-
Χαχαχα, σήμερα το μεσημέρι ήμουνα με τον ξάδερφο, υποναύαρχο ε.α. του πν και μου έλεγε τα ίδια 'ρε συ' μου λέει, για να πιάσουν φωτιά τα πυρομαχικά και να ανατιναχτούν πρέπει να είναι μασούρια δυναμίτη σαν αυτά στο λούκυ λουκ και στα Μίκυ Μάου.
-
@dstou said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Χαχαχα, σήμερα το μεσημέρι ήμουνα με τον ξάδερφο, υποναύαρχο ε.α. του πν και μου έλεγε τα ίδια 'ρε συ' μου λέει, για να πιάσουν φωτιά τα πυρομαχικά και να ανατιναχτούν πρέπει να είναι μασούρια δυναμίτη σαν αυτά στο λούκυ λουκ και στα Μίκυ Μάου.
Το ιαπωνικό Mikuma το έβαλα επίτηδες έφαγε 5 βόμβες απο αεροσκάφη καθέτου εφορμήσεως και έπαθε σοβαρότατες ζημιές και φυσικά επειδή τα πυροβόλα του έριχναν μεγάλα βλήματα ήθελαν τόνους απο κορδίτη που είναι πιο εύφλεκτος απο τις μικρές κεφαλές των πυραύλων και τα καύσιμα τους, μόνο λόγω της ποσότητας που να τον δείτε να αναφλέγεται.
https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_cruiser_MikumaΙαπωνική πυρόσβεση περιορισμός ζημιών και διασωθέντες 80 χρόνια πριν - Ρωσικά αντίστοιχα 2022
Σκορ 3-0 -
Δε νομίζω να βραχυκύκλωσε η καφετιέρα κλπ.
Το θέμα είναι αν θα μας βγει σε καλό ή κλιμάκωση κι η εμπλοκή Δυτικών τόσο ενεργά, κι εμάς και τους Ουκρανούς, όχι μόνο τους Ρώσους. -
@piliourits said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Δε νομίζω να βραχυκύκλωσε η καφετιέρα κλπ.
Το θέμα είναι αν θα μας βγει σε καλό ή κλιμάκωση κι η εμπλοκή Δυτικών τόσο ενεργά, κι εμάς και τους Ουκρανούς, όχι μόνο τους Ρώσους.Δηλαδή οι Ουκρανοί τι χειρότερο μπορούν να πάθουν έτσι που ήρθαν τα πράγματα? Αναρωτιέμαι που αναρωτιέσαι...
-
Πάντως κάποιος σχετικά αδαής όπως εγώ βλέπει πως Μπαϊρακτάρ , drones , Javelin και ανάλογα ελαφρά ρουκετοβολα , και αντίστοιχα με το Neptune πυραυλικά μέσα ( οι Ουκρανοί έχουν την τεχνολογία και τεχνογνωσία να αναπτύσσουν τέτοια συστήματα , μπράβο τους , αξιοζήλευτοι τελικά) είτε για αέρα , πυροβολικό ή θάλασσα , σε συνδιασμό με έξυπνο ανταρτοπόλεμο και καλά εκπαιδευμένο στρατό στο έδαφος , μπορούν να κρατήσουν ηρωική και αποτελεσματική αντίσταση.
Το λέω για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τους γείτονες Τούρκους , μήπως η στρατηγική μας με όσα βλέπουμε πρέπει να είναι πιο προσαρμοστική, όχι σε ανοιχτή αντιπαράθεση σε θάλασσα και αέρα, φοβάμαι πως τα αεροπλάνα μας θα πέφτουν σαν μπεκάτσες από τους Τουρκικούς πυραύλους και τα πλοία μας θα πηγαίνουν στο πάτο σαν καρυδότσουφλα και στην ξηρά τα Μπαϊρακτάρ θα εξαϋλώνουν ότι άρμα και όχημα κινείται από χιλιόμετρα μακριά.
Νομίζω πως πρέπει να επενδύσουμε άμεσα σε τέτοια εξελιγμένα μέσα όπως τα τουρκικά drones. -
βραζιλιάνικων σεξοβομβών είναι όντως ακαταμάχητο.
Ποιες σεξοβόμβες; Αυτές οι μαυριδερές χωντροκώλες; Γυναίκα μόνο ξανθιά, γαλανή. με λευκό δέρμα και λεπτά χαρακτηριστικά. Νόμος!
@vagkirk said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
οι Ουκρανοί έχουν την τεχνολογία και τεχνογνωσία να αναπτύσσουν τέτοια συστήματα , μπράβο τους , αξιοζήλευτοι τελικά
Πρώην Σοβιετικοί είναι, που είναι το περίεργο; Το εργοστάσιο που φτιάχνει τους Neptune είναι Σοβιετικό και οι ίδιοι οι πύραυλοι είναι μετεξέλιξη των ΚΗ-35 που φτιάχνονταν εκεί επί ΕΣΣΔ. Τους Ουκρανούς πως τους φαντάζεστε δηλαδή, σαν τίποτα Αφγανούς ή Ιρακινούς;
Τα πυρομαχικά πάντως μπορούν εύκολα να εκραγούν από μια φωτιά που θα ανάψει για διαφόρους άλλους λόγους. Επίσης από βραχυκύκλωμα μπορούν να πυροδοτηθούν βλήματα που βρίσκονται σε μεταλλικό δάπεδο (τα σύγχρονα βλήματα πυροδοτούνται με ηλεκτρισμό, όχι με επικρουστήρα), αλλά αυτό είναι πιο σπάνιο. Έχει συμβεί όμως σε άρμα του ΕΣ πριν χρόνια...
-
@vagkirk said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Πάντως κάποιος σχετικά αδαής όπως εγώ βλέπει πως Μπαϊρακτάρ , drones , Javelin και ανάλογα ελαφρά ρουκετοβολα , και αντίστοιχα με το Neptune πυραυλικά μέσα ( οι Ουκρανοί έχουν την τεχνολογία και τεχνογνωσία να αναπτύσσουν τέτοια συστήματα , μπράβο τους , αξιοζήλευτοι τελικά) είτε για αέρα , πυροβολικό ή θάλασσα , σε συνδιασμό με έξυπνο ανταρτοπόλεμο και καλά εκπαιδευμένο στρατό στο έδαφος , μπορούν να κρατήσουν ηρωική και αποτελεσματική αντίσταση.
Το λέω για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τους γείτονες Τούρκους , μήπως η στρατηγική μας με όσα βλέπουμε πρέπει να είναι πιο προσαρμοστική, όχι σε ανοιχτή αντιπαράθεση σε θάλασσα και αέρα, φοβάμαι πως τα αεροπλάνα μας θα πέφτουν σαν μπεκάτσες από τους Τουρκικούς πυραύλους και τα πλοία μας θα πηγαίνουν στο πάτο σαν καρυδότσουφλα και στην ξηρά τα Μπαϊρακτάρ θα εξαϋλώνουν ότι άρμα και όχημα κινείται από χιλιόμετρα μακριά.
Νομίζω πως πρέπει να επενδύσουμε άμεσα σε τέτοια εξελιγμένα μέσα όπως τα τουρκικά drones.Μαύρα μεσάνυχτα έχεις απο τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.Εμείς παρακαλάμε να γίνει το μπάμ να τους τελειώσουμε πάντως!
Αν τα γιουσουφάκια ένιωθαν οτι μας είχαν θα είχαν πάει παραπέρα απο τα γαυγίσματα........ -
Ελλάδα - Τουρκία είναι μια περίεργη ισορροπία πλεονεκτημάτων -μειονεκτημάτων η οποία επιγραμματικά καταλήγει στο :
Ο πρώτος που θα επιτεθεί αυξάνει της πιθανότητες νίκης του (τακτικά) αλλα ταυτόχρονα και μακροπρόθεσμα θα χάσει στρατηγικά καταστραμμένος απο τις κυρώσεις και την διεθνή απομόνωση.
Εμείς δεν πρόκειται ποτε να επιτεθούμε πρώτοι και με δεδομένο οτι την παρούσα περίοδο οι Αμερικάνοι είναι φούλ ανεπτυγμένοι στην Ελλάδα και βασίζονται και εκτιμούν τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο στην περιοχή δεν μπορούμε παρα να ανaφωνήσουμε
Please erdi do it! -
Για να καταλάβουν κι οι Αμερικάνοι θα το πούμε στα αμερικάνικα;
-
Για να καταλάβουν κι οι Αμερικάνοι θα το πούμε στα αμερικάνικα;
Οι Αμερικάνοι θα του το πουν αλλιώς και θα τον φέρουν σε δίλημμα επικών διαστάσεων
Άνοιξε τα στενά να ανεβάσω πλοία επάνω ...Fuck Montreux! ΝΑΤΟ First!
εκει να δω τον Ερντογάν ... -
@realzeus said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ποιες σεξοβόμβες; Αυτές οι μαυριδερές χωντροκώλες; Γυναίκα μόνο ξανθιά, γαλανή. με λευκό δέρμα και λεπτά χαρακτηριστικά. Νόμος!
Καταρχήν Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη....
Και κατά δεύτερον...μπλιαχχχ... Λευκοξανθές = αρρωστιάρες. Ειδικά αν είναι και αδύνατες είναι σαν βραστοί πατσάδες... μπλιαχχχ... -
@ggab said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Μαύρα μεσάνυχτα έχεις απο τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.Εμείς παρακαλάμε να γίνει το μπάμ να τους τελειώσουμε πάντως!
Αν τα γιουσουφάκια ένιωθαν οτι μας είχαν θα είχαν πάει παραπέρα απο τα γαυγίσματα........Με κάτι τέτοια, ορισμένα μέλη, μου υπενθυμίζετε τους αληθινούς λόγους αποστράτευσης (ή μάλλον παραίτησης από το σώμα) του πατέρα μου.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει στο φόρουμ κάποιος υποστράτηγος ή υποπτέραρχος ή υποναύαρχος.
-
Κάντο πιο λιανά γιατί δεν κατάλαβα.
-
@storm said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Και κατά δεύτερον...μπλιαχχχ... Λευκοξανθές = αρρωστιάρες. Ειδικά αν είναι και αδύνατες είναι σαν βραστοί πατσάδες... μπλιαχχχ...Μη τσακώνεστε αδέρφια!
Τα χει απαντήσει η Ιστορία αυτά τα διλήμματα... -
@storm said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Και κατά δεύτερον...μπλιαχχχ... Λευκοξανθές = αρρωστιάρες. Ειδικά αν είναι και αδύνατες είναι σαν βραστοί πατσάδες... μπλιαχχχ...Πατσάδες είναι το αντίθετο του λεπτού.
-
Ένστασις, κύριε πρόεδρε! Οι ωραιότερες Βραζιλιάνες είναι καταξανθες, όπως η Ζιζέλ Μπούντχεν. Και είναι απόγονες Γερμανών εποίκων.
-
-
@gatoz said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Μπράβο τα αλάνια που ήταν μέσα και τον έσωσαν, φαντάζεσαι να είχαμε και κάτι τέτοιο να θρηνούμε τώρα, καταγραμμένο απο κάμερες;
Σημαίνει πως ήξεραν τι έκαναν και ήταν κύριοι των καταστάσεων αυτοί που ήταν εκεί, ακόμη κι αν αποδειχθεί εγκληματική αμέλεια κάποιου η αστοχία. -
http://redstar.ru/poryadok-proezda-mehanizirovannoj-kolonny-9-maya-2022-goda-po-krasnoj-ploshhadi/
Τι θα παρελάσει φέτος στην επέτειο της 9ης Μαίου στη Μόσχα.
Θα είναι η 7η ή η 8η εμφάνιση σε ετήσια παρέλαση των φοβερών, Armata, Kugrnates, Bumerang απο τα οποία ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει τεθεί σε υπηρεσία.... -
Μπραβο! Καλα τα λες! Προφανως δεν υπαρχουν και ειναι φεϊκ. Αλλα ξαφνιαζομαι κιολας. Οι "ηττημενοι" θα κανουν παρελαση ενω οι νικητες ανατιναζουν μονοι τους τις γεφυρες τους δρομους και τα φραγματα τους? Παρανοια!
Σε αλλα τωρα... Η αμυνα της χωρας μαθαινω πως ενισχυεται με 130 νεα ΤΟΜΑ υψιστης ασφαλειας. Μαζι με τα αντιαρματικα μας , τα Α/Κ πυροβολα μας τους s300 mas η αμυνα μας θα ειναι απροσπελαστη πλεον. Σωστα?
Ειδικα αν με το καλο γυρισουν πισω και οι Πατριοτ που δωσαμε στους Αραβες, ποιος μας πιανει...
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)