-
Απο κατανάλωση τι κάνει ο 1,4Τ στο ελαφρύ swift;
-
@lap said in SUZUKI FORUM:
Για πες τώρα, κάτι sport.
Ο ήχος σου αρέσει; Ο συμπλέκτης είναι μαλακος, συγκριτικά με τα mazda?
Σου κολλάνε στον δρόμο μόλις δουν τις μπούκες πίσω..?
Σκέφτεσαι κάποια αναβάθμιση;Χαμός γίνεται από οίκους αναβάθμισης για το swift sport. Η χαρά του tuning είναι το αυτοκίνητο
Ο ήχος όχι, θα ήθελα κάτι πιο sport. Μια εξάτμιση θα μου έλυνε το πρόβλημα αλλά αυτή την στιγμή είναι εκτός προϋπολογισμού. Στο Mazda είχα βρει πριν χρόνια από Αγγλία μια της Larini https://www.larinisystems.com η οποία για κάποιο λόγο (αν δείτε για τι αυτοκίνητα βγάζει...) είχε και για MX-5. Στα 250€ που την είχα πάρει έκανε φανταστικό ήχο και μόνο υπό πίεση. Κάτι τέτοιο θα ήθελα. Ένας πολύ καλός βελτιωτικός οίκος είναι η CTC: https://www.ctc-performance.co.uk/store/suzuki-swift-sport-2018-to-2020-k14c-1-4t/
Ο συμπλέκτης είναι μια χαρά.
Στο δρόμο έχω ενίοτε κάποιους "γρήγορους" τους οποίους άλλοτε τακτοποιώ και άλλοτε όχι, ανάλογα με τα κέφια μου, τις συνθήκες και το αν είμαι μόνος μου ή όχι.
-
@monman2 said in SUZUKI FORUM:
Το πόδι μου κινείται στα δύο άκρα: ή θα αλλάζω με την προτροπή του αυτοκινήτου, είτε στις 5.500σαλ. Βάσει αυτού που ανέφερα, μέσα στην πόλη είμαι μεταξύ 7,8-8,8. Εκτός πόλης με παιδιά μέσα ακόμη και 6...
-
Φρέσκες τιμές στους καταλόγους (~300€ πάνω αν είδα καλά)
-
@antonakis ΣΟΚ
-
Θα το θυμόμαστε καιρό το 1.6 diesel μοτέρ μου φαίνεται.
-
@antonakis said in SUZUKI FORUM:
Εγώ βλέπω τελικά ότι πολλά μοτέρ ντήζελ έχουν πρόβλημα με ρύπους και μάλλον πάνω από τα μισά έχουν καταφέρει να είναι εντός ορίων με απατεωνιές. Άντε να τα απαγορεύσουν τελείως να ησυχάσουμε από τον καρκίνο των ντήζελ!
-
@antonakis said in SUZUKI FORUM:
Από ότι φαίνεται δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί και οι Ιταλοί τα ίδια... Τώρα αν ήταν εν γνώσει της Suzuki η έρευνα θα το δείξει.
-
Η Suzuki από Fiat έπαιρνε diesel κινητήρες.
Για τα όρια κάναν τόσο όσο χρειαζόταν για να περνάνε την νομοθεσία, αν η νομοθεσία έχει παραθυράκια προφανώς θα την εκμεταλλευτούν.
Και όχι ο νομοθέτης δεν είναι χαζός, όλα αυτά είναι γνωστά 1-2 δεκαετίες από την μεριά των φορτηγών. -
Η Suzuki δεν πουλάει καθόλου στην Ευρώπη. Άρα είναι υπερβολικό να γίνεται τόση φασαρία για δαύτους.
Μάλλον με τη Stellantìs - FCA τα βάλανε, που το παίζει μωρά παρθένα στο θέμα των ρύπων.Κι αν θέλω να γίνω και πιο καχύποπτος, κυνηγάνε οι Γερμανοί την Chrysler, για να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους Αμερικάνους.
Diesel gate εσείς στις ΗΠΑ? FCA gate εμείς στην Ευρώπη. Και βάζουμε και μια απόχρωση Japan (Suzuki) για να μη μείνουν κι οι σχιστομάτηδες στο απυρόβλητο. Ανταγωνιστές είναι κι αυτοί.
-
ΔΕΝ είναι τόσο απλά τα πράγματα. Στους βαγκέουλες, όλη τη δουλειά την έκανε ένα λογισμικό της Μπος νομίζω. Αλλά είχε δοθεί εντολή από το λαϊκό να το βάλει.Στη μιτσουμπίσι πάλι, στην Ιαπωνία, παραποιούσαν τα αποτελέσματά των δοκιμών, βρήκαν μέιλ υπάλληλου που το καταμαρτυρούσε.
Εδώ τι συμβαίνει; φταίει η φίατ, έκανε την κομπίνα η σουζούκι, ή κάτι άλλο, μπορεί και από κοινού; -
Πιάσαν οι Ιάπωνες την Hino (ανήκει στην Toyota) να κλέβει στις μετρήσεις κατανάλωσης και καυσαερίων, εκεί ποιος κυνηγά ποιον;
-
@super-t said in SUZUKI FORUM:
Πιάσαν οι Ιάπωνες την Hino (ανήκει στην Toyota) να κλέβει στις μετρήσεις κατανάλωσης και καυσαερίων, εκεί ποιος κυνηγά ποιον;
Τι εννοείς δηλαδή, ότι όλα βγαίνουν στη φόρα από τυχαίους ελέγχους των "ανεξάρτητων αρχών" και δεν υπάρχουν συμφέροντα από πίσω?
Η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων ξεπερνάει σε τζίρο το ΑΕΠ πολλών κρατών του ανεπτυγμένου κόσμου. Είναι πολλά τα λεφτά για να είναι όλα αγγελικά φτιαγμένα.
-
@andya3 said in SUZUKI FORUM:
@super-t said in SUZUKI FORUM:
Τι εννοείς δηλαδή, ότι όλα βγαίνουν στη φόρα από τυχαίους ελέγχους των "ανεξάρτητων αρχών" και δεν υπάρχουν συμφέροντα από πίσω?
Η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων ξεπερνάει σε τζίρο το ΑΕΠ πολλών κρατών του ανεπτυγμένου κόσμου. Είναι πολλά τα λεφτά για να είναι όλα αγγελικά φτιαγμένα.
Όποιος το έκανε πάντως την πάτησε γιατί τώρα οι ιαπωνικές αρχές ζητάνε από όλες τις εταιρίες που πουλάνε φορτηγά εκεί να αποδείξουν ότι δεν έχουν κάνει απατεωνιες στις μετρήσεις ...
-
Πιο πολλές φορές έχουμε δει πάντως την δημιουργία τραστ και καρτέλ, παρά να αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους οι μεγάλες εταιρείες...
-
@andya3 said in SUZUKI FORUM:
Η Suzuki δεν πουλάει καθόλου στην Ευρώπη. Άρα είναι υπερβολικό να γίνεται τόση φασαρία για δαύτους.
Μάλλον με τη Stellantìs - FCA τα βάλανε, που το παίζει μωρά παρθένα στο θέμα των ρύπων.Αυτό φαντάζομαι κι εγώ. Λογικά δεν έχουν βρει αρκετά στοιχεία εντός της FCA, και ψάχνουν μέσω της Suzuki αν είχε γνώση για παρατυπίες του μοτέρ.
Σίγουρα υπήρχε η ανάκληση για την EGR, αλλά φαντάζομαι ψάχνουν κι άλλα. -
@realzeus said in SUZUKI FORUM:
Πιο πολλές φορές έχουμε δει πάντως την δημιουργία τραστ και καρτέλ, παρά να αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους οι μεγάλες εταιρείες...
Και τα δύο παίζουν.
Και τη vw κάποιος την κάρφωσε στις ΗΠΑ λογικά. Ότι και να έκαναν με το software, θα είχαν λάβει τα μέτρα τους να μην είναι εύκολο να βρεθεί με τυχαίους ελέγχους. Θα έπρεπε να πας να το ψάξεις υποψιασμένος.
Υποθέσεις κάνω πάντα, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει, ούτε θα μάθουμε ποτέ. -
Η όλη ιστορία στην Αμερική άρχισε να ξετυλίγεται σιγά σιγά από έναν καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος γνωρίζοντας ότι
Στις μετρήσεις κατανάλωσης και εκπομπών των ιχ έκαναν λαθροχειρίες του στυλ ταινίες μονωτικές στις χαραμάδες των πορτών, υπερβολικό φούσκωμα των ελαστικών κα. Αλλά και ότι η πραγματική κατανάλωση (και εκπομπές ρύπων) είχαν αποκλίσεις από τις ανακοινούμενες. Πήρε λοιπόν μερικά αμάξια και άρχισε τις δικές του δοκιμές. Ανάμεσά τους κσι ένα τζέτα ντίζελ, του οποίου οι μετρήσεις ξέφευγαν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Ψάξε ψάξε, είδε ότι κάτι γινόταν και με άλλα ιχ από το λαικό. Η αποκάλυψη του ειδικού λογισμικού έγινε από τα εργαστήρια της νάσα, πολύ αργότερα. Η ανακάλυψη των λαθροχειριών της μιτσουμπίσι έγινε από την νισσάν. Η νισσάν έπαιρνε μοτέρ από την πρώτη για κάποια αμαξάκια κέι που έφτιαχνε, και είχε υποψιαστεί ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.Μετά ακολούθησε το ντηλ εξαγοράς της πρώτης από τους νισσαναίους σε τιμή ευκαιρίας. -
Και τι αναμένουμε να γίνει; Στο δια ταύτα δηλαδή. Το κόστος αυτής της εξέλιξης δεν θα το επωμιστεί ο καταναλωτής στο τέλος με αύξηση των τιμών;
-
@monman2 said in SUZUKI FORUM:
Αναφορικά με την κατανάλωση παραθέτω ότι το ΣΚ έκανα ένα ταξίδι μέχρι την Κόρινθο. Με δύο μπάνια στην παραλία των Στραβών Αλκυόνας.
Επιβάτες: εγώ και η γυναίκα μου (οι μικρές στην κατασκήνωση...)
Διαδρομές:
Αθήνα - Λουτράκι με 130km/h στο adaptive cruise control, σχετική κίνηση
Λουτράκι - Στραβά επαρχιακός (καλός στην αρχή, στενός και αργός μετά)
Στραβά - Ίσθμια
Ίσθμια - Λουτράκι - Ίσθμια
Ίσθμια - Στραβά - Καλαμάκι (4 ενήλικες)
Καλαμάκι - Αθήνα (με χρήση της παλιάς ΕΟ αρχικά και αργότερα είσοδο στην ΕΟ και ΑΟ).Στον επαρχιακό έκανα κάποια προσπεράσματα σε γενικές γραμμές νορμάλ προς ελαφρά γρήγορη οδήγηση (έχω τον θηλυκό κόφτη δίπλα).
Αποτέλεσμα: φτάνοντας Αθήνα ήμουν ελάχιστα κάτω από την μέση και το trip computer έδειχνε 245km ακόμη, μέση κατανάλωση 6,1l/100!!
SUZUKI FORUM