-
Αλέξανδρε χαίρομαι που σε βρίσκω αποφασισμένο για ένα τόσο καταπληκτικό αυτοκίνητο (όχι όλα αυτά τα Πορσικά που μας αράδιαζες ). Κι εγώ αυτό θα επέλεγα για δεύτερο (μετά το Audi εννοώ ) αν δεν ήμουνα..... τσιγκούνης!!!!
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
@ monofaro
Giulia 1600 Ti (Biscione) του 64 con leva a cloche,προκειμένου να εξασφαλίσεις τις επιδόσεις που λείπουν τώρα από την Ιουλία.Πάλι LADA θα πάρεις,τούλαχιστον όμως θα είναι διπλοφάναρο.Flavia Berlina seconda serie 1800 iniezione,γιατί μου αρέσει αισθητικά περισσότερο από το κουτί που ήταν η πρώτη σειρά,έχει ικανοποιητικές επιδόσεις (109 ίππους),λογικό εκτελωνισμό και τιμή γύρω στο 8άρι για άψογο κομμάτι.Τώρα που το κοιτάω πιστεύω ότι είναι ένα αυτοκίνητο που θα ταίριαζε και με τα γούστα του NIGA
Flavia Coupe 2000 i (1970).Kαλύτερα να πονέσεις λίγο στον εκτελωνισμό και να επιβαρυνθείς με 150 ευρώ επιπλέον λειτουργικά έξοδα το χρόνο και να έχεις ένα αυτοκίνητο άψογο αισθητικά,που παρήχθη σε 700 μόλις κομμάτια,με 125 ίππους από μηχ.ψεκασμό Klugelfisher,ικανό να ταξιδεύει με 200 χιλιόμετρα και με εργοστασικό κλιματισμό
Τιμή γύρω στο 10άρι με 12άρι.Απαραιτήτως σε bianco saratoga με μαύρο δέρμα ή rosso york και μπεζ δέρμα.Λέω όχι στην πρώτη σειρά γιατί είναι έπιπλο,στη δε 2000 coupe και 2000 ΗF,πάλι όχι,γαιτί πέραν του ότι έχασαν το προσωνύμιο Flavia, έχουν κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που τις χάλασαν αισθητικά.Δυστυχώς οτιδήποτε άνω των 1500-1600 κ.εκ είναι απαγορευτικό... τόσο διότι είναι πραγματικά συγκρίσιμο το κόστος εκτελωνισμού με το κόστος αγοράς, όσο και διότι πάντοτε υπάρχει στο νου ότι αργά ή γρήγορα το καθεστώς αυτό που μας ταλαιπωρεί θα καταργηθεί και στις ανατολικές χώρες, όπως στις ευρωπαϊκές ( ).
Αλλά ακόμα και έτσι να είναι θεωρώ πολύ εξεζητημένη τη berlina, τουλάχιστον όσο αφορά την αναλογία δυσκολίας συντήρησης/ευχαρίστηση...
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πως ακόμα και σαν ιστορικό να κάνει εισαγωγή κάποιος ένα αυτοκίνητο πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα, αν πραγματικά παραστεί η ανάγκη, να το κάνει επανεξαγωγή και να το εκτελωνίσει κανονικά στη χώρα. Μήπως, τελικά περιοριζόμαστε άδικα;
Μήπως, ο μονόφαρος να πάρει μια gt1750, που του αρέσει κιόλας και βλέπουμε για πινακίδες μελλοντικά;Αντίστοιχα και για τους σερεμεντέδες, μπορούμε να επιλέξουμε αντί για 280SE coupe, μια 220SEb coupe που είναι σχεδόν όμοιες αλλά αν χρειαστεί μπορεί κανείς να δαγκώσει μια σφαίρα και να την εκτελωνίσει χωρίς να χάσει το μισό βιός του...
Άλλωστε δε νομίζω ότι θα ήταν σοφό να κυκλοφορείς κάθε μέρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μια περιορισμένη κυκλοφορία, που ούτως ή άλλως σου προσφέρεται και με τις ιστορικές πινακίδες, αρκεί. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αλέξανδρε χαίρομαι που σε βρίσκω αποφασισμένο για ένα τόσο καταπληκτικό αυτοκίνητο (όχι όλα αυτά τα Πορσικά που μας αράδιαζες ). Κι εγώ αυτό θα επέλεγα για δεύτερο (μετά το Audi εννοώ ) αν δεν ήμουνα..... τσιγκούνης!!!!Δεν αποφασίζω μόνος μου, ξέρεις!
Την 912 δεν την έχω βγάλει από το μυαλό μου ακόμα απλώς μου πέφτει λιγάκι πιο ακριβή και είμαι στη σκέψη για το αν θα κάνω την υπέρβαση ή όχι...
Η αλήθεια είναι, όπως έλεγα και στο Βαγγέλη, ότι το αίμα νερό δε γίνεται (τουλάχιστον εύκολα). Ο,τι γνωρίζει ο καθένας καλύτερα συνήθως είναι και η καλύτερη επιλογή, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθώ λιγάκι να ξεφύγω από τα συνηθισμένα μου.
Γνωρίζω πολύ καλά ωστόσο ότι εδώ δεν είμαι πολύ καλά διαβασμένος και αναγκαστικά θα βασιστώ, εκτός των άλλων, στη γνώμη φίλων και στη διαίσθησή μου, πράγμα που με αγχώνει λίγο σε αυτή την επιλογή...
Τα Porsche και τα Mercedes-Benz, σε μερικά μοντέλα τους τουλάχιστον, όσο και αν ακούγεται παράδοξο δεν με προβληματίζουν ιδιαίτερα! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ο,τι γνωρίζει ο καθένας καλύτερα συνήθως είναι και η καλύτερη επιλογή,Μπα, δεν βλέπεις εμένα που δεν γνωρίζω τίποτε και τα θέλω όλα; Το θράσος της άγνοιας.......
Μόνο με την DS μπλοκάρω με τόσα που έχω ακούσει.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ο,τι γνωρίζει ο καθένας καλύτερα συνήθως είναι και η καλύτερη επιλογή,
Μπα, δεν βλέπεις εμένα που δεν γνωρίζω τίποτε και τα θέλω όλα; Το θράσος της άγνοιας.......
Εσύ, όμως, κάνεις risk-free επιλογές...
Και να μη σου πάει καλά, είναι σα να διακινδυνεύεις ένα σ/κ στην Αράχωβα! Κάτι τρέχει στα γύφτικά, δηλαδή, κάνεις μια χαρά την πλάκα σου και αν σπάσει... έσπασε! Αν σκάσω όμως το ακαδημαϊκό 12ρι, είναι αρκετά διαφορετικό... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μπα, δεν βλέπεις εμένα που δεν γνωρίζω τίποτε και τα θέλω όλα; Το θράσος της άγνοιας.......
Μόνο με την DS μπλοκάρω με τόσα που έχω ακούσει.....
Ε τώρα επειδή έχει ένα λιιιγο πιο σύνθετο υδρ. κύκλωμα μπλοκάρεις;Δεν είναι και τόσο πολύπλοκο...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εσύ, όμως, κάνεις risk-free επιλογές...
Και να μη σου πάει καλά, είναι σα να διακινδυνεύεις ένα σ/κ στην Αράχωβα! Κάτι τρέχει στα γύφτικά, δηλαδή, κάνεις μια χαρά την πλάκα σου και αν σπάσει... έσπασε! Αν σκάσω όμως το ακαδημαϊκό 12ρι, είναι αρκετά διαφορετικό...,,,,,,έσπασε και το ακριβοπλήρωσα
Risk free φαίνονται στην αρχή μετά όμως όταν αρχίζει να αυγαταίνει το στοκ ανταλλακτικών που αυτός ο διάολος το ebay με παρασέρνει να βάζω στο χέρι (ξέρεις..... δεκαοκτώ πίσω φανάρια, καμιά δεκαπενταριά τάσια κλπ) δεν είναι πια τόσο risk free. Aν και όντως έχεις δίκιο για τις μέχρι τώρα αγορές μου (αναρωτιέμαι όμως τι θα πάθω όταν πάρω την απόφαση να ανακατασκευάσω το Taunus), εγώ περισσότερο αναφερόμουν σε όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου για το μέλλον (βλ. wish list) και που το πρόβλημα της άγνοιας δεν περνάει καν από το μυαλό μου (πλην DS είπαμε)!
-
μπαΡόκ εν Ρολλ...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
μπαΡόκ εν Ρολλ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
-
[quote='D-Jet
http://www.dpgr.gr/usergalleries/displa ... os=-200488Καλό είναι, λοιπόν, που έχω κατασταλλάξει στο τί θέλω...Αλλά...
Από που ξεκινάμε, alba; Απο γερμανία έχω υπόψη μου το πως γίνεται η δουλειά, στην Ιταλία που δεν έχουν τσολ νούμερα πώς ακριβώς το αγοράζεις και πώς ακριβώς το φέρνεις; Μόνο με μεταφορική;
Στις περισσότερες περιπτώσεις (και αν μιλάμε για Ιταλία, μάλλον καθολικά) εμπιστεύομαι κάποιον έμπορο... έχεις κάποια στοιχεία να μου δώσεις για αξιόπιστο και σωστό λαντσιέμπορο στην Ιταλία;[/quote]Mήπως το όνομα του φίλου σου αρχίζει από Το και τελειώνει σε Νι; Aπό όσο θυμάμαι,έχω την εντύπωση ότι το χρώμα είναι Bianco Saratoga όχι Avorio Chantilly.Τσεκάρισέ το.
Εγώ θα σου πρότεινα να απευθυνθείς με email στον άνθρωπο που σου πρότεινα.Αφού είσαι διατεθιμένος να δαπανήσεις τα ποσά που ανέφερες,πιστεύω ότι μπορεί να σου βρει αυτοκίνητο registrato στην ASI και μάλιστα με targa oro.Δεδομένου ότι στέλνει στον άλλο αυτοκίνητα στην California,σίγουρα θα ξέρει τη διαδικασία και για Ελλάδα.
Από όσο ξέρω η μεταβίβαση είναι πανάκριβη και άρα οικονομικά ασύμφορη στην Ιταλία.Συνεπώς μιλάμε πάντα για μεταφορική ή να σου το βάλουν στο πλοίο.Λεπτομέρειες ξέρει ο μονοφάναρος.Πάντως από ιδιώτη μπορείς να εξασφαλίσεις 'μικρό' τιμολόγιο,γιατί οι σοβαροί έμποροι δεν αστειεύονται με αυτά τα πράγματα.Αν επιμένεις για έμπορο θα σου έλεγα να εμπιστευτείς με κλειστά μάτια αυτόν http://www.autoclassic.it
Για μένα καλά κομμάτια έχει και ο Luzzago (τ'άκούει ο μονοφάναρος;)
Ευκαιρίες έχει και ο Matulli (http://www.matulliauto.com)
Eνώ αν διαβάζεις την ηλεκρονική σελίδα του ruoteclassiche θα πέσεις σίγουρα και σε αγγελίες εμπόρων.Το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα με τον έμπορο είναι το τιμολόγιο.Ο μονοφάναρος ίσως να έχει κάποια ιδέα.
Πάντως αν επρόκειτο να αγοράσω από έμπορο θα προτιμούσα να πλήρωσω κάτι παραπάνω και να αγοράσω από τον autoclassic.
Eπίσης αν κατασταλάξεις, έχω κάποιους ανθρώπους από τα fora του vivalancia και του ammiraglia lancia club να μας πουν αν υπάρχει κάτι καλό και πού
-
http://www.autoclassic.it/SITO AL 1 ... e/mare.htm
αυτό το Fiat 500 Mare που έχει δεν το είχα ξαναδεί. Είχε βρει σε κανονική παραγωγή;
-
Τι είναι το ASI gold plate;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τι είναι το ASI gold plate;Πως ειναι τα πιστοποιητικα μου μοιραζουν εδω στο Ελλαντα οι διαφορες λεσχες και ομοσπονδιες.Ε! καμμια σχεση.
Η ανωτατη 'διακριση' για ενα κλασσικο αυτοκινητο,απο ανθρωπους που ξερουν.
Ενδεικτικα για να καταλαβεις για τι μιλαμε,στη κεντρικη και βορεια Ιταλια που αρχισαν οι περιορισμοι κυκλοφοριας για τα Euro 1&2 λογω ρυπων,επιτρεπεται στα κλασσικα η κυκλοφορια μονο Σ/Κ και εφ'οσον ειναι πιστοποιημενα απο την ASI.
Υπαρχουν τρεις βαθμιδες με πρωτη την oro (χρυση).Απο προσωπικη εμπειρια,αυτοκινητο με δευτερο βαθμο (secondo grado),που εχω δει-ψαξει ειναι οχι απλα αυθεντικο αλλα και κατα 99% αψογο. -
@ Alba.
Δεν με βοηθατε κυρια μου.Για να συμφερει η εισαγωγη διλιτρου,η αξια του δεν πρεπει να ξεπερνα τα 7000-8000 ευρω,γιατι πανω απο 1600 κυβικα οι φοροι τριπλασιαζονται.Εξαλλου εχω χιλιες φορες εχω πει οτι δεν θελω να με ξερουν με το μικρο μου ονομα οι Omikron και Mara.Και μην αρχισετε παλι τα τρελλα σας 'Τι θα χρειαστεις μωρε κλπ κλπ'
Αρα κραταμε μεχρι στιγμης τη αποψη του Γιαννη για 2002 tii -
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
http://www.autoclassic.it/SITO AL 19102006/Fiat/mare/mare.htmαυτό το Fiat 500 Mare που έχει δεν το είχα ξαναδεί. Είχε βρει σε κανονική παραγωγή;
Σε κανονικότατη.Ήταν το αγαπημένο αυτοκινητάκι της καλής κοινωνίας κατά τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Costa Azzura και στο Cesenatico
Και επειδή σου αρέσουν τα etceterini,όρμα
http://cgi.ebay.it/FIAT-NUOVA-500-JOLLY ... dZViewItem -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Τι είναι το ASI gold plate;
Πως ειναι τα πιστοποιητικα μου μοιραζουν εδω στο Ελλαντα οι διαφορες λεσχες και ομοσπονδιες.Ε! καμμια σχεση.
Η ανωτατη 'διακριση' για ενα κλασσικο αυτοκινητο,απο ανθρωπους που ξερουν.
Ενδεικτικα για να καταλαβεις για τι μιλαμε,στη κεντρικη και βορεια Ιταλια που αρχισαν οι περιορισμοι κυκλοφοριας για τα Euro 1&2 λογω ρυπων,επιτρεπεται στα κλασσικα η κυκλοφορια μονο Σ/Κ και εφ'οσον ειναι πιστοποιημενα απο την ASI.
Υπαρχουν τρεις βαθμιδες με πρωτη την oro (χρυση).Απο προσωπικη εμπειρια,αυτοκινητο με δευτερο βαθμο (secondo grado),που εχω δει-ψαξει ειναι οχι απλα αυθεντικο αλλα και κατα 99% αψογο.Δεν υπάρχουν συλλέκτες πιο παθιασμένοι με την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου από τους ιταλούς.
Η ASI είναι ικανή να κόψει αυτοκίνητο ακόμα και για την μη προβλεπόμενη επένδυση του χώρου αποσκευών.
Αυτοκίνητο δε που έχει τις πινακίδες πρώτης κυκολφορίας κοστίζει περισσότερο από αυτό που έχει πιο καινούριες.Μονοφάναρε θα σε καταδικάσω στο βόρβορο της σειράς 105.
Η OSCA είναι biposto.Και αυτοκίνητο με τις προϋποθέσεις που έθεσες (και κυρίως με καλές επιδόσεις) δεν υπάρχει κάτω από τα 1800 κυβικά. -
Μονοφάναρε, στην περίπτωσή σου θα επέλεγα ένα 250ce W114 coupe που υπάρχει και σαν καινούργιο με λιγότερο από 20Κ στην Ελλάδα με τα νουμεράκια του. (ρώτα τον ΚΡ να σου πει που). Με κανονικά νούμερα και ασφάλεια ιστορικού ανεξάρτητα από λέσχη.
Αν πάλι δεν μπορείς να ξεφύγεις από το βόρβορο της 105 τότε μια scalino 13άρα... δε βλέπω κάτι άλλο και , σύμφωνα με την κουβέντα που είχαμε, δεν πιστεύω ότι θα σου άρεσε να είσαι με το ποντίκι στο ebay 24ώρες τ 24ωρο για ένα φλασάκι.
Τη λατρεύω την OSCA επίσης, αλλά δε νομίζω ότι απευθύνονται αυτά τα αυτοκίνητα σε εργαζόμενους ανθρώπους που έχουν χρονικούς περιορισμούς λόγω δουλειάς και πιθανώς οικονομικά πλαφόν λόγω οικογενείας (παντόφλα... δεν ειναι ντροπή, όλοι τη φοβόμαστε ). Αν είχες να διαθέσεις κάποιες ώρες την ημέρα για αυτό τότε θα σου έλεγα προχώρα το, διαφορετικά η ΜΒ (και το beemer που σου λέει ο Γιάννης) είναι ένας πολύ καλός συμβιβασμός για κάτι όμορφο που δε σου βγάζει την πίστη με τις απαιτησεις του.
Επίσης, αν θεωρείς τώρα δύσκολη την OSCA στη συντήρηση, έλα σε 5 χρόνια να δούμε πόσο θα κάνει το ίδιο κρυσταλλάκι από το φλας που ξεβαφει και τώρα σου φαίνεται ακριβό και, κυρίως, πόσο ευκολα θα το βρίσκεις.
Καλώς ή κακώς, αυτά είναι αυτοκίνητα για εισοδηματίες ή για συνταξιούχους!Τέλος, υπάρχει και το 912 (16+τελωνείο) που είναι 1600κ.εκ. και υπάρχουν τα πάντα αλλά είναι πολύ ακριβά. Είναι πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο και θα σε βολέψει όσο τα παιδιά είναι μικρά... σχετικά οικονομικό σε συντήρηση εκτός από τα αξεσουάρ που μπορεί να είναι ακριβά, είναι, όμως και πολύ ποιοτικά. Αν είναι σωστή από την αρχή πάλι δε θα σου βγάλει την πίστη, ενώ οι τιμές των ανταλλακτικών είναι ίδιες, σχεδόν, σε Ελλάδα και Γερμανία (παραγγέλνεις κατευθείαν από την sportscar αν έχεις τους κωδικούς!!).
-
Alba εγραψε:
Μονοφάναρε θα σε καταδικάσω στο βόρβορο της σειράς 105.
Μα εχω και 116 και οπως λενε και οι φιλοι μας οι Ιταλοι oggi rarissima
@ D-Jet.
Φωτο της W114 250 CE? -
http://photo.netcarshow.com/Mercedes-Be ... oto_01.jpg
Κλασσικό των 15Κ-, περιορίζοντας τις επιλογές (round 2)