-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[Λάθος μου πάντως όπως φαίνεται... (έπρεπε να το χοντρύνω, γιατί η με την...λεπτότητα δεν γίνονται δουλειές ! )η λεπτοτητα ειναι κατι που ξεχασες στο προηγουμενο σου σπιτι...μονο μην το παραχοντρυνεις και δεν χωρας στο Υ μετα...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αισθάνομαι βλαξ... πάλι δε σε καταλαβαίνω. Συγνωμη αν σε πρήζω, αλλα προσπαθώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Το παράδειγμά σου, δηλαδή, δεν συνδέεται με την αρχική σου παρατήρηση (και την τελική σου πρόταση περι 'περίεργης ισορροπίας'?)[Διότι στο παράδειγμά σου αναφέρεις ότι ένα προϊόν στοιχίζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, απ΄ ότι στις ΗΠΑ, σωστα? Ναι, το γνωρίζω αυτό, μου έχει τύχει και μένα. Συνήθως η διαφορά της τιμής οφείλεται στη φορολογία που επιβάλλει η ΕΕ, κυρίως στον ΦΠΑ.]
Κοίτα.
Το παράδειγμα το ανέφερα σε σχέση με το κόστος των αγαθών στην Ελλάδα. Και το πως αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα. (Εδώ βέβαια ανέφερα μόνο Γερμανία και Γαλλία. ). Συνδέεται λοιπόν με το πρώτο σκέλος της δημοσίευσης υπό την έννοια ότι μπορούμε και πληρώνουμε αυτές τις τιμές, ενώ τα εισοδήματά μας δεν το επιτρέπουν.Το ανέφερα όμως κυρίως για τις διαφορές στην λειτουργία της αγοράς, που πιθανοτατα δεν επιτρέπει σε κάποιον να κατανοήσει πως γίνεται να περναμε με τόσο λίγα χρήματα (θεωρητικώς).
Συγγνώμη αν τα είπα/λέω λίγο μπερδεμένα!
-
Δεν θεωρώ βλάκες τους γονείς που παλεύουν για τα παιδιά τους, γιατί (συνήθως, όχι πάντα) οι δικοί τους γονείς πάλεψαν για τους ίδιους παλιότερα. Είναι δηλαδή ένα δάνειο που παίρνει ένας γονιός όταν είναι σε νεαρή ηλικία και το επιστρέφει (ει δυνατόν με τόκο) στα δικά του παιδιά.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που γονείς έχουν δώσει στα παιδιά τους ένα βρακί και μια ευχή (είτε λόγω ατυχίας και συνθηκών, είτε λόγω ακαματοσύνης), οπότε εναπόκειται στη συνείδηση του παιδιού τι θα κάνει ως γονέας για τα δικά του παιδιά.
Όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που το παιδί τραγανίζει το 'δάνειο' και αφήνει ένα βρακί στο δικό του παιδί Ή (ακόμα χειρότερα) δεν κάνει καν τον κόπο -αν και μπορεί- να τεκνοποιήσει για να παραχωρήσει αυτά που του άφησαν οι γονείς του σε ένα διάδοχο.Edit:
νομίζω ότι τα παραπάνω μηνύματα πρέπει να μεταφερθούν στο θέμα περί γονέων και τέκνων. -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
ΟΚ αυτο που καταλαβα εγω ειναι βασικα οτι θα χρειαζοταν τουλαχιστον 3500 καθαρα για εναν εργενη της Αθηνας για να ζησει ανετα και 5500 για δυο ατομα και 6500 για μια οικογενεια με 2 παιδια. Οτιδηποτε λιγοτερο και υπαρχει σφιξιμο.Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα
Με 6500 -
Ο χρήστης madox έγραψε:
[Λάθος μου πάντως όπως φαίνεται... (έπρεπε να το χοντρύνω, γιατί η με την...λεπτότητα δεν γίνονται δουλειές ! )
η λεπτοτητα ειναι κατι που ξεχασες στο προηγουμενο σου σπιτι...μονο μην το παραχοντρυνεις και δεν χωρας στο Υ μετα...
Ωωωω μου την είπες πάλι!
Πάω να κλάψω στην γωνιά μου, ή καλύτερα στο Υ, αφού σ'αυτό είμαι...ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής!
Ευχαριστημένος;Manosk
Διαφωνώ με τους γονείς που στερούνται υπερμετρα. Αν τους περισσεύουν κανένα πρόβλημα. Αν αυτός που βρήκε σπίτι από τους γονείς, πρέπει ν'αφήσει με την σειρά του στα παιδιά, πάει να πει πως αναλαμβάνει τις ίδιες υποχρεώσεις με τον άλλο που δεν βρήκε αλλά προσπαθεί ν'αγοράσει.
Εγώ ΔΕΝ πιστεύω σε τέτοιες υποχρεώσεις, αυτό λέω.
Αν το αντέχεις, αγορασε και ένα και δυο και ΠΟΛΛΑ σπιτια. Απλά ΜΗΝ αναλαμβάνεις υποχρεώσεις αν δεν μπορείς, για να προσφέρεις στα παιδιά σου. Πρόσφερέ τους άλλα πράγματα, που θα τα βοηθήσουν να τα καταφέρουν μόνα τους. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αισθάνομαι βλαξ... πάλι δε σε καταλαβαίνω. Συγνωμη αν σε πρήζω, αλλα προσπαθώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Το παράδειγμά σου, δηλαδή, δεν συνδέεται με την αρχική σου παρατήρηση (και την τελική σου πρόταση περι 'περίεργης ισορροπίας'?)
[Διότι στο παράδειγμά σου αναφέρεις ότι ένα προϊόν στοιχίζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, απ΄ ότι στις ΗΠΑ, σωστα? Ναι, το γνωρίζω αυτό, μου έχει τύχει και μένα. Συνήθως η διαφορά της τιμής οφείλεται στη φορολογία που επιβάλλει η ΕΕ, κυρίως στον ΦΠΑ.]
Κοίτα.
Το παράδειγμα το ανέφερα σε σχέση με το κόστος των αγαθών στην Ελλάδα. Και το πως αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα. (Εδώ βέβαια ανέφερα μόνο Γερμανία και Γαλλία. ). Συνδέεται λοιπόν με το πρώτο σκέλος της δημοσίευσης υπό την έννοια ότι μπορούμε και πληρώνουμε αυτές τις τιμές, ενώ τα εισοδήματά μας δεν το επιτρέπουν.Το ανέφερα όμως κυρίως για τις διαφορές στην λειτουργία της αγοράς, που πιθανοτατα δεν επιτρέπει σε κάποιον να κατανοήσει πως γίνεται να περναμε με τόσο λίγα χρήματα (θεωρητικώς).
Συγγνώμη αν τα είπα/λέω λίγο μπερδεμένα!
Έτσι μπραβο!
Πές μου ότι αναλύεις τη φράση ' η ελλάδα είναι φτωσή χωρα με πλούσιους κατοίκους' να καταλάβω, ο μωρός.....
Πράγματι, σε ένα συνέδριο τον περασμένο Οκτώβριο στη Ναξο, συζητούσα με συναδέλφους από Αυστραλία (κυρίως) και ΗΠΑ. Βγήκαμε μια-δυο φορές για καφε-ποτό-φαγητό..... είδαν οι τύποι τις τιμες (ιδίως σε καφε-φαγητό, το ποτό είναι άλλη ιστορία), δεν είπαν τίποτα. Μετα, το έφερε η κουβέντα στο περι αμοιβων, αποδοχών, κλπ. Όταν τους είπαμε πόσα παίρνουμε... γούρλωσαν μάτια (αφού έκαναν τη σύνδεση με τις τιμές στις καφετέριες-εστιατόρια).... και ακολούθησε η -αναμενόμενη- ερώτηση: 'καλά, πως τα βγάζετε πέρα εσεις εδω?'....αντε να τους εξηγήσεις μετα....
-
Το υπέρμετρο εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι καλό για οποιονδήποτε.
Αλλά εφόσον μπορεί κάποιος να προσφέρει στα παιδιά του κάτι παραπάνω, πχ ένα εξοχικό ή ένα κατάστημα ή τον εξοπλισμό για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού χωρίς να στερηθεί αναγκαία πράγματα (διασκέδαση, κανένα ταξιδάκι, ένα ρούχο της προκοπής), είναι καλό να το πράξει. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό παραοικονομίας.
Αυτό δικαιολογεί αρκετά από τα έξοδα που γίνονται, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έσοδα.Γιατί, αντίστοιχα, και τα χρήματα που πληρώνουμε για αγορές είναι πολύ υψηλά.
Παράδειγμα. Ήθελα να αγοράσω παντελόνια Dockers Custom Fit. Τα βρήκα στο Internet, στις ΗΠΑ, προς $70. Στη Ευρώπη δεν φέρνουν τα συγκεκριμένα, αλλά και για να τα πάρω τα απλά πρέπει να πάω στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Και να πληρώσω €110 για το ίδιο παντελόνι.
Δυστυχώς, τα 'μαύρα' εισοδήματα έχουν δημιουργήσει μια περίεργη ισορροπία.
Υποθετω τα 'μαυρα εισοδηματα' ειναι αδηλωτα αφορολογητα;
Τοτε φυσικα ειναι να υπαρχει αυστηρο ποθεν εσχες.
Ποσο ο μεσος μισθωτος/συνταξιουχος εχει τετοια εισοδηματα; Απο τι μπορει να ειναι; Πως ο ξαδλφος μου ζει με 700 ευρω με την συνταξη του. τι 'μαυρα' εισοδηματα εχει; Δεν μιλαμε για τους μεγαλοεπιχειριματιες ουτε καν για τους ελευθερους επαγγελματιες. η μεγαλη πλειοψηφεια ειναι οι μισθωτοι και οι συνταξοιυχοι.Το πραδειγμα με τα παντελονια ειναι μια μικρη ενδειξη.
Πχ. η φορολογια στα αυτοκινητα(που ειναι χωρις λογικη), η φορολογια στη βενζινη και υποθετω αλλα.Νικος
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[Λάθος μου πάντως όπως φαίνεται... (έπρεπε να το χοντρύνω, γιατί η με την...λεπτότητα δεν γίνονται δουλειές ! )
η λεπτοτητα ειναι κατι που ξεχασες στο προηγουμενο σου σπιτι...μονο μην το παραχοντρυνεις και δεν χωρας στο Υ μετα...
Ωωωω μου την είπες πάλι!
Πάω να κλάψω στην γωνιά μου, ή καλύτερα στο Υ, αφού σ'αυτό είμαι...ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής!
Ευχαριστημένος;Manosk
Διαφωνώ με τους γονείς που στερούνται υπερμετρα. Αν τους περισσεύουν κανένα πρόβλημα. Αν αυτός που βρήκε σπίτι από τους γονείς, πρέπει ν'αφήσει με την σειρά του στα παιδιά, πάει να πει πως αναλαμβάνει τις ίδιες υποχρεώσεις με τον άλλο που δεν βρήκε αλλά προσπαθεί ν'αγοράσει.
Αν το αντέχεις, αγορασε και ένα και δυο και ΠΟΛΛΑ σπιτια. Απλά ΜΗΝ αναλαμβάνεις υποχρεώσεις αν δεν μπορείς, για να προσφέρεις στα παιδιά σου. Πρόσφερέ τους άλλα πράγματα, που θα τα βοηθήσουν να τα καταφέρουν μόνα τους.Το προβλημα σου ειναι οτι σκεφτεσαι σαν Αθηναιος αστος αγνοωντας οτι η καθημερινοτητα και οι συνθηκες που εσυ αντιμετωπιζεις διαφερουν απο περιοχη σε περιοχη.Οσο απομακρυνεσαι απο τα μεγαλα αστικα κεντρα η διαφορα αυτη γινεται πιο εντονη.
Αν ο συνδιασμος των 1000ε μισθος και 20000ε αυτοκινητο σου φαινεται ανοητος ,καλα κανεις.Δεν μπορεις ομως να θεωρεις βλακεια το γεγονος οτι αλλοι επελεξαν κατι διαφορετικο απο σενα.Σε τελικη αναλυση και εσυ μεσα στην καταναλωση ζεις και οσο προσπαθεις να την αποφυγεις τοσο την βρισκεις μπροστα σου.Αν ειχες επιλεξει κατι διαφορετικο πχ να μετακομισεις σε ενα χωριο και να ζησεις διαφορετικα τοτε η αποψη σου θα ειχε μεγαλυτερη βαρυτητα-τουλαχιστον στην δικια μου αντιληψη.Αυτο δε αναιρει αυτους που ζουν διαφορετικα ακομα και στα μεγαλα αστικα κεντρα,ομως απο τα σου γραφομενα δεν διεκρινα κατι τετοιο για σενα.
Τωρα οσον αφορα τους γονεις που θυσιαζονται ακομα και μετα την ενηλικιωση των παιδιων τους ,ειναι θεμα με δεκαδες παραμετρους και το να τσουβαλιαζεις τους παντες μεσα σε δυο-τρεις υποκατηγοριες με την επικεφαλιδα βλακας ειναι τουλαχιστον ανοητο.
Δεν εχω τιποτα εναντιον σου.Η προσπαθεια σου μεχρι τελικης πτωσης να υποστηριξεις τις θεσεις σου σε ενα τοσο προσωπικο θεμα που ο καθενας αντιλαμβανεται και ΖΕΙ διαφορετικα ,ειναι ματαιη.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ποσο ο μεσος μισθωτος/συνταξιουχος εχει τετοια εισοδηματα; Απο τι μπορει να ειναι; Πως ο ξαδλφος μου ζει με 700 ευρω με την συνταξη του. τι 'μαυρα' εισοδηματα εχει; Δεν μιλαμε για τους μεγαλοεπιχειριματιες ουτε καν για τους ελευθερους επαγγελματιες. η μεγαλη πλειοψηφεια ειναι οι μισθωτοι και οι συνταξοιυχοι.Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια Έλληνες που ζουν με 700
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ποσο ο μεσος μισθωτος/συνταξιουχος εχει τετοια εισοδηματα; Απο τι μπορει να ειναι; Πως ο ξαδλφος μου ζει με 700 ευρω με την συνταξη του. τι 'μαυρα' εισοδηματα εχει; Δεν μιλαμε για τους μεγαλοεπιχειριματιες ουτε καν για τους ελευθερους επαγγελματιες. η μεγαλη πλειοψηφεια ειναι οι μισθωτοι και οι συνταξοιυχοι.
Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια Έλληνες που ζουν με 700
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ωωωω μου την είπες πάλι!
Ευχαριστημένος;Manosk
Αν το αντέχεις, αγορασε και ένα και δυο και ΠΟΛΛΑ σπιτια. Απλά ΜΗΝ αναλαμβάνεις υποχρεώσεις αν δεν μπορείς, για να προσφέρεις στα παιδιά σου. Πρόσφερέ τους άλλα πράγματα, που θα τα βοηθήσουν να τα καταφέρουν μόνα τους.Το προβλημα σου ειναι οτι σκεφτεσαι σαν Αθηναιος αστος αγνοωντας οτι η καθημερινοτητα και οι συνθηκες που εσυ αντιμετωπιζεις διαφερουν απο περιοχη σε περιοχη.Οσο απομακρυνεσαι απο τα μεγαλα αστικα κεντρα η διαφορα αυτη γινεται πιο εντονη.
Αν ο συνδιασμος των 1000ε μισθος και 20000ε αυτοκινητο σου φαινεται ανοητος ,καλα κανεις.Δεν μπορεις ομως να θεωρεις βλακεια το γεγονος οτι αλλοι επελεξαν κατι διαφορετικο απο σενα.Σε τελικη αναλυση και εσυ μεσα στην καταναλωση ζεις και οσο προσπαθεις να την αποφυγεις τοσο την βρισκεις μπροστα σου.Αν ειχες επιλεξει κατι διαφορετικο πχ να μετακομισεις σε ενα χωριο και να ζησεις διαφορετικα τοτε η αποψη σου θα ειχε μεγαλυτερη βαρυτητα-τουλαχιστον στην δικια μου αντιληψη.Αυτο δε αναιρει αυτους που ζουν διαφορετικα ακομα και στα μεγαλα αστικα κεντρα,ομως απο τα σου γραφομενα δεν διεκρινα κατι τετοιο για σενα.
Τωρα οσον αφορα τους γονεις που θυσιαζονται ακομα και μετα την ενηλικιωση των παιδιων τους ,ειναι θεμα με δεκαδες παραμετρους και το να τσουβαλιαζεις τους παντες μεσα σε δυο-τρεις υποκατηγοριες με την επικεφαλιδα βλακας ειναι τουλαχιστον ανοητο.
Δεν εχω τιποτα εναντιον σου.Η προσπαθεια σου μεχρι τελικης πτωσης να υποστηριξεις τις θεσεις σου σε ενα τοσο προσωπικο θεμα που ο καθενας αντιλαμβανεται και ΖΕΙ διαφορετικα ,ειναι ματαιη.
Ξεκινώ από το τελευταίο...
Δεν κάνω καμιά προσπάθεια να υποστηρίξω ΕΔΩ τις θέσεις μου, τις υποστηρίζω καθημερινά εφαρμόζοντάς τες! Να πείσω κάποιον από εσάς, ΔΕΝ το θέλω. ΔΕΝ κάνω κουβέντα για να πείσω τον οποιονδήποτε.-
(για την ακρίβεια, ΔΕΝ με συμφέρει να σας πείσω: αν αρχίσετε όλοι να νοικιάζετε και να πάψετε ν'αγοράζετε σπίτι πχ, τότε θ'ανέβουν τα νοίκια και αυτό δεν το θέλω, γιατί ακόμη δεν είμαι έτοιμος ν'αγοράσω δικό μου! )
Απελθέτω εμου το ποτήριον τούτο λοιπόν! Καθείς και η γνώμη του, ΟΣΟ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ και να είναι για τους υπόλοιπους. Αυτός καλά πορεύεται με δαύτην..Τώρα για τα Αθηναίος...αστός , ας γελάσω! Μου επιτρέπεις;
Εγώ ο καημένος 'Αθηναίος' είμαι κάτι παραπάνω από 2 χρόνια, ενώ μέχρι τα 10 μου χρόνια ζούσα σε ΧΩΡΙΟ! Ούτε καν, μιλάμε για ...φάρμα (και όχι της ΦΑΓΕ που είναι...καταπράσινες - στις διαφημίσεις.. )
Επειτα πήγα σε μικρή πόλη (Γιάννενα), μετά σε λίγο μεγαλύτερη (Πάτρα), μετά επέστρεψα για λίγο στην προηγούμενη μικρή (Γιάννενα), ενώ σε όλο αυτό το διάστημα των μετακινήσεών μου, οι γονείς μου ήταν εκεί , στο... 'τέλος της μικρής μας πόλης'- Δημ. Χατζής!
Ακόμη εκεί τους έχω, ζωή να 'χουν!Επίσης, γνώριζω καλά και την κατάσταση στην επαρχία, όλοι οι συγγενείς μου εκεί ζουν, ΔΕΝ λέω λόγια του αέρα! ΟΚ, εκεί είναι πιο εύκολο να πάρεις μια μεζονέτα, αλλά μετά θα ζεις σε ΧΩΡΙΟ , έκτος κέντρου και θα χρειάζεσαι αυτοκίνητο ακόμη και για ένα πακέτο τσιγάρα! Και μη μου πεις πως ευκαιρία να κόψεις το κάπνισμα!
Επίσης, κατά την άποψή μου πάλι, το σενάριο, μεζονέτα 119 τμ. σε οικοπεδάκι 200-250 τμ. στου διαόλου τον κ λο από το κέντρο, μιζέρια συνεπάγεται! Αλλά ΟΚ, καταλαβαίνω πως άλλοι το σκέφτονται διαφορετικά....
-
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι η κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει τα του οίκου της όπως αυτή επιθυμεί, πραγματικά όμως μερικές φορές κάποιες αποφάσεις αν μη τι άλλο είναι λογικό να σχολιάζονται από τους γύρω.
Έχω ένα συμφοιτητή με τον οποίο δεν κάνω παρέα και με τον οποίο έτυχε να γυρίζω μια μέρα μαζί του με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα. Πάντα παρατηρούσα ότι όλη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο, όλη την ώρα όμως.
Δε θυμάμαι πώς ακριβώς το έφερε η κουβέντα μου είπε ότι δίνουν για τους λογαριασμούς των κινητών του ιδίου και της αδερφής του ~500 -
Δεν ειναι μιζερια το χωριο!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ποσο ο μεσος μισθωτος/συνταξιουχος εχει τετοια εισοδηματα; Απο τι μπορει να ειναι; Πως ο ξαδλφος μου ζει με 700 ευρω με την συνταξη του. τι 'μαυρα' εισοδηματα εχει; Δεν μιλαμε για τους μεγαλοεπιχειριματιες ουτε καν για τους ελευθερους επαγγελματιες. η μεγαλη πλειοψηφεια ειναι οι μισθωτοι και οι συνταξοιυχοι.
Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια Έλληνες που ζουν με 700
-
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ΝΑΙ ζεις με 700
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αυτό δικαιολογεί αρκετά από τα έξοδα που γίνονται, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έσοδα.Γιατί, αντίστοιχα, και τα χρήματα που πληρώνουμε για αγορές είναι πολύ υψηλά.
Παράδειγμα. Ήθελα να αγοράσω παντελόνια Dockers Custom Fit. Τα βρήκα στο Internet, στις ΗΠΑ, προς $70. Στη Ευρώπη δεν φέρνουν τα συγκεκριμένα, αλλά και για να τα πάρω τα απλά πρέπει να πάω στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Και να πληρώσω €110 για το ίδιο παντελόνι.
Υποθετω τα 'μαυρα εισοδηματα' ειναι αδηλωτα αφορολογητα;
Τοτε φυσικα ειναι να υπαρχει αυστηρο ποθεν εσχες.
Ποσο ο μεσος μισθωτος/συνταξιουχος εχει τετοια εισοδηματα; Απο τι μπορει να ειναι; Πως ο ξαδλφος μου ζει με 700 ευρω με την συνταξη του. τι 'μαυρα' εισοδηματα εχει; Δεν μιλαμε για τους μεγαλοεπιχειριματιες ουτε καν για τους ελευθερους επαγγελματιες. η μεγαλη πλειοψηφεια ειναι οι μισθωτοι και οι συνταξοιυχοι.Το πραδειγμα με τα παντελονια ειναι μια μικρη ενδειξη.
Πχ. η φορολογια στα αυτοκινητα(που ειναι χωρις λογικη), η φορολογια στη βενζινη και υποθετω αλλα.Νικος
Όταν πάρεις σύνταξη, κάνεις υπεύθυνη δήλωση στο ασφαλιστικό ταμείο που ανήκεις ότι πλέον δεν εργάζεσαι. Αν εργάζεσαι παρά την υπεύθυνη δήλωση και σε πιάσουν, προβλέπονται κυρώσεις (να μείωσουν ή και να σου κόψουν τη σύνταξη).
Αν π.χ. ο ξάδερφός σου που είναι συνταξιούχος έχει βρει και μια άλλη ασχολία να περνάει η μέρα του και αμοίβεται για αυτό, το πιθανότερο είναι τα χρήματα αυτά να μην εμφανίζονται κάπου, δηλαδή να μην τα δηλώνει (να είναι μαύρα). Αυτό το συνηθίζουν άτομα που βγαίνουν σχετικά νωρίς στη σύνταξη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@gavriil1, τα μηνιαία έξοδά μας (2 άτομα με δικό μας σπίτι-αυτοκίνητο) χωρίς δόσεις - δάνεια κτλ.) μέχρι και το 2006 είναι γύρω στα 1000-1200 ευρώ περιλαμβανομένων και (αρκετών) εξόδων για διακοπές.ΟΚ πριν διαβασω οτιδηποτε αλλο, το στιτι και αυτοκινητο/α πως ξεπληρωθηκαν με δυο μισθους?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νικο εθεσες ενα θεμα που παντα ειμουν περιεργος για το τι συμβαινει με αυτο στην Ελλαδα. Και αυτο ειναι το on line shopping απο sites ΗΠΑ. Π.χ. οπως εγραψες πιο πανω, ποια ειναι η πραγματικοτητα απο πλευρας του ποσο μπορει κανεις να αγορασει κατι online απο ΗΠΑ και να του σταλθει χωρις να του παρει τα παντελονια το Ελληνικο τελωνειο? Ποιοι ειναι οι νομοι και ποια η πραγματικοτητα για online αγορες?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τωρα το οτι υπαρχει παραοικονομια στην Ελλαδα, ουτε συζητηση. Ομως πως ακριβως συμβαινει αυτο και σε πιο βαθμο? Παραδειγματα εισοδηματος απο παραοικονομιες ενεργειες?
Μηνιαίο εισόδημα: 2008