-
ωπα κατσε.. υπαρχει περιπτωση καθως μεταφερεις βληματα αρματων να πεσουν και σου σκασουν;
επισης απο εγκυκλοπεδικη περιεργεια.. εστω οτι κοιμασαι σε ενα παραπηγμα (φυλακιο και καλα) σε αποσταση οχι μεγαλυτερη των 100-150 μετρων απο κτιρια (επισης παραπηγματα..) που ειναι γεματα τετοια υπαρχει περιπτωση σε περιπτωση που σκασουν να γινεις φυτιλια ;
και αν ναι ποια η πιθανοτητα να παει κατι στραβα;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ωπα κατσε.. υπαρχει περιπτωση καθως μεταφερεις βληματα αρματων να πεσουν και σου σκασουν;επισης απο εγκυκλοπεδικη περιεργεια.. εστω οτι κοιμασαι σε ενα παραπηγμα (φυλακιο και καλα) σε αποσταση οχι μεγαλυτερη των 100-150 μετρων απο κτιρια (επισης παραπηγματα..) που ειναι γεματα τετοια υπαρχει περιπτωση σε περιπτωση που σκασουν να γινεις φυτιλια ;
και αν ναι ποια η πιθανοτητα να παει κατι στραβα;
NAI
φρεσκο
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/19/explosions-russian-fire-military-depot -
αγνοια κινδυνου το λεω εγω αυτο, τα πυρομαχικα ηταν μεν μακρια απο ολα τα αλλα κατοικημενα σημεια , αλλα εγω ολη την ωρα εκει διπλα τους ημουν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ωπα κατσε.. υπαρχει περιπτωση καθως μεταφερεις βληματα αρματων να πεσουν και σου σκασουν;Κατηγορηματικά ΟΧΙ!!! Τα πυρ/κα αρμάτων των 105 και 120 χλστ δεν ενεργοποιούνται από σφύρα (κρουστικά) αλλά ηλεκτρικά. Μόνο ηλεκτρική εκκένωση στο primer μπορεί να τα πυροδοτήσει. Οπότε δεν σκάνε όσες φορές και αν σου πέσουν κάτω.
επισης απο εγκυκλοπεδικη περιεργεια.. εστω οτι κοιμασαι σε ενα παραπηγμα (φυλακιο και καλα) σε αποσταση οχι μεγαλυτερη των 100-150 μετρων απο κτιρια (επισης παραπηγματα..) που ειναι γεματα τετοια υπαρχει περιπτωση σε περιπτωση που σκασουν να γινεις φυτιλια ;
Αν σκάσει μια ΑΟ με καμιά 10αριά τόνους πυρ/κων θα γίνει της Πετρούλας το κάγκελο. Η πιθανότητα όμως είναι ελαχίστη. Βέβαια, η εμπειρία στο Μάρι έδειξε πως δεν είναι μηδενική. Η διαφορά είναι πως στα φυλάκια γίνεται τακτικός έλεγχος της θερμοκρασίας/υγρασίας/παλαιότητας των υλικών από πυροτεχνουργούς. Δεν τα αφήσαμε να καίγονται στον ήλιο όπως τα αδέρφια μας στην Μεγαλόνησο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα εκπαιδευτικα βληματα δεν ειναι μπλε καθως ειναι κανονικα πυρ/κα, σε αντιθεση με τις ναρκες η τις χειροβομβιδες. Απλα εχουν λιγοτερο προωθητικο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Η αλήθεια είναι ότι έχω 20mm εκπαιδευτικό αεροσκάφους και είναι μπλε, αλλά άλλα βλήματα μπλε δεν έχω δει εκτός από νάρκες-όλμους-χειροβομβίδες.
Το 20άρι που έχεις είναι κινητικής ή χημικής ενεργείας; Γιατί το AP είναι κινητικής. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να υπάρχει εκπαιδευτικός χρωματισμός σε μη εκρηκτική κεφαλή.
Πάντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή με τα πυρ/κα!!! Ακόμα και φυσίγγια πιστολίου γίνονται ασταθή μετά από μερικά χρόνια. Έχει τύχει να σκάσει φυσίγγιο 0,45 σε βιβλιοθήκη συναδέλφου. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Μη στα λέω, τα ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι.
API είναι, τον πρώτο καιρό το είχα στο συρτάρι του κομοδίνου μου και το γυρνούσα πάντα να κοιτάει προς την άλλη μεριά μην μου έρθει καμιά μέρα στο κεφάλι όπως κοιμάμαι με την ζέστη της Λάρισας.
σαν το τέρμα δεξιά
Τώρα είναι σε καλά χέρια μαζί με τα Enfield και τα Webley, το καλοκαίρι στην άδεια μου θα τα ρίξω και μια ματιά-συντήρηση με λαδάκι-σχοινοβελό έτσι για να θυμηθώ τα παλιά
-
Εμ για αυτό Δημητρό μου. Είναι Armour Piercing Incindiary. Έχει ενεργή εμπρηστική κεφαλή. Τα APFSDS έχουν παθητικές κεφαλές τιτανίου-χάλυβα. Και είναι τα καλύτερα βλήματα κατά θώρακος χωρίς μισό γραμμάριο μπαρουτιού...
-
Αν σκάσει μια ΑΟ με καμιά 10αριά τόνους πυρ/κων θα γίνει της Πετρούλας το κάγκελο. Η πιθανότητα όμως είναι ελαχίστη. Βέβαια, η εμπειρία στο Μάρι έδειξε πως δεν είναι μηδενική. Η διαφορά είναι πως στα φυλάκια γίνεται τακτικός έλεγχος της θερμοκρασίας/υγρασίας/παλαιότητας των υλικών από πυροτεχνουργούς. Δεν τα αφήσαμε να καίγονται στον ήλιο όπως τα αδέρφια μας στην Μεγαλόνησο...
Κόλαση εκρήξεων σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε γιγάντια αποθήκη πυρομαχικών στην ρωσική περιοχή της Σαμάρα. Εκκενώθηκαν τα γύρω χωριά, ενώ οι εκρήξεις συνεχίζονται
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63845042 -
Εμ για αυτό Δημητρό μου. Είναι Armour Piercing Incindiary. Έχει ενεργή εμπρηστική κεφαλή. Τα APFSDS έχουν παθητικές κεφαλές τιτανίου-χάλυβα. Και είναι τα καλύτερα βλήματα κατά θώρακος χωρίς μισό γραμμάριο μπαρουτιού...Ναι το ξέρω ότι είναι εμπρηστικό απλά βλέποντας και οτι στο εξωτερικό μέχρι και τα όπλα βάφουν μπλε όταν είναι εκπαιδευτικά φανταζόμουν ότι μπλε πρέπει να είναι κάθε εκπαιδευτικό βλήμα ασχέτως ρόλου-γόμωσης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κόλαση εκρήξεων σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε γιγάντια αποθήκη πυρομαχικών στην ρωσική περιοχή της Σαμάρα. Εκκενώθηκαν τα γύρω χωριά, ενώ οι εκρήξεις συνεχίζονται
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63845042Μπιλλ, όπως είπα και πριν, όταν υπάρχουν πυρ/κα (και συμπληρώνω καύσιμα και εκρηκτικά), ποτέ δεν είσαι 100% ασφαλής. Μια φωτιά από ξερόχορτα να μπει σε μια αποθήκη, τελείωσαν όλα.Πολύ σπάνιο φαινόμενο πάντως.
Ναι το ξέρω ότι είναι εμπρηστικό απλά βλέποντας και οτι στο εξωτερικό μέχρι και τα όπλα βάφουν μπλε όταν είναι εκπαιδευτικά φανταζόμουν ότι μπλε πρέπει να είναι κάθε εκπαιδευτικό βλήμα ασχέτως ρόλου-γόμωσης.
Μπα όχι.
-
Οι αποθήκες πυρομαχικών δεν είναι ποτέ παραπήγματα πάντως.
Στον ΕΣ έχουν προδιαγραφές τα κτίρια αφενώς και αφετέρου είτε είναι παραχωμένα σε λοφοπλαγιές είτε (όταν το πρώτο δεν είναι εφικτό λόγο εδάφους) σηκώνουν ένα ανάχωμα γύρω από το κτίριο σχεδόν μέχρι το ύψος του κτιρίου.Αν περάσετε από κάνα στρατόπεδο απέξω θα παρατηρήσετε μερικά κτίρια που έχουν ένα τέτοιο ανάχωμα γύρω γύρω αν και ποτέ δεν είναι κοντά στην εξωτερική πλευρά του στρατοπέδου.
Π.Χ. ζουμέρεται εδώ: http://goo.gl/maps/aHIuI
Θεωρητικά σε μία έκρηξη το ωστικό κύμα θα κατευθυνθεί προς τα πάνω...
-
Και γω νομιζα τα θαμενα και προστατευμεν ειναι για προστασια απο βομβαρδισμο.
-
Και γω νομιζα τα θαμενα και προστατευμεν ειναι για προστασια απο βομβαρδισμο.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Στον ΕΣ έχουν προδιαγραφές τα κτίρια αφενώς και αφετέρου είτε είναι παραχωμένα σε λοφοπλαγιές είτε (όταν το πρώτο δεν είναι εφικτό λόγο εδάφους) σηκώνουν ένα ανάχωμα γύρω από το κτίριο σχεδόν μέχρι το ύψος του κτιρίου.Αν περάσετε από κάνα στρατόπεδο απέξω θα παρατηρήσετε μερικά κτίρια που έχουν ένα τέτοιο ανάχωμα γύρω γύρω αν και ποτέ δεν είναι κοντά στην εξωτερική πλευρά του στρατοπέδου.
Ντάξει, όχι πάντα.
Θα έβαζα φωτό αλλά δεν κάνει.
-
Ντάξει, όχι πάντα.
Θα έβαζα φωτό αλλά δεν κάνει.
Λές και δεν τα ξέρουν αυτοί που δεν πρέπει
-
Το εν λόγο που έβαλα είναι εκεί εδώ και 20τόσα χρόνια, είναι φτιαγμένο αμφιθεατρικά ακριβώς δίπλα στην Ε.Ο. και προσφέρεται για παρατήρηση από σχεδόν παντού...
Περνώντας με το αμάξι έχεις όλο το χρόνο να το μελετήσεις... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και γω νομιζα τα θαμενα και προστατευμεν ειναι για προστασια απο βομβαρδισμο.Αυτό ισχύει κυρίως για τα υπόλοιπα σώματα, κυρίως αεροπορία λόγο της «σταθερής» (και γνωστής) θέσης των αεροδρομίων (βλέπε σιλό αεροσκαφών) και λιγότερο για ναυτικό π.χ. ναύσταθμός.
Ο στρατός έχει μεν τις μεγάλες αποθήκες αλλά βρίσκονται προς τα μετόπισθεν.
Μόλις δοθεί η διαταγή τα τάγματα πρώτης γραμμής αδειάζουν κυριολεκτικά και τα πάντα όλα κουβαλιώνται στους χώρους διασποράς. -
Όχι και όλα...
-
Όχι και όλα...2 φορές που μου έτυχε τέτοιο μαμήσι (σόρρυ άσκηση ) το μόνο που αφήσαμε πίσω ήταν γραφεία, κρεβάτια, φοριαμούς και οπλοβαστούς...
Δεν είχε μείνει τίποτα.Βέβαια εγώ ήμουν σε νησί και δεν ξέρω τί παιζόταν με τα τάγματα προκάλυψης στην παραμεθόριο αλλά πιθανότατα ακολουθούσαμε άλλο δόγμα.
Σε μας η φιλοσοφία ήταν πως ολόκληρη η λειτουργία του τάγματος (τά πάντα δηλαδή) μεταφέρονταν σε σημεία του τομέα ευθύνης του καθενώς λίγο ποιό πίσω από την ακτή. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
αν δεν ησουν παλιο μελος θα ελεγα οτι με τρολλαρεις
τεσπα δες κι εσυ εδω που ειναι κατι καλυβια οι αποθηκες πυρομαχικων (δε χρειαζεται να δειξω ακριβως το σημειο , οποιος καταλαβε καταλαβε)
απο τον απεναντι -καθολου πολυσυχναστο- δρομο εχουν μια χαρα εποπτεια του χωρου οσοι επιθυμουν να εχουν απο σαφως μεγαλυτερο κιολας υψος γιατι ειναι τσακαλια αυτοι που τα εβαλαν εκει που τα εβαλανhttps://maps.google.com/maps?q=40.11177 ... 16&iwloc=A
το βασικοτερο χαρακτηριστικο ασφαλειας ειναι οτι ειναι μακρια απο κατοικημενες περιοχες και σημεια που κοιμουνται οι φανταροι με εξαιρεση βεβαια τη φρουρα του φυλακιου πυρομαχικων
επισης και στην αττικη που ημουν η βασικη αποθηκη οπλισμου που μαλλον ειναι και η μεγαλυτερη στην ελλαδα ειναι μεν αρκετα πιο 'high tech' , αλλα ειναι και αυτη κοτετσι πανω στο δρομο με καμερες που εχουν εγκατασταθει πλημμελως
επισης please που θα ελεγε και ενας τελειως δηθενας , μην αρχισουμε τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ στην ελληνικη επικρατεια γενικα γιατι θα θυμηθω ιστοριες για αγριους με κιβωτια με υλικα που ειχαν σημανση ραδιενεργου υλικου και ηταν κατω απο ενα τσιμεντενιο προχειρο υποστεγο που ειχε στηθει μονο και μονο για να τα καλυψουν καπως
οποτε και το παραπηγμα ισως ειναι πολυ για να χρησιμοποιησω ως λεξη οταν αναφερομαι σε δημοσιο κτιριο/κτισμα (υπαρχουν φυσικα και εξαιρεσεις οπου εχουν σταξει μαρουλι )
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
NAIφρεσκο
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/19/explosions-russian-fire-military-depotΟ trident παραθέτει link από τον Guardian!
Βέβαια, η εμπειρία στο Μάρι έδειξε πως δεν είναι μηδενική.
Καλά, στο Μάρι ό,τι θα μπορούσαν να κάνουν λάθος, το έκαναν!
Τα APFSDS έχουν παθητικές κεφαλές τιτανίου-χάλυβα. Και είναι τα καλύτερα βλήματα κατά θώρακος χωρίς μισό γραμμάριο μπαρουτιού...
Απ'ότι έχω διαβάσει -και είναι πιο λογικό- χρησιμοποιούν κράματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, βολφράμιο κλπ.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)