-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Το S40 T5 AWD τι έκδοση Haldex φοράει; Υποθέτω 2ης γενιάς, καθότι δεν είναι και το πιο νέο μοντέλο;
Sorry αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν, έψαξα αλλά δε βρήκα κάποια σχετική πληροφορία...
Αν δεν κάνω λάθος ανανεώνεται κάθε φορά...νομίζω ότι όλα τα τωρινά Volvo AWD φορούν Haldex 4ης γενιάς... με μια μικρή διαφορά σε σχέση με το σύστημα της Saab...παλιότερα S40 AWD πρέπει να φορούν 3ης γενιάς μέχρι το 2007 και μόνο τα πρώτα πρώτα 2ης γενιάς(2004-2006)...
To S40/V50/S60R/XC90 φορανε haldex 2ης γενιας...3ης γενιας με instant traction (PRE-X) φορανε τα XC70/V70/S80/(Freelander II). Το Saab 9-3 φοραει 4ης γενιας με eLSD (ΧWD) το ιδιο και το Insignia..Το ΧC60 εχει 4ης γενιας χωρις ομως το eLSD. Το νεο S60 θα εχει τουλαχιστον XWD αν οχι κατι καινουριο. Οι γενιες του Haldex
Ι (1998) - The first generation Haldex LSC was based upon a unique patented differential
pump that created a hydraulic flow proportional to the difference velocity over the coupling. With help of a linear throttle valve, activated with help of a stepper motor, the ‘stiffness’ could be varied and the torque transfer controlled. One can see the Haldex system as a rotational damper with variable characteristics.
ΙΙ (2002)- The second generation of Haldex LSC is still using the unique differential hydraulic pump, but the linear throttle valve has been exchanged for a solenoid controlled proportional throttle valve. On top of that a pressure sensor is introduced and used
actively for closed loop pressure (torque) control, which created performance improvements especially within the limits of tyre-road adhesion. However, the mechanical-intelligence is still there for disturbances beyond the bandwidth largely determined by the CAN communication, e.g. slip control and μ-jump. Also it offers great robustness to poor signal quality and CAN signal loss. In case of a broken CAN bus the fall back is a certain predefined stiffness value, which is a compromise between traction and manoeuvrability. LSC’s without this differential pump have to shut off and leave you in the bush, because there is not such compromising pre-emptive torque.
III (2004) - On the market since 2004, is a further development of Haldex’ second generation. By adding a check valve the already available feeder pump (a small pump to activate the system) could, although limited, create pre-emptive torque capacity over the coupling. This solution is called precharge, PreX. In later versions of this generation the pre-emptive torque capacity has been increased by means of a larger feeder pump.
IV (2007/8) - Soon after the introduction of Haldex Generation IV, the introduction of Cross Wheel Drive, XWD, took place in 2008 on a global platform. Although XWD existed in conjunction with former generations as prototypes, it was first came on the market together with the fourth generation of Haldex LSC. XWD is basically an electronically controlled limited slip differential (eLSD) that shares power pack and electronic with the AWD system. Smart design also enables the XWD to be sold as an option within the same platform.Τα τεστ εξελιξης του XWD εγιναν πανω σε ενα Volvo XC90 AWD 2.5T
-
Oύτε ένα σχόλιο για το νέο C70 που φέρει 'μούρη' a la S60; Ούτε κρύο ούτε ζέστη από εμένα που θα προτιμούσα τα πίσω φώτα να έμεναν ως είχαν...Facelift του C30 εκτός του C70 αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης...Εκτος απο τα πισω γραμματα που ειναι γαμα τα το ιδιο ασχημη ειναι και η χαζοκεραια στο κεντρο του πισω καπω ... κατα τ αλλα η μουρη ειναι καλη...την περιμενω ακομα πιο ομορφη στο νεο S60 με τις παρεμβασεις και του Peter
-
Ο χρήστης n_wildgirl έγραψε:
Καλησπέρα! Δέχεστε και μια κοπέλα στην παρέα σας?
Ψάχναμε καιρό με τους γονείς μου για 2ο αυτοκίνητο καθώς το saabακι μας παραδιδει πνευμα σιγα σιγα και καταλήξαμε στο S40...Φυσικά διάβασα όλες τις σελίδες του φόρουμ για να μάθω τα καθέκαστα γύρω από το αμάξι από τους ήδη ιδικτήτες του και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένη!
Έχουμε παραγγείλει το S40 το Momentum και βγαινει ακριβως στα 20.000 ευρω. Μου φαινεται καλο deal για οσα προσφέρει, πολύ καλή τιμή. Το περιμένω πώς και πώς!
Έχω μια απορία μόνο. Η Volvo στο site της γραφει MY2010...Ισχύει αυτό; Ή τα ήδη εκτελωνισμένα είναι MY2009?Το site της Volvo στην Ελλάδα μέχρι πριν 1 μήνα έγραφε ΜΥ2008!!!Είχαν 'ξεχάσει' λιγάκι να το ανανεώσουν!!Όντως θέλει λίγη προσοχή το θέμα!Πιο πολύ μην προσπαθήσει κανένας να σε ξεγελάσει για να σπρώξει κάποιο στοκαρισμένο καιρό.Πάντως υπάρχουν εκτελωνισμένα τα οποία είναι ΜΥ2010.Πως τα ξεχωρίζεις;Έχουν άλλους πιο μεγάλους καθρέπτες(πιστέψτε με πολύ μεγάλους..) και κάποιες διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό.Το momentum πλέον είναι χωρίς τον αισθητήρα βροχής και τον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη.Απο ποιον dealer θα το πάρεις;
Όταν μπηκα εγραφε ΜΥ2010, ευτυχως, γιατι θα ειχα φρικαρει λιγο. Για τους καθρεφτες και τα υπολοιπα που διαφερει με το προηγουμενο μας τα ελεγε ο υπευθυνος τις προαλλες... Από τον Σφακιανακη στο Μαρουσι θα το παρουμε. Εκει το πρωτοειδαμε, καναμε και τεστ ντραιβ (3 φορες ) και το παραγγειλαμε. Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ερχεται σε 10 μερες...Ωραιοι! Οχι σαν τους αλλους...Η Τογιοτα λεει τελη Νοεμβρη το Prius και Χριστουγεννα τα RAV, Auris και Avensis!!! Σωπατε ρε μαγκες...τοση αναμονη!
Δηλαδη αν δω οτι το αμαξι ειναι ΜΥ2008 τι μπορω να πω; ΜΥ2009 φανταζομαι ειναι οκ ε; Δηλαδη μην περιμενω και οπωσδηποτε 2010...
Ρωτησε τον αντιπροσωπο τον αριθμο πλαισιου (και τους 17 χαρακτηρες) τον εχει σιγουρα...αν ο 10ος χαρακτηρας ειναι Α τοτε ειναι ΜΥ10, αν ειναι 9 ειναι ΜΥ09...οπως ειπε πριν και ο jonhykyr το ΜΥ αλλαζει τον Ιουνιο καθε χρονο. Ετσι αν το αυτοκινητο που αγορασατε ειναι απο στοκ του αντιπροσωπου ισως να ειναι και ΜΥ09...αυτο δεν ειναι κατι κακο απο τη στιγμη που τα δυο ΜΥ δεν εχουν τρομερες διαφορες μεταξυ τους.
-
Ο χρήστης elpap έγραψε:
Σκέφτομαι για πετρέλαιο D5 2400 κυβικά , 210 ΗΡ , κατανάλωση 7,5 lt/100km, εκπομπές CO2: 199 gr/km
Αυτό με το αυτόματο κιβώτιο το έχω ακούσει και εγώAν μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο τότε νομίζω ότι και μετά τη βελτίωση του D5 είναι σίγουρα μία από τις πιο καλές επιλογές που έχεις. Άλλωστε η Volvo είναι μία από τις βασικότερες εταιρείες σε αυτήν την κατηγορία που άνοιξε με την πολύ καλό XC90, ένα αυτοκίνητο που είχε επί μακρό χρονικό διάστημα τεράστιες λίστες αναμονής σε Ευρώπη και Αμερική και το οποίο έφερε ξανά τη Volvo στο προσκήνιο των κατασκευαστών οχημάτων πολυτελείας.
-
Ιδού και το ανανεωμένο C30...που πλέον διαφοροποιείται από τα S40 και V50.Δυστυχώς μάλλον θα είναι πλέον διαθέσιμο χωρίς τον κινητήρα των 1.8 λίτρων...αντιθέτως προσφέρεται ως επιλογή ένα νέο πιο σπορ χαμηλό σασί
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Καλησπέρα! Δέχεστε και μια κοπέλα στην παρέα σας?
Ψάχναμε καιρό με τους γονείς μου για 2ο αυτοκίνητο καθώς το saabακι μας παραδιδει πνευμα σιγα σιγα και καταλήξαμε στο S40...Φυσικά διάβασα όλες τις σελίδες του φόρουμ για να μάθω τα καθέκαστα γύρω από το αμάξι από τους ήδη ιδικτήτες του και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένη!
Έχουμε παραγγείλει το S40 το Momentum και βγαινει ακριβως στα 20.000 ευρω. Μου φαινεται καλο deal για οσα προσφέρει, πολύ καλή τιμή. Το περιμένω πώς και πώς!
Έχω μια απορία μόνο. Η Volvo στο site της γραφει MY2010...Ισχύει αυτό; Ή τα ήδη εκτελωνισμένα είναι MY2009?Το site της Volvo στην Ελλάδα μέχρι πριν 1 μήνα έγραφε ΜΥ2008!!!Είχαν 'ξεχάσει' λιγάκι να το ανανεώσουν!!Όντως θέλει λίγη προσοχή το θέμα!Πιο πολύ μην προσπαθήσει κανένας να σε ξεγελάσει για να σπρώξει κάποιο στοκαρισμένο καιρό.Πάντως υπάρχουν εκτελωνισμένα τα οποία είναι ΜΥ2010.Πως τα ξεχωρίζεις;Έχουν άλλους πιο μεγάλους καθρέπτες(πιστέψτε με πολύ μεγάλους..) και κάποιες διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό.Το momentum πλέον είναι χωρίς τον αισθητήρα βροχής και τον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη.Απο ποιον dealer θα το πάρεις;
Όταν μπηκα εγραφε ΜΥ2010, ευτυχως, γιατι θα ειχα φρικαρει λιγο. Για τους καθρεφτες και τα υπολοιπα που διαφερει με το προηγουμενο μας τα ελεγε ο υπευθυνος τις προαλλες... Από τον Σφακιανακη στο Μαρουσι θα το παρουμε. Εκει το πρωτοειδαμε, καναμε και τεστ ντραιβ (3 φορες ) και το παραγγειλαμε. Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ερχεται σε 10 μερες...Ωραιοι! Οχι σαν τους αλλους...Η Τογιοτα λεει τελη Νοεμβρη το Prius και Χριστουγεννα τα RAV, Auris και Avensis!!! Σωπατε ρε μαγκες...τοση αναμονη!
Δηλαδη αν δω οτι το αμαξι ειναι ΜΥ2008 τι μπορω να πω; ΜΥ2009 φανταζομαι ειναι οκ ε; Δηλαδη μην περιμενω και οπωσδηποτε 2010...
Ρωτησε τον αντιπροσωπο τον αριθμο πλαισιου (και τους 17 χαρακτηρες) τον εχει σιγουρα...αν ο 10ος χαρακτηρας ειναι Α τοτε ειναι ΜΥ10, αν ειναι 9 ειναι ΜΥ09...οπως ειπε πριν και ο jonhykyr το ΜΥ αλλαζει τον Ιουνιο καθε χρονο. Ετσι αν το αυτοκινητο που αγορασατε ειναι απο στοκ του αντιπροσωπου ισως να ειναι και ΜΥ09...αυτο δεν ειναι κατι κακο απο τη στιγμη που τα δυο ΜΥ δεν εχουν τρομερες διαφορες μεταξυ τους.
κι εγω ετσι λεω για το ΜΥ2009 και ΜΥ2010, και απο ο,τι καταλαβα ειναι ΜΥ2009 (θυμηθηκα μια κουβεντα με τον υπευθυνο εκει που μας ελεγε τις διαφορες), και οπως λες δεν ειναι κατι κακο. Ενταξει 2008 δεν πιστευω να ειναι.
-
Ιδού και το ανανεωμένο C30...που πλέον διαφοροποιείται από τα S40 και V50.Δυστυχώς μάλλον θα είναι πλέον διαθέσιμο χωρίς τον κινητήρα των 1.8 λίτρων...αντιθέτως προσφέρεται ως επιλογή ένα νέο πιο σπορ χαμηλό σασίΛιγο περιεργο αυτο....
Παντως με στυλιστικες αλλαγες ταπετσαριες και λοιπα χαζα δεν παιρνεις market share....γιατι καποιος να προτιμησει το 2.0 C30 απο ενα Audi A3 TSi ή ενα Golf? Ασχετα αν υπερτερει σε αρκετους τομεις στα προσφερομενα μοτερ υπολοιπετε σημαντικα. Αντε να δουμε ποσο θα καθυστερισουν ακομα τα μικρα τουρμπο...δεν καταλαβαινω την εμμονη να παρουσιαστει ο 1.6 ecoboost με δυνατοτητα powershift πρωτα στο νεο S60 (detroit 2010)...ελπιζω στην εκπληξη στην Φρανκφουρτη -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ιδού και το ανανεωμένο C30...που πλέον διαφοροποιείται από τα S40 και V50.Δυστυχώς μάλλον θα είναι πλέον διαθέσιμο χωρίς τον κινητήρα των 1.8 λίτρων...αντιθέτως προσφέρεται ως επιλογή ένα νέο πιο σπορ χαμηλό σασί
Λιγο περιεργο αυτο....
Παντως με στυλιστικες αλλαγες ταπετσαριες και λοιπα χαζα δεν παιρνεις market share....γιατι καποιος να προτιμησει το 2.0 C30 απο ενα Audi A3 TSi ή ενα Golf? Ασχετα αν υπερτερει σε αρκετους τομεις στα προσφερομενα μοτερ υπολοιπετε σημαντικα. Αντε να δουμε ποσο θα καθυστερισουν ακομα τα μικρα τουρμπο...δεν καταλαβαινω την εμμονη να παρουσιαστει ο 1.6 ecoboost με δυνατοτητα powershift πρωτα στο νεο S60 (detroit 2010)...ελπιζω στην εκπληξη στην ΦρανκφουρτηΠροφανώς ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να πάψει να παράγεται από τη Ford. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι αγοράζουν diesel και οι Αμερικανοί μεγάλους τούρμπο κινητήρες. Εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης...
-
Το νεο S60 εδω...
-
Ωραιο το ανανεωμενο C30, ειδικα το διαφοροποιημενο (απο τα S40/V50) μπροστινο μερος! Γιατι να μη διατιθεται στα 1800 κυβικα; Τα 1600 καταργουνται δηλαδη;
-
Ο χρήστης kostas Mantzavinos έγραψε:
Ωραιο το ανανεωμενο C30, ειδικα το διαφοροποιημενο (απο τα S40/V50) μπροστινο μερος! Γιατι να μη διατιθεται στα 1800 κυβικα; Τα 1600 καταργουνται δηλαδη;Όχι ο 1.6 θα συνεχίσει να διατίθεται. Για τον 1.8 θα περιμένω τι θα γίνει με την εδώ αντιπροσωπεία....Πράγματι νομίζω ότι η facelift έκδοση είναι πολύ πιο ωραία από την προηγούμενη...θεωρώ πολύ πιθανό να ετοιμάζει η Volvo κάποια έκπληξη για τον αντικαταστάτη του 1.8...οψόμεθα...
-
Tα νεα τρεχουν...το auto moto und sport βασισμενο σε αρθρο της Ολλανδικης Autotelegraaf και σε συνεντευξη του Lex Kerresmakers (product planning της Volvo) αναφερει οτι το line up της εταιρειας θα εμπλουτιστει τα επομενα 3 με 4 χρονια...
Ετσι τα μοντελα θα εχουν ως εξης:
C30/C70
V30 (2010-ιδιο πατωμα με το επομενο focus)/V60(2010)/V70 (πιθανον να μεγαλωσει λιγο και να γινει V80)
S60 (2010)/S80
XC30 (??)/XC60/XC70 (οπως και το V70)/XC90 (νεο)...και ενα ακομα XC.Το lifespan των μοντελων θα εξακολουθησει να ειναι 7-8 χρονια με ενα εκτεταμενο f/l στην 4ετια...
-
το haldex 3ης γενιας το εχω ακουσει να μπαινει μονο σε suv
και αν δε κανω λαθος ειναι μια παραλλαγη του haldex II
το 4 ειναι τελειως νεο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το haldex 3ης γενιας το εχω ακουσει να μπαινει μονο σε suvκαι αν δε κανω λαθος ειναι μια παραλλαγη του haldex II
το 4 ειναι τελειως νεο
Στειλε με pm το email σου...
-
Αυτή τη στιγμή και μέχρι 30/9/09 τρέχει μια προσφορά από την Volvo Hellas στις επισκευές φανοποιίας προφέροντας από 25% έκπτωση σε όλα τα γωήσια ανταλλακτικά Volvo που θα απαιτηθούν για οποιαδήποτε επισκευή φανοποιίας
-
-
-
-
πολύ ωραίο με σαφώς πιο ωραία μούρη από το προηγουμενο
-
Ωραιο...ειναι..!!!...αλλα και η προηγουμενη εκδοση εμπρος δεν με χαλαγε....
VOLVO FORUM