-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Σήμερα ανακάλυψα πόσο για τον λούτσο είναι το defrag των windows.
Τόσο καιρό δεν είχα κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούσα
το ενσωματωμένο των ms. Ε αυτό μου έλεγε κάθε φορά που το έτρεχα ότι δεν
θέλω defrag.Αμ δε!
Εγκατέστησα σήμερα από περιέργεια το Diskeeper 2008. Αυτό μου έβγαλε ότι ο
δίσκος μου ήθελε επειγόντως defrag. Ηταν σε μαύρο χάλι.
Το ms κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου...τι να πω.Ωραίο επ' ευκαιρία το diskeeper. Γρήγορο και βολικό.
Κι αυτό και το Ο&Ο (νομίζω και όλα τα άλλα) χρησιμοποιούν τις ρουτίνες των ΧΡ - δεν είναι ξεχωριστά προγράμματα όπως τα παλιά Norton (για FAT).
Πάντως αυτά μπορούν να βάλουν τα αρχεία του δίσκου με τη σειρά, ενώ το defrag των ΧΡ δεν έχει τέτοια επιλογή.
-
ναι το ξέρω αυτό.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Σήμερα ανακάλυψα πόσο για τον λούτσο είναι το defrag των windows.
Τόσο καιρό δεν είχα κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούσα
το ενσωματωμένο των ms. Ε αυτό μου έλεγε κάθε φορά που το έτρεχα ότι δεν
θέλω defrag.Αμ δε!
Εγκατέστησα σήμερα από περιέργεια το Diskeeper 2008. Αυτό μου έβγαλε ότι ο
δίσκος μου ήθελε επειγόντως defrag. Ηταν σε μαύρο χάλι.
Το ms κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου...τι να πω.Ωραίο επ' ευκαιρία το diskeeper. Γρήγορο και βολικό.
Πραγματι μετα απο το defrag ο η/υ συμπεριφερεται σαν του εβαλα και αλλη ram
-
Δοκίμασε να του κάνεις και boot-time defrag (directory consolidation). είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.
-
Τι είναι το defrag;
Ανασυγκρότηση; -
ναι
-
Ε πέστε το ελληνικά ρε και είχα αρχίσω να πιστεύω ότι είμαι τελείως στόκος.
Τα προγράμματα που αναφέρατε τι παραπάνω κάνουν από αυτό που κάνουν τα ίδια τα XP;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δοκίμασε να του κάνεις και boot-time defrag (directory consolidation). είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.Εχεις δικιο thanks
-
Tα ΧP έχουν από μαμα τη βασική έκδοση του Diskeeper (=ανασυγκροτητής!!!)
Σε πλήρη έκδοση το προγραμμα κάνει επίσης:
1.Ταυτόχρονη ανασυγκρότηση σε παραπάνω από έναν δίσκο ή partition.
2.Το λεγόμενο boot-time defragmentation, που είναι και η κύρια διαφορά. Στην περίπτωση αυτή το Diskeeper τρέχει πριν φορτωθούν (πλήρως) τα Windows, οπότε και μπορεί (1) να 'συμαζεψει' τα folders & (2) να ανασυγκροτήσει το paging file (tτην εικονική μνημη που έχει δημιουργηθεί στο δίσκο και η οποία είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα αν έχεις λίγη RAM). Βλέπεις, τα Windows, προκειμένου να φαίνονται ότι λειτουργούν γρήγορα, κάνουν 'μαντάρα' το δίσκο, γράφοντας όπου να'ναι, με αποτέλεσμα να κατακερματίζονται τα αρχεία. -
Υπαρχει μια σχεση αναμεσα στο defrag και στις βλαβες ενος σκληρου δισκου,προσοχη λοιπον στις υπερβολες
-
Εννοείται... με μέτρο!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει μια σχεση αναμεσα στο defrag και στις βλαβες ενος σκληρου δισκου,προσοχη λοιπον στις υπερβολεςΕπίσης, αν δεν ανασυγκροτείς ποτέ τον δίσκο, χαλάει πιο γρήγορα.
-
dirtoulios
το ενεργοποίησα το boot-time defragmentation.
μερσί!
ripper
ναι το defrag μας πείραξε...τόσους αγγλικούς όρους στο F1 φόρουμ των 4T δεν μας πειράζει...
Tiger
leonpσυμφωνώ...περισσότερο με τον 2ο όμως...αν δεν τον φροντίζεις τον δίσκο σου έυκολα μπορεί να κρασάρει ειδικά οι τελευταίοι οι οποίοι είναι σαφώς πιο ευαίσθητοι από τους παλιούς...ε ρε χαμένα μεγαλεία...ακόμα έχω ένα 600MB...που δουλεύει.
-
Πάντως, εγώ χρησιμοποιώ diskeeper σε εβδομαδιαία βάση εδώ και 5-6 χρόνια και κανένας μου δίσκος δεν παρουσίασε πρόβλημα.
600 ΜΒ????... τι μου θύμησες.....
-
αυτό που μου αρέσει είναι ότι είναι πολύ γρήγορο και δεν το σκέφτεσαι να κάνεις defrag...
έχω έναν Seagate 320GB 7200rpm.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ε πέστε το ελληνικά ρε και είχα αρχίσω να πιστεύω ότι είμαι τελείως στόκος.Τα προγράμματα που αναφέρατε τι παραπάνω κάνουν από αυτό που κάνουν τα ίδια τα XP;
εγώ πάλι δε μπορώ την ελληνική ορολογία με τίποτα
τις προάλλες πήγα να λύσω ενός φίλου ασκήσεις με ελληνική ορολογία βάσεων δεδομένων, μιλάμε τα έχουν ισοπεδώσει όλα τι σκατά φοβούνται μη χαθεί η ελληνική γλώσσα? έχουμε την ιατρική και τους κλάδους της που κρατάει τις ισορροπίες -
Ο μονοχρομος λαζερ εκτυπωτης που εχω παρει(Σαμσουγκ ML 2010)δεν εκτυπωνει σωστα
Η μιση σελιδα εκτυπωνεται ξλα και η αλλη μιση αχνα,ξεθωριασμενα
Στις ιδιοτητες του δεν μου δινει καποια επιλογη για καθαρισμο,διορθωση,κατι να φτιαξω
Αν βγαλω και ξαναβαλω το τονερ εκτυπωνι 2-3 δελιδες καλα και μετα παλι τα ιδια
Υποθετω εχει τελειωσει το τονερ
Υπαρχει κανα μαγαζι αξιοπιστο στην Θεσσαλονικη για να το γεμισω?
Γοατι καινουριο εχει 75 Ε απο μια γρηγορη ματια
Οσο αφορα το γεμισμα σε παλιοτερο κατασημα δεν μου το ειχαν γεμισει πληρως με αποτελεσμα να μου βγαλει τις μισες σελιδες απο οτι εν καινουριο γνησιο -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπαρχει μια σχεση αναμεσα στο defrag και στις βλαβες ενος σκληρου δισκου,προσοχη λοιπον στις υπερβολες
Επίσης, αν δεν ανασυγκροτείς ποτέ τον δίσκο, χαλάει πιο γρήγορα.
Εγώ πάντως, η μοναδική βλάβη που έχω δει σε σκληρό μου, συνέβη κατά τη διάρκεια ενός defrag (1996 ) Έκτοτε δεν έχω κάνει ποτέ ξανά
Δυο Western Digital πάντως, ένας από το 2000 και ένας από το 2002, με λειτουργία 24/7 μέχρι πρότινος, διαρκή εγκατάσταση/απεγκατάσταση παιχνιδιών, προγραμμάτων, ταινιών κλπ μλκιών, 3 εγκαταστάσεις λειτουργικών -εννοείται χωρίς format- και :Λειτουργούν ακόμα απρόσκοπτα χωρίς ούτε ένα bad sector ή χαμένο bit
Τα XP (μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας) δεν χρειάζονταν ποτέ reset και μπορούσαν να λειτουργούν για μήνες χωρίς να κλείσω το PC και χωρίς να υπάρχει πτώση απόδοσης. Απεναντίας είχαν εκπληκτικό performance. Reboot μόνο όταν εγκαθιστούσα drivers για τη VGA.Απ' όσο θυμάμαι τα κυριότερα σημεία tuning ήταν:
Μεγάλη σχετικά RAM (~2G)
Κάποια παράμετρος που φορτώνει όλο το core στη μνήμη αντί για το 50% που είναι default.
Απενεργοποίηση virtual memory (τεράστια διαφορά στην απόδοση αρκεί να έχεις αρκετή μνήμη για να μη σκάνε οι εφαρμογές).
Εννοείται ξεσκαρτάρισμα services.P.S. Παρ' όλ' αυτά σε όλους όσοι με ρώταγαν, τους έλεγα να κάνουν κάπου κάπου defrag, γιατί όντως θεωρητικά χρειάζεται.
-
mjacob
είναι σαν να λες ότι έχεις ένα αμάξι από το 2002 με λειτουργία 24/7 μέχρι πρότινος, διαρκές σκίσιμο και δεν το έχεις κάνει ποτέ συντήρηση στον κινητήρα...ε κάποια στιγμή θα κρασάρει. Το ότι δεν σου το έχει κάνει είναι καθαρά θέμα τύχης.
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Παρ' όλ' αυτά σε όλους όσοι με ρώταγαν, τους έλεγα να κάνουν κάπου κάπου defrag, γιατί όντως θεωρητικά χρειάζεται.τουλάχιστον καταλαβαίνεις την χρησιμότητά του.
-
Ανακάλυψα ότι στο (vista) laptop αν μεγιστοποιήσω τη πασιέντζα, το μηχάνημα κολλάει - κάθε φορά. Θυμάμαι μόλις το πήρα κόλλησε μια φορά με φωτογραφία (με την εφαρμογή των svista) αλλά με το irfanview και vlc που έβαλα αμέσως δεν είχε πρόβλημα.
Έβαλα nvidia vga drivers (από ASUS) αλλά δεν είχε καμία διαφορά. Το τεστ μνήμης των svista δεν δείχνει λάθη. Δεν κολλάει στις εφαρμογές, μόνο με τη μεγιστοποίηση της πασιέντζας.
Τι μπορεί να είναι - εκτός από τα SVISTA. Έχει 2 χρόνια εγγύηση, να το πάω πίσω αν φτιάχνεται εύκολα γιατί δεν θέλω να μου δώσουν άλλο (προγράμματα κλπ).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]