-
Με τα τελευταία γεγονότα θα καταλάβατε πλέον και οι μη εμπλεκόμενοι ότι παπάδες, πολιτικοι, καραβάδες, επιχειρηματίες κλπ δεν νοείται να μην έχουν κυπριακή ή κάτι άλλο off-shore.
Οπότε αφου δεν πληρώνουν αυτοί ΕΤΑΚ.... αν δεν πληρώσεις εσύ κύριε με το ένα μαγαζάκι πως θα βγάλει λεφτά το Κράτος? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... μεχρι τωρα ειχες ενα μαγαζακι και δεν πληρωνες τιποτα. Απο χτες εχεις ενα μαγαζακι (και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) και πληρωνεις. Ο αντιστοιχος μεγαλοιδιοκτητης απολαμβανει αντιστοιχα γενναιας εκπτωσης ...Χρήστο μου, αν δεν γνωρίζεις είναι καλό να μην μιλάς με τόση βεβαιότητα.
Το 'νέο' τέλος έχει μαζί μια (ας πούμε) δικαιοσύνη (όλοι πληρώνουν και οι 'έχοντες' περισσότερα, ψάξε λίγο κ θα το δεις) αλλά είναι φτιαγμένο τελείως πρόχειρα. -
Ο ΦΑΠ και ο μετέπειτα ΦΜΑΠ είναι φεουδαρχικοί φόροι και ΑΔΙΚΟΙ. Γιατί να πληρώνω για κάτι που απλά το κατέχω αφού πληρώνω φόρο στο εισόδημα του ακινήτου (με μεγάλο φορολογικό συντελεστή). Το ίδιο και το ΕΤΑΚ, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... μεχρι τωρα ειχες ενα μαγαζακι και δεν πληρωνες τιποτα. Απο χτες εχεις ενα μαγαζακι (και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) και πληρωνεις. Ο αντιστοιχος μεγαλοιδιοκτητης απολαμβανει αντιστοιχα γενναιας εκπτωσης ...
Χρήστο μου, αν δεν γνωρίζεις είναι καλό να μην μιλάς με τόση βεβαιότητα.
Το 'νέο' τέλος έχει μαζί μια (ας πούμε) δικαιοσύνη (όλοι πληρώνουν και οι 'έχοντες' περισσότερα, ψάξε λίγο κ θα το δεις) αλλά είναι φτιαγμένο τελείως πρόχειρα.Μια χαρα τα εψαξα πριν μιλησω: οι υποχρεοι σε (αξιολογο) ΦΜΑΠ εχουν γενναια εκπτωση κι εγω που δεν πληρωνα τιποτα, πληρωνω κι ας εχω μονο ενα ακινητο με Α.Α. κατω απο 300.000 ευρω! Νομιζω οτι σε καποιο θεμα το ειχε αναπτυξει μια χαρα ο koutsan. Επειδη δεν εχω χρονο να το ψαξω, θα μπει, θα το δει και θα μας το θυμισει.
Ενα παραδειγμα της αδικιας του συστηματος: αν εχεις ενα καταστημα (που εκμισθωνεις), αλλα δεν εχεις σπιτι (και μισθωνεις), υποχρεωτικα πληρωνεις ΕΤΑΚ ακομα κι αν το ενοικιο που παιρνεις (το οποιο μαλιστα φορολογειται για το εισοδημα!) ισουται με το ενοικιο που πληρωνεις. Αντιθετως ανθρωποι που πληρωναν χιλιαδες ευρω σε ΦΜΑΠ τωρα εχουν εκπτωση 30-40-50%!!!! (δε λεω για κατι Βουλγαρακηδες που τα εχουν σε off-shore γιατι.... )
Δευτερο παραδειγμα (με επιφυλαξη γιατι πρεπει να παιζει μαλακια της εφοριακου που μου το ειπε): ζευγαρι γεροντων αγοραζει διαμερισμα του οποιου κρατα την επικαρπια αλλα δινει την ψιλη κυριοτητα στο παιδι του, το οποιο μαλιστα το χρησιμοποιει για πρωτη κατοικια. Το παιδι απαλλασσεται, αλλα οι γεροντες πληρωνουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το αναλογουν μεριδιο στο ΕΤΑΚ ακομα κι αν μενουν, πλεον, στο ενοικιο ελλειψει αλλης περιουσιας! Επειδη γι' αυτο ειχα αμφιβολια (τρελη μαλακια ακουγεται' ειπαμε ειναι λαμογια, αλλα αυτο ειναι εξοφθαλμο) το ρωτησα σημερα το πρωι στη ΔΟΥ και η απαντηση που πηρα ηταν οτι η απαλλαγη με υπευθυνη δηλωση αφορα μονο συνιδιοκτητες (πχ συζυγους) που υποβαλλουν κοινο Ε9. Αν δεν ειναι κοινο (αρα λαμβανουν ξεχωριστο εκκαθαριστικο ΕΤΑΚ), τοτε υποχρεουνται να πληρωσουν! Ειναι για πολλες κλωτσιες κι αν ισχυει αυτο (που ακομα εχω αμφιβολιες) γι' ακομα περισσοτερες...
Λες να μην το εψαξα, Ηλια;Βρηκα ενα αποσπασμα:
Πάντως το θετικό του ΕΤΑΚ είναι ότι φορολογεί το ακίνητο και όχι τον ιδιοκτήτη οπότε οι λύσεις διασποράς των ακινήτων δεν ισχύουν...Και πράγματι θα 'πιάσει' πολλούς μεγαλοϊδιοκτήτες οι οποίοι απέφευγαν το ΦΜΑΠ αλλά θα κοπανήσει και πολλούς (πάρα πολλούς) μικρούς στην κεφάλα από το πουθενά, προς όφελος της 'μεσαίας ανώτερη τάξης' (όπως εσύ την αποκάλεσες)...
Επισης:
Για το ΕΤΑΚ έχω κάνει δριμύτατη κριτική από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια για το πόσο άδικο είναι σε σχέση με το ΦΜΑΠ, αλλά ο ΑΝΤ1 γενικώς τραβάει τα βυζιά του με τις 'αποκαλύψεις' του
Μπες ρε Γιαννη να του πεις γιατι θα με τρελανει
-
...Δουλεύεις μια ζωή να φτιάξεις ένα σπίτι, πληρώνεις ΙΚΑ, φόρους, κι άλλους φόρους, ΦΠΑ σε ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΡΤ, και μετά ΞΑΝΑπληρώνεις ετησίως γιατί έχεις σπίτι. Κι όταν πεθάνεις με το καλό, θα πληρώσουν τα παιδιά σου γιατί ... παίρνουν σπίτι. Μάλλον έχει δίκαιο ο cpp...viewtopic.php?p=1266189#p1266189' target='_blank
...Και πράγματι θα 'πιάσει' πολλούς μεγαλοϊδιοκτήτες οι οποίοι απέφευγαν το ΦΜΑΠ αλλά θα κοπανήσει και πολλούς (πάρα πολλούς) μικρούς στην κεφάλα...
Το 'νέο' τέλος έχει μαζί μια (ας πούμε) δικαιοσύνη (όλοι πληρώνουν και οι 'έχοντες' περισσότερα, ψάξε λίγο κ θα το δεις) αλλά είναι φτιαγμένο τελείως πρόχειρα.
Ο ΦΑΠ και ο μετέπειτα ΦΜΑΠ είναι φεουδαρχικοί φόροι και ΑΔΙΚΟΙ. Γιατί να πληρώνω για κάτι που απλά το κατέχω αφού πληρώνω φόρο στο εισόδημα του ακινήτου (με μεγάλο φορολογικό συντελεστή). Το ίδιο και το ΕΤΑΚ, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!
Κάπου είχα γράψει κι ότι η επανάσταση για την απελευθέρωση από τους Τούρκους έγινε για πολύ λιγότερα. Αλλά εσύ εδώ Χρήστο μου δεν φωνάζεις για τον άδικο φόρο (και τους άθλιους φόρους γενικά, που μαζί με τα υψηλά επιτόκια πνιγουν κάθε αναπτυξιακή πιθανότητα), αλλά γιατί πληρώνεις εσύ. Και ισχυρίζεσαι ότι γίνεται αναδιανομή πλούτου υπέρ των κατεχόντων, κάτι που δεν ισχύει.
Επίσης, κάτι καιρούς πίσω, είχα γράψει ότι ο επόμενος στόχος για φόρους είναι τα ακίνητα. Δεν είμαι έξυπνος, αλλά αφού οι επαναστάτες 'αριστεροί' κλείσατε όλες τις παραγωγές της Ελλάδας, δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων ώστε να πληρωθούν τα έξοδα του δημόσιου τομέα κ οι τόκοι για τα χρέη του.
Για το κεφάλαιο δεν μιλάμε καθόλου... -
Ξανα: εγω φωναζω γιατι ενας αδικος φορος εις βαρος των λιγων (που στο κατω-κατω της γραφης αντεχουν το βαρος του) γινεται, πλεον, αδικος εις βαρος των πολλων που δεν αντεχουν το βαρος του
Δεν θα εξετασω τη συνταγματικοτητα του εδω, θα εξετασω μονο οτι θεσπιστηκε στα πλαισια της γενικοτερης εισπρακτικης πολιτικης εις βαρος ΟΛΩΝ, μεταξυ των οποιων κι αυτων που εχουν μονο τα βασικα για την επιβιωση. Επισης (και με αφορμη το 'κοποι μιας ζωης') καθολου δεν καταλαβαινω γιατι καποιος μεροκαματιαρης δεν κοπιαζε μια ζωη για να φτιαξει ενα ή δυο διαμερισματα, ενω καποιος αλλος κοπιαζε οπωσδηποτε για 10 ή 15 τετοια... Μπορει να κοπιασε πολυ, μπορει και καθολου, το θεμα ειναι οτι αυτος βγαινει ανετα να πληρωσει ΦΜΑΠ, ενω ο φτωχος θα σφιχτει χωρις βαλβιδα αποσυμπιεσης για να πληρωσει ΕΤΑΚ.
Σε συνδυασμο με τον ΦΠΑ ειναι ξεκαθαρα δειγματα φορολογικης αδικιας υπερ των κατεχοντων.
Για το 'στοχο των ακινητων', που λες, δε διαφωνω καθολου, αλλα στα περι ευθυνων της αριστερας θα μου επιτρεψεις να χαμογελασω... -
Ξανά: Ο νέος 'τσιμπάει' αρκετούς μεγαλοϊδιοκτήτες, που με τον παλιό ξέφευγαν. Όπως όλοι περιμέναμε, βέβαια, είναι προχειροφτιαγμένος μέχρι αηδίας.
Το να πληρώνουμε όλο κ περισσότεροι όλο κ περισσότερα είναι αναμενόμενο, από τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας είναι ένα τέρας που τρώει δίχως να παράγει κ ο ιδιωτικός κατέβασε ρολά.
Τι να σου (ξανα)πω, μήπως και με καταλάβεις;
-
Τι να σου (ξανα)πω, μήπως και με καταλάβεις;Κατι on topic, γιατι τοση ωρα μου λες αλλο απο αυτο που λεω εγω
Ξανά: Ο νέος 'τσιμπάει' αρκετούς μεγαλοϊδιοκτήτες, που με τον παλιό ξέφευγαν
Ελαχιστους. Αντιθετως, ελαφραινει παααααρα πολλους μεγαλοϊδιοκτητες (και τους διευκολυνει πολυ, αφου δε χρειαζεται πλεον να καταφευγουν σε, δαπανηρα, νομικα κολπα για να κρυφτουν), επιβαρυνοντας αντιστοιχα τους μικροτετοιους.
Το να πληρώνουμε όλο κ περισσότεροι όλο κ περισσότερα είναι αναμενόμενο, από τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας είναι ένα τέρας που τρώει δίχως να παράγει κ ο ιδιωτικός κατέβασε ρολά
Οταν λεω οτι λεμε αλλα....
Αυτο ειναι που ηθελες να πεις απο την αρχη (αλλα δεν ειναι το θεμα του τοπικ) και εδω ειναι η ένστασή μου: ακομα κι αν εχεις δικιο στο παραπανω (που εχεις, εν μερει), αν λειπουν εσοδα απο το κρατος να τα ψαξει σε αυτους που εχουν να δωσουν και οχι σ' εμενα που δεν εχω. Επειδη δε μπορει (εγω θα ελεγα: στοχευμενα ΔΕ ΘΕΛΕΙ, και πες με κακοπροαιρετο), καταφευγει στην ευκολη (και -κακοπροαιρετα, παντα - επιθυμητη ) λυση -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ελαχιστους. Αντιθετως, ελαφραινει παααααρα πολλους μεγαλοϊδιοκτητες (και τους διευκολυνει πολυ, αφου δε χρειαζεται πλεον να καταφευγουν σε, δαπανηρα, νομικα κολπα για να κρυφτουν), επιβαρυνοντας αντιστοιχα τους μικροτετοιους.Δεν ισχύει.
Αυτο ειναι που ηθελες να πεις απο την αρχη
Δεν ισχύει. Αυτό το έχω πει πολλές φορές κ θα το ξαναπω σε κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει λόγος να το μεταμφιέσω, κατάλαβες;
-
Ελαχιστους. Αντιθετως, ελαφραινει παααααρα πολλους μεγαλοϊδιοκτητες (και τους διευκολυνει πολυ, αφου δε χρειαζεται πλεον να καταφευγουν σε, δαπανηρα, νομικα κολπα για να κρυφτουν), επιβαρυνοντας αντιστοιχα τους μικροτετοιους.
Δεν ισχύει.
Προφανώς και ισχύει, έχω γράψει ότι αν έμεναν ίδιες οι αντικειμενικές αξίες (όπως δηλ. επί ΦΜΑΠ) θα πλήρωνα 3-4 φορές λιγότερο φόρο από όσο πλήρωνα πριν, με το καθεστώς του ΦΜΑΠ δηλ (τώρα λογικά θα πληρώσω περίπου τα μισά αφού αυξήθηκαν και κάνα 30% οι αντικειμενικές )...Επίσης η μάνα μου, η Στέλλα και ο κάθε φούφουτος που μου έρχεται τώρα στο μυαλό θα βρεθούν να πληρώνουν το κατιτίς τους χωρίς ουσιαστικά να έχουν τίποτα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν ισχύει.
Προφανώς και ισχύει, έχω γράψει ότι αν έμεναν ίδιες οι αντικειμενικές αξίες (όπως δηλ. επί ΦΜΑΠ) θα πλήρωνα 3-4 φορές λιγότερο φόρο από όσο πλήρωνα πριν, με το καθεστώς του ΦΜΑΠ δηλ (τώρα λογικά θα πληρώσω περίπου τα μισά αφού αυξήθηκαν και κάνα 30% οι αντικειμενικές )...Επίσης η μάνα μου, η Στέλλα και ο κάθε φούφουτος που μου έρχεται τώρα στο μυαλό θα βρεθούν να πληρώνουν το κατιτίς τους χωρίς ουσιαστικά να έχουν τίποτα...
Μόλις μου ήρθε το ΕΤΑΚ για τα ακίνητα της 01/01/2008
Ακριβώς 3 φορές λιγότερο από την τελευταία φορά που είχα πληρώσει ΦΜΑΠΔόξα και τιμή στον Αλογοσκούφη και στα γίδια που τον ψηφίζουν
-
Εγώ έχω δύο χρόνια να πληρώσω ΦΜΑΠ.
(δεν μπορούν να φτιάξουν τις καταστάσεις και να εισπράξουν)Να δούμε πότε θα στείλουν οι άχρηστοι το ΕΤΑΚ,
μειωμένο φυσικά - μόνο εγώ θα πληρώνω; -
Δόξα και τιμή στον Αλογοσκούφη και στα γίδια που τον ψηφίζουνΥποψιάζομαι γιατί διαμαρτύρεσαι.
Πλήρωνες ΦΜΑΠ πριν παντρευτείς και αν δεν άλλαζε το καθεστώς, τώρα που παντρεύτηκες δεν θα πλήρωνες. Αλλά τώρα πληρώνουν όλοι ΕΤΑΚ.
-
Δεν ισχύει.
Μόλις μου ήρθε το ΕΤΑΚ για τα ακίνητα της 01/01/2008
Ακριβώς 3 φορές λιγότερο από την τελευταία φορά που είχα πληρώσει ΦΜΑΠΔόξα και τιμή στον Αλογοσκούφη και στα γίδια που τον ψηφίζουν
κανε λιγο υπομονη, θα το επαναφερει ο Giorgakias το ΦΜΑΠ...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δόξα και τιμή στον Αλογοσκούφη και στα γίδια που τον ψηφίζουν
Υποψιάζομαι γιατί διαμαρτύρεσαι.
Πλήρωνες ΦΜΑΠ πριν παντρευτείς και αν δεν άλλαζε το καθεστώς, τώρα που παντρεύτηκες δεν θα πλήρωνες. Αλλά τώρα πληρώνουν όλοι ΕΤΑΚ.
Θα πλήρωνα πάλι αλλά θα είχα τουλάχιστον διπλασιάσει το αφορολόγητο
Τι φέσι κι αυτό, το 'χω ξαναγράψει : το μόνο λόγο για να παντρευτώ μου τον σμπαράλιασε ο Αλογοσκούφης εν μία νυκτί, κατόπιν εορτής όμως
Πάντως υποψιάζομαι ότι 1 ή άλλη θα μου ερχόταν ο ΦΜΑΠ με 500ρικο αφορολόγητο με το σημερινό ΕΤΑΚ...
Μια χαρά είναι το ΕΤΑΚ -
Άκουσα στην tv ότι ο Γιωργάκης ψήνεται για επαναφορά του ΦΜΑΠ τώρα που έχει και την βάση δεδομένων την ηλεκτρονική αλλά λεει ότι θα κόψει την άθροιση αφορολόγητης περιουσίας στους παντρεμένους
-
Αν η επόμενη κυβέρνηση καταργήσει το ΕΤΑΚ, οι βεβαιωμένες οφειλές που έχουν σταλεί και δεν έχουν πληρωθεί πρέπει να καταβληθούν ή όχι; Μάλλον ναι, ε;
-
Προφανώς ναι, για το μέλλον θα το καταργήσει...
Όχι άλλες αναδρομικότητες στα φορολογικά, έλεος -
Προφανώς ναι, για το μέλλον θα το καταργήσει...
Όχι άλλες αναδρομικότητες στα φορολογικά, έλεοςΑν δεν προλαβει να το καταργησει πριν μου το ξαναστειλουν (βλεπεις εμενα μου το εστειλαν νωρις-νωρις και πληρωσα ηδη μια φορα ) θα σε στειλω να μου το πληρωσεις εσυ οπως ειναι και το δικαιο γιατι απο εσενα τα γλυτωσαν
-
Τι τραβάτε κι εσείς οι κάτοχοι ακινήτων....
Αν θελήσετε ν' απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία, πείτε το...
Μηνιαίο εισόδημα: 2008