-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
='Giuseppe Busso'
Στις Alfa Romeo δε, πέρα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις αυτό συνοδεύτηκε από λίγες στροφές στο τιμόνι από άκρη σε άκρη και έγινε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται όταν τις οδηγούν.H GT εχει αισθηση η mito δεν εχει καθολου καλη αισθηση και οτι και αν λετε ειναι εκτος τοπου και χρονου και ειστε απλα ψευτες!!!! προέρχομαι απο πολλα peugeot και ραλλυ και το τιμονι της mito ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ .... και δεν το λεω μονο εγω ο πεζακιας αλλα και πολλοι alfisti!
Η MiTo εχει εξαιρετικη αισθηση, γι'αυτο και την αγορασα αλλωστε (προηγουμενα αυτοκινητα: MX5 Mk1, Speedster).
Σε αισθηση ειναι πολυ κοντα στο miata, μαλιστα το τιμονι ειναι πιο αμεσο και ακουει καλυτερα απ'το miata μου. Η GT εχει κι αυτη εξαιρετικη αισθηση φυσικα. -
για αισθηση ειπε δεν ειπε για αμεσοτητα.
και βεβαια θα ειναι αμεσο οταν εχει λιγες στροφες το τιμονι οπως ολα σχεδον σημερα
αυτο δεν σημαινει ομως οτι εχει και αισθηση. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
QsisVTS μη στεναχωριεσαι, ερχεται το Focus RS...το οποίο με 305 άλογα και τιμή κάτω από τα 30k θα κάνει πολλούς να χλωμιάσουν. Στο περιοδικό που δίδεται με την Καθημερινή γράφτηκαν διθύραμβοι. Τα μισά να είναι αλήθεια το μόνο που θα δαγκώσει είναι τα κυβικά (2.5 λίτρα είναι πολλά)....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
='Giuseppe Busso'
Στις Alfa Romeo δε, πέρα από τις κατάλληλες ρυθμίσεις αυτό συνοδεύτηκε από λίγες στροφές στο τιμόνι από άκρη σε άκρη και έγινε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται όταν τις οδηγούν.H GT εχει αισθηση η mito δεν εχει καθολου καλη αισθηση και οτι και αν λετε ειναι εκτος τοπου και χρονου και ειστε απλα ψευτες!!!! προέρχομαι απο πολλα peugeot και ραλλυ και το τιμονι της mito ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ .... και δεν το λεω μονο εγω ο πεζακιας αλλα και πολλοι alfisti!
Η MiTo εχει εξαιρετικη αισθηση, γι'αυτο και την αγορασα αλλωστε (προηγουμενα αυτοκινητα: MX5 Mk1, Speedster).
Σε αισθηση ειναι πολυ κοντα στο miata, μαλιστα το τιμονι ειναι πιο αμεσο και ακουει καλυτερα απ'το miata μου. Η GT εχει κι αυτη εξαιρετικη αισθηση φυσικα.τι εχει???????????????? εξαιρετικη αισθηση ??????? και ειχες και αυτα τα (για μενα) εξαιρετικα αυτοκινητα !!! και λες οτι εχει αισθηση το τιμονι στην mito ???????ΑΙΣΘΗΣΗ?????? τοτε αν οδηγεις το ραλλυ χωρις το υδραυλικο τιμονι (το απλο δηλ) τι θα λες????ποσο πιο πανω απο το εξαιρετικό θα ειναι??????????? αμεσο και να εχει κοψιμο ναι ,αλλα ΑΙΣΘΗΣΗ???????????
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
type-r και παλι type-r,δεν το αλλαζω με τιποτα στον κοσμο!!!1,5 χρονο εχω το καινουργιο του εχω πιει κυριολεκτικα το αιμα και δεν εχει ζητησει τιποτα,15000 ΧΛΜ,τα 7000 ειναι σιγουρα πανω απο 7αρες,μιλαμε για πορωση,δεν το αλλαζω με τιποτα αλλο στον κοσμο,τερας αξιοπιστιας ο Κ20...αν τα κκανεις αυτα με ενα s3τα πηρες τα καπακια στα χερια.ακου φιλε για να τελειωνει αυτο το θεμα..
το s3 τω χω επισης 1,5 χρονο και κατι ψιλα..εχω κανει ομως 34000χλμ μιας και γω το κινω το αυτοκινητο μου δε το χω να το χαζευω απο το μπαλκονι..μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν το λυπαμαι (αν θες να σου ποσταρω και μια φωτο απο τα λαστιχα μου να καταλαβεις) και δεν εχει κανει κιχ ουτε το καλοκαιρι με καυσωνα
ασε λοιπον τις παπαριες με τις βαλβιδες στο χερι και μιλα για οποιο αλλο κακο θες του audi(πες οτι δεν ειναι αρκετα διαστημοβλαχος για σενα), οχι ομως για το μοτερ του γιατι τετοιο μοτερ σε αυτη τη κατηγορια η honda δεν εχει βγαλει ουτε στον υπνο της, ουτε προκειται να βγαλει..το οτι κινει ενα αυτοκινητο 1.5 τονου πολυ γρηγοροτερα απο το s2000 που ειναι πουπουλο λεει πολλα.
το οτι στα δυναμομετρα ταπεινωνει κατι μοτερακια με υποθετικα 300 αλογα λεει ακομα περισσοτερα..οποτε μη συγκρινουμε τις βουρτσες με τις π@@@ες γιατι αυτα τα 2 αυτοκινητα δεν εχουν καμια σχεση..
πολυστροφια για +1400 στροφες...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
QsisVTS μη στεναχωριεσαι, ερχεται το Focus RS...
το οποίο με 305 άλογα και τιμή κάτω από τα 30k θα κάνει πολλούς να χλωμιάσουν. Στο περιοδικό που δίδεται με την Καθημερινή γράφτηκαν διθύραμβοι. Τα μισά να είναι αλήθεια το μόνο που θα δαγκώσει είναι τα κυβικά (2.5 λίτρα είναι πολλά)....
ειπαμε..θα βγει rs3 που θα κανει τα 2πλασια απο το ford αλλα θα το περναει τελικα
στους ελληνικους δρομους παντως (θελω να) πιστευω οτι τους κατοχους του rs θα τους περιμενει μια δυσαρεστη εκπληξη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ασε λοιπον τις παπαριες με τις βαλβιδες στο χερι και μιλα για οποιο αλλο κακο θες του audi(πες οτι δεν ειναι αρκετα διαστημοβλαχος για σενα), οχι ομως για το μοτερ του γιατι τετοιο μοτερ σε αυτη τη κατηγορια η honda δεν εχει βγαλει ουτε στον υπνο της, ουτε προκειται να βγαλει..
οποτε μη συγκρινουμε τις βουρτσες με τις π@@@ες γιατι αυτα τα 2 αυτοκινητα δεν εχουν καμια σχεση..
πολυστροφια για +1400 στροφες...
-
λοιπον αν ειναι να μιλανε οι fritz για μηχανικη ποιοτητα εμεις τι να πουμε?τιποτα δεν λεμε και κοιταμε το forum των fritz με τα προβληματα τους
QTVS αυτα δεν ειναι απο REDLINERS αλλα απο http://www.audis3.gr/forum/showthread.php?t=2828&page=2
Όσο για τις βλάβες σε S3, θα διαφωνήσω. Δεν είναι μόνο το MAF κύριοι, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η χρήση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εδώ είναι ενας κατάλογος με τις πιο συχνές βλάβες που βγάζει ενα S3 5 ετών, βάσει της εμπειρίας μου από τα μέλη του Club τόσα χρόνια:
ΑΜΑΞΩΜΑ
- Σκουριές στο κάτω μέρος της πόρτας και στο εσωτερικό της οροφής (βλ. post TasosS3)
- Ανάκληση και σύστημα easy-entry στα καθίσματα
- Τεμπέλης που... μουλαρώνει
ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΦΡΕΝΑ
- Top mounts φθαρμένα
- Ημίμπαρα κρεμαγιέρας (τζόγος)
- Ρουλεμάν τροχών (σφύριγμα, ανάλογα με τη χρήση)
- Χαμηλή απόδοση αμορτισέρ, πλεύσεις
- Διαρροή λαδιού σε κύκλωμα υδραυλικού τιμονιού
- Σκουριές σε δίσκους από εισαγώμενα αυτοκίνητα κυρίως
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
- MAF
- Πολλαπλασιαστές
- Αισθητήρες λ
- N75 - N249
- Καντράν (στα S3 χαλάει το dot matrix)
- Climatronic (ξέρω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις με χαλασμένο εγκέφαλο)
- Φλοτέρ ρεζερβουάρ
- Φώτα Xenon (πέφτει η δέσμη κάτω, δε βλέπεις τίποτα)
- Δυναμό
- Αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού (coolant temp sender)
- Αισθητήρες επιτάχυνσης ESP
- Εγκέφαλος ABS (πιο συχνό απ' ό,τι φαντάζεστε, κυρίως σε Big Brake kits)
- Πεταλούδα (πιο σπάνιο)
- Κεντρικό κλείδωμα
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ
- Τουρμπίνα - πολλαπλή (ανάλογα με χρήση)
- Κυλινδροκεφαλή (ανάλογα με χρήση και km)
- Τεντωτήρες ιμάντων (συνήθως εκείνος του δυναμό)
- Αντλία νερού (ανάλογα με τα km)
- Δίσκο - πλατώ - βολάν (ανάλογα με χρήση και km)
- Haldex (ανάλογα με τύχη, χρήση και km)
- Διαρροές λαδιού από κύκλωμα αναθυμιάσεων
- Σκάστρα
- Διαρροές από φλάντζα ψευτοκάπακου
- Διαρροές από φλάντζα στροφάλου
- Διαρροές από πίσω διαφορικό
- Κιβώτια που χτυπούν στις αλλαγές 2ας και 3ης ή που δεν παίρνουν εύκολα την 1η.
- Σωληνάκια πίεσης/υποπίεσης που ξεραίνονται και κόβονται.
- Αντλία βενζίνης (σπανιότερα)
Και άλλα που θα μου έρθουν με τον καιρό.
Φίλε Super Motard, εγώ τα αγαπάω αλλά η συμβουλή μου είναι η εξής: Αν δεν καταφέρεις να βρεις καλό αυτοκίνητο, όσο πιο πρόσφατο γίνεται και όσο το δυνατόν πιο καλοσυντηρημένο τότε καλύτερα να πάρεις το Honda σε αυτά τα χρήματα γιατι κακά τα ψέμματα, με 20.000 Ευρώ S3 της προκοπής δε βρίσκεις
-
οπως βλεπετε εσεις οι fritz τα γραφετε και εγω λεω,δεν πατε να παρετε κανενα lada καλυτερα να ξερετε οτι δεν 8α μεινετε σε καμια ερημια?και καλα να ειστε μονοι σας αν εχετε καμια κοπελια μαζι?8α περνει κ το ματι του ο expreservas τσαμπε?
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
type-r και παλι type-r,δεν το αλλαζω με τιποτα στον κοσμο!!!1,5 χρονο εχω το καινουργιο του εχω πιει κυριολεκτικα το αιμα και δεν εχει ζητησει τιποτα,15000 ΧΛΜ,τα 7000 ειναι σιγουρα πανω απο 7αρες,μιλαμε για πορωση,δεν το αλλαζω με τιποτα αλλο στον κοσμο,τερας αξιοπιστιας ο Κ20...αν τα κκανεις αυτα με ενα s3τα πηρες τα καπακια στα χερια.Καταρχάς από πότε 15000km και 1,5 χρόνος είναι άξια λόγου ως κριτήρια για να κρίνουμε ένα αμάξι ως αξιόπιστο ή μη?
Μην τρελαθούμε τώρα...Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν έχεις (παράλληλα με ένα γνωστό-φίλο σου) ένα S3 ώστε έστω και άτυπα να υπάρχει μία σύγκριση, τότε τι λέμε?
Για να μην πω ότι έχω την υποψία ότι ούτε μία βόλτα το τετράγωνο δε σε έχουν πάει με S3, οπότε ΠΩΣ βγάζεις συμπεράσματα?
Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε αξιοπιστία...
Με τα 'άκουσα', 'μου είπαν', 'διάβασα στο X forum', 'μου είπε κάποιος πως ένας γνωστός του θείου του ξαδέρφου του που ήθελε να αγοράσει S3, του είπε ο πωλητής πως ένας γνωστός του φίλου του που το πήρε του βγήκε προβληματικό' μόνο προπαγάνδα και ράδιο αρβύλα μπορούμε να κάνουμε.-Σαν πολύ οδηγοί του πληκτρολογίου μαζευτήκαμε μου φαίνεται...Κρίνουμε από ό,τι διαβάζουμε και εκφέρουμε γνώμη
Προσωπικά ήμουν τυχερός και εχω μπει και έχω πάει βόλτα με αρκετά γρήγορα αμάξια και μάλιστα 1-2 ήταν πάρα πολύ extreme.
Δε λέω ότι το S3 είναι το καλύτερο αμάξι στον κόσμο, ούτε ότι έχει το πιο κοφτερό τιμόνι ούτε ότι είναι Η ευκαιρία του αιώνα!!!Προς θεού!!!!...Όμως όπως και να το κάνουμε στην κατηγορία του είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσες να αγοράσεις (ασχέτως τιμής βέβαια ).Καταφέρνει να είναι:
-αμάξι βόλτας.Οδηγώ χαλαρά και πάω άνετα και με τη λιγότερη δυνατή κούραση από το Α στο Β.
-αμάξι πόλης.Κινείσαι πάνω από τις κακοτεχνίες χωρίς να σε κουράζει.Είναι (κατά τη γνώμη μου) όσο μαλακό χρειάζεται να είναι και όσο σκληρό χρειάζεται.Βρίζεις βέβαια κάθε φορά που 'πέφτεις' μέσα σε λακούβες κτλ αλλά δεν πονάς (σωματικά τουλάχιστον ).
-αμάξι για λιώσιμο (και κόντρες ).Πάει άνετα με τα 4 και ελεγχόμενα χωρίς να σε φοβίζει, επιταχύνει-στρίβει-φρενάρει καλύτερα από όποιοδήποτε άλλο αμάξι της κατηγορίας του (ως ότου έρθει το RS και τα κάνει όλα π@υτ@ν@ )
-αμάξι μεγάλων αποστάσεων-ταξιδιών.Πάει πάλι από το Α στο Β πολύ γρήγορα αν το θελήσεις χωρίς να κουράσει εσένα και τους επιβάτες σου.Βέβαια δυστυχώς όλα αυτά τα πληρώνεις.
ΥΓ:Μια χαρά και (κυρίως) αξιόπιστα τα κάνει αυτά που λες και ο κινητήρας του S3 και ένας κινητήρας 1.4lt με 75 αλογα από golf IV...(καθόλου τυχαίο το παράδειγμα )Το θέμα δεν είναι πόσο το λιώνεις μόνο αλλά και πόσο αποτέλεσμα έχεις από αυτό το όλο πράμα.
ΥΓ2:Εγώ λέω συχνά ότι όσο πιο γρήγορο αμάξι παίρνεις, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να το λιώσεις.όχι γιατί είναι πολλά τα άλογα για σένα αλλά γιατί είναι πολλά τα άλογα για το δρόμο!Δεν μπορείς να το πιέσεις και πολύ γιατί πολύ απλά θα τρακάρεις τον μπροστινό σου!Γεμίζεις πχ όλη την 3η και ήδη πλησιάζεις καταιγιστικά τον μπροστινό σου!Και φαντάσου ότι το νιώθω εγώ αυτό με ένα 'χρέπι' με 160 άλογα...Φαντάσου τι θα πρέπει να λέει κάποιος με 200 και με 265 άλογα...
ΥΓ3:Ειδικά από τα forums δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί δεν ξέρουμε ο καθένας πώς συμπεριφέρεται στο αμάξι του.Πχ αν ο άλλος πέφτει σε ό,τι τρύπα βρεί στο δρόμο, πώς να μην του χαλάσουν τα σινεμπλόκ στα 10.000km? -
giannis r επειδη κι εγω διαβαζω καμια φορα το συγκεκριμενο forum στο νεο s3 οι μονες βαλβιδες που θυμαμαι να καρφωνονται ειναι απο καποιον που αντι για 4η εβαλε 2α..
οι περισσοτεροι απλα φανταζονται προβληματα και καποια οντως υπαρχουν αλλα δεν ειναι τοσο σοβαρα.επισης πες μου πώς ειναι δυνατον να μην εχω κανει καμια βλαβη εχοντας τετοια εμπρος λαστιχα σε 4κινητο???
http://www.imageshack.gr/files/4fkwouy15gqgf00qc8bm.jpg
http://www.imageshack.gr/files/e9i56z9tyqi3b6lrp3ce.jpgΑσε λοιπον τα περι αξιοπιστιας και τα 'ξερω εναν... ξερεις εναν...' γιατι αν το παμε ετσι κι εγω οπως εχω ξαναπει ξερω οντως εναν που εσπασε μοτερ s2k και εναν αλλον που το αυτοκινητο του απο κατω ειναι τερμα στη σκουρια..
τι παει να πει αυτο??μαλλον οτι δεν προσεχαν καθολου τα αυτοκινητα τουςπαλια s3 κυκλοφορουν ακομα απειρα και πολλα απο αυτα με εξαφηφιο αριθμο χλμ, οποτε αν θες να κατακρινεις καποιον για αξιοπιστια μαλλον ψαχνεις σε λαθος εταιρεια..
δε λεμε οτι δεν υπαρχουν προβληματα, ομως με σωστη μεταχειριση δεν υπαρχουν και τα ακραια προβληματα που περιγραφεις.
και τα χοντα που λιωνονται εχουν συγκεκριμενη αντοχη, τιποτα δεν ειναι αλεξισφαιρο
(να σε ρωτησω, το τριξιμο το θεωρουμε βλαβη ή οχι??? )Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
και καλα να ειστε μονοι σας αν εχετε καμια κοπελια μαζι?8α περνει κ το ματι του ο expreservas τσαμπε?εγω φιλε τουλαχιστον εχω γκομενα να παιρνει και κανας κακομοιρης ματι.. εσενα σε εχει φαει μαλλον η 'εσωτερικη αναζητηση' εε?
δε λεω υγιεινο ειναι, αλλα με ρεγουλα
κανε και καμια βολτουλα το αμαξακι σου θα αραχνιασει.. -
επισης πες μου πώς ειναι δυνατον να μην εχω κανει καμια βλαβη εχοντας τετοια εμπρος λαστιχα σε 4κινητο???
http://www.imageshack.gr/files/4fkwouy15gqgf00qc8bm.jpg
http://www.imageshack.gr/files/e9i56z9tyqi3b6lrp3ce.jpgΕΤΣΙ!!!
ΥΓ:Ρε παλικάρι...πολύ μπουκωμένο το πας...Δε μου το δίνεις καμιά βόλτα να το ξε-μπουκώσω?
-
να στο δωσω ρε φιλε, αλλα φοβαμαι μην ξενερωσεις με τοσο βαρετο και οδηγικα αδιαφορο αυτοκινητο...
-
τι εχει???????????????? εξαιρετικη αισθηση ??????? και ειχες και αυτα τα (για μενα) εξαιρετικα αυτοκινητα !!! και λες οτι εχει αισθηση το τιμονι στην mito ???????ΑΙΣΘΗΣΗ?????? τοτε αν οδηγεις το ραλλυ χωρις το υδραυλικο τιμονι (το απλο δηλ) τι θα λες????ποσο πιο πανω απο το εξαιρετικό θα ειναι??????????? αμεσο και να εχει κοψιμο ναι ,αλλα ΑΙΣΘΗΣΗ???????????
Ναι.
Mαζι μου συμφωνει και το Top Gear οπως και ο Pai Mei (respect)
-
να στο δωσω ρε φιλε, αλλα φοβαμαι μην ξενερωσεις με τοσο βαρετο και οδηγικα αδιαφορο αυτοκινητο...Απλά 'ΘΕΟΣ'...
-
τι μισθο παιρνει αυτος ο Pai Mei
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι μισθο παιρνει αυτος ο Pai Meiτον ιδιο που παιρνουν και οι συναδελφοι του στα αλλα περιοδικα πανω κατω, φανταζομαι
Που ακριβως θελεις να καταληξεις;
-
ειλικρινα θα τρελαθω ρε φιλε μου! δεν λεω μπορει να σου φανηκε οτι εχει αισθηση αλλα .............δεν εχει!!!! απλα!!! εχω οδηγησει αυτοκινητα με αισθηση (σαν να ακουμπας με τις παλαμες την ασφαλτο ) και αθλια που απλα ειναι βαρυ το τιμονι....( hyundai tushon)
η mito ειναι στην μεση!!!!! δεν ειναι και hyundai αλλα ρε παιδι μου αφου ειχες αυτοκινητα με αισθηση τι μου λες τωρα????????/ -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τι μισθο παιρνει αυτος ο Pai Mei
τον ιδιο που παιρνουν και οι συναδελφοι του στα αλλα περιοδικα πανω κατω, φανταζομαι
Που ακριβως θελεις να καταληξεις;
Ρωτάει έμμεσα (και με αποτυχημένο σχόλιο) αν παίρνει (κρυφά) bonus για τα test αυτοκινήτων που κάνει...
Κλασσικός έλλην...Όποτε λέει κάτι που μας αρέσει 'αυτός τα λέει σωστά'.Όποτε λέει κάτι που δεν στέκει σύμφωνα με τη δική μας σκέψη 'καλά...αυτός τα παίρνει χοντρά για να τα γράψει αυτά'.
Ας μην επεκταθώ στο σχολιασμό. -
ειλικρινα θα τρελαθω ρε φιλε μου! δεν λεω μπορει να σου φανηκε οτι εχει αισθηση αλλα .............δεν εχει!!!! απλα!!!Να το πουλησω δηλαδη;
Ας μην επεκταθώ στο σχολιασμό.
Ελευθερα ρε
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R