-
Και επαναλαμβάνω...
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να λέμε ότι 'ο χώρος των επιβατών είναι ακέραιος και η κολώνα του οδηγού δεν υποχώρησε πολύ παρόλο που το πλαϊνό του αυτοκινήτου δέχθηκε δυνατό φορτίο' όταν ο αερόσακος είναι γεμάτος αίματα...ΕΛΕΟΣ!!!! -
Παίδες, εμένα σκασίλα μου για τα αστεράκια της NCAP (τα έχω γράψει κι αλλού), τα οποία τα θεωρώ αρκετά αναξιόπιστα.
Η ανωτέρω φωτογραφία δείχνει ένα ρημαγμένο αυτοκίνητο που μάλλον πήγαινε με αρκετά περισσότερα από τα 60 χλμ των τεστ παθητικής ασφάλειας. Η καμπίνα εντούτοις έχει παραμείνει σε καλούτσικη κατάσταση και όσο για τα αίματα, ε, και το φρύδι να σκίσεις λίγο βαθειά, θα γεμίσεις αίματα τα πάντα. Δεν είναι απόδειξη σοβαρού τραυματισμού αυτή.Σχετικά πάντως με την 'επισκευή' αυτού του πράγματος, ο χάρος φαίνεται ότι θα βγει παγανιά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παίδες, εμένα σκασίλα μου για τα αστεράκια της NCAP (τα έχω γράψει κι αλλού), τα οποία τα θεωρώ αρκετά αναξιόπιστα.
Η ανωτέρω φωτογραφία δείχνει ένα ρημαγμένο αυτοκίνητο που μάλλον πήγαινε με αρκετά περισσότερα από τα 60 χλμ των τεστ παθητικής ασφάλειας. Η καμπίνα εντούτοις έχει παραμείνει σε καλούτσικη κατάσταση και όσο για τα αίματα, ε, και το φρύδι να σκίσεις λίγο βαθειά, θα γεμίσεις αίματα τα πάντα. Δεν είναι απόδειξη σοβαρού τραυματισμού αυτή.Σχετικά πάντως με την 'επισκευή' αυτού του πράγματος, ο χάρος φαίνεται ότι θα βγει παγανιά.
Εικασίες επί εικασιών! Κάθεστε και λέτε για τη κατάσταση του αμαξώματος ενώ ο (πλευρικός) αερόσακος είναι μες τα αίματα? Είστε σοβαροί ρε σεις? Εγώ το βλέπω και ανατριχιάζω κι σεις έχετε τη ψυχραιμία να κρίνετε τη δύναμη/παράγοντα/λόγο της σύγκρουσης και μάλιστα να βγάλετε και πόρισμα για τις ικανότητες ή μη της καμπίνας μιας 147????
-
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εξετάζουμε το τραγικό του ατυχήματος, αλλά την αντοχή του αυτοκινήτου Νίκο.
Μην τα μπλέκεις!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εξετάζουμε το τραγικό του ατυχήματος, αλλά την αντοχή του αυτοκινήτου Νίκο.Μην τα μπλέκεις!
Δεκτό...αλλά δε χρειάζεται εμπειρία πιστεύεις για να κρίνει κάποιος τις ικανότητες του αμαξώματος από μια φωτογραφία...χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο/λόγο/συνθήκες του ατυχήματος?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εξετάζουμε το τραγικό του ατυχήματος, αλλά την αντοχή του αυτοκινήτου Νίκο.
Μην τα μπλέκεις!
Δεκτό...αλλά δε χρειάζεται εμπειρία πιστεύεις για να κρίνει κάποιος τις ικανότητες του αμαξώματος από μια φωτογραφία...χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο/λόγο/συνθήκες του ατυχήματος?
Μα, δεν λέει κανείς ότι κάνουμε επιστημονική ανάλυση του ατυχήματος.
Κάνουμε εκτίμηση με βάση τις ζημιές. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μην τα μπλέκεις!
Μα, δεν λέει κανείς ότι κάνουμε επιστημονική ανάλυση του ατυχήματος.
Κάνουμε εκτίμηση με βάση τις ζημιές. **Κουβέντα να γίνεται δηλαδή... **:)My point exactly...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είναι δυνατόν αυτό το αυτοκίνητο να ξαναβγεί στον δρόμο με ασφάλεια;
Απ' την φωτογραφία φαίνονται πολύ χειρότερα τα πράγματα από την υποχώρηση της κολώνας του οδηγού κατά λίγα χιλιοστά. Η θεόστραβη a-pillar δεν πειράζει κανέναν; Το τμήμα πάνω απ την πόρτα του οδηγού; Δεν είναι απλά τσαλακωμένος ο ουρανός, έχει στραβώσει το σύμπαν. Το πάτωμα είναι οκ; Ή δεν έχει κι αυτό δομική σημασία;Δε νομίζω να βγει στο δρόμο αυτό. Άλλο αυτοκίνητο είναι του φίλου μου που θα βγει στο δρόμο και η ζημιά δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που βλέπουμε. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία πρόχειρη.
Nikos120i, σιγά παιδάκι μου, θα πάθεις κανα έμφραγμα!
Το αίμα στον πλαϊνό αερόσακο δεν λέει τίποτα. Ένα σκίσιμο στο τριχωτό της κεφαλής αρκεί για να πνιγείς στο αίμα γιατί το τριχωτό είναι από τα σημεία με τη μεγαλύτερη πυκνότητα αιμοφόρων αγγείων. Όσοι έχουν ανοίξει ποτέ κεφάλι το ξέρουν πολύ καλά αυτό.
-
Πάντως αν προσέξετε ο αερόσακος τύπου κουρτίνας (στην οροφή) δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα! Υποχώρησε τόσο πολύ η μεσαία κολώνα που τον παγίδευσε πάνω από το προσκέφαλο του οδηγού και δεν τον άφησε να καλύψει όλη την πλαϊνή επιφάνεια!
-
Ρε παιδιά με όλο το σεβασμό και προς τους πρεσβυτέρους αλλά λέτε μαλακίες.
Απέναντι από το σπίτι μου είναι ένα συνεργείο που απ' ότι έχω καταλάβει ειδικεύεται σε τελείως κατεστραμένα οχήματα από ατυχήματα τα οποία προφανώς κάνει κομμάτια για να πουλήσει.
Είναι ένα Passat (το προηγούμενο) 1,8T το οποίο είναι κυριολεκτικά σώβρακο.
Έχουν σμπαραλιαστεί οι πόρτες, έχει σχιστεί ο ουρανός, δεν έχουν μείνει οι κολώνες στη θέση τους κλπ
Αν το λιωσε με πολλά χλμ ο άνθρωπος τι να σου κάνει μετά η NCAP και τα αστεράκια και οι αερόσακοι; Ακόμα και οι μετρήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα χλμ. Το ότι η 159 πχ έχει 5 αστεράκια δεν σημαίνει ότι θα σε σώσει από την οργή του Θεού...
Απλά από τη φώτο που έβαλε ο Kyan καταλαβαίνω ότι ήθελε να δείξει ότι ακόμα και σε μια πολύ ισχυρή σύγκρουση (που όντως ήταν), το αμάξι ΔΕΝ έγινε φυσαρμόνικα όπως είχαν ισχυριστεί κάποιοι εδώ μέσα.
Και όταν λέω φυσαρμόνικα εννοώ κάτι ανατριχιαστικές εικόνες που έχουμε δει στο δρόμο όπου το εμπρός μέρος απλά δεν υπάρχει.
Και πάλι όμως αν η συγκεκριμένη 147 είχε 30-40 χλμ παραπάνω μπορεί να βλέπαμε ακόμα χειρότερη εικόνα.
Κουβέντα να γίνεται kouk αλλά όχι λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. -
Είναι όντως μπουρδολογία να προσπαθείς να αναλύσεις την παθητική ασφάλεια ένος ατυχήμάτος πόσο μάλλον όταν δεν ξέρεις τις συνθήκες πρόσκρουσης...
Υπάρχει το γιουρονκάπ και πολύ απλά μου έχει αποδείξει ότι η 147 είναι ανασφαλής για την κατηγορία της, την εποχή που βγήκε και τραγικά ανασφαλής για τα σημερινά δεδομένα. Τα 3 αστέρια τα πήρε επειδή αρίστευσε στην πλαινή μιας και στη μετωπική τα σκ@τωσε κανονικά. Ε το μοντέλο είναι ήδη ξεπερασμένο (εδώ μεταγενέστερα μοντέλα και αντικαταστάθηκαν όπως στίλο, 307) οπότε δεν έχει νόημα για να το συζητάμε...
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι για να βελτιώσει την παθητική ασφάλεια έφτιαξε μία άσχημη θεόβαρια 156 και περηφανεύεται σαν γύφτικο σκερπάνι για τα 5 αστέρια στις διαφημίσεις της. Η φίατ με το 500 και η τογιότα με το γιάρις δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν????
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε παιδιά με όλο το σεβασμό και προς τους πρεσβυτέρους αλλά λέτε μαλακίες.
Απέναντι από το σπίτι μου είναι ένα συνεργείο που απ' ότι έχω καταλάβει ειδικεύεται σε τελείως κατεστραμένα οχήματα από ατυχήματα τα οποία προφανώς κάνει κομμάτια για να πουλήσει.
Είναι ένα Passat (το προηγούμενο) 1,8T το οποίο είναι κυριολεκτικά σώβρακο.
Έχουν σμπαραλιαστεί οι πόρτες, έχει σχιστεί ο ουρανός, δεν έχουν μείνει οι κολώνες στη θέση τους κλπ
Αν το λιωσε με πολλά χλμ ο άνθρωπος τι να σου κάνει μετά η NCAP και τα αστεράκια και οι αερόσακοι; Ακόμα και οι μετρήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα χλμ. Το ότι η 159 πχ έχει 5 αστεράκια δεν σημαίνει ότι θα σε σώσει από την οργή του Θεού...
Απλά από τη φώτο που έβαλε ο Kyan καταλαβαίνω ότι ήθελε να δείξει ότι ακόμα και σε μια πολύ ισχυρή σύγκρουση (που όντως ήταν), το αμάξι ΔΕΝ έγινε φυσαρμόνικα όπως είχαν ισχυριστεί κάποιοι εδώ μέσα.
Και όταν λέω φυσαρμόνικα εννοώ κάτι ανατριχιαστικές εικόνες που έχουμε δει στο δρόμο όπου το εμπρός μέρος απλά δεν υπάρχει.
Και πάλι όμως αν η συγκεκριμένη 147 είχε 30-40 χλμ παραπάνω μπορεί να βλέπαμε ακόμα χειρότερη εικόνα.
Κουβέντα να γίνεται kouk αλλά όχι λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.Οι απόψεις του καθένα δεν είμαι μαλακίες!
Αυτοκίνητο που να είναι σε αυτή την κατάσταση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φτιάχνεται.
Σαφώς και μπορεί ένας μάστορας να το φτιάξει! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα είναι ασφαλές ή όπως ήταν πρώτα!
Το συγκεκριμένο δεν ξέρουμε τι ατύχημα είχε. ΦΑΙΝΕΤΑΙ σοβαρό!Αρα κάνουμε τις κρίσεις μας και τις εκτιμήσεις μας ΧΩΡΙΣ να ξέρουμε!
-
'Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λ#τρυπες. Καθένας έχει από μια.'
Εγώ διαφώνησα με τη λογική του να αρχίσει ο καθένας και από μια φώτο να βγάζει ατράνταχτα συμπεράσματα. Δεν είπα εγώ ότι πρέπει να φτιαχτεί ή κάτι τέτοιο και δεν κατάλαβα γιατί το ανέφερες αυτό.
Το συγκεκριμένο topic πάντως θέλει μια Λα βίντα Λόκα.... γιατί όσο πάει και ξεφεύγει. -
Το ανέφερα σαν άποψη.
Σε αυτά που λες συμφωνώ. Και για τα Λα βίντα Λόκα!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
'Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λ#τρυπες. Καθένας έχει από μια.'Εγώ διαφώνησα με τη λογική του να αρχίσει ο καθένας και από μια φώτο να βγάζει ατράνταχτα συμπεράσματα. Δεν είπα εγώ ότι πρέπει να φτιαχτεί ή κάτι τέτοιο και δεν κατάλαβα γιατί το ανέφερες αυτό.
Το συγκεκριμένο topic πάντως θέλει μια Λα βίντα Λόκα.... γιατί όσο πάει και ξεφεύγει.Που τα είδες τα ατράνταχτα συμπεράσματα? Στα οφθολμοφανή μόνο αναφερθήκαμε. Το πάτωμα και οι κολώνες είναι άμεσα αντιληπτό πόσο έχουν υποχωρήσει προς τα μέσα. Όπως και ότι ο οδηγός τραυματίστηκε, φαίνεται από τον ματωμένο πλαϊνό αερόσακο (εκτός αν έτρωγε τίποτα και πετάχτηκε η κέτσαπ). Όπως και το ότι ο αερόσακος τύπου κουρτίνας παγιδεύτηκε στην οροφή του αυτοκινήτου πάνω από το κάθισμα και δεν κατάφερε να υλοποιήσει στο 100% τον στόχο του (να καλύψει όλο το πλαϊνό τμήμα). Και ναι με βάση τη φωτογραφία το συγκεκριμένο σημείο δεν φαίνεται να είναι το κύριο που επιφορτίστηκε όλη τη πρόσκρουση. Το κύριο μέρος δείχνει να ήταν το μπροστινό.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι δυνατόν αυτό το αυτοκίνητο να ξαναβγεί στον δρόμο με ασφάλεια;
Απ' την φωτογραφία φαίνονται πολύ χειρότερα τα πράγματα από την υποχώρηση της κολώνας του οδηγού κατά λίγα χιλιοστά. Η θεόστραβη a-pillar δεν πειράζει κανέναν; Το τμήμα πάνω απ την πόρτα του οδηγού; Δεν είναι απλά τσαλακωμένος ο ουρανός, έχει στραβώσει το σύμπαν. Το πάτωμα είναι οκ; Ή δεν έχει κι αυτό δομική σημασία;Δε νομίζω να βγει στο δρόμο αυτό. Άλλο αυτοκίνητο είναι του φίλου μου που θα βγει στο δρόμο και η ζημιά δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που βλέπουμε. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία πρόχειρη.
Πες έτσι βρε άνθρωπέ μου!
-
-
Παιδια ολα τα αυτοκινητα πλεον ειναι ασφαλη, αλλα λιγο περισσοτερο αλλα λιγο λιγοτερο (μη μου πει κανεις για λαντγουιντ ή για αυτοκινητα που πωλουντε καινουργια αλλα ειναι 4-5 ετων πισω σε τεχνολογια) απλα αν ειχα την συγκεκριμενη 147 και ειχα βγει εξω ζωντανος θα επινα νερο στο ονομα της (και ας μην ειμαι fun της μαρκας) οχι οτι δεν θα εβγαινα απο ενα φοκους.....αλλα μερικα πραγματα ειναι και βιωματα, οταν τα crash test γινοντε με 50-55 χλμ και τρακαρεις με 100+ ε προφανος δεν θα μηνει κολυμπιθροξυλο, ειπαμε καλα ειναι τα αστερια αλλα δεν υπερνικουν τους νομους της φυσικης!
Δεν ξερω πως τρακαρε ο ανθρωπακος αλλα αν παθαινα εγω αυτο το ατυχημα με το 106 θα βαζανε στο φερετρο τις λαμαρινες και καπου εκει μεσα θα ειμουνα και εγω!
-
Τυχερά είναι αυτά Στέλιο.
Φίλος μου πριν 1 1/2 χρόνο περίπου πούλησε σε πιτσιρικά το 106 rallye που είχε.
Ένα δύο μήνες μετά έμαθε πως ο πιτσιρικάς πήγαινε με πολλά στην ΑΟ , έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έγινε σμπαράλια, δεν έμεινε τίποτα. Ευτυχώς όμως το παιδί δεν χτύπησε! Για αυτό σου λέω... Είναι και το πόσο τυχερός θα είσαι.
-
Τα περι τυχης τα ξερω απο πρωτο χερι....σε σημειο να λεω οτι εκεινο το βραδυ καταναλωσα ολα τα αποθεματα τυχης της ζωης μου!
ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ALFA ROMEO GT 2.0 JTS???(βοήθεια!!)