-
Την παγκόσμια πρωτιά κατέχει η Κύπρος στην κατοχή αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας για το 2007 στην Κύπρο αντιστοιχούν 746 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 675 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους, η Γαλλίας στη δέκατη, η Ιαπωνία στην ενδέκατη και η Αγγλία στην 21η θέση.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται η αφρικανική χώρα Γουινέα Βισάου όπου αντιστοιχεί ένα αυτοκίνητο ανά χίλιους κατοίκους.
Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1948 και στόχο έχει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις για βελτίωση του οδικού δικτύου και των μέσων μεταφοράς.
(Kαθημερινή)
-
Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας για το 2007 στην Κύπρο αντιστοιχούν 746 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 675 αυτοκίνητα ανά χίλιους κατοίκους, η Γαλλίας στη δέκατη, η Ιαπωνία στην ενδέκατη και η Αγγλία στην 21η θέση.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται η αφρικανική χώρα Γουινέα Βισάου όπου αντιστοιχεί ένα αυτοκίνητο ανά χίλιους κατοίκους.
Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1948 και στόχο έχει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις για βελτίωση του οδικού δικτύου και των μέσων μεταφοράς.
(Kαθημερινή)
-
(Kαθημερινή)
-
Λεφτάδες οι Κύπριοι φίλοι μας!!!
-
Και τι αυτοκίνητα! Τα Τζαπανέζικα τέρατα δίνουν ρέστα εκεί πέρα!
Skyline rulezzzzz!!!! -
Εγώ άκουσα σήμερα σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι είμαστε δεύτερη
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και τι αυτοκίνητα! Τα Τζαπανέζικα τέρατα δίνουν ρέστα εκεί πέρα!
Skyline rulezzzzz!!!!supra, rx7, evo 1-2-3-4-5-6-7-8-9...
ναι τόσο λεφτάδες,
που το 80% χρωστάει τα μαλλιοκέφαλα του στις τράπεζες -
Και η Χίος νομίζω πρώτη στην Ελλάδα, αρκετά πιο μπροστά από Αθήνα...
-
Οι τσύπριοι ειναι οντως χειροτεροι απο εμας δυστυχως,καθοτι δεν εχουν και ΜΜΜ της προκοπης.Γενικα εχουμε πεσει σε μεγαλη λουμπα με τις ευλογιες του κρατους που εισπραττει φορους απο ολες τις μεριες(καυσιμα,αγορες οχηματων,τελη κυκλοφοριας)
-
Έχετε όμως πολύ καλό Εθνικό οδικό δίκτυο και σχετικά μικρές πόλεις.
Με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει για αυτοκίνητο! -
Πάντως το φαινόμενο αυτό στην Κύπρο δεν είναι κάτι νέο. Ήδη πριν από 10 χρόνια που είχα ζήσει για ένα διάστημα εκεί, θυμάμαι χαρακτηριστικά πως κάθε οικογένεια που σεβόταν τον εαυτό της έπρεπε να έχει ένα 4χ4 (στο 99% των περιπτώσεων Pajero - αρκετά δημοφιλή και τα Musso), ένα μικρό (έπαιζε πολύ Colt και March τότε) ή ένα οικογενειακό και ένα πιο μικρό για όλες τις δουλειές (Samurai ας πούμε που βόλευε και στο κυνήγι).
Με τρία αυτοκίνητα ανά οικογένεια (που τότε για τα Ελληνικά δεδομένα δεν ήταν λογικό, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει τώρα) είναι λογικό να κατέχουν την πρωτιά.
Επίσης 10 χρόνια πριν 7 στα 10 αυτοκίνητα ήταν Mitsubishi. Χωρίς υπερβολή.
@νδρέας
-
Οι άνθρωποι δεν έχουν λεωφορεία, συμπονάτε τους...
Αλλά και οι αποστάσεις είναι αστείες μεταξύ των βασικών πόλεων.
-
Αφού έχουν χώρο και άθλια ΜΜΜ από ό,τι έχω καταλάβει, γιατί να μην έχουν τουτού;
Τα δε πάρκινγκ μέσα στις πόλεις είναι εξαιρετικά βολικά. Η όλη κυκλοφορία έχει χτιστεί πολύ όμορφα νομίζω.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Επίσης 10 χρόνια πριν 7 στα 10 αυτοκίνητα ήταν Mitsubishi. Χωρίς υπερβολή.
@νδρέας
Μάλλον έχουν καλή αντιπροσωπεία εκεί... δεν αξηγείται αλλιώς...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αφού έχουν χώρο και άθλια ΜΜΜ από ό,τι έχω καταλάβει, γιατί να μην έχουν τουτού;Τα δε πάρκινγκ μέσα στις πόλεις είναι εξαιρετικά βολικά. Η όλη κυκλοφορία έχει χτιστεί πολύ όμορφα νομίζω.
Πριν αρκετά χρόνια, ναι. Τώρα όχι.
Μάλλον το λες επειδή είναι πολύ χειρότερα στην Ελλάδα. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λαμία από όπου έχω πρόσφατη σχετικά εμπειρία τουλάχιστον... )
-
Στον Εθνικό άξονα Λεμεσός - Λάρνακα - Νικόσια έχουν ένα περιπολικό
ανά 500 μέτρα.Βλέπεις εκεί αυτοκίνητα με περισσότερα από 200 άλογα, να πηγαίνουν
ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 110χλμαω.Τους 'τουρίστες' (εμάς) μας άφηναν στα 120, από εκεί και πάνω έγραφαν
αβέρτα.Τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν νοικιάρικα ή leasing.
-
Ο χρήστης kida έγραψε:
Αφού έχουν χώρο και άθλια ΜΜΜ από ό,τι έχω καταλάβει, γιατί να μην έχουν τουτού;
Τα δε πάρκινγκ μέσα στις πόλεις είναι εξαιρετικά βολικά. Η όλη κυκλοφορία έχει χτιστεί πολύ όμορφα νομίζω.
Πριν αρκετά χρόνια, ναι. Τώρα όχι.
Μάλλον το λες επειδή είναι πολύ χειρότερα στην Ελλάδα. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λαμία από όπου έχω πρόσφατη σχετικά εμπειρία τουλάχιστον... )
H πολύ μικρή μου εμπειρία είναι πρόσφατη σχετικά (3 χρόνια) σε μήνα σχετικά off season (Οκτώβρη). Οπότε, δεν επιμένω για τίποτα! Στην Ελλάδα ούτε σε μικρές πόλεις, ούτε σε μικρότερες από τις Λάρνακα-Λεμεσό-Λευκωσία δεν υπάρχει περίπτωση να ένιωθα τόσο άνετα.
Εσύ που ζεις εκεί, έχεις καταλάβει ότι υπάρχει τρομερή κίνηση ή δεν βρίσκεις πάρκινγκ με τίποτα; Γιατί, τα ΜΜΜ λίγο δύσκολο να έφτιαξαν!
-
kida καμια σχεση το θεμα παρκινγκ με εδω περα.. βεβαια εκει πληρωνουν κιολας αντιθετα με εδω οπου ο καθενας εμπιστευεται τον αγγελο του η παρκαρει οπου θελει οποτε θελει...
οι μεγαλοι δρομοι ειναι καλοι..οι πιο μικροι ειναι αντιστοιχοι της ελλαδας...
καλα κανουν και αγοραζουν εφοσον τα χουν φθηνα και ευκολα...
-
funkyreverend + adis4gr
Μιλώ για τους χώρους στάθμευσης. Απλά, το ότι εδώ είναι καλύτερα τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι είναι και όπως θα έπρεπε.
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εσύ που ζεις εκεί, έχεις καταλάβει ότι υπάρχει τρομερή κίνηση ή δεν βρίσκεις πάρκινγκ με τίποτα; Γιατί, τα ΜΜΜ λίγο δύσκολο να έφτιαξαν!ΜΜΜ; τι έιναι αυτό; Κυκλοφορούν περισσότερες ferrari και bentley εδώ, απ' ότι λεωφορεία...
Στον Εθνικό άξονα Λεμεσός - Λάρνακα - Νικόσια έχουν ένα περιπολικό ανά 500 μέτρα.
Βλέπεις εκεί αυτοκίνητα με περισσότερα από 200 άλογα, να πηγαίνουν
ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 110χλμαω.Το ίδιο και εντός πόλεων...
-
καλα κανουν και αγοραζουν εφοσον τα χουν φθηνα και ευκολα...
Η Κύπρος ειναι ίδια περίπτωση με την Αγγλία. Δεν ειναι φθηνό το καινούριο αμάξι (μικρές σχετικά διαφορές) αλλά είναι πολυ φθηνό το μεταχειρισμένο αμάξι.
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Εγώ άκουσα σήμερα σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι είμαστε δεύτερηΚαι τι αυτοκίνητα! Τα Τζαπανέζικα τέρατα δίνουν ρέστα εκεί πέρα!
Skyline rulezzzzz!!!!supra, rx7, evo 1-2-3-4-5-6-7-8-9...
ναι τόσο λεφτάδες,
που το 80% χρωστάει τα μαλλιοκέφαλα του στις τράπεζεςπως ειναι δυνατον να ειναι φτωχοι,οταν η ανεργεια ειναι πολυ μικρη σε σχεση με την Ελλαδα,και οι μισθοι κατα πολυ μεγαλυτεροι?
oi Eλληνες και αν δεν χρωσταμε σε τραπεζες
3 στις 4 οικογενειες χρωστανε το σπιτι τους στις τραπεζες με στεγαστικα δανεια και ποσες αλλες εχουν και καταναλωτικα
Πρώτη παγκοσμίως η Κύπρος στην κατοχή αυτοκινήτων