-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι φορούσε εσώρουχα;Αν δε φορούσε κόστιζε περισσότερο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δοση αυτοκινητου = 0 (δεν κατάλαβα; Γιατί να έχω πάντα δόση αυτοκινήτου;)
Πολλα απο τα χρονια θα εχεις ομως ετσι δεν ειναι? Πως θα το αγορασεις με 1500 Ευρω μισθο?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατι θεωρουμε δεδομενο οτι ολοι πληρωνουν νοικι?Εννοεις πληρωνουν δοση στεγαστικου δανειου? ΟΚ, ακομη χειροτερα για την αριθμητικη. Αλλα μην μου πεις το πειραμε το σπιτι απο τους γονεις!
-
[quote='SAXOGUS2']Συνολικά οι μισθοί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ κυμαίνονται στα παρακάτω επίπεδα :
Μέχρι 500 -
ΟΚ αυτο που καταλαβα εγω ειναι βασικα οτι θα χρειαζοταν τουλαχιστον 3500 καθαρα για εναν εργενη της Αθηνας για να ζησει ανετα και 5500 για δυο ατομα και 6500 για μια οικογενεια με 2 παιδια. Οτιδηποτε λιγοτερο και υπαρχει σφιξιμο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γενικά στο εξωτερικό δεν υπάρχει το δέσιμο των οικογενειών που υπάρχει στην Ελλάδα... είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα.Ενας απο τους λογους που δεν υπαρχει το δεσιμο σε αλλες χωρες ειναι το θεμα της χρηματοοικονομιας και ποσο πιο ανεξαρτητος χρηματοοικονομικα ειναι καποιος. Ειναι αναποφευκτο οταν δεν 'εχεις μια' να εισαι πιο κοντα στους δικου σου ανθρωπους.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... μπλα μπλα ....
Ε, που λες, εγώ είμαι ο τελευταίος βλαξ...Ακριβώς αυτό που έλεγα. Φαντάζομαι ότι την ώρα που έγραφες όλα τα παραπάνω 'ηδονιζόσουν' με το πόσο αυθεντία είσαι και το πόσο απόλυτα σωστές είναι οι απόψεις σου και βάλθηκες για άλλη μια φορά να μας το αποδείξεις περίτρανα...
Πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθώ με τα 'επιχειρήματά' σου, αφού θα ανκαλύψεις καινούρια. Μείνε με την άποψή σου λοιπόν και άσε εμάς τους βλάκες να έχουμε διαφορετική. Αυτό μπορεί ή 'αυθεντία' σου να το ανεχτεί;
Βλάκες θα υπάρχουν πάντα και όλοι κάνουμε βλακείες, το κακό είναι αυτοί που δεν το βλέπουν.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάντως να πω ότι μπορείς να ζήσεις με πάρα πολύ λίγα όταν έχεις να 'θρέψεις' μόνο το σαρκίο σου...Οι 'παραδοχές' που κάνουμε εδώ αφορούν περιπτώσεις όπου προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα minimum αστικού (έστω -μικρο) status...Τα ματάκια μου όμως έχουν δει έλληνες φοιτητές στο Παρίσι να ζουν με 200.000 δρχ το μήνα το 1998, όταν τόσο ήταν το ενοίκιο της γκαρσονιέρας μου...
Θυμάμαι ακόμα μια κοπελίτσα να μου λέει : 'Γιάννη μου ολόκληρη από την κορυφή ως τα νύχια (τα ρούχα της δηλ.+ εσώρουχα ) κοστίζω 15 φράγκα (750 δρχ)'Δε μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνούμε.
Γι’ αυτό κάποια στιγμή έγραψα για προτεραιότητες.
Είναι τραγικά τα έξοδα στα οποία πέφτει ο κόσμος για να διατηρήσει αυτή την ψευδαίσθηση κοινωνικής καταξίωσης μέσω του υπερκαταναλωτισμού. -
@gavriil1, τα μηνιαία έξοδά μας (2 άτομα με δικό μας σπίτι-αυτοκίνητο) χωρίς δόσεις - δάνεια κτλ.) μέχρι και το 2006 είναι γύρω στα 1000-1200 ευρώ περιλαμβανομένων και (αρκετών) εξόδων για διακοπές. Το 2007 σίγουρα θα είναι περισσότερα λόγω μωρού. Ζούμε πολύ άνετα, δε στερούμαστε τίποτα, αλλά δεν κάνουμε και σπατάλες (δεν πάμε στα μπουζούκια, πχ.)
Κατά τα λοιπά, σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις:
(Α) Ασφαλιστικές
Ολες οι κρατήσεις ως ποσοστό του μικτού μισθού (ΜΜ)
ΜΑ = Μισθωτός, εισφορά ασφαλισμένου, ΜΕ = Μισθωτός, εισφορά εργοδότη
ΕΕ = Ελεύθερος επαγγελματίαςΓια μισθωτό, οι αντίστοιχες εισφορές του ασφαλισμένου (ΜΑ) αφαιρούνται από το μικτό μισθό του ενώ για τον εργοδότη προστίθενται (δηλ. κάθε μισθωτός κοστίζει στον εργοδότη ΜΜ + ΜΕ)
Για τον ΕΕ, θεωρείται πως όλες τις εισφορές τις πληρώνει μόνος του
Ολες οι εισφορές που είναι ποσοστό είναι *14 ενώ ό,τι είναι απόλυτο νούμερο είναι *12.
'Ανω πενταετία' σημαίνει >5 χρόνια από κτήσης διπλώματος
'Νέο ασφαλιστικό' σημαίνει ασφαλισμένος μετά την 1/1/1993(α1) Μηχανικός ΤΣΜΕΔΕ νέο ασφαλιστικό άνω πενταετία
ΤΣΜΕΔΕ: ΜΑ = 15,82% + 55,43 ευρώ, ΜΕ = 20,63%
ΙΚΑ: ΜΑ = 4,08%, ΜΕ = 7,33%
Σύνολο: ΜΑ = 19,90% + 55,43 ευρώ, ΜΕ = 27,96% με 'πλαφόν' μέγιστου μισθού 5279,57ΕΕ = 295,99 ευρώ
(α2) Μηχανικός ΤΣΜΕΔΕ νέο ασφαλιστικό κάτω πενταετία
ΤΣΜΕΔΕ: ΜΑ = 10,99% + 55,43 ευρώ, ΜΕ = 20,63%
Σύνολο: ΜΑ = 15,07% + 55,43 ευρώ, ΜΕ = 27,96% με 'πλαφόν' μέγιστου μισθού 5279,57ΕΕ = 210,20 ευρώ
(β) Μηχανικός ΤΣΜΕΔΕ παλαιό ασφαλιστικό άνω πενταετία
ΤΣΜΕΔΕ: ΜΑ = 15,82% + 79,19 ευρώ, ΜΕ = 20,63%
Σύνολο: ΜΑ = 19,90% + 79,19 ευρώ, ΜΕ = 27,96% με 'πλαφόν' μέγιστου μισθού 2315ΕΕ = 319,75 ευρώ
(γ) Μη μηχανικός
(Εστω 'απλός' μισθωτός στο ΙΚΑ, δε λαμβάνεται υπόψη άλλο ταμείο)ΜΑ = 16% ΜΕ = 28%
(B) Εφορία
(α) Μισθωτός
Εως 12000 --> 0%
12000 - 30000 --> 27%
30000 - 75000 --> 37%
75000+ --> 40%(β) Ελεύθερος επαγγελματίας
Εως 10500 --> 0%
10500 - 12000 --> 15%
12000 - 30000 --> 27%
30000 - 75000 --> 37%
75000+ --> 40%Σημειωτέον πως οι μηχανικοί δε φορολογούνται με 'έσοδα - έξοδα' αλλά με ένα μοναδικό συντελεστή επί των ακαθάριστων εσόδων τους ανάλογα με το τι μηχανικοί είναι και που παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
-
[quote='HighFidelity']Οσο για τα σπίτια, για να δούμε ποιος είναι τελικά περισσότερο βλαξ:
- Βρήκες σπίτι από τους γονείς σου. Σ'αυτήν την περίπτωση, ή οι γονείς σου ήταν πλούσιοι, οπότε δεν χρειάζεται να γίνεται λόγος για εισοδήματα, αφού μπορείς να ζήσεις άνετα μεγάλη η χάρη τους, ή οι γονείς στερήθηκαν για να σου αφήσουν σπίτι. Σ'αυτήν την περίπτωση , βλάκες είναι οι γονείς, που έζησαν αυτοί χειρότερα για να ζήσεις εσύ καλύτερα. Γενικά είναι μια πράξη που οι Έλληνες γονείς την συνηθίζουν. Συμπερασματικά, σ'αυτήν την περίπτωση το βραβείο βλακείας πηγαίνει στους γονείς.
- ΔΕΝ βρήκες σπίτι από τους γονείς, ΔΕΝ παίρνεις στεγαστικό για τους παραπάνω λόγους. Πληρώνεις για ΚΑΛΥΤΕΡΟ σπίτι από το παραπάνω, 400-500
-
Αυτο παντα λεω και εγω.
Ρωταω τα ξαδερφια μου
'Μπορει να ζησει κανεις στην Ελλαδα ανετα με 1000 ευρω; (χωρις νοικι και χωρις δοση αυτοκινητου)'Και λενε ναι.
Και εγω λεω με 12.000 ευρω το χρονο;
Δεν λεω μακαρι να γινεται ετσι. Οταν κατεβω στην Ελλαδα τοτε θα ζουμε πολυ ανετα.
Εγω πραγματικα δεν βλεπω τα πραγματα να βγαινουν με λιγωτερο απο 2.000 ευρω τον μηνα καθαρα.
Δηλαδη με 24.000 ευρω το χρονο καθαρα.
(Μεταφραση σε Αμερικανικο στυλ: 35-40 χιλ δολαρια τον χρονο καθαρα Που σημαινει ευκολα 55-60 χιλ δολαρια μεικτα.
Που δεν ειναι μακρια απο το ποσο ο οικονομικος συμβουλος μας θελει να ζουμε οταν με το καλο παρουμε συνταξη εν ΗΠΑ.Νικος
[quote='gavriil1'][quote='SAXOGUS2']Συνολικά οι μισθοί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ κυμαίνονται στα παρακάτω επίπεδα :
Μέχρι 500 -
[quote='madox'][quote='HighFidelity']Οσο για τα σπίτια, για να δούμε ποιος είναι τελικά περισσότερο βλαξ:
- Βρήκες σπίτι από τους γονείς σου. Σ'αυτήν την περίπτωση, ή οι γονείς σου ήταν πλούσιοι, οπότε δεν χρειάζεται να γίνεται λόγος για εισοδήματα, αφού μπορείς να ζήσεις άνετα μεγάλη η χάρη τους, ή οι γονείς στερήθηκαν για να σου αφήσουν σπίτι. Σ'αυτήν την περίπτωση , βλάκες είναι οι γονείς, που έζησαν αυτοί χειρότερα για να ζήσεις εσύ καλύτερα. Γενικά είναι μια πράξη που οι Έλληνες γονείς την συνηθίζουν. Συμπερασματικά, σ'αυτήν την περίπτωση το βραβείο βλακείας πηγαίνει στους γονείς.
- ΔΕΝ βρήκες σπίτι από τους γονείς, ΔΕΝ παίρνεις στεγαστικό για τους παραπάνω λόγους. Πληρώνεις για ΚΑΛΥΤΕΡΟ σπίτι από το παραπάνω, 400-500
-
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό παραοικονομίας.
Αυτό δικαιολογεί αρκετά από τα έξοδα που γίνονται, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έσοδα.Γιατί, αντίστοιχα, και τα χρήματα που πληρώνουμε για αγορές είναι πολύ υψηλά.
Παράδειγμα. Ήθελα να αγοράσω παντελόνια Dockers Custom Fit. Τα βρήκα στο Internet, στις ΗΠΑ, προς $70. Στη Ευρώπη δεν φέρνουν τα συγκεκριμένα, αλλά και για να τα πάρω τα απλά πρέπει να πάω στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Και να πληρώσω €110 για το ίδιο παντελόνι.
Δυστυχώς, τα 'μαύρα' εισοδήματα έχουν δημιουργήσει μια περίεργη ισορροπία.
-
[quote='kouk']Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό παραοικονομίας.
Αυτό δικαιολογεί αρκετά από τα έξοδα που γίνονται, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έσοδα.Γιατί, αντίστοιχα, και τα χρήματα που πληρώνουμε για αγορές είναι πολύ υψηλά.
Παράδειγμα. Ήθελα να αγοράσω παντελόνια Dockers Custom Fit. Τα βρήκα στο Internet, στις ΗΠΑ, προς $70. Στη Ευρώπη δεν φέρνουν τα συγκεκριμένα, αλλά και για να τα πάρω τα απλά πρέπει να πάω στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Και να πληρώσω
-
double post
-
[quote='HighFidelity'][quote='madox'][quote='HighFidelity']Οσο για τα σπίτια, για να δούμε ποιος είναι τελικά περισσότερο βλαξ:
-
[quote='dirtoulios'][quote='kouk']Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό παραοικονομίας.
Παράδειγμα. Ήθελα να αγοράσω παντελόνια Dockers Custom Fit. Τα βρήκα στο Internet, στις ΗΠΑ, προς $70. Στη Ευρώπη δεν φέρνουν τα συγκεκριμένα, αλλά και για να τα πάρω τα απλά πρέπει να πάω στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Και να πληρώσω
-
Αισθάνομαι βλαξ... πάλι δε σε καταλαβαίνω. Συγνωμη αν σε πρήζω, αλλα προσπαθώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Το παράδειγμά σου, δηλαδή, δεν συνδέεται με την αρχική σου παρατήρηση (και την τελική σου πρόταση περι 'περίεργης ισορροπίας'?)
[Διότι στο παράδειγμά σου αναφέρεις ότι ένα προϊόν στοιχίζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, απ΄ ότι στις ΗΠΑ, σωστα? Ναι, το γνωρίζω αυτό, μου έχει τύχει και μένα. Συνήθως η διαφορά της τιμής οφείλεται στη φορολογία που επιβάλλει η ΕΕ, κυρίως στον ΦΠΑ.]
-
Αισθάνομαι βλαξ... πάλι δε σε καταλαβαίνω. Συγνωμη αν σε πρήζω, αλλα προσπαθώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Το παράδειγμά σου, δηλαδή, δεν συνδέεται με την αρχική σου παρατήρηση (και την τελική σου πρόταση περι 'περίεργης ισορροπίας'?)
[Διότι στο παράδειγμά σου αναφέρεις ότι ένα προϊόν στοιχίζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, απ΄ ότι στις ΗΠΑ, σωστα? Ναι, το γνωρίζω αυτό, μου έχει τύχει και μένα. Συνήθως η διαφορά της τιμής οφείλεται στη φορολογία που επιβάλλει η ΕΕ, κυρίως στον ΦΠΑ.]
-
[quote='madox'][quote='HighFidelity'][quote='madox'][quote='HighFidelity']Οσο για τα σπίτια, για να δούμε ποιος είναι τελικά περισσότερο βλαξ:
Μηνιαίο εισόδημα: 2008