-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Μαλιστα... ρουφιανος και αυτοχρισμενος σωτηρας.
Το προβλημα σας ειναι οτι βλεπετε αυτα τα εξωφθαλμα εκτρωματα και τους υπερασπιζεστε κι απο πανω.
Μηπως ενοχληθηκατε γιατι ρεζιλεψαμε καποιο φιλαρακι σας?
Οσο και οποτε βλεπω εναν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, θα τον βγαζω στα φορα. Αμα δεν σας αρεσει μην με διαβαζετε.
Εχω αρκετουε φιλους και δεν ψαχνω για καινουργιους (προσωπικα συμφεροντα... my ass...)MIKE, κάλμαρε... προσωπικά δε σε θεωρώ τίποτα από τα δύο γιατί γνωρίζω ότι ό,τι κάνεις το κάνεις με πάθος και σε πονεί που βλέπεις τον κάθε ήλιθιο να προξενεί προβλήματα.
ΟΜΩΣ, εκεί που διαφωνούμε και έχουμε ξαναδιαφωνήσει στο παρελθόν είναι στο ότι με το να ανεβάζεις φωτογραφίες στο δίκτυο και να γκρινάζεις γενικά και αόριστα κάνεις κακό όχι μόνο σε αυτούς που κατηγορείς (που μπορεί όντως να είναι καραγκιόζηδες αλλά δεν είναι το θέμα αυτό) αλλά και όλους τους άλλους που θέλουν να είναι νόμιμοι ή/και φειδωλοί στη χρήση των προνομίων των ιστορικών νούμερων (μαζί με αυτούς και εσύ, το πιστεύω, αλλά και εγώ και άλλοι πολλοί) αφού αυτός που τελικά θα μας τη ρίξει την ντομάτα ή θα μας βγάλει φωτογραφία για τις ειδήσεις ΔΕΝ έχει ούτε κουλτούρα ούτε παιδεία ιστορικών και (συνήθως) θα διψά για αίμα.
Φυσικά, δεν έχω κανένα φιλαράκι που να κόβει βόλτες με ιστορικά νούμερα (ειδικά με τόσο κακό γούστο ) όπως και ασφαλώς δεν ενοχλήθηκα με αυτό το μεμονωνομένο γεγονός συγκεκριμένα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια για αυτό και έχω πάψει να έχω σχέση με λέσχες (πέρα από μια μονόμαρκη που την 'τρέχουν' φίλοι - και πάλι με βλέπουν μια φορά το χρόνο).
Γεγονός επίσης είναι ότι πλέον ντρέπομαι να κυκλοφορήσω αυτοκίνητο με ιστορικά νούμερα από όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται εδωπέρα και ενώ πίστευα ότι απέχοντας απλώς από την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των λεσχών θα μπορούσα να περάσω καλά με το χόμπυ μου και την 'ιστορική' παρέα μου, δυστυχώς ατύχησα (και για αυτό σου΄γραψα ότι ο χώρος έχει γίνει ακόμα πιο μίζερος από αυτή την ιστορία). -
Βρες ΜΙΑ φωτογραφια που εχω ανεβασει ΕΓΩ, η οποια να μην συνιστα καταφορη παραβαση 10 αρθρων του αστικου Κωδικα.
Βρες μου μια καταγγελια που να εχω κανει εγω, για καποιον που κανει μια απλη βολτα ή για καποιο αυτοκινητο που ειναι συννομο με την Fiva ή την Fia.
Αν βρεις, εγω θα κλεισω το λογαριασμο μου εδω μεσα και δεν θα ξαναγραψω ποτε.
Μαλλον με μπερδευεις με αλλους.Οποτε βλεπω Corvetteς & Voyager του 90, Jeep με τρειλερ και γενικως εξοφθαλμα οχηματα που ντροπιαζουν τον χωρο, υποσχομαι να τους διαπομπευω δημοσια. Οποιος κανει τη βολτα του με συννομο αυτοκινητο, με γεια του με χαρα του.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Βρες ΜΙΑ φωτογραφια που εχω ανεβασει ΕΓΩ, η οποια να μην συνιστα καταφορη παραβαση 10 αρθρων του αστικου Κωδικα.
Βρες μου μια καταγγελια που να εχω κανει εγω, για καποιον που κανει μια απλη βολτα ή για καποιο αυτοκινητο που ειναι συννομο με την Fiva ή την Fia.
Αν βρεις, εγω θα κλεισω το λογαριασμο μου εδω μεσα και δεν θα ξαναγραψω ποτε.
Μαλλον με μπερδευεις με αλλους.Οποτε βλεπω Corvetteς & Voyager του 90, Jeep με τρειλερ και γενικως εξοφθαλμα οχηματα που ντροπιαζουν τον χωρο, υποσχομαι να τους διαπομπευω δημοσια. Οποιος κανει τη βολτα του με συννομο αυτοκινητο, με γεια του με χαρα του.
Μα ρε Μike, το πρόβλημα δεν είναι εκεί! Κανείς δεν είπε οτι δεν ξέρεις εσύ να ξεχωρίσεις τον κατεργαράκο από το σωστό χρήστη...
Ο άλλος που θα σε διαβάσει, όμως, που του έχουν τσακίσει το μισθό αλλά του ήρθε 1 χιλιάρικο τέλη κυκλοφορίας για το ΙΧ του, αν σε δει εσένα με το cosmo (σιγά που μπορεί να καταλάβει τι είναι και τι ηλικία έχει) πιστεύεις ότι θα σε ξεχωρίσει από τον ¨λεβέντη¨με τη ΒΜW του '91; Εμένα η μερσεντές μου είναι μοντέλο του 1975 αλλά έβγαινε παραπλήσια μέχρι το 1989 (και σε κάποιες χώρες το '90). Λες ότι μπορεί ο μέσος άσχετος ξεσκισμένος από τους φόρους ΙΧής να καταλάβει τη διαφορά;
Ή μήπως μπορεί να κρίνει για ένα εξόφθαλμα ιστορικό αυτοκίνητο (πχ ένα ford -T) αν η χρήση που του γίνεται είναι απολύτως νόμιμη ή όχι; Mήπως ξέρει πια η διαφορά της 'ΦΙΛΜΠΑ', από την 'ΕΛΜΠΑ' και την 'ΕΟΕΕΕ'; Εδώ μέσα μόνο να ρωτήσεις και μετά από 300 σελίδες, θα βγουν άνθρωποι που έχουν ιστορικά και διαβάζουν, υποτίθεται, το θέμα και θα σου πουν ότι 'ο νόμος λέει' ότι μπορούμε να τα βγάζουμε ελεύθερα βόλτες το Π/Σ/Κ και άλλες τέτοιες μπούρδες ( ), σκέψου έξω τι θα γίνει...
Πολύ απλά γιατί ο κόσμος πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει ανάλογα με τη θέση του (χρήστης, φορολογούμενος, σχετικός ή άσχετος) και φυσικά ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! Ε, με το να βγάζεις στη φόρα τον κάθε ηλίθιο καταργαράκο δε βλάπτεις μόνο τη δική του εικόνα αλλά και τη δική σου! Πως είναι δυνατόν να μην το αντιλαμβάνεσαι ότι για το μέσο Έλληνα αυτός ανήκει ακριβώς στην ίδια κατηγορία με εσένα; - Σκέψου το λίγο, ρε συ! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πολύ απλά γιατί ο κόσμος πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει ανάλογα με τη θέση του (χρήστης, φορολογούμενος, σχετικός ή άσχετος) και φυσικά ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! Ε, με το να βγάζεις στη φόρα τον κάθε ηλίθιο καταργαράκο δε βλάπτεις μόνο τη δική του εικόνα αλλά και τη δική σου! Πως είναι δυνατόν να μην το αντιλαμβάνεσαι ότι για το μέσο Έλληνα αυτός ανήκει ακριβώς στην ίδια κατηγορία με εσένα; - Σκέψου το λίγο, ρε συ!
Δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο είναι το κέρδος του να δημοσιοποιείται η φωτογραφία κάποιου ιδιότη που κάνει κακή χρήση του Ι.Ο του και να μην δημιουργήσουν οι Ρομπέν των δρόμων φίλοι μας (αστεία το λέω ) ένα θρεντ που να ενημερώνει για το ποιες λέσχες αξίζει κάποιος να εγγράψει το Ι.Ο του και ποιες είναι για τα πανηγύρια. Σε αυτό βλέπω όφελος και θεωρώ πως θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα για το πως κρίνουν αυτοί που ανεβάζουν φωτογραφίες από κάποιο Ι.Ο το αν είναι σε βόλτα συντήρησης ή όχι. Αναφέρομαι σε Ι.Ο 30 χρόνων+ και όχι το καραγκιοζιλίκι της προηγούμενης σελίδας.
Μην γίνει flame καλοπροαίρετα ρωτάω.
-
Ο χρήστης Pierre Boulanger έγραψε:
... ένα θρεντ που να ενημερώνει για το ποιες λέσχες αξίζει κάποιος να εγγράψει το Ι.Ο του και ποιες είναι για τα πανηγύρια. Σε αυτό βλέπω όφελος και θεωρώ πως θα ήταν πολύ χρήσιμο.Πέτρο μου, είσαι πολύ νέος στο χώρο, αν κρίνω την εμπειρία σου από το παραπάνω...
Όταν έγραψα για δόλους και συμφέροντα (προφανώς δεν αναφερόμουν στο Μike) και τη σχετική αποστροφή που μου προκαλούν, δεν το έγραψα στην τύχη.Σίγουρα κάπου θα έχεις ξανακούσει το παρακάτω, ε:
'Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μεση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν Λατινικήν' (Μέγας Δούκας Λουκάς Νοταράς). -
Κυριε Boulanger
Πως κρινω? απο την - εξωφθαλμα κακη - χρηση...
Αν δειτε ιστορικό να σερνει βαρκα ( και οχι καραβι )κατ' επαναληψη ειναι 'ορθη χρηση'???
( λογω απειρειας μου δεν αναφερομαι σε καποιες εμφανισιακές παρασπονδιες....)
Αν αλλο περιδιαβαινει παραθεριστικό θερετρο επι τουλαχιστον 10ημερου που ημουν παρον, και να παρκαρει σε 'ενοικιαζομενα δωματια'??? Οκ για αυτο ας που με οτι ειναι του ιδιοκτητη των ενοικιαζομενων δωματιων.. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κυριε BoulangerΠως κρινω? απο την - εξωφθαλμα κακη - χρηση...
Αν δειτε ιστορικό να σερνει βαρκα ( και οχι καραβι )κατ' επαναληψη ειναι 'ορθη χρηση'???
Αν αλλο περιδιαβαινει παραθεριστικό θερετρο επι τουλαχιστον 10ημερου που ημουν παρον, και να παρκαρει σε 'ενοικιαζομενα δωματια'??? Οκ για αυτο ας που με οτι ειναι του ιδιοκτητη των ενοικιαζομενων δωματιων..Αυτό είναι σίγουρα ύποπτο. Όμως και πάλι δεν είναι δική μας δουλειά να κράζουμε αυτή είναι η άποψη μου. Είμαι σίγουρος πως έχεις δει και άπειρα ερείπια που κυκλοφορούν και θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο εσένα αλλά και την οικογένεια σου και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ας πούμε.. Γιατί δεν τους φωτογραφίζεις...
Είναι ατέρμονη συζήτηση το ξέρω..
... ένα θρεντ που να ενημερώνει για το ποιες λέσχες αξίζει κάποιος να εγγράψει το Ι.Ο του και ποιες είναι για τα πανηγύρια. Σε αυτό βλέπω όφελος και θεωρώ πως θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Πέτρο μου, είσαι πολύ νέος στο χώρο, αν κρίνω την εμπειρία σου από το παραπάνω...
Ο Πέτρος ποιος είναι? Αν αναφέρεσαι σε μένα είμαι πράγματι νέος μιας και θα έχω ιστορικές πινακίδες πρώτα ο Θεός την άνοιξη.. Δεν καταλαβαίνω όμως σε τι πρέπει να έχω εμπειρία για να πω την άποψη μου ότι το να δημοσιοποιούμε την όποια κακή χρήση του 'προνομίου' των ιστορικών πινακίδων με φωτογραφίες δεν είναι θεμιτό.
Εν κατακλείδι, είναι βλακεία να γινόμαστε χειρότεροι από το κράτος που νομοθετεί στο πόδι και ανέκαθεν χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο και την αγάπη που έχουμε πολλοί για αυτό, καλύπτοντας το πλήθος των ανομιών του..
-
Καλησπέρα
Βρήκα ενα Ibiza του 1991 (1,2 friend) μήπως ξέρετε πότε θα βγάζει πινακίδες ιστορικού .
Ειναι κρίμα να πάει για απόσυρση είναι του κουτιού!!!
Σας ευχαριστώ -
Το 2021..κουκουλα ,γκαραζ και αναμενεις..
-
Πέτρο μου, είσαι πολύ νέος στο χώρο, αν κρίνω την εμπειρία σου από το παραπάνω...
Ο Πέτρος ποιος είναι?
Ο Πέτρος ο Αρτοποιός
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Ο Πέτρος ποιος είναι?
Ο Πέτρος ο Αρτοποιός
Είσαι σίγουρος;
Κι αν μιλούσε για τον Πέτρο τον Φούρναρη; -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Ο Πέτρος ποιος είναι?
Ο Πέτρος ο Αρτοποιός
Είσαι σίγουρος;
Κι αν μιλούσε για τον Πέτρο τον Φούρναρη; -
Κυριε Boulanger
Πως κρινω? απο την - εξωφθαλμα κακη - χρηση...
Αν αλλο περιδιαβαινει παραθεριστικό θερετρο επι τουλαχιστον 10ημερου που ημουν παρον, και να παρκαρει σε 'ενοικιαζομενα δωματια'??? Οκ για αυτο ας που με οτι ειναι του ιδιοκτητη των ενοικιαζομενων δωματιων..Αυτό είναι σίγουρα ύποπτο. Όμως και πάλι δεν είναι δική μας δουλειά να κράζουμε αυτή είναι η άποψη μου. Είμαι σίγουρος πως έχεις δει και άπειρα ερείπια που κυκλοφορούν και θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο εσένα αλλά και την οικογένεια σου και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ας πούμε.. Γιατί δεν τους φωτογραφίζεις...
Είναι ατέρμονη συζήτηση το ξέρω..
..Δεν το λες μονο υποπτο..... ειναι απλώς εξωφθαλμο.
Δεν εκραξα - απλά εδρασα 'αρμοδιως'Θα ηθελα ομως να 'κραξω' καποιες λεσχες για αυτα που λενε στον κοσμο και τον 'παραμυθιαζουν' για να βγαλει ιστορικές,
οπως το πιο φρεσκο που ακουσα οτ δεν εχει σημασια το ποτε κατασκευαστηκε το συγκεκριμενο ( αρ. σασι δηλαδη ) αυτοκινητο αλλα το ποτε ξεκινησε το μοντελο αυτο... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Θα ηθελα ομως να 'κραξω' καποιες λεσχες για αυτα που λενε στον κοσμο και τον 'παραμυθιαζουν' για να βγαλει ιστορικές,
οπως το πιο φρεσκο που ακουσα οτ δεν εχει σημασια το ποτε κατασκευαστηκε το συγκεκριμενο ( αρ. σασι δηλαδη ) αυτοκινητο αλλα το ποτε ξεκινησε το μοντελο αυτο...Αυτό δεν είναι απόλυτα παράλογο με την έννοια οτι δεν υπάρχουν για όλες τις μάρκες στοιχεία για την παραγωγή των αυτοκινήτων τους!
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Καλησπέρα
Βρήκα ενα Ibiza του 1991 (1,2 friend) μήπως ξέρετε πότε θα βγάζει πινακίδες ιστορικού .
Ειναι κρίμα να πάει για απόσυρση είναι του κουτιού!!!
Σας ευχαριστώΘα το κρατησεις με τις πινακιδες του.
Τα τελη για 1200 ειναι αστεια.
Θα βγαλουμε μια καρτα youngtimer (εφοσον ειναι τοσο καλο οσο λες) και θα το ασφαλισουμε στα 130 ευρω το χρονο με οδικη.
Και το αυτοκινητο θα σωθει και εσυ θα εισαι κυριος. -
Πες πάλι πληροφορίες επαφής για να βγάλω youngtimer... Θα κρατήσω την Sprint μέχρι τέλος χρόνου με πινακίδες και μετά θα καταθέσω μέχρι το 2015 που πιάνει 30ετία. Έχει λήξει η ασφάλεια και δεν την κυκλοφορώ και είναι κρίμα αλλά δεν δίνω 200+ για 2 μήνες μόνο.
-
Βγάζουν και νεώτερα μοντέλα ιστορικές αν είναι περιορισμένης παραγωγής νομίζω κάτω από 1500 κομμάτια ή 1000 και λιγότερο από 30ετία.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Βγάζουν και νεώτερα μοντέλα ιστορικές αν είναι περιορισμένης παραγωγής νομίζω κάτω από 1500 κομμάτια ή 1000 και λιγότερο από 30ετία.Αυτό που μπορούμε να το δούμε γραπτώς?
Ποιός φορέας το κάνει? (νόμιμα!)
Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι για την ΕΟΦΙΛΠΑ/FIVA ισχύει κάτι τέτοιο.
Αν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο πλάισιο δεν κλείσει 30 έτη, τότε δεν παίρνει ούτε κάρτα FIVA και ούτε πινακίδες. -
@206σχ
εαν ειναι μια ειδικη εκδοση αυτοκινητου πχ 3000 τμχ ενω το νορμαλ αμαξι βγηκε μαζικα ισχυει το ιδιο?...εφοσον εχει ταμπελακι με το σειριακο νουμερο (πχ 5/999) και εμφανιζεται απο τι VIN και στη σελιδα της εταιρειας?αν ξερεις κατι παραπανω φωτισε μας εστω λινκ
-
Φίλος είχε ρωτήσει στη ΦΙΛΠΑ για Ghilbi και του είχαν πει ότι του βγάζουν λόγω περιορισμένης παραγωγής και έχω ακούσει ότι το ίδιο ισχύει και για Ferrari κάτω των 30 ετών. Η μόνη ιστορία που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι για τη Ghilbi. Τώρα τι να σου πω Cosmo και εγώ δεν το έχω δει κάπου γραμμένο αυτό.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες