-
Σαν την κρητικη πατατα καμια στο κομματι της νοστιμιας.
Ξερετε φανταζομαι τι δηλητήρια πεφτουν στην πατατα μεχρι να την βγαλουν απο το εδαφος.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στο Rich που ειναι απεναντι εχεις παει;;;;
Τρεις-χειροτερο!Οχι και δεν πρόκειται! Πήγαινα εκεί συνέχεια επί Barmacy. Μου άρεσε το όνομα και ότι ήταν γενικότερα πιο κουλ και λιγότερο ποζεράδικο από τα υπόλοιπα. Τώρα, έχω κόψει τους καφέδες στην Γλυφάδα κι όταν τελικά το κάνω, κάθομαι όπου δω λιγότερους μαλ@κες!.
Κ εμενα μου αρεσε το Barmacy... Αλλα και παλι... Μια φιλη μου τους ηξερε ολους εκει.
Τωρα το Floca που ανοιξε προσφατα ειναι ποιο ηρεμο και με λιγοτερους μαλ@κες:) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
H ερώτησή μου είναι: γιατί η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι 37 λεπτά και στη Γαλλία 16 λεπτά ? (και προφανώς δεν είναι επειδή στη Γαλλία έχουν φτηνά εργατικά ή καύσιμα ή οτιδήποτε...)Μάλλον η σωστή ερώτηση είναι:γιατί αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ τιμής παραγωγού και πάγκου πώλησης?
Εμείς πουλάμε ελιές στην Κρήτη και η τιμή που τις πουλάμε (με τον τόνο) σε σχέση με την τιμή που πουλιέται στους πάγκους της λαϊκής και στα μπουκάλια για λάδι είναι τουλάχιστον 3 φορές πάνω στην καλύτερη.
Επίσης...πουλάμε στην Ελαϊς το λάδι μας (και σε 1-2 συντεχειακές επιχειρήσεις).Αν το αγοράσεις το ΕΛΑΙΣ και το συγκρίνεις με το λάδι που κρατάμε για δική μας κατανάλωση, θα πάθεις πλάκα.
Αραιωμένο, πάρα πολύ απαλή γεύση κτλ...
Για να μην πω για τα πορτοκάλιαΓιατί:
1)τόσο μεγάλες διαφορές τιμής και
2τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας?
(καλά...προφανώς για λόγους κέρδους αλλά κάποιος πρέπει να βάλει φρένο στο 1000% κέρδος και τουλάχιστον από αυτή την αύξηση τιμής ας πάρουν και κάτι οι παραγωγοί.Αυτοί τρώνε στο κάτω-κάτω όλη την παπάρα. ) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σαν την κρητικη πατατα καμια στο κομματι της νοστιμιας.Ξερετε φανταζομαι τι δηλητήρια πεφτουν στην πατατα μεχρι να την βγαλουν απο το εδαφος.
+1
Ασε που δεν σκουραινει στο τιγανι αλλα αποκτα ενα χρυσαφι χρωμα. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σαν την κρητικη πατατα καμια στο κομματι της νοστιμιας.
Ξερετε φανταζομαι τι δηλητήρια πεφτουν στην πατατα μεχρι να την βγαλουν απο το εδαφος.
+1
Ασε που δεν σκουραινει στο τιγανι αλλα αποκτα ενα χρυσαφι χρωμα.Νάξου και Ευβοίας κύριοι! Μακράν οι καλύτερες πατάτες!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για να μην πω για τα πορτοκάλια
Γιατί:
2τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας?Στην Βουλγαρια που ημουν τον Δεκεμβρη στο σουπερμαρκετ ειχε ελληνικα πορτοκαλια απο την Κρητη τα οποια λες και ηταν πλαστικα.Εντονο και γυαλιστερο χρωμα ολα στο ιδιο μεγεθος και ανοστα.Πως εχει εδω τα εισαγωμενα φρουτα απο Ιταλια ή Νοτιο Αφρικη ή Αργεντινη στο ΑΒ;
Οταν ανεβηκα τον Ιανουαριο πηγα μια σακουλα πορτοκαλια και μανταρινια αργίτικα στους κουμπαρους μας και ξετρελαθηκαν!Δεν ειχαν ξαναφαει τοσο γλυκα πορτοκαλια.Οταν εχεις μαθει στα ανοστα ολα τα αλλα μετα σου φαινονται γλυκισμα. -
-
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
H ερώτησή μου είναι: γιατί η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι 37 λεπτά και στη Γαλλία 16 λεπτά ? (και προφανώς δεν είναι επειδή στη Γαλλία έχουν φτηνά εργατικά ή καύσιμα ή οτιδήποτε...)
Μάλλον η σωστή ερώτηση είναι:γιατί αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ τιμής παραγωγού και πάγκου πώλησης?
Εμείς πουλάμε ελιές στην Κρήτη και η τιμή που τις πουλάμε (με τον τόνο) σε σχέση με την τιμή που πουλιέται στους πάγκους της λαϊκής και στα μπουκάλια για λάδι είναι τουλάχιστον 3 φορές πάνω στην καλύτερη.
Επίσης...πουλάμε στην Ελαϊς το λάδι μας (και σε 1-2 συντεχειακές επιχειρήσεις).Αν το αγοράσεις το ΕΛΑΙΣ και το συγκρίνεις με το λάδι που κρατάμε για δική μας κατανάλωση, θα πάθεις πλάκα.
Αραιωμένο, πάρα πολύ απαλή γεύση κτλ...
Για να μην πω για τα πορτοκάλιαΓιατί:
2τόσο μεγάλες διαφορές ποιότητας?
(καλά...προφανώς για λόγους κέρδους αλλά κάποιος πρέπει να βάλει φρένο στο 1000% κέρδος και τουλάχιστον από αυτή την αύξηση τιμής ας πάρουν και κάτι οι παραγωγοί.Αυτοί τρώνε στο κάτω-κάτω όλη την παπάρα. )Κάνεις την πλέον απλοϊκή ερώτηση, μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί καλά.
Σκέψου, ας πούμε, για τον λαϊκατζή: Πόσα κιλά ελιές πουλάει στη λαϊκή το χρόνο; Τότε θα καταλάβεις, ίσως, ότι αν και το κέρδος του είναι τουλάχιστον 100%, δεν βγάζει αρκετά για να ζήσει.
Κάπως έτσι πάνε κ τα άλλα, με τη διαφορά ότι στο παράδειγμα της Ελαΐς τα περισσότερα τα βγάζει ... το σμ. Για τη γεύση σε παραπέμπω στην κόρη του kantoniou, που εκτός από την πορτοκαλάδα που της έστυβε η μητέρα της ήθελε κι έναν ... κανονικό χυμό. Ανάλυση άλλη φορά, γιατί τώρα ... βιάζομαι. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
...όπου πατάτα βάλε οποιοδήποτε ελληνικό προϊον...προτιμώ για παράδειγματο γαλλικό βοδινό από το ελληνικό...Κακώς. Αλλά δεν προλαβαίνω να σου εξηγήσω τώρα. Να μου έλεγες Αργεντίνικο, εντάξει.
...Ξερετε φανταζομαι τι δηλητήρια πεφτουν στην πατατα μεχρι να την βγαλουν απο το εδαφος.
Θα με αφήσετε να δουλέψω σήμερα; Η πατάτα περνάει τον τελευταίο μήνα (τουλάχιστον) της ζωής της δίχως φάρμακα. Περιμένουν να ξεραθεί το φυτό, για να μαζευτεί το προϊόν. Οπότε δεν μένουν κατάλοιπα. Αυτά με λίγα λόγια.
Μα τι στο καλό κάνουν και έχουμε τέτοια διαφορά ? Αν δεν μπορούμε ως οικονομία να είμαστε ανταγωνιστικοί ούτε στις πατάτες...
Φίλε, εκεί δεν έχουν φράχτες στα χωράφια. Και δεν φυτεύουν 10 στρέμματα πατάτες, φυτεύουν 1000.
-
ililias
οι περισσότεροι λαϊκατζήδες είναι οι ίδιοι παραγωγοί πάντως.
Ο.Κ. ίσως έχω απλοϊκή σκέψη, αλλά είναι δυνατόν να μπορώ πχ εγώ ως αγοραστής να αγοράζω το χ μη-ελληνικό προϊον προς μία τιμή και το ελληνικό να έχει 50% πάνω?Μαλάκας είμαι να πάρω το Ελληνικό?Βλέποντας την κατάτασταση γενικότερα:
Στενοχωριέμαι για τους 'σύντεκνους' και τους λοιπούς παραγωγούς γιατί πραγματικά υπάρχει σχεδόν μηδενικό κέρδος, αν βάλεις τα minimum έξοδα για λίγο λίπασμα και λίγο ραντίσματα κτλ.Στο θέμα με την ΕΛΑΪΣ κτλ, τι εννοείς με το ότι τα περισσότερα τα βγάζει το σμ?Σωματειο?
Και το απίστευτο?
Δώσαμε 5-6kg λάδι στα συμπεθέρια και παραπονέθηκαν ότι είναι πολύ δυνατό σε γεύση και δεν τους άρεσε. Το ίδιο και για τα πορτοκάλια μας τα οποία είναι και οικολογικά και χωρίς κουκούτσια.
Άμα δεν έχει λίγο δηλητήριο φαίνεται, δε λέει... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.
Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
Μιας και εχω μια μυρωδια περι ΙΚΕΑ, οπως κατλααβαινεις η τιμες αγορας ενος προιοντος διαμορφωνουν και την τιμη πωλησης του, οταν ο επιχειρηματιας που εχει franchise το ΙΚΕΑ ή ακομα χειροτερα αν ειναι ιδιοκτητα τα μαγαζια στη γερμανια, πουλαει τα 10πλασια προιοντα ετησιως απο τα Ελληνικα ΙΚΕΑ, ειναι λογικο να αγοραζει πολυ φθηνοτερα. Επισης εχει να κανει με το που εινα ιοι αποθηκες και ποσο διαφερουν τα μεραφορικα. Στην γερμανια για παραδειγμα υπαρχουν αποθηκες της ΙΚΕΑ οπως και σε Ελβετια κλπ, οπως καταλαβαινεις το κοστος μεταφορας ειναι πολυ μικροτερο.
Πιστευω οτι με τα υπολοιπα μαγαζια ΙΚΕΑ που θα ανοιξουν στην Ελλαδα, και με την αυξηση των πωλησεων οι τιμες θα μειωθουν σε διαφορα προιοντα. Μην ξεχνας οτι η ΙΚΕΑ εχει καθε χρονο καποια προιοντα που ειναι πιο φθηνα απο περυσι.
Και εν πάσει περιπτώσει, η τιμή κάθε προιόντως καθορίζεται απο πολύ περισσότερες παραμέτρους απο τις διάφορες πηγές κόστους. Αν ως επιχειρηματίας μπορώ με σχετική ασφάλεια να εχω (με ίδιο κόστος) μεγαλύτερες τιμές σε μια αγορά επειδή οι συνθήκες της το επιτρέπουν, θα το κάνω και θα απολαύσω τη διαφορά ως καθαρό κέρδος.
That simple....Καλα αυτο δεν το συζηταμε, απλα μου κανει εντυπωση πως κατηγορουν μια εταιρια που σου δινε ικαταλογο ο οποιος θα ισχυει για ενα χρονο οσον αφορα την τιμη (την διαθεσιμοτητα μην την πιασουμε εκει ποναει πολυ το πραγμα), κρινοντας απο τις τιμες του εξωτερικου χωρις να εχουμε ιδεα του τι παιζει.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.
Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
Μιας και εχω μια μυρωδια περι ΙΚΕΑ, οπως κατλααβαινεις η τιμες αγορας ενος προιοντος διαμορφωνουν και την τιμη πωλησης του, οταν ο επιχειρηματιας που εχει franchise το ΙΚΕΑ ή ακομα χειροτερα αν ειναι ιδιοκτητα τα μαγαζια στη γερμανια, πουλαει τα 10πλασια προιοντα ετησιως απο τα Ελληνικα ΙΚΕΑ, ειναι λογικο να αγοραζει πολυ φθηνοτερα. Επισης εχει να κανει με το που εινα ιοι αποθηκες και ποσο διαφερουν τα μεραφορικα. Στην γερμανια για παραδειγμα υπαρχουν αποθηκες της ΙΚΕΑ οπως και σε Ελβετια κλπ, οπως καταλαβαινεις το κοστος μεταφορας ειναι πολυ μικροτερο.
Πιστευω οτι με τα υπολοιπα μαγαζια ΙΚΕΑ που θα ανοιξουν στην Ελλαδα, και με την αυξηση των πωλησεων οι τιμες θα μειωθουν σε διαφορα προιοντα. Μην ξεχνας οτι η ΙΚΕΑ εχει καθε χρονο καποια προιοντα που ειναι πιο φθηνα απο περυσι.
...αν περιμένεις από τους Φουρλήδες να ανεβάσουν στροφές, σώθηκες.... Εδω και 1.5 χρόνο κλώθουν ένα κατάστημα....
Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση (υπό κατασκευή κατάστημα Κηφισού) οι σημαντικές καθυστερήσεις οφείλονται σε εμπλοκή με την αρχαιολογική υπηρεσία εξαιτίας αρχαίων που ανευρέθηκαν κατά τις εκσκαφές στο εν λόγω οικόπεδο
Εινα ιπολυ παραπανω απο 1,5 χρονο, και οντως ειχαν προβλημα με αρχαια, και για αυτο τον λογο αν δεν κανω λαθος αλλαξανε περιοχη του μαγαζιου (αν δεν κανω λαθος ξαναλεω), επισης δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να ανοιγεις πριν 3-4 μηνες ενα ΙΚΕΑ στην κυπρο ενα στο κεντρο της αθηνας και να ετοιμαζεις ενα στα Γιαννενα.
High fidellity συμφωνω απολυτα σε οσα λες για τις γυφτοκαφετεριες στην γλυφαδα, πολυ ποζερια ρε φιλε.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
High fidellity συμφωνω απολυτα σε οσα λες για τις γυφτοκαφετεριες στην γλυφαδα, πολυ ποζερια ρε φιλε.
Ευχαρηστω
-
Εχω την ιδια αποψη, εκει που παω για καφε αργυρουπολη ούτε φτιαγμενα αμαξια εχει απεξω όυτε γκομενακαι φτιαγμενα στην τριχα
-
Εσύ Αργυρούπολη δεν συχνάζεις;
Θέλεις ν'ακούσεις την γνώμη μου και για τις καφετέριες της Αργυρούπολης, ή μπορείς να την φανταστείς; -
Καλα αυτο πως εγινε ρε? το ποστ που απαντησα να ειναι πριν απο το ποστ που σχολιασα?
-
Εχω την ιδια αποψη, εκει που παω για καφε αργυρουπολη ούτε φτιαγμενα αμαξια εχει απεξω όυτε γκομενακαι φτιαγμενα στην τριχαΡε θα με τρελάνεις; Δεν έχει φτιαγμένα αυτοκίνητα στην Αργυρούπολη;
Είναι ο ΒΑΣΙΚΟΣ λογος που δεν έχω πάει για καφέ ένα χρόνο τώρα εκεί και μένω δίπλα στο Ελληνικό!Ο δρόμος που είναι τα Goody's είναι τίγκα στο φαινόμενο ποζεράς**+**γκόμενα-αν-με-πας-στα-μπουζουκια-σου-παιρνω-και-πιπ **+**μάρσιπος (καγκουράμαξο), ενώ και ο άλλος δρόμος, που καταλήγει στην πλατεία, που είναι το Πλαίσιο ντε, τα ίδια πάνω κάτω, αλλά και η πλατεία, υποφέρει!
Τι διάβολο, σε παράλληλο σύμπαν ζω εγώ, ή όλο σε τέτοιους πέφτω πάνω; -
Καλα αυτο πως εγινε ρε? το ποστ που απαντησα να ειναι πριν απο το ποστ που σχολιασα?χαχαχαχα!
Σου την έφερα! Το έσβησα για να διορθώσω κάτι! -
Απεναντι απο τα γκουντις ειναι οπως τα λες, αν κανεις τον κυκλο της πλατειας και παρεις τον δρομο που παει στο πλαισιο εινα ιμια καφετερια το poco a poco. Εκει εινα ιπολυ χαλαρουιτα τα πραγματα, σκανε και ψιλομυτογκομενες και κανας καγκουρας (μην ακουσω κανα πασχο να λεει οτι εγω ειμαι ενας απο αυτους ) αλλα νταξ ειναι πολυ ΖΝ η φαση, ρωτα και τον skye. Εγω εκει σκαω πολλες φορες με φορμα κλπ
-
Ψυχραιμία παίδες..
Στη Γλυψάδα έχει απλά περισσότερο χώρο για παρκάρισμα εμπρός απο τις καφετέριες.....Τώρα η πλατεία στην Αργυρούπολη, εξελίσσεται ταχύτατατα στο Μπουρνάζι των Νοτίων...
rantanplan
σιγά μην έσκαγες με φόρμα και στου Φινοκαλιώτη
Μηνιαίο εισόδημα: 2008