-
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Υπάρχει ένα θεματάκι που τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει όλο και περισσότερο.
Πριν μερικά χρόνια αγοράσαμε ένα Hyundai Accent (μοντ 2001) μεταχειρισμένο από μάντρα (δε συναίνεσα σε αυτή τη αγορά ). Ο πονηρός-απατεώνας μάντρας είχε κατασκευάσει άδεια κυκλοφορίας που το δήλωνε 1300cc. Μετά την αγορά διαπίστωσα πως είναι 1500cc.
Σήμερα θέλω να το περάσω ΚΤΕΟ για πρώτη φορά. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο 1500αρης κινητήρας δε θα περάσει απαρατήρητος, μιας και πλέον γνωρίζω πως εμφανισιακά, σε σχέση με τον 1300αρη έχει χαοτική διαφορά.Μια λύση είναι να το 'περάσω' με 'γνωστό' Δε μου κάθετε καλά σαν λύση. Θέλω να τακτοποιήσω τα χαρτιά του ώστε να είναι εντάξει σε όλα.
Αν δηλώσω τη μηχανή θα υπάρξει πρόβλημα? Θα υπάρξουν πρόστιμα (πχ για τα τέλη κυκλοφορίας, που τόσο καιρό πληρώνουμε για 1300)? Με την ασφάλιση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα?
Οποιεσδήποτε συμβουλές δεκτές. -
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Υπάρχει ένα θεματάκι που τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει όλο και περισσότερο.
Πριν μερικά χρόνια αγοράσαμε ένα Hyundai Accent (μοντ 2001) μεταχειρισμένο από μάντρα (δε συναίνεσα σε αυτή τη αγορά ). Ο πονηρός-απατεώνας μάντρας είχε κατασκευάσει άδεια κυκλοφορίας που το δήλωνε 1300cc. Μετά την αγορά διαπίστωσα πως είναι 1500cc.
Σήμερα θέλω να το περάσω ΚΤΕΟ για πρώτη φορά. Αλλά είμαι σίγουρος πως ο 1500αρης κινητήρας δε θα περάσει απαρατήρητος, μιας και πλέον γνωρίζω πως εμφανισιακά, σε σχέση με τον 1300αρη έχει χαοτική διαφορά.Μια λύση είναι να το 'περάσω' με 'γνωστό' Δε μου κάθετε καλά σαν λύση. Θέλω να τακτοποιήσω τα χαρτιά του ώστε να είναι εντάξει σε όλα.
Αν δηλώσω τη μηχανή θα υπάρξει πρόβλημα? Θα υπάρξουν πρόστιμα (πχ για τα τέλη κυκλοφορίας, που τόσο καιρό πληρώνουμε για 1300)? Με την ασφάλιση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα?
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Έπρεπε μόλις το καταλάβατε να κάνετε μήνυση στο μαντρά για εξαπάτηση...
-
Και προσοχή κάντε ότι είναι να κάνετε γρήγορα. Αν μακρυά από εμάς εμπλακείτε σε ατύχημα η ασφαλιστική εφόσον είναι ασφαλισμένο ως 1300 δεν θα σας καλύπτει.
-
Από κει και πέρα φαντάζομαι ότι έχετε το δικαίωμα να δηλώσετε ότι κάνατε τώρα την αλλαγή του κινητήρα, οπότε και δε θα υπάρχει κάποια παρανομία. Δε χρειάζεται δηλαδή να αναφέρετε πουθενά ότι έτσι κυκλοφορεί το αυτοκίνητο χρόνια τώρα...
Ο κινητήρας των 1500 κε έμπαινε κανονικά στο αυτοκίνητο, άρα λογικά θα είναι πολύ εύκολη η δήλωσή του. -
Η καλύτερη λύση είναι να το επιστρέψετε στο μαντρά και να πάρετε ένα καλύτερο αυτοκίνητο...
Αν παρόλα αυτά επιμένετε στο συγκεκριμένο, απλά δηλώστε τώρα το μοτέρ, δεν παίζει να σας ζητήσουν αναδρομικά τέλη... Απλά θα πείτε πως αλλάξατε τώρα τον κινητήρα. -
Να το επιστρέψουμε στο μάντρα... να κάνουμε μήνυση στο μαντρά...
Σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Δε γίνονται αυτά μιας και ο συγκεκριμένος 'επιχειρηματίας' έχει κλείσειΘα ρωτήσω τι χαρτιά-διαδικασία χρειάζεται για αλλαγή κινητήρα ή αν καταφέρω να βρω άνθρωπο να μου κάνει την αλλαγή χωρίς πολύ τρέξιμο.
-
Κάντο γρήγορα γιατί η ασφαλιστική δεν θα σε καλύπτει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
-
Το υποψιαζόμουν αυτό. Αλλά για να το δει η ασφαλιστική θα πρέπει να γίνει πολύ σοβαρό ατύχημα.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. -
Δυστυχώς δεν ξέρουμε πότε θα μας συμβεί. Και ιδίως με το μπάχαλο που επικρατεί στους δρόμους μας, βάλτο στο πρόγραμμα φίλε μου και θα έλεγα να μην το πολυκινείς μέχρι να ξεμπερδέψεις. Έκλεισε ο μαντράς ε? Άμα έκανε τέτοια πράγματα ήταν θέμα χρόνου.
Κυβισμός αυτοκινήτου, άδεια κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ