-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
**Oxi αλλά το 'κωλότουρκοι' (να αλλάξουμε τον ορισμό σε κάτι ποιό σικέ αν δεν μας αρέσει) δεν προκύπτει από όσα ανάφερες?
Πότε έδειξαν οι Τούρκοι διαλλακτική στάση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής?
Εδώ δεν μπορούν να τα βρούν με τον εαυτό τους σε θέματα βασικής δημοκρατίας,αλλά αυτό αφορά αυτούς όχι εμένα.
Γιατί 'εγώ' πρέπει πάντα να προσέχω τα λόγια μου και τα συναισθήματά μου απέναντι σε έναν λαό που εσκεμένα από αρχαιοτάτων χρόνων δε με σέβετε στο ελάχιστο και δε μ'αφήνει στην ησυχία μου?
Γιατί επιτέλους την αλήθεια πρέπει να την ντύνουμε με ωραίες λέξεις και να συμπεριφερόμαστε διαλλακτικά σε σημείο που οι γείτονες λίγο λίγο κάνουν άνετα τη δουλειά τους?
Τι σχέση έχει ο ρατσισμός με το γεγονός ότι δεν του πάω μία επειδή συμπεριφέρονται άναρχα χωρίς κανόνες και ηθική προς εμένα?
Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε με τον καθωσπρεπεισμό?
**
Αυτό μου θυμίζει τις ηλίθιες φάτσες κάποιων πωλητών που προσπαθούν να μου αποδείξουν ότι μου κάνουν την υπέρτατη προφορά (γιατί άραγε?) ή ότι η εταιρία τους έχασε πχ σκόπιμα κάποια χρήματα στην αδυναμία του εργοστασίου!! να καλύψει με αντα/κά το προιόν τους και τα έβαλαν απ την τσέπη τους (ναι το έχω ακούσει κι αυτό).Πότε λοιπόν θα συμπεριφερθούμε χωρίς μάσκες αποδίδοντας και μόνο την πραγματικότητα ως έχει?
Ναι λοιπόν δεν τους πάω μία τους Τούρκους όχι γιατί είμαι ρατσιστής αλλά γιατί το παίζουν νταβαντήδες στο τομάρι μου και δεν γουστάρω.
Το αν κάποιοι τους λενε κ@λότουρκους, κι εγώ γύφτους λίγο σημασία έχει το νόημα δεν αλλάζει κι ας δούμε επιτέλους την πραγματικότητα.
Την πραγματικότητα όμως δε θα τη δει ο έλληνας (ελλαδέμπορος είναι αυτός) βιομήχανος που έχει εργοστάσιο στα Σκόπια- ο οποίος συν τοις άλλοις έχει και την δυνατότητα να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις-και αγνοεί αν εδώ λέγετε Μακεδονία ή Τουρκία προκειμένου να μη θιγούν τα οικονομικά του συμφέροντα.
Και είμαι πεπεισμένος ότι υπό αυτή την κυριαρχία τους οι κυβερνώντες διαιωνίζουν το πρόβλημα το οποίο έπρεπε να είχε λυθεί σε χρόνο dt.
Υπάρχουν λύσεις
Αλλα΄βλέπεις για πέντε,δέκα ή εκατό οι οποίοι κινούν τα νήματα της πολιτικής βυθίζουν τη χώρα στην απόλυτη ταπείνωση και γι αυτό πρέπει να βρούμε ή να διαμορφώσουμε καινούριους όρους όπως πχ 'εθνικιστής' κλπ προς συμόρφωση όσων βλέπουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.Γιατί αυτά που λες δεν είναι πράξεις του ανθρώπου της καθημερινότητας.
Αυτός κοιτάει να βγάλει το ψωμάκι του.Είναι πράξεις του πολιτικοστρατιωτικού τους φασιστοκατεστημένου.
Και στο φινάλε ρε φίλε, αν σκεφτόμαστε σαν κι αυτούς τι καλύτερο απ αυτούς έχουμε;
ΥΓ.
Θα σου πω ποδοσφαιρικά ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός μας.
Ο κακός μας εαυτός. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
G60 είπεΞεχωρίστε πρώτα τα χαρακτηριστικά του ρατσισμού από αυτά των εθνικών θεμάτων.
Ακριβώς εκεί είναι το θέμα. Ειδες καμμια αναφορά σε εξωτερικές πολιτικές, σε
εθνικά θέματα, σε επεκτατικές πολιτικές; Η κάνα παράπονο για τους μισθούς του κώλου των πιλότων(να χειροκροτήσω με 10 χέρια); Εγω σε περίληψη είδα αυτό: **'ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ'. **Τι είναι αυτό αν όχι ρατσισμός;
Εκτός αν δεν έχεις παρακολουθήσει το ιστορικό του τοπικ.
(Κι αν δεν είναι και αυτό που λέει πως είναι,(έχει δηλώσει πιλότος -η νυν πιλοτος-) ντροπή του,γιατί δυσφημίζει ανθρώπους που πραγματικά αγωνίζονται καθημερινά )Φίλε είσαι εκτός συχνότητας. Για πες μου σε παρακαλώ, σε ότι αφορά εμένα, που έγραψα για 'ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ'? Υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο? Όλα ξεκίνησαν από μία γνώμη που έγραψα για το FIAT LINEA και στο σχετικό θέμα αυτού, δηλαδή έγραψα για το αμάξι αυτό 'Και μόνο που είναι τούρκικο διαγράφεται για μένα'. Μετά από αυτό λοιπόν μου την έπεσαν κάποιοι και έγραφαν για τούρκικα φιστίκια που συνοδεύουμε το ποτάκι μας τα οποία είναι επικίνδυνα για τους Ελλαναράδες!!!! Και κάποιος άλλος μου έκανε μάθημα προοδευτισμού λέγοντας ότι οι Έλληνες είναι ανάξιοι να κατασκευάζουν αυτοκίνητα ενώ οι Τούρκοι είναι πολύ ανώτεροι επειδή αυτοί κατασκευάζουν!!!!!!
Εγώ ρωτώ
- είναι ρατσιστικό αυτό που έγραψα οτι δηλαδή δε γουστάρω τούρκικα αυτοκίνητα? Απαγορεύεται μήπως να μη γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα?
- είναι χλευασμός στη γνώμη του άλλου η όχι όταν επειδή δε γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα να μη συνοδεύω επίσης το ποτάκι μου με φιστίκια τούρκικα γιατί τάχα είναι επικίνδυνα για τους 'Ελληναράδες'?
- η 'ανωτερότητα' των τούρκων έναντι των Ελλήνων με γνώμονα την κατασκευή αυτοκινήτων είναι ρατσιστική αναφορά επίσης η όχι?
- 10 άδες από εσάς κατακρίνετε τα κινέζικα αυτοκίνητα και δε θα αγοράζατε ποτέ κινέζικο αυτοκίνητο, αυτό δεν είναι το ίδιο με εμένα που δε θα αγόραζα ποτέ τούρκικο αυτοκίνητο? Προς τι λοιπόν οι αναφορές για ρατσισμό? Όσοι δε γουστάρουν κινέζικα αυτοκίνητα είναι δηλαδή επίσης ρατσιστές σαν και μένα που δε γουστάρω τα τούρκικα η όχι?
- Με το ζόρι πρέπει να μου αρέσουν τα τούρκικα αυτοκίνητα και να θεωρώ τους τούρκους φίλους επειδή το σύστημα θέλει να κάνει κουμπαριές και να χορεύει ζεμπεκιές με τους τούρκους? Απαγορεύεται κάθε άλλη γνώμη και είναι ρατσιστική κάθε άλλη γνώμη? Ποιος το λέει αυτό?
-
Κρίσιμη ερώτηση: ferox έχεις γνωρίσει ποτέ Τούρκο από κοντά;
Δεν εννοώ γκρίζο λύκο ή στρατιωτικό αλλά απλό καθημερινό Τούρκο.
Επειδή έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς θα σου πω ότι άντε αν μέχρι και πριν 10-15 χρόνια έβλεπαν την αντιπαλότητα με την Ελλάδα στα πρότυπα κόντρας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, τώρα μεγάλη μερίδα του 'πολιτισμένου' πληθυσμού (γιατί υπάρχουν βέβαια και οι αμόρφωτες μάζες στην Ανατολία) είναι πολύ υπέρ των Ελλήνων και μας βλέπουν ως μοναδική διέξοδο της χώρας στην Ε.Ε και σωτηρία τους φυσικά.
Και βέβαια να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που το ΚΚΕ κάνει συναυλιούλα υπέρ των Κούρδων για να κάνει την πλάκα του, οι Τούρκοι τσαντίζονται απίστευτα γιατί ουσιαστικά φαίνεται σαν να κανακεύουμε και να υποστηρίζουμε ηθικά αυτούς που κάνουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα τους.
Φαντάζεστε να είχαμε τέτοιο πρόβλημα με γειτονική μας εθνικότητα και οι Τούρκοι να έκαναν συναυλίες υποστήριξης τους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!! -
**Γιατί αυτά που λες δεν είναι πράξεις του ανθρώπου της καθημερινότητας. **
Αυτός κοιτάει να βγάλει το ψωμάκι του.Είναι πράξεις του πολιτικοστρατιωτικού τους φασιστοκατεστημένου.
Και στο φινάλε ρε φίλε, αν σκεφτόμαστε σαν κι αυτούς τι καλύτερο απ αυτούς έχουμε;Κι όμως έχεις λάθος και με συγχωρείς για την απόλυτη θέση μου ΑΛΛΑ,
αυτοί οι άνθρωποι έτσι γαλουχίζονται από μικροί,από την οικογένοιά τους και το σχολείο μέχρι την πολιτική τους.
Εκ φύσεως είναι κανίβαλοι,με όλη τη σημασία της λέξεως,και ειδικά εμάς αν μπορεί ο καθένας τους να μας πνίξει σε ένα ποτήρι νερό θα το κάνει.Οταν ήμουν 6 ετών στη Γερμανία άλλαζα τρία λεοφωρεία για να πάω και να έρθω απ το σχολείο.
Κάποιο μεσημέρι μέσα στο λεοφωρείο της επιστροφής χωρίς αιτία και λόγο με πλακώνουν στο ξύλο τέσσερακωλοτουρκαλάκια χωρίς αιτία και λόγο.
Οσο κι αν ακούγετε κινηματογραφικό μέσα στο ίδιο λεωφορείο ήταν ο θειός μου που αν δεν ήταν εκεί θα με είχαν ανοίξει το κεφάλι.
Ετυχε να είναι κι αυτός εκεί αλλά σε διαφορετική θέση χωρίς να το γνωρίζω καθώς είχε σχολάσει απ την πρωινή βάρδια και άκουσε κάποια στιγμή τη φασαρία.
Είχαν πρηστεί τα χείλια ,άστα.....
Και μη μου πεις για μεμονωμένο περιστατικό γιατί η πλειοψηφεία τους έτσι λειτουργεί όταν μπορεί.Και τις θεωρίες της 'δημοκρατικής' μας κουλτούρας και νοοτροπίας τις ακούω βερεσέ.
Το τι παραπάνω έχουμε απ τους Τούρκους, τώρα?
Δε νομίζω ότι χρειάζετε ανάλυση επί του παρόντος, αλλά και χειρότεροι να είμαστε,τους ενοχλούμε?
Τους πειράζουμε?
Διεκδικούμε ακόμα κι αυτά που μας πήραν?
Οχι.
Τότε προς τι αυτή η κατακτητική συμπεριφορά τους προς εμάς?
Βρε δε παν στα διάλα λέω γω που θα δείξουμε και επιπλέον ανέχεια? -
G60 εσύ αναφέρεσαι στην Γερμανία όπου από το πολύ κυνηγητό από τους Νεοναζί έφτασαν στο σημείο να κάνουν συμμορίες και όποιον πάρει ο χάρος. Αυτό που πιστεύω για τους Τούρκους είναι ότι μεγαλώνουν με πολύ βαθύτερο πατριωτικό υπόβαθρο σε αντίθεση με μας για τον απλούστατο λόγο ότι τόσα χρόνια έχουν ουσιαστικά στρατιωτικό καθεστώς και ότι βρίσκονται σε πολλά πράγματα αρκετά χρόνια πίσω.
Όσο φασιστικό ή κάπως αν ακουστεί αυτό ΝΑΙ πιστεύω ότι ο μέσος Τούρκος είναι κατώτερος σε πολλά πράγματα από το μέσο Έλληνα όχι όμως για βιολογικούς λόγους αλλά λόγω συνθηκών. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς θα σου πω ότι άντε αν μέχρι και πριν 10-15 χρόνια έβλεπαν την αντιπαλότητα με την Ελλάδα στα πρότυπα κόντρας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, τώρα μεγάλη μερίδα του 'πολιτισμένου' πληθυσμού (γιατί υπάρχουν βέβαια και οι αμόρφωτες μάζες στην Ανατολία) είναι πολύ υπέρ των Ελλήνων και μας βλέπουν ως μοναδική διέξοδο της χώρας στην Ε.Ε και σωτηρία τους φυσικά.
Και βέβαια να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που το ΚΚΕ κάνει συναυλιούλα υπέρ των Κούρδων για να κάνει την πλάκα του, οι Τούρκοι τσαντίζονται απίστευτα γιατί ουσιαστικά φαίνεται σαν να κανακεύουμε και να υποστηρίζουμε ηθικά αυτούς που κάνουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα τους.
Φαντάζεστε να είχαμε τέτοιο πρόβλημα με γειτονική μας εθνικότητα και οι Τούρκοι να έκαναν συναυλίες υποστήριξης τους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!!Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.
Τα γλυψείματα όμως με την Ελλάδα για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ένταξής τους στην ΕΟΚ είναι μόνο μέχρι να γίνει η δουλειά τους.
Δεν θα γίνει όμως καθώς αυτό το θέμα φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν οι Γάλλοι πριν από μας καθώς ο νεοέλληνας πλέον έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα,καθώς είμαστε ανίκανοι να δούμε τα οικονομικά,πολιτικά και πολιτισμικά αποτελέσματα της ένταξής τους πέρα απ τα εθνικά μας προβλήματα που ήδη δημιουργούν.
Τι σκ@τά ακόμα έπρεπε να μας κάνουν για να αποτρέψουμε εμείς την είσοδό τους στην ΕΟΚ? -
Εγώ πάντως είχα την εντύπωση ότι αν μπαίναν τελικά στην ΕΟΚ θα τέλειωναν μια και καλή τα προβλήματα μας με αυτούς και όσο μένουν εκτός θα φωνάζουν, θα γκρινιάζουν και θα πετάνε μπηχτές ότι θέλουν βραχονησίδες...
Οι Γάλλοι δεν τους θέλουν γιατί με το υπάρχον καθεστώς της Ε.Ε λόγω πληθυσμού θα έχουν πολύ μεγάλη ισχύ και φυσικά είναι τραγικό να πεις σε ένα Γάλλο ότι θα είναι σε ίση ή κατώτερη μοίρα από ένα Τούρκο σε ότι αφορά την Ε.Ε... -
Ώφου είντα θωρούν τα μάθια μου...
Καλά, είχες ποτέ την εντύπωση ότι η Τουρκία θα κάτσει καλά άμα μπει στην Ε.Ε.; Για ξανακοίταξε το χόρτο π'αγόρασε η γυναίκα σου απ'το μανάβη, γιατί δεν ήταν σταμναγκάθι, μα κάτι άλλο ΖΩΝΙΑΝΟ!
-
Ε δεν νομίζω πάντως να έκανε Αττίλα 3 ώς μέλος της Ε.Ε
-
Θα κάνει... Θα κάνει...
-
G60 εσύ αναφέρεσαι στην Γερμανία όπου από το πολύ κυνηγητό από τους Νεοναζί έφτασαν στο σημείο να κάνουν συμμορίες και όποιον πάρει ο χάρος. Αυτό που πιστεύω για τους Τούρκους είναι ότι μεγαλώνουν με πολύ βαθύτερο πατριωτικό υπόβαθρο σε αντίθεση με μας για τον απλούστατο λόγο ότι τόσα χρόνια έχουν ουσιαστικά στρατιωτικό καθεστώς και ότι βρίσκονται σε πολλά πράγματα αρκετά χρόνια πίσω.
Όσο φασιστικό ή κάπως αν ακουστεί αυτό ΝΑΙ πιστεύω ότι ο μέσος Τούρκος είναι κατώτερος σε πολλά πράγματα από το μέσο Έλληνα όχι όμως για βιολογικούς λόγους αλλά λόγω συνθηκών.Δεν με ενδιαφέρει όμως.
Εγώ τι φταίω?
Και ο Ιρανός έχει χαμηλότερο μέσο όρο διαβίωσης απ τον έλληνα όπως και ο Ιρακινός,αιγύπτιος κλπ αλλά αισθάνομαι φίλος τους.
Εχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και προσωπικά τουλάχιστον απ την ηθική και μόνο πλευρά οφείλω να τους σέβομαι όπως με σέβονται.
Όπως πολύ σωστά είπες είναι πολλές φορές και τα κατεστημένα που οι άνθρωποι αυτοί είναι όπως είναι και δεν μπορούν να αναπτυχθούν αλλά μήπως όμως ανέχονται και ίδιοι μέχρι ενα βαθμό αυτή την κατάσταση?
Αν και στα εσωτερικά μιας χώρας είμαι ο τελευταίος που θα πρέπει να επεμβώ προς 'βελτίωσή' τους.
Η χούντα στην ελλάδα δεν άντεξε και πολύ, αν αυτό σου λέει κάτι.Κοντολογίς,δεν με ενδιαφέρει πόσο ανετυγμένος ή μη είναι ένμας λαός.
Αυτό που νοιάζει είναι να αμοιβαίες οι σχέσεις μας με όλους.
Οταν αυτές οι σχέσεις υπερβούν κατά πολύ τα ορια -εν μέσω διπλωματίας- τότε λες εν ψυχρώ αι και γ@μηθείτε. -
G60
Οι Γάλλοι και οι όποιοι Γάλλοι δεν τους θέλουν φυσικά για οικονομικούς λόγους. Εμεις πάλι παίζουμε μονίμως το ρόλο του firewall της Ευρώπης απέναντι στους προβληματικούς Τούρκους, πράγμα που πολύ το γουστάρανε οι Εταίροι μας.(Εμείς πληρώνουμε άλλωστε οπλα, ενω αυτοί μας τα πουλάνε).Άσχετο αλλα οι Γερμανοί που γνώρισες απο κοντά ήταν οι μεγαλύτεροι καννίβαλοι της ανθρωπότητας πριν λίγα χρόνια. Για ρώτα τους παλιότερους να σου πουν ιστορίες για τα παντσερ....
Σε εκτελλούσαν και σφυρούσαν Μπετόβεν.Στην μεταπολεμική Ελλάδα το σημαντικότερο γεγονός με τους Τούρκους ήταν το Κυπριακό οπου ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ(μόνο τροχονόμους για τα στρατεύματα τους δεν βάλαμε).
Για άλλη μια φορά ο πραγματικός εχθρός ήμασταν ΕΜΕΙΣ. -
G60
Οι Γάλλοι και οι όποιοι Γάλλοι δεν τους θέλουν φυσικά για οικονομικούς λόγους. Εμεις πάλι παίζουμε μονίμως το ρόλο του firewall της Ευρώπης απέναντι στους προβληματικούς Τούρκους, πράγμα που πολύ το γουστάρανε οι Εταίροι μας.(Εμείς πληρώνουμε άλλωστε οπλα, ενω αυτοί μας τα πουλάνε).Και πολιτιστικούς θα έλεγα εγώ.
Φαντάσου οι Γάλλοι να ήταν στη θέση μας.
Γι αυτό είμαστε για τα πανυγήρια που τους βαφτίζουμε παιδιά και εν τέλη θέλουμε να πιστεύουμε στην επιγραμματική και μόνο ελληνοτουρκική φιλία.Άσχετο αλλα οι Γερμανοί που γνώρισες απο κοντά ήταν οι μεγαλύτεροι καννίβαλοι της ανθρωπότητας πριν λίγα χρόνια. Για ρώτα τους παλιότερους να σου πουν ιστορίες για τα παντσερ....
Σε εκτελλούσαν και σφυρούσαν Μπετόβεν.Οι Γερμανοί σήμερα έχουν ένα πολιτισμένο κράτος,όπως και Γάλλοι κλπ,είτε θες να το δεχτείς είτε όχι.
Οσο αναφορά τον πόλεμο,σαφώς και δε θέλω να υπερασπιστώ σε καμία περίπτωση τον Χίτλερ αλλά μάλλον αγνοείς σοβαρά οικονομικά εμπαργκο και γενικότερα τις κρυφές πτυχές εναντίον τους κυρίως πριν τη διάρκεια του πολέμου.
Απλά φορτώθηκαν όλα στους Γερμανούς.Στην μεταπολεμική Ελλάδα το σημαντικότερο γεγονός με τους Τούρκους ήταν το Κυπριακό οπου ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ(μόνο τροχονόμους για τα στρατεύματα τους δεν βάλαμε).
Για άλλη μια φορά ο πραγματικός εχθρός ήμασταν ΕΜΕΙΣ.Συμφωνώ.
Η ελληνική δεξιά και ακροδεξιά στο μεγαλείο της. -
Φαντάζεστε να είχαμε τέτοιο πρόβλημα με γειτονική μας εθνικότητα και οι Τούρκοι να έκαναν συναυλίες υποστήριξης τους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!!Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.
-
Επειδή έχω πάει Κων/πολη και τους την ανέφερα έτσι, πράγματι αντιδρούσανε, αλλά δεν χάνανε και κανένα πόντο από το καλσόν από την τσατίλα τους.
Το πολύ-πολύ να σε διορθώσουν λέγοντάς σου 'Ισταμπούλ'. Εκεί απλώς τους ενημερώνεις ότι συμφωνείς απόλυτα καθώς αυτό σημαίνει 'εις την Πόλη' και συνεχίζεις αποκαλώντας την όπως την αποκαλούσαν ανέκαθεν οι Βυζαντινοί, δηλαδή Πόλη.
Ειδικά για τους Τούρκους της Κων/πολης μη χολοσκάς. Το ίδιο αδιάφοροι με τους περισσότερους Έλληνες για τις π@π@ριές των προγόνων τους είναι. Τώρα αν μιλάμε για τους Τούρκους στα χωριά της Ανατολίας, τι να πώ; Μάλλον εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά... -
ο χριστος σωζει...
-
If Jesus saves, he'd better save himself
From the gory glory seekers who use his name in death -
Ρε παιδιά χαίρω πολύ. Και ένας Τούρκος αν έρθει στην Καλαμάτα και πει την τουρκική ονομασία της πόλης όπως ήταν πριν 500 χρόνια θα τον κοιτάξουν όλοι ανάποδα και εννοείται θα τον διορθώσουν. Δε λέει κάτι αυτό.
Για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου επί του θέματος να πω το εξής:
Αν εξετάσουμε την παγκόσμια ιστορία θα δούμε μια σειρά από αιματοχυσίες, πολύ μεγαλύτερες από την Κων/πολη, τους Βαλκανικούς, το Σαγγάριο και την Κύπρο.
Μιλάμε για 100ετή πόλεμο, απίστευτα μίση και διαμάχες ανάμεσα σε Γάλλους και Άγγλους, Ναπολεώντιους πολέμους, Βατερλώ και πολλά άλλα... Η διαμάχη Γάλλων και Γερμανών είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο έντονη από τη δική μας με τους Τούρκους. Εκατόμβες σε Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ντροπές, εξεφτελισμοί κλπ.
Και όμως αυτοί οι πολιτισμένοι λαοί τα έβαλαν στην άκρη, προχώρησαν και εμείς σαν τους γιούφτους καθόμαστε με τους άλλους τους τουρκόγυφτους και μιλάμε ακόμα για Πόλη, μαρμαρωμένο βασιλιά και λοιπά γραφικά.
Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος και να πει ότι 'Όλα καλά με τους Τούρκους, είμαστε φίλοι' και το αντίστροφο γιατί έτσι θα χαθεί πολύ παραδάκι από τα όπλα, παραδάκι που ταϊζει πολλά στόματα.
Όταν ξεπεραστεί το θέμα με τα όπλα και τα στόματα αυτά βρούν από αλλού να φάνε τότε να δεις για πότε γινόμαστε φίλοι ξανά. -
Δεν θα βρουν από αλλού να τρώνε οι έμποροι όπλων. Τόσο μεγάλες προμήθειες δε βρίσκεις πουθενά. Εκτός από τα ναρκωτικά.
-
Καμμία αντίρρηση. Απλά ήθελα να σταθώ στο ότι κακώς δεν έχουμε ξεπεράσει την εχθρότητα του παρελθόντος και ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι κατευθυνόμενο από τους εμπόρους όπλων.
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...