-
Καλησπερα παιδια! Αν και διαβαζω εδω και αρκετο καιρο το forum, δεν εγραφα, αλλα καιρος να το κανω και αυτο.
Ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος ενος Jetta Mk1 του 1982. Το αυτοκινητο αγοραστηκε απο την μητερα μου στην Βοννη που δουλευε τοτε ως δασκαλα, κατεβηκε με πινακιδες τελωνειου Ελλαδα και απεκτησε τις κλασικοτατες και αγαπημενες ΥΥ που εχει μεχρι και σημερα.
Με τα χρονια οι διαφοροι μηχανικοι αποδω και απο κει και η 'ελα μωρε' αποψη του πατερα μου στο θεμα ανταλλακτικων εχουν βανδαλισει το αμαξι. Το 1997 αλλαξε το μοτερ απο 1.3 σε 1.4 60 αλογα απο golf 3, με την λογικη του να προσθεσει aircondition. Βεβαια λιγο μετα ο ψυκτικος του εριξε ακυρο λεγοντας του οτι δεν υπαρχει σωληνωση. oh well. Η παλια μηχανη υπηρχε μεχρι το 2013 καλα αποθηκευμενη, μεχρι που καποιοι σκραπαδες αποφασισαν να διαρρηξουν τον χωρο και να την σηκωσουν μαζι με αλλα σιδερα.
Υστερα τα μπροστινα καθησματα εχουν αλλαχθει παλι με ενoς golf 3, και παροτι τα παλια ειχαν κρατηθει και εκεινα, μια υπεροχη υπερχυληση της αποχευτευσης τους εδωσε ενα αρωμα που δεν αξιζε να τα σουταρουμε.
Το καλοκαιρι το αμαξι περασε στην κυριοτητα μου, και αυτη την στιγμη κυκλοφορει μαζι μου στην Γερμανια μιας και διανυω ενα εκπαιδευτικο προγραμμα 3 χρονων. Παροτι εμφανισιακα δεν εινα στην καλυτερη κατασταση, και παροτι ειμαι στο Βερολινο, που εκεινη την εποχη μονο βαρτμπουργκ και τραμπαντ εβλεπε, το τζετακι τραβαει βλεμματα και χαμογελα, και η αποθεωση ηταν οταν ενας αντιθετα ερχομενος με ΜΚ1 scirocco με ειδε αναψε προβολεις και βαραγε κορνες σαν τρελλος!
Γενικα σκοπος μου ειναι να επαναφερω το αμαξι σε οσο το δυνατον οριτζιναλ κατασταση γινεται. Το μεγαλο μου προβλημα ειναι η ευρεση επιμερους ανταλλακτικων. π.χ οι επενδυσεις των πορτων, τα καθισματα και στο χρωμα του μπλε-ασπρο που εχει, το μικρο κομματι δεξια μπροστα της μασκας, και φυσικα ενα καλο ξεσαπισμα/βαψιμο (γενικα τα τελευταια χρονια δεν το προσεχαμε και πολυ λογω οικονομικων δυσκολιων).
Παροτι εχω βρει αρκετα ανταλλακτικα εδω στην Γερμανια, το μεγαλο μου προβλημα ειναι πως συνηθως δεν ταιριαζουν στα χρωματα του δικου μου, και μετα οι σχετικα μεγαλες τιμες ειδικα για τα σπανια.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωριζετε καπου που να εχει ξεμενει κανα πρωην ταξι (λογω μεγαλου αριθμου καποτε) η κανονικο τζετα μπας και σηκωσω ανταλλακτικα Ελλαδα (εννοειται νομιμα), καθοτι και σε ερευνες που εχω κανει σε μαντρες δεν βρισκω πολλα.
Επισης, για τις εσωτερικες επενδυσεις και καθισματα υπαρχει εταιρια στην Ελλαδα που να μπορει να επαναφερει η να φτιαξει καλυματα;
Η τριτη περιπτωση ειναι να τσιμπησω ενα ακομα που εχω βρει εδω με ~1000 ευρω αλλα σε πολυ καλυτερη κατασταση το εσωτερικο, αλλα θα πρεπει να το αγορασω να βγαλω πινακιδες και ασφαλεια προκειμενου να το φερω Ελλαδα (λογικα οδικως) και να το κανω δοτη. Εχει κανει κανεις σας την διαδικασια να ξερει ποσο περιπου κοστιζει ολο αυτο;
Ευχαριστω πολυ!
-
Απ οσο ξερω το jetta ειναι golf με ουρα,οποτε λογικα θα ταιριαζουν αρκετα απο αυτο:
http://ikosilan.car.gr/photos/5649216/Προσφατα ειχα πετυχει και ενα παρατημενο ταξι jetta καπου,αλλα..τιποτα δε με κανει να πιστευω οτι μετα απο 1.000.000 χλμ,θα εχει ακομα το δικο του σαλονι..
-
Μωρε ιδια ειναι, απλα π.χ μασκα δεξι φαναρι και φλας δεν ταιριαζουν, και ειναι και πανακριβα (την μασκα την δινουν μονο ολοκληρη και οχι τμηματικα, με 70 εως 200 ευρω που ψαχνω στην Γερμανια αναλογα την κατασταση για ενα κομματι πλαστικο...) και για το εσωτερικο, το γκολφ απο οσα εχω δει εχει διαφορετικα σχεδια στα καθισματα απο το τζετα (τουλαχιστον οσο εχω ψαξει)
-
Η λεπτομερής και σωστη αποκατάσταση ενος παλιου αυτοκίνητου ειναι δυστυχώς ακριβο χόμπι.
Ειναι απείρως πιο φτηνο να βρεις αλλο ενα ολοκληρο αυτοκιντο και να το ξηλώνεις, αν ειναι δυνατον, παρα να αγοραζεις κομματακια.
http://suchen.mobile.de/auto/volkswagen ... NG&lang=en
-
Ο χρήστης aquasonic έγραψε:
Μωρε ιδια ειναι, απλα π.χ μασκα δεξι φαναρι και φλας δεν ταιριαζουν, και ειναι και πανακριβα (την μασκα την δινουν μονο ολοκληρη και οχι τμηματικα, με 70 εως 200 ευρω που ψαχνω στην Γερμανια αναλογα την κατασταση για ενα κομματι πλαστικο...) και για το εσωτερικο, το γκολφ απο οσα εχω δει εχει διαφορετικα σχεδια στα καθισματα απο το τζετα (τουλαχιστον οσο εχω ψαξει)Εγω παντως το Golf που εβαλα παραπανω θα το σκεφτομουν σοβαρα..
Εχει πληρες σαλονι και σε καλη κατασταση(και σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να εχεις καθισματα απο golf 3),εχει μηχανη που φαινεται σε καλη κατασταση(και σιγουρα ειναι καλυτερη απο το να εχεις μηχανη απο golf 3),εχει πορτες φτερα κλπ που φαινονται σε καλη κατασταση και ασαπιστα(και απ οτι ειπες εχεις καποια θεματα με σκουριες),και γενικως φαινεται να εχει πολλα καλα πραγματα,χαμενο δεν θα παει αν το αγορασεις
Απο εκει και περα..αν εχεις υπομονη,κανε βολτα μια μερα στη Λιοσιων και το Μεταξουργειο,και ρωτα ολες τις αντιπροσωπειες ταξι,αν εχουν καποιο γνωστο παλιατζη,που να εχει ανταλλακτικα απο Jetta..ολο και καποιος θα ξερει. -
Να στε καλα για τις απαντησεις!
Εχω βρει ενα σε πολυ καλη τιμη εδω Γερμανια, το θεμα ειναι πως για να το φερω Ελλαδα δεν ξερω ποσο θα μου βγει η μεταβιβαση (και λογικα με Γερμανικες πινακιδες για να γλυτωσω τελωνειο) και μεταφορα.
Εχει κανει κανεις σας κατι παρομοιο;
-
Το αυτοκίνητο που θ'αγοράσετε από τη Γερμανία,αν είναι μοντέλο '82-84 μπορείτε να το εκτελωνίσετε σαν ιστορικό αντικείμενο πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα + την αμοιβή του εκτελωνιστή.Αν και θεωρώ ότι αφού θα το χρησιμοποιήσετε σαν δότη,ΙΣΩΣ να μην είναι ούτε αυτό απαραίτητο.
-
Αν μπορεις να μου δωσεις ορισμενες πληροφοριες παραπανω θα ηταν υπεροχο!
Το μεγαλο προβλημα εινια πως οι ιστορικες πινακιδες στην Γερμανια δεν βγαινουν ευκολα, και ο δοτης απεξω ειναι σε πολλα σημεια στοκαρισμενος και θα πρεπει να του περασω κανονικες πινακιδες +ασφαλεια που τσουζει +εξοδα ταξιδιου. Δεν εχω και γκαραζ εδω να εκανα την δουλεια εδω περα ρε γμτ.
Και μια μικρη σημερινη ιστορια...
Παρκαρω Σονεμπεργκ, και οπως κανω τις επικες μανουβρες του εχω-παντελως-ξεχασει-πως-διαολο-δουλευει-το-παραλληλο-παρκαρισμα-και-το-μηχανικο-τιμονι-δεν-βοηθαει ενας παππους με ενα ποδηλατο κοιταει το ασπρο ατι μου απο πανω μεχρι κατω... Τι διαολο λεω. Παρκαρω, σβηνω ανοιγω την πορτα και ερχεται.
-Παιδια Ελληνες ειστε;
-Ναι!
-Απο ποιο μερος οι πινακιδες; (του 82)
-Αθηνα
-Τις ειδα και χαρηκα ρε παιδια, Ειχα και γω ενα Τζετα καποτε, συγκινηθηκα.Jetta. Connecting Greeks.
Γενικα στην Γερμανια και Αυστρια που περασα βλεπω μια τελειως διαφορετικη αντιληψη στο παλιο αυτοκινητο, δεδομενου το τζετα δεν μπαινει στην κατηγορια 'κλασσικο' για το Ελληνικο ματι, αλλα στο 'σαραλοκουβας'. Πραγματικα οταν σκεφτομουν το ταξιδι για εδω ειχα αγχωθει να εχω χαρτια τα παντα ολα ετοιμα γιατι περιμενα να ειμαι μπλοκομαγνητης, αλλα τιποτα! Μεχρι και κορνιδια με χαιρετουρες απο τους τριγυρω. Αντιθετα αν περασω τον Ν.Ηλειας θα με σταματησουν σε τουλαχιστον 10 μπλοκα. Ειναι εντυπωσιακη αυτη η διαφορα και ο σεβασμος και η αγαπη στο παλιο αυτοκινητο. Ακομα και το τελευταιο των τελευταιων αυτοκινητων θα το σεβαστουν... γιατι δεν εχουμε εμεις αυτη την αγαπη;... και δεν μιλαω για petrolheads αλλα για απλο καθημερινο κοσμο.
-
Δείτε την πιθανότητα να φορτωθεί σε μια αυτοκινητάμαξα και να έρθει Ελλάδα.Πιθανότατα να είναι η φθηνότερη των λύσεων.
-
Ο χρήστης aquasonic έγραψε:
. Πραγματικα οταν σκεφτομουν το ταξιδι για εδω ειχα αγχωθει να εχω χαρτια τα παντα ολα ετοιμα γιατι περιμενα να ειμαι μπλοκομαγνητης, αλλα τιποτα! Μεχρι και κορνιδια με χαιρετουρες απο τους τριγυρω. Αντιθετα αν περασω τον Ν.Ηλειας θα με σταματησουν σε τουλαχιστον 10 μπλοκα.Δεν εχει να κανει με το ''παλιο αυτοκινητο'',αλλα και με το ειδος του παλιου αυτοκινητου..
Μια μερα,ειχε τυχει να σταματησουν τον πατερα μου σε 5 μπλοκα..την εκτη φορα τους ρωταει:
-Τι θα γινει ρε παιδια,ολο εμενα θα σταματατε;Πεντε φορες μ εχουν σταματησει..
-Ε,και ποιον θες να σταματησουμε;Καμμια μαυρη Μερσεντες η κανενα ΚΑΦΕ LADA;Θελουμε να γυρισουμε σπιτι μας.Καταλαβαινεις λοιπον,οτι η ηλικια ενος αυτοκινητου και ο σεβασμος απεναντι σε αυτο,ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.Περισσοτερο θα ελεγα εχει να κανει με τον ιδιο το χρηστη του αυτοκινητου..
Συγνωμη για το
-
Καλημερα και παλι!
Καλα νεα, καταφερα και βρηκα ολο το οριτζιναλ εσωτερικο! Ελπιζω δηλαδη γιατι απο την αγγελια ολα καλα φαινονται.
Λογικα βεβαια τα υφασματα ισως εχουν κανα μικρο σκισιματακι και να θελουν λιγη δουλεια. Ξερετε καναν που να κανει επισκευες σε υψασματινα καθισματα;Ειμαι αρκετα χαρουμενος με τα απο αυτο το Find, ελπιζω τα οικονομικα μου το καλοκαιρι να μου επιτρεψουν ενα καλο ξεσαπισμα (ευτυχως οχι πολλα) και ενα βαψιμο ξανα στο alpine white να ξανα ερθει στα καλα του!
-
Σκαθαρι λεει απολυτα γνησιο '63..!
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6663030/ -
Θα μπορουσα να το βαλω και στα παρατημενα,αλλα το βαζω εδω ετσι ωστε να τυχει περισσοτερο της προσοχης των ενδιαφερομενων.
Γενικα δεν ειναι απο τα μοντελα που(προσωπικα)θα εριχνα δευτερη ματια,ομως το συγκεκριμενο φαινεται σε πολυ καλη κατασταση,και δυστυχως εχει μαλλον ολες τις προυποθεσεις για να παει ακλαυτο.. Παρ ολα αυτα αν υπαρχει ενδιαφερον,μπορω να δωσω καποιες πληροφοριες.
-
Γνωριζει καποιος κανενα μαγαζι με ανταλλακτικα για Σκαραβαιο. Εχω βρει το Beetlehouse και το Ovaldean. Γνωριζετε κανενα αλλο με καλες τιμες?
Και απο εξωτερικο αμα ξερεις κανενας καποιο εμπιστο μαγαζι, δεν εχω προβλημα.
-
Καλησπέρα
Έχω αγοράσει εδώ και κανα χρόνο ένα σκαραβαίο του 1963 και σκέφτομαι να προχωρήσω με την ανακατασκευή του.
Έχουμε κάποια καλή πρόταση για συνεργείο που αναλαμβάνει όλη την ανακατασκευή στην Αθήνα?
Ευχαριστώ
-
Καλημέρα.
8 μήνες μετά απο την προηγούμενη ερώτηση μου, ο σκαραβαίος επιτέλους τελείωσε.
Ξαναβάφτηκε στο οριτζιναλ L390 GULF Blue και η οριτζιναλ 1,200cc μηχανή του λύθηκε εξολκλήρου και ανακατασκευάστηκε.
-
Πολύ όμορφο
Μεγάλωσα με χελώνα του ‘73 που τώρα δεν υπάρχει λόγω σύγκρουσης
Τα λατρεύω . -
Καλησπέρα σας
Γνωριζετε μήπως πουλάει κανένας Golf MKI 3Θυρο ?
Classic Volkswagen Forum