-
προσπαθω να καταλαβω τη σημασια αυτου του θρεντ..ποια ειναι?
-
[.............]
το θεμα θα μπορουσε να παρει πολυ ομορφες διαστασεις και να μας κανει να γελαμε για κανα μηνα, αν ο φεροξ δεν ηταν 2πλογραμμενος που σας δουλευει ψιλο γαζι
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[.............]το θεμα θα μπορουσε να παρει πολυ ομορφες διαστασεις και να μας κανει να γελαμε για κανα μηνα, αν ο φεροξ δεν ηταν 2πλογραμμενος που σας δουλευει ψιλο γαζι
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εμένα πάντως ο πρώην προϊστάμενός μου στην 115 ΠΜ (ο ΔΕΕ συγκεκριμένα) είναι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και μετρημένος στα λόγια του...Ουαι και αλίμονο αν οι χειριστές μας έχουν τέτοιο τρόπο σκέψης.
Πάνω που χάρηκα ότι είχαμε έναν ιπτάμενο στην παρέα μας και θα μπορούσαμε να έχουμε ωραίο pilot's talk, προσγειώθηκα ανώμαλα. -
πέρασε στην Ικάρων, είπε, δε σημαίνει ότι έγινε και πιλότος
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Youtube VideoΈψαχνα να βρω κανένα από αυτά τα καρατζαφερίστικα βιντεάκια πατριωτικού υποβάθρου και σκοπού και έπεσα στο παραπάνω με τίτλο Glorious Greek Army / Part - 1... Αναρωτιέμαι τι θα γίνεται στο part 2...
EDIT
'Πού θα κάνουμε διακοπές; Στην Αμμόχωστο!'
http://www.youtube.com/watch?v=rCHrjvuQ ... re=related
Λυπάμαι παίδες. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Κανείς τούρκος δε θα ανέβαζε τέτοια βίντεο με τίτλο ανάλογο 'Turkish glorious Army'. Φυσικά δε θέλω να σκέπτομαι καν ότι έλληνας θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Το χειρότερο είναι όμως να αποδέχεσαι και να αναπαραγάγεις τα βίντεο αυτά.
Krusenstern φίλε όταν μάθεις τη διαφορά της αρνητικής κριτικής στα τούρκικα αυτοκίνητα η τα κινέζικα αυτοκίνητα από την τυχόν επικινδυνότητα των τούρκικων η κινέζικων φιστικίων Αιγίνης σαν συνοδευτικών στο ποτάκι μας, θα καταλάβεις πολύ καλά επίσης για ποιο λόγο αντάλλαξα αυτού του είδους τις κουβέντες με τους παραπάνω. Ελπίζω να μη ξαναδώ κανέναν να κατακρίνει τα κινέζικα αυτοκίνητα πάντως για να επιστρέψουμε στην θεματολογία του φόρουμ. Και φυσικά δε πρόκειται να σας παρακολουθήσω άλλο σε αυτή την κουβέντα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτές είναι εμπειρίες όπως τις έζησα φίλε EDDIE. 18 χρονών, έγραψα τ' άντερά μου στις πανελλήνιες (5.775 μόρια) και βρέθηκα στη Σ.Μ.Α. (Μηχανικός στην Ικάρων δλδ, 1η σχολή στην 1η δέσμη τότε). Ειλικρινά, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους εκεί μέσα τις λίγες μέρες που έμεινα, και είμαι βέβαιος ότι σε όλα τα σώματα υπάρχουν τέτοιοι, και πολλοί μάλιστα.Ηθελες ιπταμενος ε?
τωρα εξηγουνται πολλα
παντως σοβαρα τωρα,οι αξιωματικοι σε μεγαλο βαθμο ειναι νορμαλ,ατομα σαν τους υπολοιπους εργαζομενους:καριεριστες(με την καλη εννοια)με τις ευαισθησιες τους,με την προσωπικοτητα τους κτλ.
Υπαρχουν και οι λεγομενοι τουρκοφαγοι αλλα αυτοι και στην καθαριοτητα του δημου να εργαζονταν παλι τα ιδια θα ελεγαν -
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Αυτές είναι εμπειρίες όπως τις έζησα φίλε EDDIE. 18 χρονών, έγραψα τ' άντερά μου στις πανελλήνιες (5.775 μόρια) και βρέθηκα στη Σ.Μ.Α. (Μηχανικός στην Ικάρων δλδ, 1η σχολή στην 1η δέσμη τότε). Ειλικρινά, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους εκεί μέσα τις λίγες μέρες που έμεινα, και είμαι βέβαιος ότι σε όλα τα σώματα υπάρχουν τέτοιοι, και πολλοί μάλιστα.
Ηθελες ιπταμενος ε?
τωρα εξηγουνται πολλα
Ήθελα, αλλά δεν μπορούσα (μυωπία). Έτσι κι αλλιώς, οι ιπτάμενοι είχαν (πολύ) χαμηλότερη βάση για να μπεις, δεν θα ήταν δύσκολο.
παντως σοβαρα τωρα,οι αξιωματικοι σε μεγαλο βαθμο ειναι νορμαλ,ατομα σαν τους υπολοιπους εργαζομενους:καριεριστες(με την καλη εννοια)με τις ευαισθησιες τους,με την προσωπικοτητα τους κτλ.
Υπαρχουν και οι λεγομενοι τουρκοφαγοι αλλα αυτοι και στην καθαριοτητα του δημου να εργαζονταν παλι τα ιδια θα ελεγανΚαμία αντίρρηση εδώ. Για τους 'τουρκοφάγους' μίλησα. Και μόνο που χρειάστηκε να συμβιώσω με κάποιους από αυτούς, ήταν αρκετό για ν' αλλάξω τις αποφάσεις μου. Τέσπα, offtopic είναι αυτό μάλλον. Αφορμή για το παρόν στάθηκαν κάποιες φράσεις του ferox που χτύπησαν άσχημα (σε μένα και σε άλλους απο ότι φαίνεται), και έκρινα ότι καλό θα ήταν να το συζητήσουμε αποφεύγοντας τα offtopic σε αμιγώς αυτοκινητιστικά θέματα.
-
Krusenstern θα διαφωνήσω. Ίσως έπεσες στις περιπτώσεις.
Από την δική μου πλευρά τουλάχιστον, επειδή έχω γνωρίσει αρκετούς αξιωματικούς και από τα 3 όπλα, ελάχιστοι ήταν 'πατρίς, θρησκεία, οικογένεια' και περισσότερο όσοι έχουν τελειώσει Ευελπίδων.
Είχε τύχει να γνωρίσω ιπτάμενο που πραγματικά νόμιζες ότι το παιδί ήταν φοιτητής Πολυτεχνείου που έπαιζε σε ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα. Σοβαρός, μετρημένος, καθόλου ξενέρωτος και έκανε μπαμ ότι έγινε Ίκαρος επειδή του άρεσε να πετά και όχι 'για να είναι οι ουρανοί μας ασφαλείς'. Και ακριβώς επειδή έδειχνε πολύ σοβαρός ένιωθα ότι θα ήμουν ασφαλής με αυτό τον τύπο από πάνω...
Το χοντρό ήταν ότι στην παρέα μου όταν τον γνώρισα ήταν ένας φίλος ελαφρώς πατριδολάγνος, ελαφρώς φασιστόμουτρο, ελαφρώς χρυσαυγίτης που του πέταγε κάτι υπονοούμενα σχετικά με Τούρκους, αναρχικούς, κομμουνιστές κλπ και το παιδί αυτό του είπε χαρακτηριστικά (επειδή ήταν και αρκετά μεγαλύτερος μας): 'Σου λέω φιλικά ότι αν πας στρατό μην λες τέτοια γιατί θα σε κυνηγήσουν'.
Οι περισσότεροι στρατιωτικοί που έχω γνωρίσει είναι περισσότερο επαγγελματίες και λιγότερο φανατικοί.Το χειρότερο είναι όμως να αποδέχεσαι και να αναπαραγάγεις τα βίντεο αυτά.
Τι να αποδεχτώ; Τις τζιβιτζιλούδες ή ότι κάποιος έκανε λάθος ή πλάκα; Βρήκα και πολύ χειρότερα που έχουν φτιάξει προφανώς γκρίζοι λύκοι. Για μένα όλα αυτά αλλά και τα αντίστοιχα ελληνικά είναι πολύ γελοία.
Στην τελική εγώ το χρέος μου στην πατρίδα το έκανα το καλοκαίρι...
-
EDDIE_147 Αστα αυτα αν δεν δω βιντεο δεν πιστευω τπτ
-
Το 95 που ήμουν φανάρος στη Σάμο είχαμε ένα λοχία ο οποίος μας έκανε μάθημα για τα αντιαρματικά.Μια μέρα άρχισε να μας λέει για τους ''εχθρούς'' τους απέναντι.Μας είπε διάφορα,ότι πρέπει να τους κάνουμε αυτό και εκείνο σε περίπτωση πολέμου,ότι δεν είναι ''σωστό'' να τους λυπόμαστε,όπου του βρίσκουμε αδύναμους πρέπει να τους πατάμε και άλλα τα οποία δεν τα θυμάμαι γιατί δεν έδινα και πολύ προσοχή σε αυτά που έλεγε.
Κάποια στιγμή μας είπε να κάνουμε διάλλειμα για 10 λεπτά και άναψε τσιγάρο.Ένας φαντάρος του ζήτησε ένα τσιγάρο και αυτός του έδωσε.
Τότε προσέξαμε τι κάπνιζε.
Το πακέτο ήταν Camel μαλακό και έγραφε:''Τurkish blend''. -
Ποιό βίντεο;
-
Με το χρεος......
-
Ε αν είχε βγει και βίντεο θα με είχαν κόψει από τη σχολή....
-
Αναγκάζομαι να επανέλθω γιατί βρίσκεστε εντελώς εκτός πραγματικότητας.
Προφανώς παίδες έχετε παρεξηγήσει τον όρο Στρατός γιατί απλά σκέπτεστε ως πολίτες και όχι ως στρατιώτες. Ο στρατός υπάρχει γιατί υπάρχουν οι πόλεμοι. Στον πόλεμο δεν πας για να κάνεις φιλίες ούτε διπλωματίες ούτε καλές σχέσεις με τους γείτονες, πας για να σκοτώσεις προτού σε σκοτώσουν. Εάν οι πιλότοι είχαν το σκεπτικό το δικό σας απλά δε θα χρειαζόταν να αναχαιτίζουν κανέναν τούρκο πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα θα τον καλούσαν να προσγειωθεί στη βάση να τον κεράσουν και ουζάκι με σαρδελίτσα. Εάν το ηθικό σου βρίσκεται στο επίπεδο της φιλίας συνεργασίας και αδερφικότητας τότε σε πήρε φαλάγγι ο τούρκος. Ίσως να έχετε δει βίντεο από αερομαχίες και το τι λένε οι πιλότοι μεταξύ τους. Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν γιατί είστε εντελώς λάθος. Καλός αξιωματικός δεν είναι αυτός που συμπαθεί τους Τούρκους και τους θεωρεί φίλους όπως πιστεύετε, καλός αξιωματικός είναι αυτός που «κλειδώνει» το στόχο σε μία αερομαχία. Το πιάσατε? Οι φιλίες, οι διεθνείς σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των λαών δεν είναι δουλειά του στρατού, γι αυτά φροντίζουν άλλοι. Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο Λουμίδης στους καφέδες. Και αφήστε τώρα το πώς φέρονται και το τι λένε μπροστά στους πολίτες η τους απλούς σμηνίτες οι πιλότοι. Μεταξύ τους οι πιλότοι λένε εντελώς άλλα πράγματα πάνω στη «δουλειά» και όχι μόνο, αλλά σέβονται και τον τούρκο συνάδερφο τους όπως τους σέβεται και αυτός αλλά δεν έχει να κάνει με φιλία, συμπάθεια η κάτι άλλο από αυτά που εννοείτε. Δηλαδή άλλο σεβασμός και άλλο φιλία η συμπάθεια. -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Προφανώς παίδες έχετε παρεξηγήσει τον όρο Στρατός γιατί απλά σκέπτεστε ως πολίτες και όχι ως στρατιώτες. Ο στρατός υπάρχει γιατί υπάρχουν οι πόλεμοι. Στον πόλεμο δεν πας για να κάνεις φιλίες ούτε διπλωματίες ούτε καλές σχέσεις με τους γείτονες, πας για να σκοτώσεις προτού σε σκοτώσουν. Εάν οι πιλότοι είχαν το σκεπτικό το δικό σας απλά δε θα χρειαζόταν να αναχαιτίζουν κανέναν τούρκο πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα θα τον καλούσαν να προσγειωθεί στη βάση να τον κεράσουν και ουζάκι με σαρδελίτσα. Εάν το ηθικό σου βρίσκεται στο επίπεδο της φιλίας συνεργασίας και αδερφικότητας τότε σε πήρε φαλάγγι ο τούρκος. Ίσως να έχετε δει βίντεο από αερομαχίες και το τι λένε οι πιλότοι μεταξύ τους. Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν γιατί είστε εντελώς λάθος. Καλός αξιωματικός δεν είναι αυτός που συμπαθεί τους Τούρκους και τους θεωρεί φίλους όπως πιστεύετε, καλός αξιωματικός είναι αυτός που «κλειδώνει» το στόχο σε μία αερομαχία. Το πιάσατε? Οι φιλίες, οι διεθνείς σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των λαών δεν είναι δουλειά του στρατού, γι αυτά φροντίζουν άλλοι. Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο Λουμίδης στους καφέδες. Και αφήστε τώρα το πώς φέρονται και το τι λένε μπροστά στους πολίτες η τους απλούς σμηνίτες οι πιλότοι. Μεταξύ τους οι πιλότοι λένε εντελώς άλλα πράγματα πάνω στη «δουλειά» και όχι μόνο, αλλά σέβονται και τον τούρκο συνάδερφο τους όπως τους σέβεται και αυτός αλλά δεν έχει να κάνει με φιλία, συμπάθεια η κάτι άλλο από αυτά που εννοείτε. Δηλαδή άλλο σεβασμός και άλλο φιλία η συμπάθεια.Εγώ που δεν είμαι πιλότος (η ...είμαι;)λοιπόν θα σκέφτομαι σαν πολίτης στα πλαίσια της συνεργασίας των λαών.
-
Ρε ferfox , τι κλαπαρχιδιές λες πρωινιάτικο και δεν έχω τελειώσει και τον καφέ να στανιάρω ρε πούστη μου
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Προφανώς παίδες έχετε παρεξηγήσει τον όρο Στρατός γιατί απλά σκέπτεστε ως **πολίτες **και όχι ως στρατιώτες.Προφανώς . . . . και νομίζω ότι είμαστε όλοι μας περήφανοι που σκεφτόμαστε σαν πολίτες
Ο στρατός υπάρχει γιατί υπάρχουν οι πόλεμοι.
Επιχειρηματολογία .... 5χρονου τουλάχιστον.
Δε μου λες, ας δεχθούμε την παραπάνω πρόταση... οι πόλεμοι γιατί γίνονται???
Ο όρος 'πιόνι' σου λέει κάτι ??? Ξανα σκέψου το....
Και κάτι άλλο που έλεγες πιο πριν για Τουρκικά αυτοκίνητα κλπ κλπ. Εσένα σε έχουν πορώσει και δεν παίρνεις τουρκικό αυτοκίνητο.... Αυτοι που σε έχουν πορώσει είναι το ίδιο πορωμένοι με σένα όμως? Ή μήπως αυτοί ξέρουν να ξεχωρίζουν το συμφέρον τους?
Πως θα σου φαινόταν δηλαδή σε στρατόπεδο Υλικού Πολέμου σε νησι παραμεθωρίου αυτοί που σε πορώνουν να αγοράζουν Πλυντήρια και λοιπά μηχανήματα για την υποστήριξη όλου του νησιού από την Τουρκία? Και να στέλνουν βράδυ (σαν κλέφτη) κάποιους να πάνε να βγάλουνε το 'Made in Turkey' από πάνω για να μην ρίξουν το ηθικό των στρατευμένων.... -
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Προφανώς παίδες έχετε παρεξηγήσει τον όρο Στρατός γιατί απλά σκέπτεστε ως πολίτες και όχι ως στρατιώτες. Ο στρατός υπάρχει γιατί υπάρχουν οι πόλεμοι. Στον πόλεμο δεν πας για να κάνεις φιλίες ούτε διπλωματίες ούτε καλές σχέσεις με τους γείτονες, πας για να σκοτώσεις προτού σε σκοτώσουν. Εάν οι πιλότοι είχαν το σκεπτικό το δικό σας απλά δε θα χρειαζόταν να αναχαιτίζουν κανέναν τούρκο πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα θα τον καλούσαν να προσγειωθεί στη βάση να τον κεράσουν και ουζάκι με σαρδελίτσα. Εάν το ηθικό σου βρίσκεται στο επίπεδο της φιλίας συνεργασίας και αδερφικότητας τότε σε πήρε φαλάγγι ο τούρκος. Ίσως να έχετε δει βίντεο από αερομαχίες και το τι λένε οι πιλότοι μεταξύ τους. Μην εθελοτυφλείτε λοιπόν γιατί είστε εντελώς λάθος. Καλός αξιωματικός δεν είναι αυτός που συμπαθεί τους Τούρκους και τους θεωρεί φίλους όπως πιστεύετε, καλός αξιωματικός είναι αυτός που «κλειδώνει» το στόχο σε μία αερομαχία. Το πιάσατε? Οι φιλίες, οι διεθνείς σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των λαών δεν είναι δουλειά του στρατού, γι αυτά φροντίζουν άλλοι. Έκαστος στο είδος του λοιπόν και ο Λουμίδης στους καφέδες. Και αφήστε τώρα το πώς φέρονται και το τι λένε μπροστά στους πολίτες η τους απλούς σμηνίτες οι πιλότοι. Μεταξύ τους οι πιλότοι λένε εντελώς άλλα πράγματα πάνω στη «δουλειά» και όχι μόνο, αλλά σέβονται και τον τούρκο συνάδερφο τους όπως τους σέβεται και αυτός αλλά δεν έχει να κάνει με φιλία, συμπάθεια η κάτι άλλο από αυτά που εννοείτε. Δηλαδή άλλο σεβασμός και άλλο φιλία η συμπάθεια.Δεν έχω διαβάσει το υπόλοιπο thread, αλλά με αυτά συμφωνώ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Krusenstern θα διαφωνήσω. Ίσως έπεσες στις περιπτώσεις.
Από την δική μου πλευρά τουλάχιστον, επειδή έχω γνωρίσει αρκετούς αξιωματικούς και από τα 3 όπλα, ελάχιστοι ήταν 'πατρίς, θρησκεία, οικογένεια' και περισσότερο όσοι έχουν τελειώσει Ευελπίδων.
Είχε τύχει να γνωρίσω ιπτάμενο που πραγματικά νόμιζες ότι το παιδί ήταν φοιτητής Πολυτεχνείου που έπαιζε σε ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα. Σοβαρός, μετρημένος, καθόλου ξενέρωτος και έκανε μπαμ ότι έγινε Ίκαρος επειδή του άρεσε να πετά και όχι 'για να είναι οι ουρανοί μας ασφαλείς'. Και ακριβώς επειδή έδειχνε πολύ σοβαρός ένιωθα ότι θα ήμουν ασφαλής με αυτό τον τύπο από πάνω...
Το χοντρό ήταν ότι στην παρέα μου όταν τον γνώρισα ήταν ένας φίλος ελαφρώς πατριδολάγνος, ελαφρώς φασιστόμουτρο, ελαφρώς χρυσαυγίτης που του πέταγε κάτι υπονοούμενα σχετικά με Τούρκους, αναρχικούς, κομμουνιστές κλπ και το παιδί αυτό του είπε χαρακτηριστικά (επειδή ήταν και αρκετά μεγαλύτερος μας): 'Σου λέω φιλικά ότι αν πας στρατό μην λες τέτοια γιατί θα σε κυνηγήσουν'.
Οι περισσότεροι στρατιωτικοί που έχω γνωρίσει είναι περισσότερο επαγγελματίες και λιγότερο φανατικοί.Οι στρατιωτικοί - τουλάχιστον όπως τους γνώρισα εγώ στην Αεροπορία - δεν λογαριάζουν αν ο εχθρός είναι Τούρκος, Αρμένιος, Σκοπιανός, Βούλγαρος, Αμερικάνος, Γερμανός ή ο,τιδήποτε άλλο. Εφ'όσον διαταχθούν να τον πλήξουν, θα τον πλήξουν. Ψυχρά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ή μάλλον, με δεύτερη σκέψη: για το πώς θα του καταφέρουν ισχυρότερο πλήγμα με λιγότερες απώλειες για τους ίδιους βάσει τυχόν νέων δεδομένων. Τίποτα άλλο. Κι αυτά τα λέω όπως τα έζησα δίπλα σε ιπταμένους με πάνω από 3000 ώρες πτήσης σε αερομαχίες.
Επίσης, σε ερώτησή μου σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης των δικών μας σμηνιτών, η απάντηση που έλαβα ήταν 'ίδια χάλια και χειρότερα με την Τρίπολη είναι και οι Τούρκοι, απλά είναι αγράμματοι και φανατισμένοι'.
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...