-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Το S40 T5 AWD τι έκδοση Haldex φοράει; Υποθέτω 2ης γενιάς, καθότι δεν είναι και το πιο νέο μοντέλο;
Sorry αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν, έψαξα αλλά δε βρήκα κάποια σχετική πληροφορία...
-
Βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου C70....
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Το S40 T5 AWD τι έκδοση Haldex φοράει; Υποθέτω 2ης γενιάς, καθότι δεν είναι και το πιο νέο μοντέλο;Sorry αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν, έψαξα αλλά δε βρήκα κάποια σχετική πληροφορία...
Αν δεν κάνω λάθος ανανεώνεται κάθε φορά...νομίζω ότι όλα τα τωρινά Volvo AWD φορούν Haldex 4ης γενιάς... με μια μικρή διαφορά σε σχέση με το σύστημα της Saab...παλιότερα S40 AWD πρέπει να φορούν 3ης γενιάς μέχρι το 2007 και μόνο τα πρώτα πρώτα 2ης γενιάς(2004-2006)...
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Δεν ειστε σωστοι παντως,καθεστε και μιλατε για μπαταριες που ειναι η πιο απλη δουλεια σε ενα αυτοκινητο να αλλαχτει και εμενα που ηταν επειγον το προβλημα ουτε να δειτε το post.Επισης τα καινουργια volvo δεν πιανουν μια στα παλια οπως το δικο μου το 740 το 240 το 264 ειναι αυτοκινητα που δεν θα ξαναυπαρξουν,μια βοηθεια ζητησα επειδη μενω σε ξενη χωρα και εχω προβλημα εδω και δεν την πηρα,ειναι τελειως αναξιοπιστο forum και δεν προκειται να το συστησω σε κανενα.Και ολοι οι φιλοι μου εχουν volvo
Φιλε δεν νομιζω να μην το ειδε κανενας το ποστ σου....το ειδαν και μαλιστα αρκετοι πιστευω....αλλα μαλλον εχεις παρεξηγησει λιγο τα πραγματα...εδω μεσα απ¨΄οτι ξερω οι περισοτεροι ειμαστε ιδιοκτητες αυτοκινητων και οχι....μηχανικοι...το προβλημα σου απο οτι φαινετε ειναι πιο περιπλοκο απο οτι νομιζεις...και δεν ωομιζω να σου δωσει κανενας τη λυση απο μακρια....ειτε τηλεφωνικα ειτε μεσω forum....εδω δεν μπορει να βρει λυση ο μηχανικος που ηρθε και το ειδε...θα βρουμε εμεις απο χλμ μακρια....Τι αλλο θα ακουσουμε πια....
+1
-
Ο χρήστης n_wildgirl έγραψε:
Καλησπέρα! Δέχεστε και μια κοπέλα στην παρέα σας?
Ψάχναμε καιρό με τους γονείς μου για 2ο αυτοκίνητο καθώς το saabακι μας παραδιδει πνευμα σιγα σιγα και καταλήξαμε στο S40...Φυσικά διάβασα όλες τις σελίδες του φόρουμ για να μάθω τα καθέκαστα γύρω από το αμάξι από τους ήδη ιδικτήτες του και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένη!
Έχουμε παραγγείλει το S40 το Momentum και βγαινει ακριβως στα 20.000 ευρω. Μου φαινεται καλο deal για οσα προσφέρει, πολύ καλή τιμή. Το περιμένω πώς και πώς!
Έχω μια απορία μόνο. Η Volvo στο site της γραφει MY2010...Ισχύει αυτό; Ή τα ήδη εκτελωνισμένα είναι MY2009?Το site της Volvo στην Ελλάδα μέχρι πριν 1 μήνα έγραφε ΜΥ2008!!!Είχαν 'ξεχάσει' λιγάκι να το ανανεώσουν!!Όντως θέλει λίγη προσοχή το θέμα!Πιο πολύ μην προσπαθήσει κανένας να σε ξεγελάσει για να σπρώξει κάποιο στοκαρισμένο καιρό.Πάντως υπάρχουν εκτελωνισμένα τα οποία είναι ΜΥ2010.Πως τα ξεχωρίζεις;Έχουν άλλους πιο μεγάλους καθρέπτες(πιστέψτε με πολύ μεγάλους..) και κάποιες διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό.Το momentum πλέον είναι χωρίς τον αισθητήρα βροχής και τον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη.Απο ποιον dealer θα το πάρεις;
-
Ο χρήστης Vaggos322 έγραψε:
...Και ολοι οι φιλοι μου εχουν volvoΩραίους φίλους έχεις
-
Ο χρήστης Vaggos322 έγραψε:
ειναι τελειως αναξιοπιστο forumΑμα θελαμε αξιοπιστο φορουμ, θα ειμασταν σε γιαπωνεζικο φορουμ
και δεν προκειται να το συστησω σε κανενα.
Και το χαμε ενα καημο... γμς τα σου λεω...
-
Ρε παιδια κανενα νεοτερο για το S60 εχουμε?Ακουσα οτι σε αυτο θα κανει ...ντεμπουτο και ο 1.6Τ!
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ανανεώνεται κάθε φορά...νομίζω ότι όλα τα τωρινά Volvo AWD φορούν Haldex 4ης γενιάς... με μια μικρή διαφορά σε σχέση με το σύστημα της Saab...παλιότερα S40 AWD πρέπει να φορούν 3ης γενιάς μέχρι το 2007 και μόνο τα πρώτα πρώτα 2ης γενιάς(2004-2006)...Τώρα που το λες κάτι τέτοιο πρέπει να είχα ακούσει κι εγώ. Σχετικά με τη διαφορά με τα SAAB (και το Opel Insignia) νομίζω ότι στα Volvo δεν μπαίνει το eLSD, δηλ. δεν υπάρχει μεταφορά ροπής από τους αριστερούς στους δεξιά τροχούς (και αντίστροφα), μόνο από τους εμπρός στους πίσω.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια κανενα νεοτερο για το S60 εχουμε?Ακουσα οτι σε αυτο θα κανει ...ντεμπουτο και ο 1.6Τ!Αρχές με μέσα του 2010 θα είναι στην αγορά και σε αυτό θα κάνει ντεμπούτο ο 1.6t για τη Volvo...ίσως ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα αλλά μέχρι τότε δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές στα μοτέρ των λοιπών 'μικρών' μοντέλων της Volvo...οι πωλήσεις της οποίας τον Αύγουστο στην Ελλάδα ανέβηκαν κατά 117,3% σε σχέση με πέρυσι.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου C70....
Oύτε ένα σχόλιο για το νέο C70 που φέρει 'μούρη' a la S60; Ούτε κρύο ούτε ζέστη από εμένα που θα προτιμούσα τα πίσω φώτα να έμεναν ως είχαν...Facelift του C30 εκτός του C70 αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης...
-
Το S60 ξέρουμε με τι κινητήρες θα έρχεται (πέραν του 1.6T που αναφέρθηκε); Επίσης να υποθέσω ότι θα υπάρξει και AWD έκδοση;
-
Ο χρήστης structural έγραψε:
Καλησπέρα! Δέχεστε και μια κοπέλα στην παρέα σας?
Ψάχναμε καιρό με τους γονείς μου για 2ο αυτοκίνητο καθώς το saabακι μας παραδιδει πνευμα σιγα σιγα και καταλήξαμε στο S40...Φυσικά διάβασα όλες τις σελίδες του φόρουμ για να μάθω τα καθέκαστα γύρω από το αμάξι από τους ήδη ιδικτήτες του και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένη!
Έχουμε παραγγείλει το S40 το Momentum και βγαινει ακριβως στα 20.000 ευρω. Μου φαινεται καλο deal για οσα προσφέρει, πολύ καλή τιμή. Το περιμένω πώς και πώς!
Έχω μια απορία μόνο. Η Volvo στο site της γραφει MY2010...Ισχύει αυτό; Ή τα ήδη εκτελωνισμένα είναι MY2009?Το site της Volvo στην Ελλάδα μέχρι πριν 1 μήνα έγραφε ΜΥ2008!!!Είχαν 'ξεχάσει' λιγάκι να το ανανεώσουν!!Όντως θέλει λίγη προσοχή το θέμα!Πιο πολύ μην προσπαθήσει κανένας να σε ξεγελάσει για να σπρώξει κάποιο στοκαρισμένο καιρό.Πάντως υπάρχουν εκτελωνισμένα τα οποία είναι ΜΥ2010.Πως τα ξεχωρίζεις;Έχουν άλλους πιο μεγάλους καθρέπτες(πιστέψτε με πολύ μεγάλους..) και κάποιες διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό.Το momentum πλέον είναι χωρίς τον αισθητήρα βροχής και τον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη.Απο ποιον dealer θα το πάρεις;
Όταν μπηκα εγραφε ΜΥ2010, ευτυχως, γιατι θα ειχα φρικαρει λιγο. Για τους καθρεφτες και τα υπολοιπα που διαφερει με το προηγουμενο μας τα ελεγε ο υπευθυνος τις προαλλες... Από τον Σφακιανακη στο Μαρουσι θα το παρουμε. Εκει το πρωτοειδαμε, καναμε και τεστ ντραιβ (3 φορες ) και το παραγγειλαμε. Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ερχεται σε 10 μερες...Ωραιοι! Οχι σαν τους αλλους...Η Τογιοτα λεει τελη Νοεμβρη το Prius και Χριστουγεννα τα RAV, Auris και Avensis!!! Σωπατε ρε μαγκες...τοση αναμονη!
Δηλαδη αν δω οτι το αμαξι ειναι ΜΥ2008 τι μπορω να πω; ΜΥ2009 φανταζομαι ειναι οκ ε; Δηλαδη μην περιμενω και οπωσδηποτε 2010...
-
Ο χρήστης n_wildgirl έγραψε:
Δηλαδη αν δω οτι το αμαξι ειναι ΜΥ2008 τι μπορω να πω; ΜΥ2009 φανταζομαι ειναι οκ ε; Δηλαδη μην περιμενω και οπωσδηποτε 2010...
Ο Σφακιανακης ειναι καλος dealer κ αυτη τη στιγμη προσφερει κ την μεγαλυτερη εκπτωση απο τους υπολοιπους.Πιεσε τον να σου δωσει ως δωρο τον εργοστασιακο συναγερμο γιατι με τους πισω αισθητηρες μαλλον θα σου βαλλουν after market παρα τις υποσχεσεις για εργοστασιακους.
Ωραια οποτε ξερεις για καποιες αλλαγες που εχει το ΜΥ2010.Επισης μπορεις να πας να δεις το αυτοκινητο με το που θα ερ8ει στον dealer.θα εχει επανω ολα τα αυτοκολλητα του κ σε ενα στην πισω αριστερη πορτα λεει ποτε βγηκε απο το εργοστασιο κ ποτε ηρθε Ελλαδα.
Καλο ειναι να παρεις ΜΥ2010 γιατι το αυτοκινητο θα ειναι φρεσκο κ οχι αποθηκευμενο κανα χρονο.Παντως στην συμφωνηθησα τιμη το ΜΥ2009 ειναι λιγο καλυτερο γιατι απο το ΜΥ2010 εχουν αφαιρεθει 1-2 πραγματακια,κατα την αποψη οχι σπουδαια για αυτο κ σου λεω το αυτοκινητο να ειναι ΜΥ2010 -
Γεια και από εμένα,
Τα VOLVO που ήρθαν στις αρχές Ιουλίου είναι όλα ΜΥ10. Το δικό μου μάλιστα στη συσκευασία των κλειδιών είχε ημερομηνία 12-06-09 με παραγγελία αυτοκινήτου στο Σφακιανάκη στις 21-6-09.
Τότε μου είχαν πει (αλήθεια, ψέμματα δεν μπορώ να ξέρω) ότι επειδή το εργοστάσιο θα έκλεινε για καλοκαίρι στις 8-7-2009 είχαν deadline για παραγγελίες extra τις 26-6-2009. Από εκεί και πέρα οι νέες παραγγελίες θα έρχονταν το Σεπτέμβριο και θα εκτελωνίζονταν χωρίς μειωμένα ΤΚ.
Στη συνέχεια ακούστηκε ότι παρήγγειλαν κάτι εκατοντάδες κομμάτια (μέχρι και 700-800 αυτοκίνητα έγινε λόγος, μόνο για το Σφακιανάκη) για να βγούν με μειωμένα ΤΚ και να πουλιούνται σταδιακά. Τώρα τα νούμερα αυτά ίσως είναι και περισσότερα από όσα VOLVO πουλήθηκαν όλο το χρόνο πέρσι, το γεγονός όμως είναι ότι οι δρόμοι γεμίζουν σιγά σιγά από VOLVO δείχνοντας τη ζημιά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο γνωστός μοναδικός αντιπρόσωπος (ο οποίος όπως ξέρουμε 'κρατά΄ακόμη αποκλειστικότητα για 2 μάρκες).'Οσο για τις διαφορές ανάμεσα στο MY09 και στο ΜΥ10 να προσθέσω και το πίσω μέρος με το μεγάλο logo της VOLVO και τα φανάρια όπου τα flash και η όπισθεν είναι κοφτά στο κάτω μέρος στο ΜΥ10 αντί του στρογγυλού στο κέντρο στο ΜΥ09 (για το S40 φυσικά). Επίσης το δώρο park assist είναι ΠΑΝΤΑ ελληνικής τοποθέτησης με κόστος 120 Ε. Αρκετά ενοχλητικό, με ένα αντιαισθητικό αυτοκόλλητο μεγαφωνάκι στο πίσω κάθισμα του συνοδηγού (δίπλα στο φινιστρινάκι) και χωρίς δυνατότητα απομόνωσης. Τουλάχιστον ο Σφακιανάκης βάφει και τους αισθητήρες στο χρώμα του αυτοκινήτου διότι έχω δει από άλλες αντιπροσωπείες κάτι ωραίους κατάμαυρους σε άσπρο προφυλακτήρα! Για εργοστασιακούς η επίσημη τιμή είναι 340 Ε, υπάρχουν κάτι εκπτώσεις παντού, αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι με κάθε extra το αμάξι βγαίνει από την κανονική γραμμή παραγωγής και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση. Ιδιαίτερα δε τώρα με τα ... προνομιούχα δεν πιστεύω να υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. Σαν δώρο προσφέρεται επίσης και συναγερμός (άλλα 100-120Ε) τοπικής εγκατάστασης κάτι που απέρριψα, περισσότερο γιατί φοβήθηκα τις ... παρεμβάσεις στο ταμπλό (έχουν δει τα μάτια μου....).
Κατά τα άλλα προσαρμόζομαι στο νέο S40 που καθημερινά σου δείχνει και κάτι καινούργιο και καλό!
-
Θα ήθελα να ακούσω σχόλια σας για το XC60.
Θα ήθελα την γνώμη όλων σας αλλά προτίστως κάποιου κατόχου του..
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ευχαριστώαν δεν έχεις πρόβλημα με τα 3.000cc και την κατανάλωση του .....
κάνε test drive ..... για κάποιους έχει αργό αυτόματο κιβώτιο .....must το D5, αλλά γιατί ρε παιδιά τόσος χαμός .... με τα SUV (περίπτερα 2+ τόννων με άπειρη αδράνεια και πολύ ενεργοβόρα
-
Σκέφτομαι για πετρέλαιο D5 2400 κυβικά , 210 ΗΡ , κατανάλωση 7,5 lt/100km, εκπομπές CO2: 199 gr/km
Αυτό με το αυτόματο κιβώτιο το έχω ακούσει και εγώ -
οταν λετε ''αργο κιβωτιο'' τι ακριβως εννοειτε?αποψη του γραφοντος ειναι οτι ναι μεν δεν ειναι τοσο ταχυ οσο ενα διπλου συμπλεκτη αλλα κατα τα αλλα μια χαρα αλλαζει.η προσωπικη εμπειρια σε αλλα αυτοματα με μετατροπεα ροπης,μου δειχνει οτι ειναι οκ απο θεμα ταχυτητας.εκτος κ αν το κιβωτιο του xc60 ειναι πιο αργο..κ εν κατακλειδι μη ξεχνουμε για ποιας κατηγοριας αυτοκινητο μιλαμε..ειναι ενα suv,οχι σπορτ που θα εχει αναγκη τις αστραπιεες αλλαγες ταχυτητων..εξαλλου κ χειροκινητο να ηταν,δεν νομιζω να αλλαζαμε ταχυτητες πιο γρηγορα(σε συγκριση με ενα αυτοματο) σε ενα suv..
αληθεια,το xc60 θα χρησιμοποιησει το νεο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη που ετοιμαζει η εταιρια?
VOLVO FORUM