-
Εχω μια κλειστή θέση στάθμευσης σε άλλο κτίριο του ίδιου συγκροτήματος απο αυτό που κατοικώ (δηλαδή απο τα 3 κτίρια του συγκροτήματος κατοικώ στο κτίριο 1 και στο γκαράζ βρίσκεται στο κτίριο 3). Όταν αγόρασα το γκαράζ ο διαχειριστής του κτιρίου 3 μου είπε ότι πρέπει να πληρώνω δαπάνες ρεύματος, άσχετα με το αν δεν προβλέπονται δαπάνες για την ιδιοκτησία μου (γκαράζ) στον πίνακα ποσοστών συνδιοκτησίας. Στα πλαίσια της κοινής λογικής συμφώνησα και τοποθέτησα μετρητή κατανάλωσης με το οποίο συμφώνησε και ο διαχειριστής.
Προχτές, 9 μήνες μετά μου είπε ότι αποφάσίστηκε (:twisted: ? άραγε απο ποιόν) να πληρώνω το 50% του μέσου όρου του κοινόχρηστου ρεύματος. Πχ οι ετήσιοι λογαριασμοί του κοινόχρηστου ρεύματος είναι 1500Ε, δια των 10 διαμερισμάτων 1500/10 = 150 ,οπότε 50% 150Ε = 75Ε.
Με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζεται ότι συμμετέχω και για λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες πχ νερό, καθαριότητα που ουδέποται μου παρέχονται. Σημειώνω επίσης ότι η είσοδος του γκαράζ είναι ανεξάρτητη με την κύρια είσοδο - είσοδο για την πυλωτή της πολυκατοικίας.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
- Πρέπει να πληρώσω το 50% του Μέσου Όρου. Και αν του χρόνου μου πεί κάτι άλλο εφόσον ήδη αρνείται την πρώτη συμφωνία μας για την μέτρηση της κατανάλωσης ?
- Εφόσον ο πίνακας δεν προβλέπει συμμετοχή σε δαπάνες κοινοχρήστων γιατί να πληρώσω το παραμικρό ?
- Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης οι οποίες δεν συμμετέχουν στις δαπάνες των κοινοχρήστων. Αν πληρώνω κοινόχρηστα στο κτίριο 3 δεν θα έπρεπε να πληρώνουν και αυτοί στο κτίριο 1 ?
-
Εχω μια κλειστή θέση στάθμευσης σε άλλο κτίριο του ίδιου συγκροτήματος απο αυτό που κατοικώ (δηλαδή απο τα 3 κτίρια του συγκροτήματος κατοικώ στο κτίριο 1 και στο γκαράζ βρίσκεται στο κτίριο 3). Όταν αγόρασα το γκαράζ ο διαχειριστής του κτιρίου 3 μου είπε ότι πρέπει να πληρώνω δαπάνες ρεύματος, άσχετα με το αν δεν προβλέπονται δαπάνες για την ιδιοκτησία μου (γκαράζ) στον πίνακα ποσοστών συνδιοκτησίας. Στα πλαίσια της κοινής λογικής συμφώνησα και τοποθέτησα μετρητή κατανάλωσης με το οποίο συμφώνησε και ο διαχειριστής.
Προχτές, 9 μήνες μετά μου είπε ότι αποφάσίστηκε (:twisted: ? άραγε απο ποιόν) να πληρώνω το 50% του μέσου όρου του κοινόχρηστου ρεύματος. Πχ οι ετήσιοι λογαριασμοί του κοινόχρηστου ρεύματος είναι 1500Ε, δια των 10 διαμερισμάτων 1500/10 = 150 ,οπότε 50% 150Ε = 75Ε.
Με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζεται ότι συμμετέχω και για λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες πχ νερό, καθαριότητα που ουδέποται μου παρέχονται. Σημειώνω επίσης ότι η είσοδος του γκαράζ είναι ανεξάρτητη με την κύρια είσοδο - είσοδο για την πυλωτή της πολυκατοικίας.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
- Πρέπει να πληρώσω το 50% του Μέσου Όρου. Και αν του χρόνου μου πεί κάτι άλλο εφόσον ήδη αρνείται την πρώτη συμφωνία μας για την μέτρηση της κατανάλωσης ?
- Εφόσον ο πίνακας δεν προβλέπει συμμετοχή σε δαπάνες κοινοχρήστων γιατί να πληρώσω το παραμικρό ?
- Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης οι οποίες δεν συμμετέχουν στις δαπάνες των κοινοχρήστων. Αν πληρώνω κοινόχρηστα στο κτίριο 3 δεν θα έπρεπε να πληρώνουν και αυτοί στο κτίριο 1 ?
-
-
Διάβασε το καταστατικό των οικοδομών. Αν δεν αναγράφει τίποτα δεν πληρώνεις και τίποτα..
-
Τα καλά νέα
Η κατανομή των δαπανών βρίσκεται υποχρεωτικά στον κανονισμό. Μερικοί
'οικοπεδούχοι' περνούν την κατανομή στη ζούλα θέτοντας την εκτός
κανονισμού και έτσι βάζοντας αυθαίρετους συντελεστές. Αυτό μέχρι να
έρθει κάποιος νέος ιδιοκτήτης που δεν μασάει (πχ μηχανικός )
και να τους πάει στα δικαστήρια και να... μάθουν για καλά.Πάρε τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Aν στις κατανομές δαπανών του
κανονισμού ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ τίποτε για εσένα και δεν βρίσκεσαι σε κάποιον
πίνακα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.Αν ο κανονισμός δεν έχει κατανομή, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ τίποτα και
θα απαιτήσεις να φτιαχτεί ΝΟΜΙΜΟΣ καταμερισμός από μηχανικό που
θα μπεί στον κανονισμό. Πρόσεξε γιατί ισχύουν και τα κακά νέα κάτω.Μάλιστα (επειδή ξέρω, αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την άγνοια)
να είσαι έτοιμος και ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ.Τα κακά νέα
-
Εφόσον η θέση είναι κλειστή, οφείλεις να πληρώνεις ποσοστό. Αν
σε ξέχασαν στον κανονισμό ήταν ΛΑΘΟΣ τους. -
Είναι ΝΟΜΙΜΗ η θέση? Βρίσκεται στο εργολαβικό ή εκλεισε 'με στραβά
μάτια'. Αν δεν είναι νόμιμη η θέση τότε τα καλά νέα δεν ισχύουν
-
-
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τον zardoz που φαίνεται να γνωρίζει το θέμα.
Αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν
πυλωτή (για τους πληβίους) ,
κλειστά γκαράζ της μιας θέσης
και μεγάλο υπόγειο ενιαίο γκαράζ όπου παρκάρουν όσοι έχουν αγοράσει θέση εκείΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει διαφορετικός υπολογισμός στα κοινόχρηστα ή μοιράζονται όλοι εξίσου τα κοινόχρηστα ;;;;;
Υπάρχουν κανονισμοί για αυτά ;;;
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Πάρε τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Aν στις κατανομές δαπανών του
κανονισμού ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ τίποτε για εσένα και δεν βρίσκεσαι σε κάποιον
πίνακα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.Η θέση είναι νομιμότατη και δεν αναφέρεται σε κανένα πίνακα....
Αν δεν πληρώσω ρεύμα μπορεί να μου κόψει την παροχή ?
-
Ο χρήστης InTranceWeTrust έγραψε:
Η θέση είναι νομιμότατη και δεν αναφέρεται σε κανένα πίνακα....Αν δεν πληρώσω ρεύμα μπορεί να μου κόψει την παροχή ?
Πως; Θα σου βγάλει τη λάμπα;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Η θέση είναι νομιμότατη και δεν αναφέρεται σε κανένα πίνακα....
Αν δεν πληρώσω ρεύμα μπορεί να μου κόψει την παροχή ?
Πως; Θα σου βγάλει τη λάμπα;
όχι, αλλά μπορεί να κόψει την παροχή ...
τεσπα, το θέμα είναι ότι ενώ αρχικά συμφωνήσαμε στο πλαίσιο των καλών σχέσεων να πληρώνω το ρεύμα που καταναλώνω και για τον σκοπό αυτό τοποθέτησα μετρητή, τώρα έρχεται και μου ζητάει ότι θέλει.... -
Δεν μπορεί να σου κόψει τίποτα... (γιατί εαν ναι του τραβάς αγωγή και τον τρέχεις)..Το θέμα είναι να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο...όπως είπες και εσύ στο πλαίσιο των καλών σχέσεων. Εάν δεν καταλάβει ότι αυτό που ζητάει είναι παράλογο, ειδικά μετά την συμφωνία σας δεν σου μένουν και πολλές επιλογές...
Αλήθεια αυτό το ποσοστό πώς προέκυψε???Αυθαίρετο μου ακούγεταιΠάντως μην αρχίσεις τις καλοσύνες και δεχτείς γιατί μετά θα σε 'καβαλήσει'...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Τα καλά νέα- Εφόσον η θέση είναι κλειστή, οφείλεις να πληρώνεις ποσοστό. Αν
σε ξέχασαν στον κανονισμό ήταν ΛΑΘΟΣ τους.
Στον πίνακα/ κανονισμό δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέχασαν μόνο εμένα, αλλά και άλλα 2 γκαράζ στο κτίριο που μένω, συν τις γνωστές αυθερεσίες με 'ξεχασμένα' απο τον κανονισμό μαγαζιά στην πρόσοψη.
Για να γίνει αναθεώρηση του πίνακα και του κανονισμού χρειάζεται το 100% ή το 50%+ να συμφωνήσει ? - Εφόσον η θέση είναι κλειστή, οφείλεις να πληρώνεις ποσοστό. Αν
-
Θα πρέπει να το γράφει η σύσταση το ποσοστό που χρειάζεται.
Συνήθως πάνω από 50 και κάτω από 100 -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τον zardoz που φαίνεται να γνωρίζει το θέμα.Αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν
και μεγάλο υπόγειο ενιαίο γκαράζ όπου παρκάρουν όσοι έχουν αγοράσει θέση εκείΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει διαφορετικός υπολογισμός στα κοινόχρηστα ή μοιράζονται όλοι εξίσου τα κοινόχρηστα ;;;;;
Υπάρχουν κανονισμοί για αυτά ;;;
Pilotis = πληρώνουν όλοι για τους λίγους που έχουν γκαράζ
Κλειστές θέσεις = Κανονικά έχει χιλιοστά και μπαίνει στις δαπάνες του διαμερίσματος μόνο (όπως πχ οι αποθήκες)
Ανοιχτές Υπόγειες Θέσεις στάθμευσης = Αν είναι αποκλειστικά για θέσεις parking, μόνο στα διαμερίσματα που έχουν αποκλειστική χρήση. Αν εχει μικτή χρήση (πχ αποθήκες λεβητοστάσιο βλ pilotis)Σε καμία περίπτωση μη πληρώσεις τίποτα...Υπάρχει περίπτωση εφόσον δεν έχεις δικό σου ρολόι να έχει βάλει ο κατασκευαστής (για να γλυτώσει τα τέλη σύνδεσης) να παίρνεις από το κοινόχρηστο. ΘΑ ήταν αντισυνταγματικό να έβαζε στον πίνακα χιλιοστών και τα δικά σου χιλιοστά όμως..Άρα το άφησε στο έλεος του θεού με αποτέλεσμα τα παραπάνω..
Εγώ τι θα έκανα, αν μου την έδινε στα νεύρα ο διαχειριστής δεν θα πλήρωνα μία αφού δεν υποχρεώνομαι...
Το σωστό πιο είναι?.Να βάλεις ανεξάρτητο ρολόι.. -
Τα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα κανονισμού. Ο κανονισμός αναθεωρείται μόνον με το 100% των ψήφων των συνιδιοκτητών.
Κανονικά τα κλειστά γκαράζ έχουν δικές τους παροχές νερου/ηλεκτρικού και δεν επιβαρύνονται με κοινόχρηστες δαπάνες (δεν μπαίνουν στα κοινόχρηστα) -
Επειδή τυχαίνει να έχω υπόγειο γκαράζ αγορασμένο σε άλλο κτίριο, για να είμαι τυπικός έβαλα ενδιάμεσο μετρητή για το ρεύμα και έχω κάνει συμφωνία και τέλος του χρόνου βλέπω την ένδειξη του μετρητή και πληρώνω το ποσό στον εκάστοτε διαχειριστή και είμαστε εντάξει.Νομίζω πολύ βολική λύση.Δεν πληρώνεις παραπάνω ούτε ζημιώνεις τους υπόλοιπους ενοίκους.Ελπίζω να βοήθησα.
Υ.Γ Χρόνια πολλά καλές γιορτές και ήσυχα όμορφα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα για όλους -
Ο χρήστης InTranceWeTrust έγραψε:
Στον πίνακα/ κανονισμό δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέχασαν μόνο εμένα, αλλά και άλλα 2 γκαράζ στο κτίριο που μένω, συν τις γνωστές αυθερεσίες με 'ξεχασμένα' απο τον κανονισμό μαγαζιά στην πρόσοψη.
Για να γίνει αναθεώρηση του πίνακα και του κανονισμού χρειάζεται το 100% ή το 50%+ να συμφωνήσει ?Με τόσα ξεχασμένα δε νομίζω να συμφέρει τους ιδιοκτήτες να το τραβήξετε δικαστικά. Θα πληρώσουν τελικά πολύ περισσότερα σε πρόστιμα απ' ότι να μη σε υποχρεώσουν να πληρώνεις κοινόχρηστα που δε σου αναλογούν.
-
Ο χρήστης face έγραψε:
και μεγάλο υπόγειο ενιαίο γκαράζ όπου παρκάρουν όσοι έχουν αγοράσει θέση εκείΠυλωτή: είναι κοινόχρηστος. ΔΕΝ πωλείται. Όποιος αγόρασε θέση σε πυλωτή αγόρασε αέρα.
Κλειστή θέση στάθμευσης: αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία όπως το διαμέρισμα ή η αποθήκη. Έχει ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. -
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
και μεγάλο υπόγειο ενιαίο γκαράζ όπου παρκάρουν όσοι έχουν αγοράσει θέση εκείΠυλωτή: είναι κοινόχρηστος. ΔΕΝ πωλείται. Όποιος αγόρασε θέση σε πυλωτή αγόρασε αέρα.
Κλειστή θέση στάθμευσης: αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία όπως το διαμέρισμα ή η αποθήκη. Έχει ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου.Δεν τα έγραψα εγώ τα προηγούμενα...
ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ