-
Και ετρεχα μεσα στο καλοκαιρι να βρω πειραιως για την καταθεση....
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Επισης ειχα την εντυπωση οτι ο Hunt ηταν μεθυσος και αταλαντος. Τωρα πιστευω οτι ηταν μεθυσος με ταλεντο -
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Επισης ειχα την εντυπωση οτι ο Hunt ηταν μεθυσος και αταλαντος. Τωρα πιστευω οτι ηταν μεθυσος με ταλεντο
...κάτι σαν τον Κίμι δηλαδή?!..
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Επισης ειχα την εντυπωση οτι ο Hunt ηταν μεθυσος και αταλαντος. Τωρα πιστευω οτι ηταν μεθυσος με ταλεντο
...κάτι σαν τον Κίμι δηλαδή?!..
Ακριβώς!! μέθυσος κι ατάλαντος
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
μέθυσος κι ατάλαντοςΔεν ξέρω για το 1ο, αλλά το 2ο είσαι ως κριτής.
Λοιπόν αγαπουλίνια μου μόλις γύρισα από το σινεμά. Ε καλά, όχι μόλις... πέρασα από ένα μπαρ πρώτα για να πιω και να ξεχάσω.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Πυροβολητή, Rush ευθεία εμπρός.
ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ: Είδον.
ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΥΡ!!!
ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ: Βάλλω τώρα!!!Για να σοβαρευτούμε όμως, ας πως κι εγώ την γνώμη μου αφού το είδα το... ας πούμε έργο.
Ξεκινώντας από τα θετικά:
- Εξαιρετικές ερμηνείες και από τον Hemsworth (αν και με 1.92 δεν χωρούσε τότε ούτε σε φορτηγό ο Αυστραλός) αλλά και από τον Bruhl (να με σχωρνάτε αλλά umlaut δεν ξέρω να βάζω). Διέσωσαν την ταινία. Οι δεύτεροι ρόλοι καλοί αλλά δεν επεξηγήθηκαν. Ο Γέρος του Μαρανέλλο έγινε κατανοητός ως ο Enzo από 10 άτομα σε όλη την αίθουσα και ο Teddy Mayer από 1-2 hardcore F1 fans only, ενώ ο Lord Hesketh ήταν η μασκότ.
- Καταπληκτικό μακιγιάζ. Ο Lauda ήταν όπως στις πραγματικές φωτό με τα αίματα.
- Παρά τις 2 ώρες δεν κούρασε, ίσως επειδή έψαχνα να θυμηθώ τι έγινε στην πραγματικότητα και να αντιπαραβάλω.
- Καλές σκηνές και σκηνοθεσία. Δεν είμαι ειδικός, ούτε καν σινεφίλ, αλλά μου φάνηκε καλογυρισμένο. Ειδικά οι σκηνές με τον Νίκι στο νοσοκομείο ήταν συγκινητικότατες και αληθοφανέστατες. Αντίθετα όμως, οι σκηνές δράσης ήταν στυλ και επιπέδου Driven. Απογοήτευση...
Περνώντας στα αδιάφορα:
- Αγωνιστική δράση και πλοκή; Βαρετή και απλά ανεπαρκής. Σκηνές που θύμιζαν Fast and the Furious με κουνημένη κάμερα και τριανταπενταδώδεκα (sic) αλλαγές ταχυτήτων στο 25άρι σαζμάν με λαβή ένα σπείρωμα βίδας. Περίμενα περισσότερες αυθεντικές σκηνές.
- ΚΑΜΙΑ αναφορά στην μηχανολογία και την εξέλιξη των μονοθεσίων (το 1976). Απλά πήγαιναν οι τύποι και έπαιζαν 'πλεηστέσιο' κάθε 20 μέρες.
Αρνητικά:
- ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΟ σενάριο. Κόντρα στην F3. Βρισιές και κωλοδάχτυλα. Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο!
- Hunt ο γιος του Θεού - Lauda το καημένο το παρτσακλό που έπρεπε να δουλεύει 24-7 για να καταφέρει κάτι.
- Με διαφορά το χειρότερο σημείο του έργου όταν ο νεαρός Νίκι πήγε στην BRM και τους είπε: 'Ρε γατάκια που φτιάχνετε μονοθέσια 20 χρόνια τώρα ήρθα να σας μάθω μπαλίτσα, εγώ ο γιος του τραπεζίτη! Βάλτε τιτάνιο και unobtanium! Λούσου με Ultrex και θα δεις και ο Ρεγκατσόνι θα πάρει 2.3 δεύτερα!!!
- Ατμόσφαιρα πολέμου που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα.
- Γελοίες, δήθεν φιλοσοφικές, συζητήσεις Lauda-Hunt που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
- Χολυγουντιανές πίπες με σκηνές πηδήματος (my name is Hunt, Jame Hunt μικρή νοσοκόμα ), ποτού κλπ.
- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ιστορικές ανακρίβειες, όπως το ότι ο Χαντ έδειρε τον δημοσιογράφο ή το ότι ο Λάουντα έμεινες στην πίστα ως το τέλος του αγώνα της Ιαπωνίας. Αλλά το χειρότερο είναι πως δήθεν έσπασε κάτι στην ανάρτηση της 312 Τ2 και έτσι τράκαρε στο Ρίνγκ!!!
Αν ήταν ταινία μυθοπλασίας θα της έβαζα 7 στα 10. Επειδή είναι όμως ιστορική ταινία, επιεικώς 6 στα 10 και πολύ της είναι. Ντάξει, τουλάχιστον τα 6.5 € του σινεμά ήταν λιγότερα από τα 7 της Duvel μετά. Αν με ρωτούσες όμως, θα σου έλεγα να πας για την βέλγικη μπύρα παρά για την αμερικάνικη ταινία.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Σταματηστε επιτελους να αντιμετωπιζετε την ταινια σαν να ειναι ντοκυμαντερ. Διαγωνισμο για το ποιος ξερει τα περισσοτερα απο εκεινη την εποχη μου φαινεται πως θελετε να στησετε.
η ταινία είπε να διηγηθεί την ιστορία φίλε. Και αυτό 'πουλάει' εξαρχής.
BASED on a true story λεει η διαφημιση της ταινιας.
Δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη based?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
μέθυσος κι ατάλαντος
Δεν ξέρω για το 1ο, αλλά το 2ο είσαι ως κριτής.
Λοιπόν αγαπουλίνια μου μόλις γύρισα από το σινεμά. Ε καλά, όχι μόλις... πέρασα από ένα μπαρ πρώτα για να πιω και να ξεχάσω.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Πυροβολητή, Rush ευθεία εμπρός.
ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ: Είδον.
ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΥΡ!!!
ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ: Βάλλω τώρα!!!Για να σοβαρευτούμε όμως, ας πως κι εγώ την γνώμη μου αφού το είδα το... ας πούμε έργο.
Ξεκινώντας από τα θετικά:
- Εξαιρετικές ερμηνείες και από τον Hemsworth (αν και με 1.92 δεν χωρούσε τότε ούτε σε φορτηγό ο Αυστραλός) αλλά και από τον Bruhl (να με σχωρνάτε αλλά umlaut δεν ξέρω να βάζω). Διέσωσαν την ταινία. Οι δεύτεροι ρόλοι καλοί αλλά δεν επεξηγήθηκαν. Ο Γέρος του Μαρανέλλο έγινε κατανοητός ως ο Enzo από 10 άτομα σε όλη την αίθουσα και ο Teddy Mayer από 1-2 hardcore F1 fans only, ενώ ο Lord Hesketh ήταν η μασκότ.
- Καταπληκτικό μακιγιάζ. Ο Lauda ήταν όπως στις πραγματικές φωτό με τα αίματα.
- Παρά τις 2 ώρες δεν κούρασε, ίσως επειδή έψαχνα να θυμηθώ τι έγινε στην πραγματικότητα και να αντιπαραβάλω.
- Καλές σκηνές και σκηνοθεσία. Δεν είμαι ειδικός, ούτε καν σινεφίλ, αλλά μου φάνηκε καλογυρισμένο. Ειδικά οι σκηνές με τον Νίκι στο νοσοκομείο ήταν συγκινητικότατες και αληθοφανέστατες. Αντίθετα όμως, οι σκηνές δράσης ήταν στυλ και επιπέδου Driven. Απογοήτευση...
Περνώντας στα αδιάφορα:
- Αγωνιστική δράση και πλοκή; Βαρετή και απλά ανεπαρκής. Σκηνές που θύμιζαν Fast and the Furious με κουνημένη κάμερα και τριανταπενταδώδεκα (sic) αλλαγές ταχυτήτων στο 25άρι σαζμάν με λαβή ένα σπείρωμα βίδας. Περίμενα περισσότερες αυθεντικές σκηνές.
- ΚΑΜΙΑ αναφορά στην μηχανολογία και την εξέλιξη των μονοθεσίων (το 1976). Απλά πήγαιναν οι τύποι και έπαιζαν 'πλεηστέσιο' κάθε 20 μέρες.
Αρνητικά:
- ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΟ σενάριο. Κόντρα στην F3. Βρισιές και κωλοδάχτυλα. Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο!
- Hunt ο γιος του Θεού - Lauda το καημένο το παρτσακλό που έπρεπε να δουλεύει 24-7 για να καταφέρει κάτι.
- Με διαφορά το χειρότερο σημείο του έργου όταν ο νεαρός Νίκι πήγε στην BRM και τους είπε: 'Ρε γατάκια που φτιάχνετε μονοθέσια 20 χρόνια τώρα ήρθα να σας μάθω μπαλίτσα, εγώ ο γιος του τραπεζίτη! Βάλτε τιτάνιο και unobtanium! Λούσου με Ultrex και θα δεις και ο Ρεγκατσόνι θα πάρει 2.3 δεύτερα!!!
- Ατμόσφαιρα πολέμου που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα.
- Γελοίες, δήθεν φιλοσοφικές, συζητήσεις Lauda-Hunt που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
- Χολυγουντιανές πίπες με σκηνές πηδήματος (my name is Hunt, Jame Hunt μικρή νοσοκόμα ), ποτού κλπ.
- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ιστορικές ανακρίβειες, όπως το ότι ο Χαντ έδειρε τον δημοσιογράφο ή το ότι ο Λάουντα έμεινες στην πίστα ως το τέλος του αγώνα της Ιαπωνίας. Αλλά το χειρότερο είναι πως δήθεν έσπασε κάτι στην ανάρτηση της 312 Τ2 και έτσι τράκαρε στο Ρίνγκ!!!
Αν ήταν ταινία μυθοπλασίας θα της έβαζα 7 στα 10. Επειδή είναι όμως ιστορική ταινία, επιεικώς 6 στα 10 και πολύ της είναι. Ντάξει, τουλάχιστον τα 6.5 € του σινεμά ήταν λιγότερα από τα 7 της Duvel μετά. Αν με ρωτούσες όμως, θα σου έλεγα να πας για την βέλγικη μπύρα παρά για την αμερικάνικη ταινία.
αρα παω για μπυρα...
-
Όχι Δημήτρη, να μην πας για μπύρα. Να πας να δεις την ταινία.
Αυτά που γράφει ο Αλέξανδρος είναι σχόλια πάνω σε λάθος βάση.-
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αρα παω για μπυρα...
Aμα δεν θες να δεις ταινια αλλα ντοκυμαντερ καλυτερα πανε για μπυρα γιατι βαρεθηκαμε τις αναλυσεις σχετικα με το αν ο λαουντα ηταν στην πιστα οταν τελειωσε ο αγωνας στο φουτζι ή το αν ο χαντ περασε κανονικα τον ρεγκατσονι και δεν τον αφησε αυτος.
-
Ο χρήστης Alba Parieti έγραψε:
Eίναι αρκετά αυτά που δεν έχουν ειπωθεί και πολλοί αυτοί που δεν έχουν μιλήσει, ώστε η εικόνα που έχουμε να είναι αρκετά αποσπασματική, με συνέπεια τον κίνδυνο για απλουστεύσεις,εύκολες 'αγιοποιήσεις' ή καταδίκες.Πολυ ενδιαφεροντα κι αυτα που αναφερεις για την εποχη. Υποθετω βεβαια πως καμια ταινια δεν θα μπορουσε να παρει θεση για εικασιες ποσο μαλλον μετα απο τοσα χρονια.
Ασχετο, λετε μετα απο χρονια να δουμε και ταινια για το φιναλε του 2008???
Ή, πολυ χειροτερα, για το 2007? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όχι Δημήτρη, να μην πας για μπύρα. Να πας να δεις την ταινία.Αυτά που γράφει ο Αλέξανδρος είναι σχόλια πάνω σε λάθος βάση.-
Τι από αυτά είναι λάθος Νίκο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι Δημήτρη, να μην πας για μπύρα. Να πας να δεις την ταινία.
Αυτά που γράφει ο Αλέξανδρος είναι σχόλια πάνω σε λάθος βάση.-
Τι από αυτά είναι λάθος Νίκο;
Ότι μιλάμε για ταινία και όχι για documentary.
Είναι λάθος σου που την κρίνεις υπό αυτό το πρίσμα.
Η ταινία είναι φοβερά γυρισμένη και ανατριχιαστική.
Sent from a mobile device
-
Μα είπα και την βαθμολογία που της δίνω σαν ταινία μυθοπλασίας. 7/10! Ακόμα και φανταστική ιστορία να ήταν, σε πολλά σημεία ήταν κλασική χολυγουντιανή αμερικανία. Συγγνώμη αλλά ανατριχιαστική δεν την λέω με τίποτα. Ανατριχιαστική ταινία ήταν Ο Dικηγόρος του Διαβόλου ή H Έκτη Αίσθηση. Αυτό ήταν κλασικό χόλυγουντ (Top Gun φάση), με εξαίρεση τις σκηνές του νοσοκομείου.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Γενικά είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε ή αποσιωπούνται.....για παράδειγμα κατά πόσο ο Regazzoni άφησε το Hunt στο τέλος του αγώνα να τον προσπεράσει,προκειμένου να εκδικηθεί το Lauda,τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το ότι θα έχανε το 77 τη θέση του στη Ferrari.Πόσο στοίχισε η απόφαση της Ferrari να μην αγωνιστεί στην Αυστρία και να κατεβάσει ένα μόνο μονοθέσιο στην Ολλανδία;Γιατί ο Lauda έθεσε veto στη θέληση του Audetto να προσληφθεί ο Peterson το 77 (με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στη March),ήταν πυρ και μανία με τις διαπραγματεύσεις της Ferrari με την Copersucar προκειμένου να προσληφθεί ο Fittipaldi,και γιατί επιθυμούσε τον εύθραυστο ψυχολογικά Reutemann ως συνοδηγό του στη Ferrari;Καπου ειχα διαβασει λογια του Lauda για περιπου το αναποδο. Δεν θυμαμαι να αναφερε ποιον προτιμουσε ή να παραμεινει ο Regazzoni αλλα σιγουρα οτι ειχε θεμα με την προσληψη του Reutemann για το 1977 και οτι δεν υπηρχε επικοινωνια μεταξυ των δυο τους. Και δεν πιστευω ο Regazzoni να αφησε τον Hunt να περασει ή να μπορουσε να κανει τιποτα. Ο Hunt ειχε δυο (!) κλαταρισματα απο υπερθερμανση-φθορα πεντε γυρους απο το τελος ενω ηταν 2ος (προηγουμενως o τοτε 2ος Depailler στους δεκα γυρους απο το τελος μπηκε στα πιτς με κλαταρισμα) και απλα ηταν ευκολη λεια και για τους δυο με τα φρεσκα βροχινα o Regazzoni και ο Jones που παλευαν με τα παλια και φθαρμενα βροχινα.
-
Στηλες-ημερολογιο του Hunt για τις σεζον 1977 και 1978 στο αυτοσπορτ. Τεσσερα μερη, διαβαζονται απο κατω μπρος πανω οι εισχωρησεις-κεφαλαια:
http://bbs.hupu.com/6245959.html
http://bbs.hupu.com/6264836.html
http://bbs.hupu.com/6300850.html
http://bbs.hupu.com/6308034.htmlEDIT:
Μονο το τριτο λινκ ειναι ολοκληρο, εδω ειναι μαζεμενα ολα σε pdf για οποιον ενδιαφερεται. -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Στηλες-ημερολογιο του Hunt για τις σεζον 1977 και 1978 στο αυτοσπορτ. Τεσσερα μερη, διαβαζονται απο κατω μπρος πανω οι εισχωρησεις-κεφαλαια:
http://bbs.hupu.com/6245959.html
http://bbs.hupu.com/6264836.html
http://bbs.hupu.com/6300850.html
http://bbs.hupu.com/6308034.htmlEDIT:
Μονο το τριτο λινκ ειναι ολοκληρο, εδω ειναι μαζεμενα ολα σε pdf για οποιον ενδιαφερεται. -
Ο χρήστης ttc έγραψε:
Σταματηστε επιτελους να αντιμετωπιζετε την ταινια σαν να ειναι ντοκυμαντερ. Διαγωνισμο για το ποιος ξερει τα περισσοτερα απο εκεινη την εποχη μου φαινεται πως θελετε να στησετε.
η ταινία είπε να διηγηθεί την ιστορία φίλε. Και αυτό 'πουλάει' εξαρχής.
BASED on a true story λεει η διαφημιση της ταινιας.
Δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη based?
έλα ρε αγγλομαθή άνοιξε μας τα μάτια
προσπερνώ τη μαλακία που ρωτάς όλο χαζή χαρά.
από εκεί κ πέρα που αρχίζει το based κ που τελειώνει? Αν εδειχνε τον Λαουντα να πηδιέται με το Χαντ, τον Λαουντα να μιλάει με τη φερράρι κ τη FIA για να βάζουν τρικλοποδιές κ να ακυρώνουν το Χαντ για το θέμα με τα καύσιμα ή τον Χαντ να χαλάει ένα βράδυ το αμαξι του Λαουντα ή να σκοτώνει τον δημοσιογράφο αντί να του κάνει τη μουρη κιμά όπως έδειξε κ εκεί δεν θα έτρεχε τίποτα, γιατί η ταινία είναι 'based'?
επαναλαμβάνω πάντως πως η ταινία μιλάει όλο καμάρι ότι περιγράφει τη χρονιά κ τις μαχες και αυτό ΠΟΥΛΑΕΙΤaking us into their personal
lives and clashes on and off the Grand Prix racetrack,
Rush
follows the two drivers as they push themselves
to the breaking point of physical and psychological
endurance, where there is no shortcut to victory and
no margin for error.Επί της ουσίας παπαρια κανει. Τον έναν τον παρουσιαζει σαν βλαμενο αντικοινωνικό κατώτερο από τον αντίπαλο αλλά με μαντικές ικανοτητες στο στήσιμο κ απλά εργασιομανή. Τον άλλο σαν κοκακια σεξομανή που κάνει σα κακομαθημένο πιτσιρικι. Και τους δυο τους βάζει όποτε συναντιόνται να προσβάλονται και να βρίζονται σα μαλακες. Όσο για τις 'μαχες' που περιγράφει τις περιγράφει όλες λάθος
Οι τύποι απλά πήραν μια χρονιά διαμάντι κ την έκαναν μπουρδέλο σεναριακά χωρίς να δείχνουν κ καμια 'μαχη' της προκοπής αλλά κουνηματα της κάμερας και 'τετακέ'.
κατά τα άλλα based....
BASED MY ASS για να καταλάβει κ ο αγγλομαθής φίλος -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
από εκεί κ πέρα που αρχίζει το based κ που τελειώνει?
Αρχιζει εκει που γουσταρουν οι δημιουργοι αυτης της ταινιας και τελειωνει εκει που γουσταρουν επισης αυτοι. Δικο τους καλλιτεχνικο δημιουργημα ειναι και κανουν οτι θελουν. Και οσο να πας να μου κανεις το χαζο ειναι αληθεια οτι ποτε δεν ειπαν οτι διηγουνται επακριβως την ιστορια αλλα οτι η ταινια τους ειναι βασισμενη σε αληθινη ιστορια. Χωνεψε το και κοιτα να απολαυσεις αυτη την κινηματογραφικη ταινια αφηνοντας στην ακρη την μανια σου να πουλας γνωσεις περι του τι εγινε ακριβως τοτε. Ξερουμε κι εμεις τι εγινε και δεν πηγαμε στο σινεμα για να μαθουμε.
-
θα χωνέψω ότι γουστάρω κ θα ποστάρω την γνώμη μου και δε θα μου πει κανένας τρόμπας διαφορετικά. Επίσης, στα παπακια μου τί ξέρεις κ τί δεν ξέρεις για να μας λες κ να βάζεις κ γιαλάκια .Αν είσαι τόσο κομπλεξικός κ νομίζεις αναφέρουμε τις μαλακίες της ταινίας για να το παίξουμε παντογνώστες και να πουλήσουμε γνώση έχεις μεγάλο πρόβλημα ή μικρό κάτι άλλο (αυτοεκτιμηση).
άσε τα κομπλεξ και τις ειδικές σου ανάγκες λοιπον παραπέρα κ ξαναδές τί γράφει η ταινία στο επισημο σαιτ τηςΤaking us into their personal
lives and clashes on and off the Grand Prix racetrack,
Rush
follows the two drivers as they push themselves
to the breaking point of physical and psychological
endurance, where there is no shortcut to victory and
no margin for error.μόνο αυτό που δηλώνει δεν κάνει κ βάζε εσύ όσα bold θες
-
Ο χρήστης ttc έγραψε:
από εκεί κ πέρα που αρχίζει το based κ που τελειώνει?
Αρχιζει εκει που γουσταρουν οι δημιουργοι αυτης της ταινιας και τελειωνει εκει που γουσταρουν επισης αυτοι. Δικο τους καλλιτεχνικο δημιουργημα ειναι και κανουν οτι θελουν. Και οσο να πας να μου κανεις το χαζο ειναι αληθεια οτι ποτε δεν ειπαν οτι διηγουνται επακριβως την ιστορια αλλα οτι η ταινια τους ειναι βασισμενη σε αληθινη ιστορια. Χωνεψε το και κοιτα να απολαυσεις αυτη την κινηματογραφικη ταινια αφηνοντας στην ακρη την μανια σου να πουλας γνωσεις περι του τι εγινε ακριβως τοτε. Ξερουμε κι εμεις τι εγινε και δεν πηγαμε στο σινεμα για να μαθουμε.
Εμείς λοιπόν σαν θεατές (paying customers) την κρίνουμε.
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ "ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΑΝΤΟΚ"