορία αλλά και για το εν λόγω αυτοκίνητο που είναι φορτωμένο και με τόσα συστήματα που προσθέτουν βάρος. Αυτή είναι άλλωστε και η άποψη ανέκαθεν των 4Τ. Σίγουρα το S40 1.6 ή το V50 1.6 είναι πολύ πιο σβέλτα όχι μόνο από μία Mercedes B150 αλλά και από μία B170 αλλά το ότι η Mercedes για να πουλήσει στο πόπολο έβγαλε τόσο αδύναμους κινητήρες δε σημαίνει ότι θα έκανα τα στραβά μάτια για το Volvo...Για το C30 ο 1.6 ίσως να επαρκεί με βάση τη χρήση που συνήθως γίνεται αλλά για τα S40 και V50 σε καμία περίπτωση ακόμα και τώρα που επειδή όλα μεγαλώνουν ενώ αυτά μίκρυναν σε σχέση με τους προκατόχους τους, χαρακτηρίζονται ως μικρομεσαία ενώ όταν βγήκαν στην αγορά μια χαρά μεσαία ήταν αλλά και είναι, ειδικά το V50 που είναι άμεσα ανταγωνιστικό πχ μιας BMW 3 Touring ή μιας Alfa 159 station ή ενός Saab 9-3 SportHatch...επειδή δλδ το VAG βάλθηκε να διογκώσει τα Audi όλα τα άλλα έγιναν μικρά; Τα πρώτα S40 κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2004 και ο κινητήρας των 1.6 λίτρων ήλθε στην αγορά ως MY 2006 αν δεν κάνω λάθος υποδεικνύοντας σαφώς ότι και η ίδια η εταιρεία θεωρεί ως πιο κατάλληλο κινητήρα τον 1.8
-
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
στο βιβλιαράκι του αυτοκινητου λεει , υπο κανονικες συνθήκες πιεση στα ελαστικά 30 μπρος-πίσω.Εχοντας αυτήν την πίεση στο αυτοκίνητο παρατηρώ ότι τα μπρος λάστιχα φαίνονται πιο 'πατημένα' από τα πίσω
είναι φυσιολογικό αυτό;Ναι αφου μπροστα εχει περισσοτερο βαρος.
Eπίσης, γιατί στο βιβλιαράκι λέει ότι για ταχύτητες πάνω από 160km/h η πίεση μπροστά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από πίσω;
Την αυξηση πιεσης απ'οτι φαινετε την εχει σε ολα. Ισως να εχει να κανει με επιπλεον downforce λογω αεροδυναμικης...
-
Η αύξηση της πίεσης σε ταχύτητες πάνω από τα 160 έχει να κάνει με την υπερθέρμανση σε αυτα τα χιλιόμετρα λόγω αυξημένης ταχύτητας κύλισης. Περισσότερος αέρας συνεπάγεται μικρότερη παραμόρφωση του ελαστικού και άρα λιγότερη θέρμανση αυτού.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Mαλλον αυτη ειναι η λυση για να ακουμε μουσικη απο USB ή ipod....το εχει δοκιμασει κανεις...???http://www.dension.com/index.php?pageID=208
Εδω(Αθηνα δλδ) ολα τα γνωστα καταστηματα τοποθετησης ηχοσυστηματων το δουλευουν απο οτι ειδα....
Απο ΜΥ08 και μετα εχουν ενα βισμα aux στο κεντρικο υποβραχιωνιο. Για να συνδεσεις ipod χρειαζεσαι απλα ενα ανταπτορακι.
Για τους υπολοιπους τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα...
http://vccs.volvocars.se/accessories/fe ... code=en-GBΕπισης γνωριζει κανεις τον τυπο του ηχησυστηματος που φοραει η εκδοση μου...??? η να μου πει πως μπορω να τον βρω...
3 επιπεδα - Performance, High Performance & Premium Sound
Αν εχεις κεντρικο ηχειο στο ταμπλο, εισαι πολυ τυχερος, εχεις Premium Sound - 12 ηχεια
Αν δεν εχεις κεντρικο ηχειο αλλα στις ρυθμισεις του συστηματος απο το κεντρικο μενου του ΙCM υπαρχει ρυθμιση για equalizer εμπρος και πισω τοτε εχεις το High Performance - 8 ηχεια
Αλλιως εχεις το Performance που ηταν στο βασικο εξοπλισμο ολων των ελληνικων αυτοκινητων ανεξαρτητου εκδοσης - 6 ηχεια -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η αύξηση της πίεσης σε ταχύτητες πάνω από τα 160 έχει να κάνει με την υπερθέρμανση σε αυτα τα χιλιόμετρα λόγω αυξημένης ταχύτητας κύλισης. Περισσότερος αέρας συνεπάγεται μικρότερη παραμόρφωση του ελαστικού και άρα λιγότερη θέρμανση αυτού.Καπου το ειχαμε ξανασυζητησει τωρα που το λες...Εσυ τις αλλαζεις στο δικο σου?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η αύξηση της πίεσης σε ταχύτητες πάνω από τα 160 έχει να κάνει με την υπερθέρμανση σε αυτα τα χιλιόμετρα λόγω αυξημένης ταχύτητας κύλισης. Περισσότερος αέρας συνεπάγεται μικρότερη παραμόρφωση του ελαστικού και άρα λιγότερη θέρμανση αυτού.
Καπου το ειχαμε ξανασυζητησει τωρα που το λες...Εσυ τις αλλαζεις στο δικο σου?
Ναι καλά θυμασαι, το είχαμε ξανασυζητήσει. Εγώ μετά απο πειραματισμούς τα έχω μόνιμα στην υψηλότερη πίεση (32 PSI, αυτή που ο κατασκευαστής προτείνει για 160+ χ.α.ω.). Ο λόγος είναι απλός, σε γρήγορη οδήγηση με χαμηλότερες πιέσεις το εμπρός εξωτερικό μαγουλιάζει. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι έχει καλύτερη αίσθηση το τιμόνι με την υψηλότερη πίεση. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τα λάστιχα που φοράει ο καθένας. Τα δικά μου (Yokohama C Drive) έχουν πολύ μαλακό πλαϊνό και βοηθούνται από την υψηλότερη πίεση. Αν κάποιος έχει ελαστικά με σκληρό πλαινό ίσως να μην χρειάζεται υψηλότερες πιέσεις, ή ακόμα ακόμα να είναι εις βάρους της οδικής συμπεριφοράς.
ΥΓ: Είναι γενικότερος κανόνας πάντως ότι οι μαζικοί κατασκευαστές στα νορμάλ μοντέλα τους (όχι δηλαδή τις πολύ γρήγορες εκδόσεις αυτών) συνιστούν πιέσεις που ευνοούν την άνεση και όχι τόσο την αμεσότητα. Λίγα PSI παραπάνω στα περισσότερα αυτοκίνητα από το προτεινόμενο βοηθάει στην ενθουσιώδη οδήγηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι καλά θυμασαι, το είχαμε ξανασυζητήσει. Εγώ μετά απο πειραματισμούς τα έχω μόνιμα στην υψηλότερη πίεση (32 PSI, αυτή που ο κατασκευαστής προτείνει για 160+ χ.α.ω.). Ο λόγος είναι απλός, σε γρήγορη οδήγηση με χαμηλότερες πιέσεις το εμπρός εξωτερικό μαγουλιάζει. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι έχει καλύτερη αίσθηση το τιμόνι με την υψηλότερη πίεση. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τα λάστιχα που φοράει ο καθένας. Τα δικά μου (Yokohama C Drive) έχουν πολύ μαλακό πλαϊνό και βοηθούνται από την υψηλότερη πίεση. Αν κάποιος έχει ελαστικά με σκληρό πλαινό ίσως να μην χρειάζεται υψηλότερες πιέσεις, ή ακόμα ακόμα να είναι εις βάρους της οδικής συμπεριφοράς.ΥΓ: Είναι γενικότερος κανόνας πάντως ότι οι μαζικοί κατασκευαστές στα νορμάλ μοντέλα τους (όχι δηλαδή τις πολύ γρήγορες εκδόσεις αυτών) συνιστούν πιέσεις που ευνοούν την άνεση και όχι τόσο την αμεσότητα. Λίγα PSI παραπάνω στα περισσότερα αυτοκίνητα από το προτεινόμενο βοηθάει στην ενθουσιώδη οδήγηση.
Ισως για αυτο να μην εχω δει καποια διαφορα στην αισθηση του τιμονιου. Τα 050Α τα οποια φοραω ειναι XL δηλαδη με ενισχυμενα πλευρα και εχω μονιμα τις χαμηλες πιεσεις. Οταν δοκιμασα τις υψηλες το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα ηταν το αυξημανο κοπανημα ενω δεν ειδα καποια σημαντικη διαφορα στις υψηλες ταχυτητες...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Για το C30 ο 1.6 ίσως να επαρκεί με βάση τη χρήση που συνήθως γίνεται αλλά για τα S40 και V50 σε καμία περίπτωση ακόμα και τώρα που επειδή όλα μεγαλώνουν ενώ αυτά μίκρυναν σε σχέση με τους προκατόχους τους, χαρακτηρίζονται ως μικρομεσαία ενώ όταν βγήκαν στην αγορά μια χαρά μεσαία ήταν αλλά και είναι, ειδικά το V50 που είναι άμεσα ανταγωνιστικό πχ μιας BMW 3 Touring ή μιας Alfa 159 station ή ενός Saab 9-3 SportHatch...επειδή δλδ το VAG βάλθηκε να διογκώσει τα Audi όλα τα άλλα έγιναν μικρά;Την διογκωση της κατηγοριας την ξεκινησαν οι Σουηδοι. Βασισμενο στο πατωμα του τοτε S80 αλλα σε σμικρυνση το S60 ηταν πολυ μεγαλυτερο απο την τοτε 3αρα/C/Α4 (4570x1420x1800 σε σχεση πχ με την ε46 4470χ1414χ1730)..Αντιστοιχως και το 9-3 ηταν ακομη μακρυτερο (4647x1450x1800). Οι υπολοιποι ακολουθησαν και ετσι η νεα 3αρα πχ ειναι 4531χ1421χ1817 ενω η αλφα 159 ακομα μακρυτερη 4660χ1422χ1828.
Την εποχη που παρουσιαστηκε το πρωτο S40 τα αλλα αυτοκινητα της φιρμας ηταν το S70 (850) και το S90. Το S90 δεν υπαρχει απο το 1998 ενω το S70 εγινε S80 (μεγαλωσε δηλαδη κι αυτο) και προστεθηκε το S60. Ουσιαστηκα το S40 Ι με το S60 ηταν στην ιδια κατηγορια, και για να αποφευχθει ο εσωτερικος ανταγωνισμος το πρωτο προσφερονταν με μικρου κυβισμου κινητηρες 1.6 εως 2.0 ενω το δευτερο απο 2.0 και πανω. Αυτο ουσιαστηκα διορθωθηκε με το νεο S40. Διατηρησε την ιδια μορφη (sedan/wagon) αλλα κατεβηκε κατηγορια και μικρυνε. Ολες οι επισημες δημοσιευσεις της περιοδου αυτο αναφερουν (small car but with large car properties). Τα μετατροχια για παραδειγμα των P1 ειναι παρομοια με αυτα μιας σειρας 3 (Ε-1548 Π-1544 εναντι Ε-1506 Π-1535 της 3αρας) και μαλιστα σε μικροτερο μεταξονιο (2640 εναντι 2760), και ετσι προκυπτει αυτη η αισθηση στο δρομο (μεταξυ αλλων βεβαια).
Το V50 απο την αλλη ειναι πιο ανταγωνιστικο της touring αν κρινουμε απο τις διαστασεις. Στα 4522 εχει το μηκος μιας touring, χανει ομως στο πλατος, μεταξονιο (χωρος για τα ποδια) ενω εχει μεγαλυτερο αερα για τα κεφαλια. Κυριως ομως ειναι ανταγωνιστικο γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο premium για να το συγκρινεις στην C (μονο το sportback ισως).Γενικα η εταιρεια με τις εως τωρα τοποθετησεις των μοντελων της και τις επιλογες της μονο συγχυση εχει προκαλεσει. Η χρονολογικη αποσταση δε μεταξυ των μοντελων της τα κανει να δειχνουν (στα sedan κυριως) το ενα διαδοχος του αλλου, κατι που αντικατοπτριζετε και στις πωλησεις, χωρις ομως κατι τετοιο να ισχυει.
Τα πρώτα S40 κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2004 και ο κινητήρας των 1.6 λίτρων ήλθε στην αγορά ως MY 2006 αν δεν κάνω λάθος υποδεικνύοντας σαφώς ότι και η ίδια η εταιρεία θεωρεί ως πιο κατάλληλο κινητήρα τον 1.8
Το αυτοκινητο λανσαριστηκε με τα 5κυλινδρα συνολα αρχικα. Τα 4κυλινδρα ακολουθησαν μετα (1.6-1. με τελευταια προσθηκη τον 2.0
-
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
Ναι καλά θυμασαι, το είχαμε ξανασυζητήσει. Εγώ μετά απο πειραματισμούς τα έχω μόνιμα στην υψηλότερη πίεση (32 PSI, αυτή που ο κατασκευαστής προτείνει για 160+ χ.α.ω.). Ο λόγος είναι απλός, σε γρήγορη οδήγηση με χαμηλότερες πιέσεις το εμπρός εξωτερικό μαγουλιάζει. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι έχει καλύτερη αίσθηση το τιμόνι με την υψηλότερη πίεση. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τα λάστιχα που φοράει ο καθένας. Τα δικά μου (Yokohama C Drive) έχουν πολύ μαλακό πλαϊνό και βοηθούνται από την υψηλότερη πίεση. Αν κάποιος έχει ελαστικά με σκληρό πλαινό ίσως να μην χρειάζεται υψηλότερες πιέσεις, ή ακόμα ακόμα να είναι εις βάρους της οδικής συμπεριφοράς.
ΥΓ: Είναι γενικότερος κανόνας πάντως ότι οι μαζικοί κατασκευαστές στα νορμάλ μοντέλα τους (όχι δηλαδή τις πολύ γρήγορες εκδόσεις αυτών) συνιστούν πιέσεις που ευνοούν την άνεση και όχι τόσο την αμεσότητα. Λίγα PSI παραπάνω στα περισσότερα αυτοκίνητα από το προτεινόμενο βοηθάει στην ενθουσιώδη οδήγηση.
Ισως για αυτο να μην εχω δει καποια διαφορα στην αισθηση του τιμονιου. Τα 050Α τα οποια φοραω ειναι XL δηλαδη με ενισχυμενα πλευρα και εχω μονιμα τις χαμηλες πιεσεις. Οταν δοκιμασα τις υψηλες το πρωτο πραγμα που διαπιστωσα ηταν το αυξημανο κοπανημα ενω δεν ειδα καποια σημαντικη διαφορα στις υψηλες ταχυτητες...
ευχαριστώ και τους δύο καταρχην για τις απαντήσεις θα πειραματιστώ με τις πιέσεις και εγώ και θα γράψω σχόλια.
Σκεφτομαι να βάλω 32 εμπρος και να αφήσω πίσω 30 για καθημερινή χρήση.
Παντως για ταξίδι με μεγάλες ταχύτητες το βιβλιο λέει 36 εμπρος και 30 πίσω οπότε μου κάνει εντύπωση αυτο που γράφεις REALZEUS για 32 με ταχ. 160+ ,ίσως έχεις διαφορετικά λάστιχα -
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
ευχαριστώ και τους δύο καταρχην για τις απαντήσεις θα πειραματιστώ με τις πιέσεις και εγώ και θα γράψω σχόλια.
Σκεφτομαι να βάλω 32 εμπρος και να αφήσω πίσω 30 για καθημερινή χρήση.
Παντως για ταξίδι με μεγάλες ταχύτητες το βιβλιο λέει 36 εμπρος και 30 πίσω οπότε μου κάνει εντύπωση αυτο που γράφεις REALZEUS για 32 με ταχ. 160+ ,ίσως έχεις διαφορετικά λάστιχαΔιαφορετικό αυτοκίνητο έχω απλά...
-
Mαλλον αυτη ειναι η λυση για να ακουμε μουσικη απο USB ή ipod....το εχει δοκιμασει κανεις...???
http://www.dension.com/index.php?pageID=208
Απο ΜΥ08 και μετα εχουν ενα βισμα aux στο κεντρικο υποβραχιωνιο. Για να συνδεσεις ipod χρειαζεσαι απλα ενα ανταπτορακι.
Για τους υπολοιπους τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα...
http://vccs.volvocars.se/accessories/fe ... code=en-GBΕπισης γνωριζει κανεις τον τυπο του ηχησυστηματος που φοραει η εκδοση μου...??? η να μου πει πως μπορω να τον βρω...
3 επιπεδα - Performance, High Performance & Premium Sound
Αν εχεις κεντρικο ηχειο στο ταμπλο, εισαι πολυ τυχερος, εχεις Premium Sound - 12 ηχεια
Αν δεν εχεις κεντρικο ηχειο αλλα στις ρυθμισεις του συστηματος απο το κεντρικο μενου του ΙCM υπαρχει ρυθμιση για equalizer εμπρος και πισω τοτε εχεις το High Performance - 8 ηχεια
Αλλιως εχεις το Performance που ηταν στο βασικο εξοπλισμο ολων των ελληνικων αυτοκινητων ανεξαρτητου εκδοσης - 6 ηχειαΕυχαριστω VolvoZeus για τις πληροφοριες....λογικα το δικο μου V50 πρεπει να φοραει το High Performance ηχοσυστημα....θα το μαθω σιγουρα το απογευμα που θα το εχω στα χερια μου τελικα.... κεντρικο ηχειο παντως δεν εχω...τωρα για το dension gateway 300,500 που αναφερω παραπανω σε πολλα sites καταστηματα στην Αθηνα αναφερουν οτι συνεργαζετε το gateway 300 μετα τα δυο αυτα ηχασυστηματα Performance, High Performance και με το Premium Sound συναεργαζετε το gateway 500....
Απο μεθαυριο αρχιζω την ερευνα και σας ενημερωνω σχετικα με τις εξελιξεις στο θεμα αυτο... -
Για το C30 ο 1.6 ίσως να επαρκεί .... όλα τα άλλα έγιναν μικρά;
Την διογκωση της κατηγοριας την ξεκινησαν οι Σουηδοι. ... σαφώς ότι και η ίδια η εταιρεία θεωρεί ως πιο κατάλληλο κινητήρα τον 1.8
Το θέμα της τοποθέτησης των διαφόρων μοντέλων σε κατηγορίες γίνεται κυρίως βάση μεγέθους και είναι πολυσυζητημένο όσον αφορά το S40. Επι τούτου τα εξής:
1ο Κάποια μοντέλα θα αποτελούν την βάση της κάθε κατηγορίας και κάποια την κορυφή.
2ο Στους 4Τ τεύχος 410/Νοέμβριος 2004
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9769
το S40 συγκρινόταν με την 156 και τα δύο στα 1,8. Το συμπέρασμα του άρθρου ήταν ότι πρόκειται για τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία (μεσαία). Από τότε παρουσιάστηκαν πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις με κοινό χαρακτηριστικό την αύξηση των διαστάσεών τους σε σχέση με τα μοντέλα που αντικατέστησαν. Το τελευταίο και σε συνδυασμό με την γενικότερη μεγέθυνση που παρουσιάζουν αυτοκίνητα μας κάνουν να ταξινομούμε τα μοντέλα με τα δεδομένα του σήμερα κάτι που κατά την γνώμη μου είναι λάθος. Ένα μοντέλο δεν αλλάζει κατηγορία κατά την διάρκεια της ζωής του (και αυτό δεν αφορά μόνο το S40 και την Volvo), καθώς δεν μετράει μόνο το μέγεθος του αυτοκινήτου για την εν λόγω κατάταξη.
3o Τα παραπάνω είναι η θεωρεία, γιατί στην πραγματικότητα συμβαίνουν άλλα. Στην πράξη ο κάθε καταναλωτής φτιάχνει τις δικές του κατηγορίες με βασικό κριτήριο τι αντέχει να πληρώσει και τι όχι και αυτό σε συνδυασμό με τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά βλέπουμε στο forum να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών. Όταν ο καταναλωτής ψάχνει να αγοράσει αυτοκίνητο πρώτα κοιτάει τι έχει στην τσέπη του και τι δόση μπορεί ή/και θέλει να βάλει και μετά θα δει οτιδήποτε βρίσκεται εντός των ορίων και καλύπτει τις ανάγκες του. Σε αυτό το πλαίσιο αυτοκίνητα που βρίσκονται στα όρια των κατηγοριών και προσφέρονται σε καλές τιμές (το S40 είναι στο όριο και η τιμή του πλέον είναι πολύ καλή) ευνοούνται από τις συγκρίσεις και τελικά επιλέγονται γιατί δίνουν το κάτι παραπάνω. Στην τελική ανάλυση ο καταναλωτής κρίνει και επιβραβεύει ή όχι. Οπότε η τοποθέτηση της Volvo στην μεσαία κατηγορία (S40 στο ένα άκρο και S60 στο άλλο) κρίνεται εκ του αποτελέσματος, και σε συνδυασμό με την τιμολογιακή πολιτική, πετυχημένη.Το αυτοκινητο λανσαριστηκε με τα 5κυλινδρα συνολα αρχικα. Τα 4κυλινδρα ακολουθησαν μετα (1.6-1. με τελευταια προσθηκη τον 2.0
VolvoZeus έχεις δίκαιο για τον κινητήρα με τον οποίο ξεκίνησε την πορεία του στην αγορά το τρέχον S40.
-
@georgosk
1ο Σωστα..Οταν ομως ανταγωνιζεσαι συγκεκριμενα προιοντα πρεπει να τοποθετεις τα δικα σου ακριβως απεναντι..Οπως πχ το XC60..καθυστερησαν το νεο S60 για να εχουν το μοντελο ετοιμο μαζι με το Q5/GLK. Δυο μοντελα για να ανταγωνιστεις πχ την 3αρα ή το Α4 οσο πετυχημενα κι αν ειναι αυτα τα μοντελα ειναι υπερβολη και ενισχυει και τον εσωτερικο ανταγωνισμο.
2ο Πρεπει να βρω το official press release του S40...μιλαει καθαρα για τον ανταγωνισμο που ειναι το Α3/3compact (αργοτερα 1). Απλα ενα sedan ειναι δυσκολο να το συμπεριλαβει καποιος που ψαχνει για hatch (αυτο δεν τον σκεφτηκαν τα σαινια της Volvo!) γι αυτο και οι συγκρισεις γινοντε παντα με αντιστοιχα αυτοκινητα. Σκεψου το και αλλιως..αφου παρουσιασες ενα αυτοκινητο μεγαλυτερο απο την εως τοτε κατηγορια (S60 Sept 2000) μετα παρουσιαζεις ενα μικροτερο για την ιδια κατηγορια (S40 Sept 2003)?
3o Συμφωνω απολυταΟ χρήστης georgosk έγραψε:
Οπότε η τοποθέτηση της Volvo στην μεσαία κατηγορία (S40 στο ένα άκρο και S60 στο άλλο) κρίνεται εκ του αποτελέσματος, και σε συνδυασμό με την τιμολογιακή πολιτική, πετυχημένη.Πιστευω πως τα πραγματα θα ηταν πιο καλα για την εταιρεια αν ειχε αυτη τη στιγμη στην αγορα ενα V30 και το νεο S60..Αυτοματα η παρουσιαση του S40 εκλεψε πωλησεις απο το S60 αφου εκτος του χωρου αποσκευων και των εξωτερικων διαστασεων, οι χωροι στο εσωτερικο ηταν παρομοιοι.
ΥΓ: Η γιγαντωση των οχηματων ειναι διαχρονικο φαινομενο και προφανως δεν το ξεκινησε η Volvo. Στο προηγουμενο ποστ αναφερομαι απλα στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Μην ξεχναμε οτι το σημερινο Polo ειναι σε διαστασεις οσο ενα παλαιοτερο Golf!
-
@georgosk
Απλα ενα sedan ειναι δυσκολο να το συμπεριλαβει καποιος που ψαχνει για hatch (αυτο δεν τον σκεφτηκαν τα σαινια της Volvo!) γι αυτο και οι συγκρισεις γινοντε παντα με αντιστοιχα αυτοκινητα. Σκεψου το και αλλιως..αφου παρουσιασες ενα αυτοκινητο μεγαλυτερο απο την εως τοτε κατηγορια (S60 Sept 2000) μετα παρουσιαζεις ενα μικροτερο για την ιδια κατηγορια (S40 Sept 2003)?Ισχύει και το ανάποδο. Αν κάποιος ψάχνει ένα σεντάν με οδική συμπεριφορά μεσαίου, όχι πολύ μεγάλου μήκους και πλάτους, με προτεραιότητα στην ασφάλεια, primium χαρακτήρα και τιμή κάτω από 30.000€, τι άλλες επιλογές έχει; Εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνω πριν περίπου δύο χρόνια με τα ανωτέρω κριτήρια το S40 έπαιζε μόνο του. Το mainstrim μεσαία ήταν τεράστια και με αμφίβολη ποιότητα εσωτερικού (ενώ εξαιτίας του όγκου τους έπρεπε να ανέβω στα 2,0 κκ). Τα σεντάν μικρομεσαία έδειχναν παππουδίστικα (συγνώμη αν πρόσβαλα κανέναν) και με τον τρίτο όγκο να έχει κολληθεί εκ των υστέρων. Τα άλλα primium σεντάν μεσαία ήταν αρκετά ακριβότερα (Μόνο το Saab 9-3 έπαιζε αλλά δεν μου άρεσε αισθητικά και με χαμηλότερες επιδόσεις).
Για το αν κλέβει πωλήσεις από το S60 νομίζω ότι συμβαίνει σε μικρό ποσοστό, λόγω διαφοράς τιμής και επιδόσεων. Δεν πιστεύω ότι είναι πολύ αυτοί που ξεκίνησαν να δουν το 60άρι και κατέληξαν στο 40άρι.
Επίσης επειδή στην Αμερική το σεντάν αρέσει ακόμα (ευτυχώς για μένα που μόνο σεντάν αγοράζω γιατί μου αρέσουν καλύτερα) το 40άρι μοιάζει αρκετά ορθολογικό.
Σε κάθε περίπτωση ελπίζω και στο μέλλον να βγαίνουν σενταν στην κατηγορία και με την φιλοσοφία του S40 (όχι μόνο από την Volvo) γιατί αλλιώς προσωπικά θα αντιμετωπίσω πρόβλημα στην αντικατάστασή του όταν έρθει η ώρα. -
-
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι..
Απευθύνομαι σε εσάς γιατιθα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας.
Ειμαι υποψίφιος αγοραστής μεταξύ του XC 60, D5 2.4 και του Q5 2.0TFSI.
Βέβια το ένα είναι πετρέλαιο και με αυξημένο κόστος ( τελη κυκλοφορίας κ.τ.λ.) , και με το ρίσκο της χρήσης του μεσα στην πόλη (θεσσαλονίκη) ενώ το άλλο ένα πολυ καλό αμάξι με αμόλυβδη. Αν και ήμουν σίγουρος για την επιλογή του Q5 από την ημέρα που επισκεύθηκα την volvo και οδήγησα το αμάξι ενφουσιάστηκα.
Μπορει κανείς να με βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ όλλους εκ των προτέρων -
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι..
Απευθύνομαι σε εσάς γιατιθα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας.
Ειμαι υποψίφιος αγοραστής μεταξύ του XC 60, D5 2.4 και του Q5 2.0TFSI.
Βέβια το ένα είναι πετρέλαιο και με αυξημένο κόστος ( τελη κυκλοφορίας κ.τ.λ.) , και με το ρίσκο της χρήσης του μεσα στην πόλη (θεσσαλονίκη) ενώ το άλλο ένα πολυ καλό αμάξι με αμόλυβδη. Αν και ήμουν σίγουρος για την επιλογή του Q5 από την ημέρα που επισκεύθηκα την volvo και οδήγησα το αμάξι ενφουσιάστηκα.
Μπορει κανείς να με βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ όλλους εκ των προτέρωνΚοίτα το να μπαίνεις εδω μέσα και να ρωτάς ... Volvo ή Audi νομίζω ότι ήδη έχει τα ρίσκα του ...
Πάντως αν κρίνω απο το αγοραστικό κοινό τον 2 εταιρειών θα πώ ότι οι τις Volvo είναι ποιο συνειδητοποιημένοι για το τι αγοράζουν .Απο πλευράς σχεδίου ... XC 60 μακράν . (ειδικά το πίσω μέρος του Q5 είναι εξαιρετικά πρόχειρο)
Απο πλευράς κύρους ... XC 60 με μικρή διαφορά.
Απο πλευράς δύναμης ... XC 60
Συναρμολόγηση - ποιότητα = ισοπαλία
Απο πλευράς φόρων ... Q5
Απο πλευράς ασφάλειας ... XC 60 ( είναι μία κατηγορία μόνο του )
Απο πλευράς χώρων ... = νομίζω ισοπαλία ( δεν θυμάμε χώρους αποσκευών )
Απο πλευράς καυσίμου ... πετρέλαιο , σε όποια απο τις 2 εταιρείες.
Απο πλευράς κιβωτίου ... Q5 με μικρή διαφορά ( μιλάμε πάντα για τα αυτόματα )
Απο πλευράς πολιτισμού - κύλιση - ηχομόνοση ( δεν ξέρω δεν έχω οδηγείσει τo Q5)
VOLVO FORUM