-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
Με το φλας πιστεύω δεν δηλωνεται καλα η πρόθεσή σου να παρκάρεις σε μία κενή θέση , ας υποθέσουμε στο κέντρο της Αθήνας.
ΠΧ Ας υποθέσουμε οτι κινουμαι σε δρόμο μίας κατεύθυνσης με μία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δεξιά μου βρίσκω μία ελεύθερη θεση παρκαρίσματος, ενώ 5-10 μέτρα πιο κάτω υπάρχει διασταύρωση όπου είτε συνεχίζεις ευθεία είτε στρίβεις δεξιά. Σε αυτή τη περίπτωση αν ανάψεις το δεξί φλας ο από πίσω θα νομίζει ότι θα στρίψεις δεξιά και θα σου κολλήσει πίσω αντί να αφήσει περιθώριο για να παρκάρεις, οπότε δεν βολεύει.Σωστά το φλάς χρησιμοποιείται μόνο όταν ξεκινάς να φύγεις απο το παρκάρισμα ή άν θέλεις να σταθμεύσεις προσωρινά για δευτερόλεπτα προκειμένου να ανεβοκατεβάσεις κάποιον επιβάτη χωρίς να σβήσεις την μηχανή (π.χ. τα λεωφορεία).
Όταν θές να παρκάρεις μόνιμα ειδικά σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας όχι μόνο πρέπει να ανάψεις τα αλάρμ αλλά να έχεις σταμπάρει την κενή θέση καμιά 20ριά μέτρα πιό πίσω για να μήν κολλήσει ο άλλος. -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Οταν διπλοπαρκαρεις αναβεις αλαρμ...
Ετσι πρεπει...Επίσης όταν γουστάρεις να κινηθείς ανάποδα σε μονόδρομο. Ανάβεις αλάρμ και μετά δεν τρέχει τίποτα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ετσι πρεπει...Επίσης όταν γουστάρεις να κινηθείς ανάποδα σε μονόδρομο. Ανάβεις αλάρμ και μετά δεν τρέχει τίποτα.
Εκτός αν είσαι με μηχανή ή παπάκι και κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Εκεί μπορείς να κινηθείς χωρίς την χρήση αλάρμ, χωρίς επίσης να τρέχει τίποτα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εκτός αν είσαι με μηχανή ή παπάκι και κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Εκεί μπορείς να κινηθείς χωρίς την χρήση αλάρμ, χωρίς επίσης να τρέχει τίποτα...
Σωστά, ειδικά αν είσαι πιτσαδόρος ή κούριερ....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σωστά, ειδικά αν είσαι πιτσαδόρος ή κούριερ....
Παντα at full speed. Και οποιος τολμησει να κινηθει κανονικα στο δρομο... τον βριζεις, και παλι δεν τρεχει τιποτα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ τα χρησιμοποιώ αφού τσαγιάσω κάποιον...Να τα ελέγχεις καθε τοσο ομως μηπως απο την αχρηστία χαλάσουν
-
Για όσους ρώτησαν ποιό είναι το άρθρο του ΚΟΚ...
Το άρθρο 21 του ΚΟΚ ορίζει ρητώς την χρήση φλας σε κάθε ελιγμό συμπεριλαβανόμενου και του ελιγμού στάθμευσης. -
Στην Ουγγαρία, 1 άναμα alarm χρησιμοποιείται ως 'ευχαριστώ' προς τον πισινό μας, συνήθως αφού μας έχει παραχωρήσει τη σειρά του και συνήθως σε λεωφορεία/φορτηγά.
-
19 Νοεμβρίου, γύρω στα μεσάνυχτα: άσπρο Opel (Astra ή Vectra, δεν συγκράτησα), από το τέρμα της Ν. Πλαστήρα στην Κρήνη (μετά και το Παναγία) στο ρεύμα προς Παλατάκι..........πήγαινε με 30-40 km/h και αλάρμ αναμμένα.
Στα πρώτα 50 m λέω, ο άνθρωπος θέλει να παρκάρει.
Μετά άλλα 50 m, ότι τα ξέχασε.
Μετά άλλα 100 m σκέφτομαι, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα; Εξωτερικά πάντως το αμάξι φαινόταν ΟΚ (όχι λάστιχο δηλαδή).
Ε μετά και τη Χηλής αρχιζώ να σκέφτομαι ότι ο τύπος ανήκει εις την οικογένεια των μαρσιποφόρων.
Και μετά τη στροφή στο Παλατάκι, επιτέλους τα σβήνει.
Τι ήθελε να πει ο ποιητής άραγε;
-
Σε κάποια αμάξια όταν αναβοσβήνουν τα αλάρμ κάνει θόρυβο το ρελέ και σε κάποια όχι, οπότε είναι πιθανό να τα ξέχασε ανοιχτά και να το κατάλαβε μόνο όταν τα έσβησε.
Προσωπικά δε μου έχει συμβεί ποτέ να τα ξεχάσω, στ' αμάξι μου όμως όταν αναβοσβήνουν παίζει η συμφωνική, οπότε δύσκολα ξεχνιούνται ανοιχτά...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προσωπικά δε μου έχει συμβεί ποτέ να τα ξεχάσω, στ' αμάξι μου όμως όταν αναβοσβήνουν παίζει η συμφωνική, οπότε δύσκολα ξεχνιούνται ανοιχτά...Α ναι, στο κορσα έκαναν ένα φοβερό πίκου-πίκου. Μου πήρε μήνες να το συνηθίσω.
Κι εγώ ανάβω μια φορά τα αλάρμ όταν με αφήνουν οι νταλίκες να περάσω ως 'ευχαριστώ', ειδικά στα βουνά. Αυτό που γράφετε με την κόντρα με προβλημάτισε λίγο, λες να το εκλάβει ο νταλικιέρης ως 'σε τσάγιασα παλιοπ****' και να μου τον φορμάρει άμα με πετύχει σε κανένα πάρκιγκ? -
Και γω έχω ευχαριστήσει κόσμο με αναβόσβημα αλάρμ και αντίστοιχα με έχουν ευχαριστήσει και άλλοι που τους διευκόλυνα, είτε παραχωρώντας τους την προτεραιότητα, είτε απλά κάνοντας πολύ πλάι για να τους αφήσω να περάσουν.
Νομίζω ότι είναι εμφανές όταν οι ενέργειες κάποιου διευκολύνουν τον άλλο ότι το αναβόσβημα των αλάρμ είναι μιας μορφής δήλωση ευχαριστίας.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Προσωπικά δε μου έχει συμβεί ποτέ να τα ξεχάσω, στ' αμάξι μου όμως όταν αναβοσβήνουν παίζει η συμφωνική, οπότε δύσκολα ξεχνιούνται ανοιχτά...
Α ναι, στο κορσα έκαναν ένα φοβερό πίκου-πίκου. Μου πήρε μήνες να το συνηθίσω.
Κι εγώ ανάβω μια φορά τα αλάρμ όταν με αφήνουν οι νταλίκες να περάσω ως 'ευχαριστώ', ειδικά στα βουνά. Αυτό που γράφετε με την κόντρα με προβλημάτισε λίγο, λες να το εκλάβει ο νταλικιέρης ως 'σε τσάγιασα παλιοπ****' και να μου τον φορμάρει άμα με πετύχει σε κανένα πάρκιγκ?Ο αγραφος κωδικας στις νταλικες λεει στην προσπεραση οτι οταν το ενα οχημα την ολοκληρωσει το αλλο για να τον διςυκολυνει (λογω του μηκους αυτων) του κανει σινιαλο με τα φωτα να επανελθει στη λωριδα. Στην επαναφορα αναβεις πρωτα δεξι και επειτα αριστερο φλας στιγμιαια ως ευχαριστω, αρα ουτε ετσι στεκουν τα αλαρμ...
-
Το 99% των εκπαιδευτικών κάνει οπισθογωνία με τα αλαρμ . Άντε μετά να μάθουν οι νέοι τη σωστή χρήση τους.
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Ο αγραφος κωδικας στις νταλικες λεει στην προσπεραση οτι οταν το ενα οχημα την ολοκληρωσει το αλλο για να τον διςυκολυνει (λογω του μηκους αυτων) του κανει σινιαλο με τα φωτα να επανελθει στη λωριδα. Στην επαναφορα αναβεις πρωτα δεξι και επειτα αριστερο φλας στιγμιαια ως ευχαριστω, αρα ουτε ετσι στεκουν τα αλαρμ...
Αυτο κανω και εγω.Παντως τα αλαρμ τα αναβω και οταν ο απο πισω μου εχει αφησει την μεγαλη σκαλα στα φωτα και δεν την σβηνει με τιποτα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παντως τα αλαρμ τα αναβω και οταν ο απο πισω μου εχει αφησει την μεγαλη σκαλα στα φωτα και δεν την σβηνει με τιποτα.
Δοκιμασε να αναβεις το πισω φως ομιχλης... Πιο αποτελεσματικη μεθοδος...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως τα αλαρμ τα αναβω και οταν ο απο πισω μου εχει αφησει την μεγαλη σκαλα στα φωτα και δεν την σβηνει με τιποτα.
Δοκιμασε να αναβεις το πισω φως ομιχλης... Πιο αποτελεσματικη μεθοδος...
Μερικοι δεν καταλαβαινουν με τιποτα.Το ομιχλης ειναι η πρωτη κινηση,η δευτερη ειναι να κανω σινιαλο στον απεναντι για να αναβοσβησει και αυτος τα φωτα του (γαιδουργια το ξερω )και να καταλαβει ο πισω και τριτη να αναψω τα αλαρμ.
-
Εγώ ότι και να έχω δοκιμάσει, δεν πιάνει πάντως. Ούτε φως ομίχλης ούτε αλάρμ ούτε τίποτα.
-
Στο punto το πισω φως ομιχλης ειναι σχεδον στο υψος των ματιων του οδηγου... Ειναι ενσωματωμενο στο πισω αριστερο φαναρι.
Μια φορα γελασα πολυ, γιατι η φατσα του οδηγου που ακολουθουσε με αναμενα τα μεγαλα εγινε ξαφνικα κατακοκκινη μολις το αναψα.
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Ο αγραφος κωδικας στις νταλικες λεει στην προσπεραση οτι οταν το ενα οχημα την ολοκληρωσει το αλλο για να τον διςυκολυνει (λογω του μηκους αυτων) του κανει σινιαλο με τα φωτα να επανελθει στη λωριδα. Στην επαναφορα αναβεις πρωτα δεξι και επειτα αριστερο φλας στιγμιαια ως ευχαριστω, αρα ουτε ετσι στεκουν τα αλαρμ...Α ναι κι αυτό με το στιγμιαίο άναμα του αριστερού φλας το είχα ακούσει, απλά δεν το έκανα γιατί θεωρούσα ότι με τα αλάρμ δείχνεις σαφώς στον άλλο ότι του κάνεις σινιάλο, ενώ το στιγμιαίο άναμα του αριστερού φλας μπορεί να γίνει και κατά λάθος, κατά την επαναφορά του δεξιού φλας. Αλλά έτσι κι αλλιώς με το VW πλέον δεν υπάρχει στιγμιαίο άναμα του φλας, η στιγμιαία ενεργοποίηση του διακόπτη ανάβει το φλας 3 φορές.
Πότε χρησιμοποιούμε τα "αλάρμ" ;