-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Άστα να παν το astra. Το χειρότερο αυτοκίνητο που βγήκε ποτέ από εργοστάσιο αυτοκινήτων.Τώρα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή όντως δεν καταλαβαίνεις τι ειπώθηκε; Δε νομίζω να σου έθιξε κανείς το αυτοκινητάκι σου για να γίνεσαι είρων.
-
-
όπως αποτυχία είναι και το νέο Opel astra
Τι άλλο μπορείς να καταλάβεις.
Anyway κάνουμε και λίγη πλάκα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για εμένα η έκπληξη είναι το Kia Venga με τα 440 λίτρα στα 4068 μήκους αυτοκίνητο.
Χωροταξικά το θεωρώ ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένα supermini MPV χωρίς να ξεφευγει σε διαστάσεις.
Από εκεί και περα έχοντας μια μικρή εμπειρία με τα flex-συστήματα σε Zafira δίνει λύσεις (με την ευαλιξία και την πολυλειτουργικότητα) αναλογα με τις ανάγκες ... 'μελετώντας' όμως κάθε φορά τις κατα περίπτωση ανάγκες.Συμφωνώ μαζί σου... Το Venga τελικά αποτελεί έκπληξη... Όσο το παρατηρώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαπιστώνω ότι προσφέρει πολλά σε όλους τους τομείς... και καλύπτει πολλές ανάγκες χωρίς να είναι απλά ένα '4τροχο κουτί' ή ένα αδιάφορο αμάξωμα...
Στα υπόψη το Venga...
Το Meriva επίσης προσφέρει αρκετά, είναι ποιοτικό, είναι και φρέσκο και θεωρώ ότι σύντομα θα πέσει και κάπως η τιμή του...για να γίνει περισσότερο ελκυστικό.
-
Δεν είναι και κανένα τρομερό επίτευγμα του Venga.
To Multipla από το 1998 χωράει 430 λίτρα και 6 άτομα.
-
To multipla; Της FIAT; Αυτό εκτός από αδιάφορο αμάξωμα, εγώ το θεωρώ και άσχημο και μου θυμίζει επαγγελματικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
To multipla; Της FIAT; Αυτό εκτός από αδιάφορο αμάξωμα, εγώ το θεωρώ και άσχημο και μου θυμίζει επαγγελματικό αυτοκίνητο.Άλλη αντιμετώπιση του θέματος MPV
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
To multipla; Της FIAT; Αυτό εκτός από αδιάφορο αμάξωμα, εγώ το θεωρώ και άσχημο και μου θυμίζει επαγγελματικό αυτοκίνητο.Τι σχέση έχει αυτό;
Μίλησα πουθενά για ομορφιά; Για το χώρο αποσκευών του Venga το ανέφερα. -
Μίλησα όμως εγώ για ομορφιά...
Ακριβώς για αυτό το λόγο, επειδή το Venga έχει και όμορφη σχεδίαση, για μένα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.Άλλωστε το ανέφερα παραπάνω.
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σου... Το Venga τελικά αποτελεί έκπληξη... Όσο το παρατηρώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαπιστώνω ότι προσφέρει πολλά σε όλους τους τομείς... και καλύπτει πολλές ανάγκες χωρίς να είναι απλά ένα '4τροχο κουτί' ή ένα αδιάφορο αμάξωμα...
... -
Και ξαναρωτάω. Τι σχέση έχει η ομορφιά με τον χώρο αποσκευών;
Το σχόλιο πήγαινε για τον Cosneo και αναφέρεται αποκλειστικά στην έκπληξή του για το χώρο αποσκευών. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δε φταίω.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και ξαναρωτάω. Τι σχέση έχει η ομορφιά με τον χώρο αποσκευών;Το σχόλιο πήγαινε για τον Cosneo και αναφέρεται αποκλειστικά στην έκπληξή του για το χώρο αποσκευών.
Σε ένα αυτοκίνητο λογικό να κοιτάει κάποιος το πακέτο. Εμφάνιση, χωροι, τεχνικές δυνατότητες κλπ.
Στα super mini MPV τα περισσότερα δείγματα δεν δείχνουν ολοκληρωμένα μέσα έξω. Πχ. Το Note που εσωτερικά ... δεν το λες ΜPV, το C3 Picasso που η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει κοινή αποδοχή (προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου), τα Idea/Musa προσφέρουν την εμφάνιση αλλά όχι και τις αναλογες δυνατότητες σε χώρους. Το Venga ... χωρίς εκκεντρικότητες και νεοτερισμούς προσφέρει πολλά και σε όλα.
Το Multipla όπως και το Honda FRV είχαν την καινοτομία των 6 θέσεων αλλά δεν πέτυχαν! Στην δε κατηγορία των μικρομεσαίων που ανήκαν δεν βοηθήθηκαν και απο την τιμή πώλησης τους, αλλά δεν είχαν και πολλά υπερ στην εμφάνιση τους. Και μόνο η λειτουργικότητα και οι χώροι δεν αρκούσαν. Εξάλλου σε αυτή τη κατηγορία (μικρομεσαία) τα MPV ήταν ... γαλλική και γερμανική υπόθεση και οτιδήποτε άλλο ... απλώς υπήρχε! Βλέπε 5άστερο Verso ... που είναι σπάνιο πουλί παρα την αξιόλογη πρόταση του!
Στο θέμα τώρα, το νέο Meriva δεν με ενθουσίασε αισθητικά αλλά το θεωρώ πολύ καλή πρόταση ξεφευγοντας απο τις supermini διαστάσεις αλλά μη φτάνοντας και στον όγκο και βάρος του Zafira. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και ξαναρωτάω. Τι σχέση έχει η ομορφιά με τον χώρο αποσκευών;Το σχόλιο πήγαινε για τον Cosneo και αναφέρεται αποκλειστικά στην έκπληξή του για το χώρο αποσκευών. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δε φταίω.
Που να ξέρω ότι το σχόλιο σου ήταν για τον Cosneo; Απάντησες κάτω από μένα χωρίς quote.
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε μένα.
Αυτά. Τέλος και σόρυ για το
-
[/quote]Το Venga ... χωρίς εκκεντρικότητες και νεοτερισμούς προσφέρει πολλά και σε όλα.[/quote]
Πάντως, επειδή τα έχω 'ξεσκονίσει' όλα αυτά τα μοντέλα - και πολλά ακόμα - το τελευταίο διάστημα (και όχι μόνο από μακριά αλλά και από κοντά, οδηγώντας τα, κλπ) πιστεύω πως η σχέση ποιότητας - τιμής μεταξύ Venga και Meriva είναι ξεκάθαρα υπέρ του Γερμανού. Χώρια που, όποιος θέλει, ας πάει να δει το Venga από κοντά και... αν βρει τα 440 lt να μου το πει και μένα, να πάω να το αγοράσω!
Ρίξτε μια ματιά και εδώ: http://www.topgear.gr/drives/c2134,1,Kia_Venga.html
Όχι γιατί έτσι με βολεύει, αλλά γιατί είναι το μόνο που λέει (σχεδόν) όλη την αλήθεια. (Η υπόλοιπυ είναι πως τα 570 lt τα φτάνει χωρίς εταζιέρα, χωρίς ρεζέρβα και με τα πίσω καθίσματα, τραβηγμένα τέρμα μπροστά).
-
Χώρια που, όποιος θέλει, ας πάει να δει το Venga από κοντά και... αν βρει τα 440 lt να μου το πει και μένα, να πάω να το αγοράσω!
-
Αμφισβητείς κάτι που έχει μετρηθεί με τυποποιημένη διαδικασία?
-
Λίτρα θέλεις μόνο? Τότε ο Βέγγος έχει πιο πολλά από τη Μερίδα, αρκεί να σε βολεύει το πίσω κάθισμα στην εκάστοτε θέση διότι είναι συρόμενο όπως στο C3. Επίσης έχει και διπλό πάτο, αυτό το είδες?
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
To multipla; Της FIAT; Αυτό εκτός από αδιάφορο αμάξωμα, εγώ το θεωρώ και άσχημο και μου θυμίζει επαγγελματικό αυτοκίνητο.ΠΟΛΥ μπροστά Απο την εποχή του σε όλους τους τομείς ...
Με μήκος όσο ένα φιατ 4,2 m και πλάτος λίγο μεγαλύτερο απο ενός συμβατικού μετεφερε 6 επιβάτες με ασύλληπτη άνεση ...
Φαρδιά μετρατροχια και ενδιαφερον οδηγηκη συμπεριφορά...
Μακριά φώτα που κσναν τη νύχτα μετά ...
Το ντίζελ όλα τα λεφτά...
Στη νέα Υόρκη το έχουν στο μουσείο σύγχρονης τέχνης... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Χώρια που, όποιος θέλει, ας πάει να δει το Venga από κοντά και... αν βρει τα 440 lt να μου το πει και μένα, να πάω να το αγοράσω!
-
Αμφισβητείς κάτι που έχει μετρηθεί με τυποποιημένη διαδικασία?
-
Λίτρα θέλεις μόνο? Τότε ο Βέγγος έχει πιο πολλά από τη Μερίδα, αρκεί να σε βολεύει το πίσω κάθισμα στην εκάστοτε θέση διότι είναι συρόμενο όπως στο C3. Επίσης έχει και διπλό πάτο, αυτό το είδες?
α) Αμφισβητώ κάτι που μεταφέρεται από περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια και... φέιγ βολάν ή ενδεχομένως και από τον ίδιο τον εισαγωγέα και το οποίο όχι μόνο έχω δει με τα μάτια μου και ογκομετρήσει (είναι πολύ εύκολη διαδικασία, άλλωστε) αλλά και για το οποίο παρέθεσα συγκεκριμένο άρθρο.
β) Και στην Μερίδα είναι συρόμενο το κάθισμα.
γ) Διπλό πάτο έχουν σχεδόν όλα. Από το jazz μέχρι και τη... Μερίδα
δ)Τι πάει να πει 'λίτρα θέλω μόνο'; Στο συγκεκριμένο κομμάτι αναφέρθηκα στον όγκο του χώρου αποσκευών. Σε προηγούμενα post έχω αναφέρει αρκετά από αυτά που με ενδιαφέρουν σε ένα αυτοκίνητο.
Δείτε κι αυτό:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... _24261.aspΕίναι και... παιχνιδιάρικο με τα αρκουδάκια.
-
-
έχω την αίσθηση ότι η OPEL στα τελευταία αυτοκίνητά της πάσχει από το σύνδρομο του γιγαντισμού.
Το Meriva το μεγάλωσε κατά 20 εκατοστά χωρίς όμως να προσφέρει τους χώρους που προσφέρουν ανταγωνιστές και μή, με ίδιου μεγέθους αμαξώματα (η B class μπορεί να μην είναι ανταγωνιστής λόγω τιμής, αλλά είναι ένα αυτοκίνητο με τα ίδια τετραγωνικά που δείχνει πόσο καλύτερη εκμετάλευση χώρου μπορεί να γίνει), αλλά και με μικρότερου μεγέθους. Το C3 άσχετα με το άν αρέσει αισθητικά ή όχι, είναι 20 ολόκληρα εκατοστά μικρότερο από το MerivaΤο Astra μεγάλωσε και αυτό κατά 20 εκατοστά, προσφέροντας όμως τους ίδιους χώρους με τον βασικό ανταγωνιστή του, το Golf το οποίο όμως είναι 23 εκατοστά μικρότερο.
Το Insignia πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά για το μέγεθός του οι χώροι του είναι μικροί. Δεν φτάνει επ' ουδενί το Ford Mondeo ή την Skoda Superb
Θεωρώ ότι η OPEL δεν ξέρει πως να εκμεταλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα τετραγωνικά που πιάνουν τα οχήματά της στο δρόμο.
-
Το golf με το astra δεν έχουν τους ίδιους χώρους. Οι χώροι για τους μπροστινούς είναι μεγαλύτερος στο astra με διαφορά. Για τους πίσω η διαφορά είναι πολύ μικρή αλλά το astra έχει ελαφρώς μεγαλύτερη έδρα καθισμάτων. Έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Και ναι θυσιάζει λίγο από το μέγεθος του για να μοιάζει κάπως. Να έχει ένα σχήμα σύγχρονου αυτοκινήτου. Superb και golf, η ντουλάπα και το ντουλαπάκι.
-
Στην επιλογή ενός αυτοκινήτου - και ειδικά τέτοιου τύπου όπως το meriva - σημασία έχει το 'πακέτο'. Σε όλα τα αυτοκίνητα άλλωστε, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.
Η opel λοιπόν, στο meriva τουλάχιστον, είναι προφανές πως αποφάσισε να 'επενδύσει' σε χώρους στο σαλόνι. Δεν είναι 'πρόβλημα εκμετάλλευσης χώρων', αλλά άλλη φιλοσοφία. Θυμίζω (το είχα αναφέρει σε παλιότερο post) ότι τα μπροστινά καθίσματα του meriva μετακινούνται μπρος - πίσω κατά 24 πόντους! Και τα πίσω καθίσματα κατά 19 πόντους!
Η b class 'επένδυσε' σε μεγαλύτερο χώρο αποσκευών λοιπόν, αφαιρώντας χώρο από τους πίσω επιβάτες, ενώ η opel αφαίρεσε από τον χώρο αποσκευών για να τον 'δώσει' στους επιβάτες. Σε αυτό, αν προσθέσουμε την διαφορετική μορφή των κινητήρων (άλλες διαστάσεις) καθώς και την σχεδιαστική φιλοσοφία της κάθε εταιρείας, έχουμε νομίζω, τις απαντήσεις που ψάχνουμε.
Από κει και πέρα, πιστεύω πως μεταξύ καλών μικρομεσαίων αυτοκινήτων (κατά την γνώμη μου είναι όλα καλά) και η τιμή έχει την... τιμή της. (Και ούτε μπορώ να δεχτώ ως... εξτρά ενός αυτοκινήτου στις μέρες μας το air condition).
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Το golf με το astra δεν έχουν τους ίδιους χώρους. Οι χώροι για τους μπροστινούς είναι μεγαλύτερος στο astra με διαφορά. Για τους πίσω η διαφορά είναι πολύ μικρή αλλά το astra έχει ελαφρώς μεγαλύτερη έδρα καθισμάτων. Έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Και ναι θυσιάζει λίγο από το μέγεθος του για να μοιάζει κάπως. Να έχει ένα σχήμα σύγχρονου αυτοκινήτου. Superb και golf, η ντουλάπα και το ντουλαπάκι.Αυτό εξαρτάται από ποιά οπτική γωνία κοιτάς το αυτοκίνητο. Για μένα το αυτοκίνητο είναι ένα εργαλείο (όπως το σφυρί, το τρυπάνι κτλ).Άρα πρέπει να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σχήμα για μένα εξυπηρετεί μία μόνο λειτουργία: αεροδυναμική που μεταφράζεται σε λιγότερη κατανάλωση και λιγότερο θόρυβο, τίποτε άλλο. Αν έτσι αδιάκριτα μεγαλώνει η κάθε επόμενη έκδοση κατά 20 εκατοστά, σε λίγο καιρό απλά τα αυτοκίνητα δεν θα χωράνε στο δρόμο όχι επειδή θα είναι πάρα πολλά αλλά επειδή θα είναι πολύ μεγάλα.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο κινητήρας του ενός αυτοκινήτου είναι διαφορετικά τοποθετημένος από του άλλου γιατί αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μεγαλώσεις το μήκος του αυτοκινήτου, αλλά μάλλον αδυναμία.
Αυτοκίνητα όπως η A-class, η B-class, το c3 picasso, το Honda Jazz, αλλά και το Κia Venga που είναι 20 εκατοστά μικρότερο του Meriva, δείχνουν τι μπορεί κανείς να πετύχει στα δεδομένα τετραγωνικά του αυτοκινήτου. Η λύση δεν είναι να μεγαλώνουμε το εμβαδό του αυτοκινήτου από γενιά σε γενιά, αλλά να βελτιώνουμε την χωροθέτηση στο δεδομένο χώρο. Το ότι άλλοι κατασκευαστές έχουν πετύχει καλύτερα αποτελέσματα εκμετάλευσης χώρου από το Meriva, δείχνει ότι λύσεις υπάρχουν. Δυστυχώς οι μηχανικοί της Opel δεν τις βρήκαν αυτές τις λύσεις, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Opel Meriva 2010