-
δεν υπαρχει και μάτσουντα ίδιο?
R.S.
παντως οι σχιστοματηδες εχουν νοοτροπια επιλογης ονοματων σαν τις τσοντες τους: κανουν τα ακατανομαστα αλλα βαζουν μοζάικ.... -
ακριβως, αυτή η ψυχεδέλια, οι αντιφάσεις με τρελένουν σε αυτή τη χώρα. γι'αυτό αγαπάμε τζαπαν.
η θεωρία μου ειναι οτι εκέι έξω υπάρχει το συμπαν όλο... όλο λέμε και η τζαπάν.
οι πιο οργανωμένες πόλεις στο γνωστό κόσμο και με υπέροχη φύση όλη η χώρα. -
Ναι ρε παιδιά αλλά Hustler? Δηλαδή στην Ελλάδα θα ήταν suzuki - τραμπούκος; Αντε και toyota κλαρινογαμπρός και mitsubishi νταβατζής
-
Καλησπέρα, εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει ένα project για να γίνει το swift sport μου αγωνιστικό (πιστάδικο και αναβασιάρικο) με αργούς μεν ρυθμούς αλλά υπαρκτούς. Για τους έχοντες facebook, αν θέλετε κάντε ένα like στη σελίδα του project για τις εξελίξεις/ βίντεο/ τεχνικά θεματα/ εντυπώσεις από δοκιμές κτλ...
https://www.facebook.com/rallyaddictedswift/?pnref=lhc
και ένα βίδεο
-
Κι ενας που κανει το κεφι του...
-
Το Σουιφτ μου 1.0 boosterjet με 8.200χλμ. έβγαλε ένδειξη για λάδια. Απο τη Σουζουκι, πρώτη αλλαγή προτείνεται στα 15.000...
Απλά ελπίζω να μην ήπιε τα ήδη υπάρχοντα....
Αν κάποιος άλλος κάτοχος Σουζουκι με αντίστοιχο κινητήρα έχει κάποια παρόμοια εμπειρία, ας τη μοιραστεί. -
Θα έλεγα γενικά να μην πολυεμπιστευομαστε αυτές τις ενδείξεις και να το πάμε χιλιομετρικα. Τα 15.000 σίγουρα δε θα τα τηρούσε, ειδικά σε τούρμπο. Θα τα άλλαζα στα 5.000-7.000 χλμ για να αντέξει το μοτέρ για πάντα!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Μην λέτε ό,τι σας έχουν πει οι παππούδες σας. Οι κατασκευαστές ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Αλλαγή κάθε 5000 χλμ κάνει κακό στην τσέπη και στο περιβάλλον. Οι λαδάδες ξοδεύουν τεράστια ποσά στην έρευνα κι εξέλιξη των λιπαντικών.
Όσον αφορά την ένδειξη, τι ακριβώς έδειξε; Λαμπάκι πίεσης λαδιού; Υπενθύμιση αλλαγής λαδιού; Σε κάθε περίπτωση πρέπει πάντα να παρακολουθούμε την στάθμη των υγρών του αυτοκινήτου μας. Απορώ δηλαδή που δεν είδες την βέργα αντί να αναρωτιέσαι εδώ μέσα αν τα έκαψε-έχασε ή όχι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μην λέτε ό,τι σας έχουν πει οι παππούδες σας. Οι κατασκευαστές ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Αλλαγή κάθε 5000 χλμ κάνει κακό στην τσέπη και στο περιβάλλον. Οι λαδάδες ξοδεύουν τεράστια ποσά στην έρευνα κι εξέλιξη των λιπαντικών.+1
-
Όσο υπερβολικό κ 'των παππουδων' είναι το 5.000 χλμ, άλλο τόσο υπερβολικό και λάθος είναι και το 20.000 χλμ. Και να έχεις καλύτερο ύφος όταν μιλάς. Το βίντεο που ανέβασες αν δεν κάνω λάθος είναι sponsored, τι περίμενες να λέει; Και 50.000 χλμ να έλεγε η Mobil, το ίδιο αποτέλεσμα θα έβγαινε. Αλλά έστω, δέχομαι πως ειναι δεδομένο (και το εννοώ) ότι ξέρεις πολλά περισσότερα από εμένα. Γιατί θα έπρεπε να απαντήσεις επιθετικά;
-
Με ποια στοιχεία λες ότι τα 20000 χλμ είναι υπερβολικά και λάθος; Είναι τόσο κοντόφθαλμοι όλοι οι επιστήμονες σε αυτές τις εταιρείες που προσπαθούν να καταστρέψουν την φήμη τους; Άλλωστε αυτοί να πουλήσουν θέλουν, άρα τους βολεύει να μας βάζουν να αλλάζουμε λάδια συχνότερα.
-
Πάντως ακόμα και με το Mobil 1 Annual Protection, σου λέει 20.000 μίλια ή ένα χρόνο. Οπότε πάλι θες αλλαγή κάθε χρόνο. Απλά είναι για αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα
https://mobiloil.com/en/motor-oils/mobil-1/mobil-1-annual-protection
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με ποια στοιχεία λες ότι τα 20000 χλμ είναι υπερβολικά και λάθος; Είναι τόσο κοντόφθαλμοι όλοι οι επιστήμονες σε αυτές τις εταιρείες που προσπαθούν να καταστρέψουν την φήμη τους; Άλλωστε αυτοί να πουλήσουν θέλουν, άρα τους βολεύει να μας βάζουν να αλλάζουμε λάδια συχνότερα.Με το ότι και οι ίδιοι λένε ότι οι 20.000 αφορούν ιδανικές συνθήκες. Συν το ότι είναι άλλο 20000 στην επαρχία κ άλλο στην Αθήνα πχ, γιατί ακόμη σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι ώρες λειτουργίας.
-
Για αυτό υπάρχει και το όριο του ενός έτους. Πιο σωστό θα ήταν με ώρες λειτουργίας, όντως.
Τα σημερινά λάδια και οι σημερινοί κινητήρες δεν έχουν σχέση με αυτούς πριν 50 χρόνια και για αυτό έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα διαστήματα συντήρησης. Για αυτό μίλησα για παππούδες, γιατί άλλα ίσχυαν τότε και άλλα τώρα.
-
Οκ, παρεξήγηση τέλος από εμένα, απλά μου χτύπησε άσχημα εκείνη την ώρα.
-
Μίλησα με 2 διαφορετικά σερβις και μου έιπαν να παω να μηδενίσουν τον μετρητή. Σε αγγλικό φορουμ, άλλος με αντιστοιχο μοντέλο και μόνο με 1500χλμ είχε το ίδιο θέμα και εκεί του έιπαν το ίδιο.
Ορίστε και η μέτρηση με τη βέργα για τον realzus.ωστόσο, μου ειναι άγνωστο αν α) όντως έκαψε πολυ ή λίγο λάδι και ο μετρητής έχει κάποια ευαισθησία (όπως και αυτός για τα λάστιχα που λίγο να πέσει η πίεση σε ειδοποιέι σε εκνευριστικό βαθμό) β) ο μετρητής ειναι και αισθητήρας που καταλαβάινει τη φθορά του λαδιού (δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο σύστημα-αισθητήρας).
Τέλος, πάντων. Θα περάσω από εκεί να το μηδενίσουν.
-
Τι ακριβώς έγραφε το μήνυμα; Χαμηλή στάθμη λαδιού ή απαιτείται αλλαγή λαδιών; Μήπως απλά έχει φτάσει η ώρα για αλλαγή λαδιών με βάση κάποιο εσωτερικό ρολόι;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Τι ακριβώς έγραφε το μήνυμα; Χαμηλή στάθμη λαδιού ή απαιτείται αλλαγή λαδιών; Μήπως απλά έχει φτάσει η ώρα για αλλαγή λαδιών με βάση κάποιο εσωτερικό ρολόι;Nομίζω ο alejandro πήρε το αμάξι (νεό Swift) αρχές Ιουλίου.Οπότε,υποθέτω μάλλον άναψε λαμπάκι για χαμηλή στάθμη λαδιού (βλέποντας και την εικόνα με τη στάθμη της βέργας που πόσταρε).
-
Infide1, μεχρι χθες άναψε η μικρή ένδειξη OIL, σήμερα, έγραψε και CHANGE OIL στη μεγάλη οθόνη.
Panormus, πολύ σωστά θυμάσαι.
Θα τους δείξω τη φωτό που έκανα ποστ εδω, θα τους πω να κοιτάξουν και εκείνοι, να τους πω να προσθέσουν μιας και έχει πέσει η στάθμη κάπως.
Το θέμα ειναι οτι μέχρι Τρίτη δεν έχω χρόνο καθόλου να πάω. Με τη στάθμη που ειναι τωρα, ειναι οκ, για κάποιες μικρές διαδρομές ποτ χρειάζομαι να κάνω μέχρι τότε (οκ, χαμηλές στροφές, ήρεμα κλπ); -
alejandro, μια χαρά είναι η στάθμη λαδιού.
Εκεί πρέπει να είναι, και λίγο(ΕΛΑΧΙΣΤΑ) παραπάνω.
Αν σου έγραψε change oil, είσαι για αλλαγή λαδιών.
Απλά και όμορφα.
SUZUKI FORUM