-
Η επιλογή μεταξύ Toyota VS Honda είναι όπως PSA-Renault ή ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Αν οδηγήσεις το ένα δεν το μπορείς το άλλο.
Ας δει το τετράθυρο Corolla που και εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από το Auris αλλά sedan γαρ κανείς δεν του δίνει και πολύ σημασία.
Αν δεν θέλει sedan τότε με κλειστά μάτια το 5θυρο Auris.
-
4θυρο Corolla καλό είναι να κοιτάξει,πιστεύω οτι με αυτα που είπες περι design(Lexusίζει ελαφρώς),εσωτερικού κλπα θα του έρθει πιο σωστά σαν επιλογή.To Auris είναι επίσης καλό αλλά όχι τόσο καλό όσο το Corolla όσον αναφορά εξωτερική σχεδίαση και ΑΠΤΗ ποιότητα εσωτερικού.
Βασικά,η ένσταση για το Civic είναι η τιμή του.(και ο Σαρακάκης που λεν και τα υπόλοιπα μέλη του forum).
-
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το corolla με auris. οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αν του κάνει κλικ το civic τοτε να το πάρει. Αν όχι να παραμείνει 1-2 χρόνια με το auris και να περιμένει τα νέα golf, focus, A3, mazda3 που αναμένονται σε αυτό το διάστημα.
-
Αν και είπατε όχι για γαλλικά, να προτείνω το 207GT.
Στα λεφτά είναι ΟΚ και βγαίνει 5πορτο, πανοραμική και 150 αλόγατα... -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το corolla με auris. οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αν του κάνει κλικ το civic τοτε να το πάρει. Αν όχι να παραμείνει 1-2 χρόνια με το auris και να περιμένει τα νέα golf, focus, A3, mazda3 που αναμένονται σε αυτό το διάστημα.+1
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το corolla με auris. οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αν του κάνει κλικ το civic τοτε να το πάρει. Αν όχι να παραμείνει 1-2 χρόνια με το auris και να περιμένει τα νέα golf, focus, A3, mazda3 που αναμένονται σε αυτό το διάστημα.Επειδή έχουμε G6 στην οικογένεια, καθώς και Corolla προηγούμενης γενιάς και επειδή έχω μπει και σε Auris, οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες. Ακόμα και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, την αίσθηση πολυτέλειας του Auris, τη προφανή βελτίωση της ηχομόνωσης, το Auris απλά είναι η μέρα με τη νύχτα όσον αφορά το κράτημα/πάτημα σε σχέση με τη G6
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ακόμα και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθείΤα ποια;
την αίσθηση πολυτέλειας του Auris
Την ποια;
Νομίζω ότι τα Hyundai-Kia (που κάποτε επικρίναμε για τα φτηνά υλικά τους) είναι πολύ μπροστά από το Auris σε αυτόν τον τομέα, στο οποίο έχουν γίνει θεαματικές εκπτώσεις ποιότητας στο εσωτερικό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της Toyota.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ακόμα και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί
Τα ποια;
Την ποια;
Συγκριτικά με τη Corolla G6 η αναβάθμιση σ' αυτούς τους τομείς είναι εμφανής
Επέτρεψέ μου να έχω μια άποψη με τόσα corolla που έχουν περάσει από την οικογένεια (μέχρι τώρα 4). -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ακόμα και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί
Τα ποια;
Την ποια;
Συγκριτικά με τη Corolla G6
Σε σχέση με την προηγούμενη corolla, πώς κρίνεις το εσωτερικό του Auris;
-
Συμφωνώ ότι το νέο κορόλα σε σχέση με το άουρις δείχνει πιο ποιοτικό. Το αν είναι δεν το ξέρω...απλά σε πρώτη επαφή έτσι μου φάνηκε.
Δεν μπορώ να πω ότι η απόσταση ανάμεσα σε ευρωπαϊκό και ιαπωνικό σιβικ είναι τόσο εμφανής. ϊσως ο χρόνος να με διαψεύσει -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σε σχέση με την προηγούμενη corolla, πώς κρίνεις το εσωτερικό του Auris;Όσον αφορά την αίσθηση πολυτέλειας νομίζω ότι το Auris δείχνει πιο πολυτελές. Σ' αυτό συνδράμουν κυρίως οι μεγάλες αλλαγές στο καντράν και στην κονσόλα, με τις οποίες ο σχεδιασμός ξέφυγε από τη 'βαρεμάρα' του παρελθόντος.
Όσον αφορά τα υλικά τουλάχιστον για το Auris θα συμφωνήσω στο ότι δε δείχνουν πιο ποιοτικά (της νέας corolla δείχνουν), αντίθετα πρόκειται για ακριβώς τα ίδια πλαστικά. Θα έλεγα απλά ότι είναι αναμενόμενο ο υποψήφιος αγοραστής να περιμένει αισθητή βελτίωση ανάμεσα σε δύο γενιές ενός μοντέλου, οπότε το παραπλήσιο εκλαμβάνεται ως χειρότερο. Απ' την άλλη, τα υλικά της νέας corolla έχουν μια υφή κάπως πιο ποιοτική.Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι εσωτερικά τουλάχιστον πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας δείχνουν πολύ πιο ποιοτικά από το Auris, για κάποιον όμως που έχει στην κατοχή του G6, ένα μοντέλο που επίσης υστερούσε εσωτερικά σε σχέση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού, η βελτίωση είναι αισθητή.
Απ' την άλλη, από τη γενιά της G6 μέχρι την τωρινή γενιά η βελτίωση της ηχομόνωσης είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, τόσο όσον αφορά το θόρυβο του κινητήρα, όσο και τους αεροδυναμικούς θορύβους και τους θορύβους κύλισης.
Αντίστοιχη βελτίωση υπήρξε και στο πάτημα μεταξύ της G6 και της επόμενης corolla, μια βελτίωση που είναι πολύ πιο αισθητή μεταξύ της προηγούμενης corolla και του νέου Auris/Corolla.Κατ' εμέ δηλαδή το Auris/Corolla έχει βελτιωθεί αισθητά στους τομείς που έπασχε στο παρελθόν, βελτιώνεται όμως και ο ανταγωνισμός, οπότε οι Ιάπωνες παραμένουν πίσω σε κάποιους τομείς. Η μάρκα λοιπόν συνεχίζει να στοχεύει σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την αξιοπιστία, το after sales service, τις επιδόσεις και όχι στο σχεδιασμό και την πολυτέλεια. Πρόκειται για επιλογές όμως που μέχρι τώρα δεν τους έχουν γυρίσει μπούμερανγκ.
-
Κι εγώ corolla G6 1998 έχω και μπήκα στο auris και απογοητεύτηκα. Τα σκληρά πλαστικά του ήταν εμφανώς χειρότερα από τα 9ετίας δικά μου τα οποία είναι μαλακά και ποιοτικά και δεν έχουν χάσει ούτε 1% από την αίσθηση τους. Δεν πίστευα στα μάτια μου.
Για ηχομόνωση δεν έχω γνώμη γιατί ξενέρωσα και δεν έκανα test drive. -
Οι προδιαγραφές του φίλου μας 'φωνάζουν' Ceed. Μεταξύ Κορολα και Σιβικ μάλλον η Κορολα βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που ζητάει.
-
Θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία που απ' ότι βλέπω πρoτείνει Civic.. To καταλαβαίνω το δίλημμα του φίλου γιατί βρέθηκα στην ίδια θέση πριν 1 χρόνο.
Γεγονός είναι ότι την Toyota πολύ δύσκολα την αλλάζει κάποιος που έχει υπάρξει πελάτης της. Όμως αυτό το auris 1)ειλικρινά δεν βλέπεται..(εξωτερικά κυρίως) και 2) είναι Η απογοήτευση όσον αφορά την ποιότητα υλικών του εσωτερικού του με τα ψευτοπλαστικά.. Τι να πω? Εγώ αν και ήθελα να συνεχίσω στην Toyota, αυτά δε μπόρεσα να τα καταπιώ και άλλαξα εταιρεία..
Το civic είναι και πιο ποιοτικό, και πιο γρήγορο και πολύ πιο όμορφο και κατά τη γνώμη μου αξίζει τα παραπάνω λεφτά. Όσο για το after sales...ε τι να κάνουμε, της Τoyota είναι κορυφαίο αλλά μερικές φορές αξίζει να μη δώσουμε τόσο μεγάλη σημασία σε αυτόν τον παράγοντα προκειμένου να χαιρόμαστε κάθε μέρα το αυτοκίνητο που πραγματικά μας έκλεψε την καρδιά.. -
Φιλος περιμενε το Civic 9 μηνες...........
Εαν υπαρχει η υπομονη αξιζει πιο πολυ απο το auris. -
Τώρα δε που είναι και ετοιμοπαράδοτο το civic...
-
Αναγέννηση θέματος εκ της τέφρας του
-
up
(ήταν από τα χαμένα θέματα του πρόσφατου τεχνικού προβλήματος)
Toyota Auris 1.6 vs. Honda Civic 1.8