-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παιδιά οι δρόμοι της Αγγλία δεν έχουν καμία σχέση με τους εδώ. Όποιος έχει οδηγήσει εκεί ξέρει...
10 χρονια ημουν στην Σκωτια...ολο το νησι γυρισα οδικως εκτος της Ουαλιας....Το οδοστρωμα περαν απο τα καινουρια κοματια ειναι γτπ. Αυτο το λενε και οι βρετανοι κατσαρο και θορυβωδες (πραγμα το οποιο γινετε πιο αισθητο οταν περασεις οδικως απο Γαλλια-Αγγλια ή το αντιθετο) με καλη βεβαια προσφυση. Δεν λεω οτι εχουμε καλυτερους δρομους συνολικα σε σχεση με την αγγλια (σημανση, καλυψη δικτυου κτλ) αλλα στο θεμα του οδοστρωματος δεν αποτελουν και σημειο αναφορας!
Τώρα, όσων αφόρα στις 16άρες με το Τ5 των 220 ίππων... θα σας πω απλά ότι η BMW (που όσο να πεις κάτι ξέρει απο οδική συμπεριφορα... ) εξοπλίζει την 335i των 306 ίππων με 17άρες. Φτάνει πια με τα παπουτσωμένα αυτοκίνητα!
Δεν λες υπερβολη την 17αρα σε αυτοκινητο 230 αλογων....τι ειναι τοτε το A3 1.6 με τα 105 αλογα και το 225/45-17? Η συμπεριφορα ενος αυτοκινητου στο δρομο δεν ειναι αποκλειστηκα συναρτηση της διαμετρου της ζαντας, οποτε ειναι μαλλον ατοπο να συγκρινουμαι μεγεθοι σε διαφορετικα οχηματα.
Οσο για την οικονομια στις ζαντες νομιζω οτι πλεον η καλυτερη μελετη των αναρτησεων και η βελτιωση των ελαστικων εχουν κατορθωσει να προσδιδουν τα ιδια χαρακτηριστηκα ανεσης με λιγοτερο προφιλ δινοντας τους επιπλεον πιο δυναμικα χαρακτηριστηκα. Προσθεστε και το αυξημενο βαρος των κατασκευων και την ιπποδυναμη...το 17 εχει γινει πλεον δεδομενο στα συγχρονα σασι. Οσο για το παραδειγμα της F1 δεν νομιζω οτι μπορει να αναφερθει ως επιχειρημα για το ποσο ορθολογικη η οχι ειναι η αυξηση της διαμετρου.
Εν παση περιπτωση ο kkkostas αναφερετε σε μια διασταση η οποια εχει μελετηθει απο την Volvo ωστε να τοποθετειτε στο συγκεκριμενο πλαισιο και να προσδιδοντας καποια χαρακτηριστικα και οχι σε μια αυθαιρετη διασταση. Τα ωφελη παντως πιστευω θα ηταν πιο εμφανη σε συνδυασμο με το dynamic chassis.... και οδηγικα και οπτικα (χαμηλοτερο).
το dynamic chassis.... είναι κάτι παραπάνω εκτός από 4 πιο χαμηλά και σκληρά ελατήρια ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το dynamic chassis.... είναι κάτι παραπάνω εκτός από 4 πιο χαμηλά και σκληρά ελατήρια ?Επιπλεον σκληροτερα/μεγαλυτερα αμορτισερ και χοντρυτερες αντιστρεπτικες. Αλλα εξαρταται και απο το μοτερ. Πχ στο Τ5 δεν αλλαζουν τα αμορτισερ ενω στο 1.8 αλλαζουν
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έζησα χρόνια στο μεγάλο νησί και καταλαβαίνω τι εννοείς. Το οδόστρομα είναι αρκετά κατσαρό αλλά έχει κορυφαία πρόσφυση, καλύτερη από ότι στην Γαλλία, και αυτό μετράει στην τελική. Το Α3 με 17άρες είναι η υπερβολή που έλεγα σε ένα άλλο ποστ που με κάνει να ξεκαρδίζομαι. Το ότι η Volvo μελέτησε τις 18άρες δεν το αμφισβητώ, όμως σε συνάρτηση με κάποια δεδομένη ιπποδύναμη. Γιατί ακόμα και αν ξεχάσουμε όλα τα άλλα, το θέμα παραμένει ότι μια τόση μεγάλη ζάντα θέλει αρκετή δύναμη, αλλιώς το αυτοκίνητο 'πνίγεται', ειδικά στις εκκινήσεις.Συμφωνουμε. Στην Αγγλια ειχα αγορασει το 1.8 στην sport εκδοση του που ειχε βασικο εξοπλισμο 18αρες, τις οποιες ειχα κανει downgrade σε 17ες...Στην ελλαδα ομως στο Τ5 θεωρω πως ειναι ντροπη να το προσφερουν με 16αρες ειδικα οταν σε ολο τον υπολοιπο κοσμο εχει 17αρες.
Η προσφυση στην Γαλλια δεν νομιζω οτι ηταν υποδεεστερη της Αγγλιας, αν και ποτε δεν πιεσα το αυτοκινητο. Στην αγγλια παντως ακομα και με νοικιαρικο Yaris επρεπε να το προσπαθησεις πολυ και μονο στο βρεγμενο για να υποστρεψει -
Η Volvo Car Hellas εχει προσφορες μεχρι το τελος Μαρτιου.
Αντιγραφω απο το site των 4Τ:
S40: έκπτωση 3.950 ευρώ
S60: έκπτωση 6.740 ευρώ
V50: έκπτωση 2.500 ευρώ
C30: έκπτωση 2.500 ευρώ
XC70: έκπτωση 5.950 ευρώhttp://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=2&art_id=10031
-
Οντως, στην Αγγλία τα c30 στην έκδοση sport τα προικίζουν με τις φανταστικές 18'' atreus, τα δε s40 με 18'' medussa. Αλλα εδώ είναι Ελλάντα
Εδω το Τ5 το δινουν με 16αρα !!
κοπέλα?
-
Τέλος πάντων, δεν συνεχίζω άλλο το θέμα με τις διαστάσεις γιατί βγήκαμε εκτός θέματος (αν και δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά πώς δεν δεχεσαι ότι παλιότερα τα αυτοκίνητα 'έβγαιναν' για λόγους οικονομίας με 'λάθος' ελαστικά-βλ. ζάντες 12'' ή 13'' σε sedan αμαξώματα αλλά και σε μίνι οχήματα-, όπου ακόμη και συντηρητικά κατά βάση περιοδικά, προέτρεπαν τους αναγνώστες σε άμεση αλλαγή ελαστικών-Nissan Sunny B11, Honda Civic ed, suzuki κλπ κλπ. Eπίσης δεν καταλαβαίνω σε τι 'εχασε' το audi a3 που φοράει 17'' απο τα να είχε 16''. Εχασε 0,5 sec στην επιτάχυνση? Ε, και? ΟΛΟΙ που το έχουν οδηγήσει, λένε πως είναι πολύ καλύτερο από τη στάνταρ διάσταση 205/55/16, ασε που ενισχύθηκε η εικόνα του οπτικα. Πού είναι το αστείο δεν μπορώ να καταλάβω.)
Εγω απευθύνομαι στους volvisti ξανά να μου πουν (όσοι έχουν φυσικά) τι διαστάσεις ελαστικών φοράνε σε 18'' και απο πού αγοράζουν. Ελλάδα ή εξωτερικο? -
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
Τέλος πάντων, δεν συνεχίζω άλλο το θέμα με τις διαστάσεις γιατί βγήκαμε εκτός θέματος (αν και δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά πώς δεν δεχεσαι ότι παλιότερα τα αυτοκίνητα 'έβγαιναν' για λόγους οικονομίας με 'λάθος' ελαστικά-βλ. ζάντες 12'' ή 13'' σε sedan αμαξώματα αλλά και σε μίνι οχήματα-, όπου ακόμη και συντηρητικά κατά βάση περιοδικά, προέτρεπαν τους αναγνώστες σε άμεση αλλαγή ελαστικών-Nissan Sunny B11, Honda Civic ed, suzuki κλπ κλπ. Eπίσης δεν καταλαβαίνω σε τι 'εχασε' το audi a3 που φοράει 17'' απο τα να είχε 16''. Εχασε 0,5 sec στην επιτάχυνση? Ε, και? ΟΛΟΙ που το έχουν οδηγήσει, λένε πως είναι πολύ καλύτερο από τη στάνταρ διάσταση 205/55/16, ασε που ενισχύθηκε η εικόνα του οπτικα. Πού είναι το αστείο δεν μπορώ να καταλάβω.)
Εγω απευθύνομαι στους volvisti ξανά να μου πουν (όσοι έχουν φυσικά) τι διαστάσεις ελαστικών φοράνε σε 18'' και απο πού αγοράζουν. Ελλάδα ή εξωτερικο?215/45 τοποθετει η Volvo και ερχετε με PZero Rosso 93W. Θα σου συνιστουσα να μην ξεφυγεις απο αυτη τη διασταση. Εγω στο 205/50 17' εχω τα 050Α 93Υ (650kg/300km/h) με τα οποια ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Και στο 215/45 παντως οι δεικτες ταχυτητας των περισσοτερων ελαστικων ειναι W (270km/h) ή Y (300km/h) καπως υπερβολικο για το 1.8. Επισης το βαρος της συγκεκριμενης 18αρας ειναι 11,9Kg το κοματι εναντι 8kg για τις 16αρες που φορας. Απο look βεβαια δεν το συζηταμε!!
Οταν τα περασεις παντως περνα απο την αντιπροσωπεια για επαναπρογραμματισμο ταχυμετρου και για τοποθετηση των stoppers στο τιμονι -
Τα δύο τελευταία που λες, τα έχω κάνει ήδη (επαναπρογραμματισμό και steering limiters). Μην σου πω χρειάζεται και στους πίσω τροχούς bump rubbers (προαιρετικά). Είμαι έτοιμος, μόνον τα ελαστικά μένουν. Οντως, κι εγώ δεν θέλω να ξεφύγω από 215/45/18. Αλλα πολύ σπάνια διάσταση. Θα πάω για kumho ecsta spt ku-31.
Βγαίνει σ'αυτη την διάσταση, έχω διαβάσει καλές κριτικές, και η τιμή του άριστη: με τα μεταφορικά, 580 ευρώ (απο Γερμανία), με φρέσκο dot (4008) σχετικά. -
Τα δύο τελευταία που λες, τα έχω κάνει ήδη (επαναπρογραμματισμό και steering limiters). Μην σου πω χρειάζεται και στους πίσω τροχούς bump rubbers (προαιρετικά). Είμαι έτοιμος, μόνον τα ελαστικά μένουν. Οντως, κι εγώ δεν θέλω να ξεφύγω από 215/45/18. Αλλα πολύ σπάνια διάσταση. Θα πάω για kumho ecsta spt ku-31.
Βγαίνει σ'αυτη την διάσταση, έχω διαβάσει καλές κριτικές, και η τιμή του άριστη: με τα μεταφορικά, 580 ευρώ (απο Γερμανία), με φρέσκο dot (4008) σχετικά.Εντάξει, δεν είναι και τόσο σπάνια διάσταση, όσο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ !!
Δες και εδώ για κάποιες επιπλέον επιλογές και εδώ για πολύ καλύτερη τιμή (τουλάχιστον για τα Kumho που επέλεξες...) .
Αλήθεια, τι πλάτος έχουν οι ζάντες σου ; -
Πάντως, επειδή βλέπω πως το έψαχνες όσον αφορά την αίσθηση στο τιμόνι, δεν είναι στάνταρ πως με τις 18αρες θα έχεις καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Με τόση διαφορά στο βάρος από τις 17αρες πχ, μη σου πω και χειρότερη.
-
Αν το αμάξι έχει κράτημα αυτό γίνεται και με μικρό προφιλ
Αυτά όμως τα λάστιχα είναι ακριβά (πχ στο δικό μου το 205/45/17) ειναι και σπάνιοΟμως αν εχει κάτι σαν τα golf gti 225/45/17 είναι και πιο άνετο με λίγη περισσότερη κλίση και σε λογικές τιμές λόγω παραγωγής
-
Σε σχέση με τα 16'', όλους όσους ρώτησα (στο εξωτερικό) μου είπαν ότι είδαν σαφή βελτίωση της αίσθησης (φεύγει η κάπως 'λαστιχένια' αίσθηση του τιμονιού και δεν 'μαγουλιάζει'). Τωρα σε σχέση με τα 17'' δεν ρώτησα. Ξέρω όμως οτι με 17'' τα c30/s40/v50 έχουν άψογη ανεση, οπότε γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα θυσιαστεί λίγο. Αλλωστε έχω ρωτήσει και τον 'γκουρού' Steeg (του Top-Gear) (παρεμπιπτόντως ξέρετε ότι το προσωπικό του αυτοκίνητο είναι ένα c30 d5?) και αποκρίθηκε ότι το είδε βελτιωμένο στην αίσθηση.
Όσον αφορά τις τιμές που είπα, είναι με τα μεταφορικά παραδοτέα εδώ Ελλάδα, με φρέσκο dot (διότι πολλοί τα δίνουν με dot αρχές 2008-τελη 2007). Tα μεταφορικά κυμαίνονται από 100-150 ευρώ από Γερμανία συνήθως.
Αλήθεια, ποια άλλα αυτοκίνητα έχουν αυτή την διάσταση? Εγω κανένα δεν ξερω -
Οχι απλά είναι σπάνια, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ διάσταση. 10 καταστήματα ελαστικών ρώτησα (Θεσ/νίκη), και τα 10 μου αποκρίθηκαν ότι (φυσικα) δεν υπάρχουν Ελλάδα και πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό (15-20 μέρες).
Το πλάτος των 18'' ζαντών σε όλα τα c30/s40/v50 είναι 7,5 ίντσες -
Πάντως μην ψάχνεις ΠΟΛΥ φρέσκα λάστιχα. Το ιδανικό είναι μεταξύ 4 και 6 μηνών. Ρώτα έναν καλό λαστιχά που ξέρει την δουλειά και θα σου πει και το γιατί.
-
Σε σχέση με τα 16'', όλους όσους ρώτησα (στο εξωτερικό) μου είπαν ότι είδαν σαφή βελτίωση της αίσθησης (φεύγει η κάπως 'λαστιχένια' αίσθηση του τιμονιού και δεν 'μαγουλιάζει').Αυτο ισως εχει να κανει και με το XL (ισχυροτερα πλαινα) οπου τα περισσοτερα λαστιχα στις διαστασεις που προτεινει η Volvo για 17'-18' εχουν και οχι στη διαμετρο της ζαντας (και στο χαμηλοτερο προφιλ βεβαια).
Γενικα παντως αυτο που λεγετε στα φορουμ του εξωτερικου ειναι οτι η καλυτερη βελτιωση που μπορει να κανει κανεις για στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου (εχοντας το dynamic chassis) ειναι ενα καλο σετ ελαστικων γιατι τα εργοστασιακα ειναι γτπ...και πραγματικα αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω.
Παντως αν εξαιρεσεις την αισθητικη της 18' (ψηνομαι καιρο τωρα για τις Atreus ) πιστευω πως η χρυση τομη για το πλαισιο ειναι η 17'ΥΓ: Εχει παρατηρησει καποιος αυξημενη φθορα στα πισω ελαστικα λογω μεγαλου καμπερ?
-
Οχι απλά είναι σπάνια, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ διάσταση. 10 καταστήματα ελαστικών ρώτησα (Θεσ/νίκη), και τα 10 μου αποκρίθηκαν ότι (φυσικα) δεν υπάρχουν Ελλάδα και πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό (15-20 μέρες).
Το πλάτος των 18'' ζαντών σε όλα τα c30/s40/v50 είναι 7,5 ίντσεςΗ 7,5άρα ζάντα είναι ΙΔΑΝΙΚΗ για 225/45/18 (αν δεν σε πειράζει ν' αυξήσεις κατά μόλις 9 χιλιοστά τη διάμετρο των τροχών σου και, φυσικά, έχεις και τον απαιτούμενο χώρο στους θόλους...) και με αρκετά περισσότερες επιλογές !
-
Παιδιά καλησπέρα, ειμαι καινουριος στο forum αλλα αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Ο πατερας μου εχει ενα s60 με τον κλασικο 2.0Τ πανω. Το αμαξι ειναι του 2004 και εχει πανω 68000χλμ, τα service του τα εκανε παντα στη Volvo και παντα στην ωρα τους. Γενικα το προσεχει, το εχει σε γκαραζ, και το εχει σχεδον αποκλειστικα για ταξιδια, αλλωστε γι αυτο το πηρε... Προσφατα, σε ενα απο αυτα τα ταξιδια το αμαξι το αμαξι ξεκινα απο το Αγρινιο για να ερθει Αθηνα,στην πρωτη εξοδο απο το μεσολογγι επι της εθνικης οδου πιανει φαναρι. Στο ξεκινημα μπαινει η πρωτη με ανεση ομως στο μπασιμο της δευτερα ακουγεται ενας βορυβος ετσι αναγκαστηκα (και μην εχοντας τι αλλο να κανει) βαζει 3η και μετα 4η, πριν μπει η 5η το αμαξι σταματα με εναν εκοφαντικο θορυβο και μαλιστα πανω σε προσπεραση.... (απο το αμαξι δεν βγηκαν ουτε καπνοι, λαδια και νερο τελεια) Με τα πολλα το αμαξι φτανει στη Volvo, η οποια αρχικα επικαλειται πως η βαλβιδες χτυπησαν το καπακι και σταρβωσαν, ομως ο πατερας μου δεν το αφησε ετσι, εδωσε εντολη να μην ανοιξει ο κινητηρας, πηρε ενα πραγματογνωμονα και αφου πηρε αδεια απο τη Volvo ανοιξαν μαζι τον κινητηρα. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΣΟ 1 ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ). ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ? ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? *ΒΟΗΘΕΙΑ.... *
ΥΓ: Συγγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο post. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το πλάτος των 18'' ζαντών σε όλα τα c30/s40/v50 είναι 7,5 ίντσεςΗ 7,5άρα ζάντα είναι ΙΔΑΝΙΚΗ για 225/45/18 (αν δεν σε πειράζει ν' αυξήσεις κατά μόλις 9 χιλιοστά τη διάμετρο των τροχών σου και, φυσικά, έχεις και τον απαιτούμενο χώρο στους θόλους...) και με αρκετά περισσότερες επιλογές !
Iδανικο πελμα για την 7.5' ειναι απο 215-225 με min 205 και max 235. http://www.pneus-online.co.uk/equivalen ... dvice.html
Παρολο που το κοστος ειναι υψηλο η συγκεκριμενη διασταση προτεινετε απο την Volvo αρα ειναι μελετημενη για το συγκεκριμενο οχημα. Γιατι να πειραματιστει με κατι αλλο? -
Iδανικο πελμα για την 7.5' ειναι απο 215-225 με min 205 και max 235. http://www.pneus-online.co.uk/equivalen ... dvice.html
Παρολο που το κοστος ειναι υψηλο η συγκεκριμενη διασταση προτεινετε απο την Volvo αρα ειναι μελετημενη για το συγκεκριμενο οχημα. Γιατι να πειραματιστει με κατι αλλο?Δεν είπα σώνει και καλά να πειραματιστεί, ούτε ότι είναι φθηνότερη διάσταση .
Απλά η ποικιλία επιλογών είναι αρκετά μεγαλύτερη... -
Ο χρήστης gio1908 έγραψε:
Με τα πολλα το αμαξι φτανει στη Volvo, η οποια αρχικα επικαλειται πως η βαλβιδες χτυπησαν το καπακι και σταρβωσαν, ομως ο πατερας μου δεν το αφησε ετσι, εδωσε εντολη να μην ανοιξει ο κινητηρας, πηρε ενα πραγματογνωμονα και αφου πηρε αδεια απο τη Volvo ανοιξαν μαζι τον κινητηρα. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΣΟ 1 ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ). ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ? ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? *ΒΟΗΘΕΙΑ.... *Ανατριχιάζω και μόνο σην σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Το αποτέλεσμα όμως απο τι προήλθε ? Πώς άνοιχε η τρύπα.
Αλλο ότι δεν μπήκε η 2α άλλο η τρύπα. Εγινε δηλαδή απο κανένα πιστόνι ? για πες μας περισσότερα για τι γνώμη του πραγματογνώμονα , απο τι δηλαδή προέκυψε η τρύπα .
VOLVO FORUM