-
pasxos φυσικα και με εχουν κανει μπανιο (αυτο με το πισινες ειναι πολυ λαμεριστικο) οταν πατας με οτι κατσει διπλα σου ποτε χανεις ποτε κερδιζεις. Τα αλαρμ σε μια κοντρα ειναι προσβλητικο μεταξυ ξεμπαρκων .-
-
Να σου πω, 2 σοβαρά ποστς στη σειρά? Για ξάπλωσε λίγο και θα σου περάσει.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η χρήση αλάρμ κατά το παρκάρισμα σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι λανθασμένη. Παρόλα αυτά αν βγάλω φλας για να παρκάρω δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου κολλήσει ο πίσω, οπότε αλάρμ και ας είναι λάθος. Τουλάχιστον τότε με καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές...Ακριβώς.
Ειδικά στα μαθήματα οδήγησης όμως είναι υποχρεωτική η χρήση alarm στο παρκάρισμα και σύμφωνα με τον δικό μου δάσκαλο το ότι καταλήξαμε να το χρησιμοποιούμαι γενικά είναι απομεινάρι των μαθημάτων.
@νδρέας
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
pasxos φυσικα και με εχουν κανει μπανιο (αυτο με το πισινες ειναι πολυ λαμεριστικο) οταν πατας με οτι κατσει διπλα σου ποτε χανεις ποτε κερδιζεις. Τα αλαρμ σε μια κοντρα ειναι προσβλητικο μεταξυ ξεμπαρκων .-Ουαου,αφου βαζεις και .- παω πασο. Νταξ,αυτα ειναι πολυ λεμεδιστικα.. Μονο οι λεμεδες που κουβαλανε γκομενες παιζουν αλαρμ στο πατημα..
Στα σοβαρα παντως εχω παρατηρησει μερικους οταν ειναι ετοιμοι να παρκαρουν να βγαζουν φλας.Και αρκετες φορες οταν σταματανε σε περιπτερο. Και κατα περιεργο τροπο,η πλειοψηφια που το κανει ειναι...γυναικειου φυλου..
-
για διαδικασία παρκαρίσματος βγάζουμε φλας.
-
εχετε προσέξει οτι όλα τα αστικά λεωφορεία χρησιμοποιούν φλας όταν σταματανε στις στασεις..???
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
εχετε προσέξει οτι όλα τα αστικά λεωφορεία χρησιμοποιούν φλας όταν σταματανε στις στασεις..???Ναι, αλλά το είχα αποδώσει αλλού: Φλασάκι δεξί για να σταματήσουμε, φλασάκι αριστερό για να ξεκινήσουμε. Σκέψου να έπρεπε ο οδηγός να πατήσει τα αλάρμ, να τα απενεργοποιήσει, να ανάψει αριστερό φλας για να βγει... χρονοβόρες διαδικασίες... Το θέμα είναι ότι στο λεωφορείο ξέρεις ότι θα κάνει στάση. Τον τύπο που ανάβει φλας για να παρκάρει δεν έχεις ιδέα τι θέλει να κάνει. Εγώ το είχα σκεφτεί πολύ το τι θα κάνω τελικά και αποφάσισα για το καλό του αυτοκινήτου μου να πάω με το ρεύμα. Εμένα δεν με φοβάμαι γιατί έτσι και αλλιώς όταν βλέπω τον μπροστινό μου να βγάζει φλας έχω στο μυαλό μου και το ενδεχόμενο του παρκαρίσματος.
@νδρέας
-
Αλάρμ,μόνο εαν εχω σταματησει στον αυτοκινητόδρομο,ή σε καποιο άλλο επικίνδυνο σημείο λόγω αναγκης.
Επίσεις εαν κινούμαι πολύ αργα λόγω βλάβης στον αυτοκινητόδρομο.Στο παρκάρισμα μόνο φλάς
-
Α, επίσης, τα σχολικά λεωφορεία πρέπει να έχουν αλάρμ κατά τη διάρκεια επιβίβασης/αποβίβασης. Την πρόθεση εκκίνησης/στάσης τη δηλώνουν κανονικά με τους δείκτες κατεύθυνσης.
Για το τι μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους οδηγούς, παρατηρώ πολλούς πράγματι να του μαθαίνουν το σωστό. Κάποιοι συντηρούν τις λανθασμένες εντυπώσεις όμως, ενώ σίγουρα υπάρχει κ η θεωρία της εθιμικής χρήσης αλάρμ (=το κάνω γιατί το κάνουν σχεδόν όλοι κ για να συνεννοούμαστε)...
Εγώ χρησιμοποιώ φλας για παρκάρισμα. Ο πίσω να πάει να διαβάσει τον ΚΟΚ αν διαφωνεί.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για το τι μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους οδηγούς, παρατηρώ πολλούς πράγματι να του μαθαίνουν το σωστό.Οι δάσκαλοι αναφέρουν ποιο είναι το σωστό. Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση τα αλαρμ.
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Για το τι μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους οδηγούς, παρατηρώ πολλούς πράγματι να του μαθαίνουν το σωστό.
Οι δάσκαλοι αναφέρουν ποιο είναι το σωστό. Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση τα αλαρμ.
@νδρέας
Όχι πάντα. Τουλάχιστον όχι στην ανατολική Θεσσαλονίκη..
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Για το τι μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους οδηγούς, παρατηρώ πολλούς πράγματι να του μαθαίνουν το σωστό.
Οι δάσκαλοι αναφέρουν ποιο είναι το σωστό. Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση τα αλαρμ.
@νδρέας
Στα δικά μου μαθήματα δεν βάλαμε ούτε μία φορά αλαρμ. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος εκπαιδευόμενος.
-
Οι ελέυθερες θέσεις στάθμευσης, στις μεγάλες πόλεις είναι σπάνιες. Όταν λοιπόν σε ένα τετράγωνο ψάχνουν για στάθμευση πέντε οδηγοί, ο πρώτος που αντιλαμβάνεται μια κενή θέση μπροστά του, φρενάρει απότομα με σκοπό να μην την προλάβει και την πάρει ο πίσω. Στο απότομο φρενάρισμα λοιπόν, οφείλεται το άναμα των αλάρμ, προκειμένου να ειδοποιηθεί αυτός που ακολουθεί.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@νδρέας
Όχι πάντα. Τουλάχιστον όχι στην ανατολική Θεσσαλονίκη..
Και εγώ με φλας έμαθα από τον δάσκαλο!
-
Και εγώ επίσης. Και έτσι έδωσα και εξετάσεις. Παρομοιώς και για οπισθογωνία, αναστροφή
-
Οταν διπλοπαρκαρεις αναβεις αλαρμ...
Ετσι πρεπει... -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Οταν διπλοπαρκαρεις αναβεις αλαρμ...
Ετσι πρεπει...σωστά... μια γνωστή δεν είχε βάλει αλάρμ όταν είχε διπλοπαρκάρει στην αρετσού κ ήρθε ένας από πίσω κ το έκανε σμπαράλια το αμάξι... κ 2 ακόμα μπροστινά... με αλάρμ θα φαινόταν κάτι από μακριά...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και εγώ επίσης. Και έτσι έδωσα και εξετάσεις. Παρομοιώς και για οπισθογωνία, αναστροφήΟ δικός μου μου είχε πει ότι στα μαθήματα χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά αλαρμ (ότι είναι υποχρεωτικό για τις σχολές οδηγών) αλλά αφού πάρω το δίπλωμα θα πρέπει να χρησιμοποιώ φλας.
@νδρέας
-
Με το φλας πιστεύω δεν δηλωνεται καλα η πρόθεσή σου να παρκάρεις σε μία κενή θέση , ας υποθέσουμε στο κέντρο της Αθήνας.
ΠΧ Ας υποθέσουμε οτι κινουμαι σε δρόμο μίας κατεύθυνσης με μία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δεξιά μου βρίσκω μία ελεύθερη θεση παρκαρίσματος, ενώ 5-10 μέτρα πιο κάτω υπάρχει διασταύρωση όπου είτε συνεχίζεις ευθεία είτε στρίβεις δεξιά. Σε αυτή τη περίπτωση αν ανάψεις το δεξί φλας ο από πίσω θα νομίζει ότι θα στρίψεις δεξιά και θα σου κολλήσει πίσω αντί να αφήσει περιθώριο για να παρκάρεις, οπότε δεν βολεύει. -
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
στα δεξιά μου βρίσκω μία ελεύθερη θεση παρκαρίσματος, ενώ 5-10 μέτρα πιο κάτω υπάρχει διασταύρωσηΑπαγορευεται εκει η σταθμευση
Πότε χρησιμοποιούμε τα "αλάρμ" ;