-
Γνωρίζω πως ο καλύτερος τρόπος για να ζεστάνεις το μοτέρ είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλέτας είναι να κινηθείς με λίγες στροφές γιατί αν το ζεστάνεις ακίνητο δεν πάνε καλά τα λάδια σε όλα τα μέρη του μοτέρ. Μύθος ή πραγματικότητα;
-
Σε Α Κlas 2ης γενιάς για να αλλαχθεί η τροχαλία στροφάλου πρέπει να κατέβει η μηχανή...
Ισχύει σε πολλά μοντέλα αυτό ή μόνο λόγω χώρου στην Α? -
Στην Α Κlas αλλάζουν εύκολα και τα μπουζί γι αυτό είναι τόσο φτηνό το σέρβις της.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στην Α Κlas αλλάζουν εύκολα και τα μπουζί γι αυτό είναι τόσο φτηνό το σέρβις της.τρολλαρεις, ετσι?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όλοι συμφωνούμε ότι γίνεται δηλαδή. Κάνει κακό όμως? Ποιός ο λόγος που γίνεται? Τι τον θέλουμε τον συμπλέκτη στη τελική?Γίνεται από ανάγκη όταν μείνεις από συμπλέκτη. Καλό είναι να έχεις εξασκηθεί λίγο για την κακιά ώρα γιατί δεν είναι πάντα όσο εύκολο ακούγεται. Εξαρτάται από το αυτοκίνητο, σε μερικά είναι πολύ εύκολο σε άλλα όχι.
Πειράζει; Αν το κάνεις τέλεια δεν πειράζει αν δεν το κάνεις τέλεια (που σίγουρα δεν θα το κάνεις τέλεια!) θα έχεις ακουστική ειδοποίηση (γκρούκ) που επισημαίνει την πιθανή μηχανική φθορά! Επίσης αν έχει πολλές στάσεις και εκκινήσεις μπορεί να ξελιγώσεις την μπαταρία και να μείνεις. Σύντομα θα καταλάβεις γιατί τον θέλουμε το συμπλέκτη, και για τα γκρούκ και από την εκκίνηση που θα ξεκινάς σαν καγκουρώ.
Είχα κάνει λίγο προπόνηση οπότε όταν χρειάστηκε κυκλοφόρησα τις 1-2 διαδρομές, προς το σπίτι και προς το συνεργείο χωρίς πολύ άγχος και με ικανοποιητική επιτυχία. Μου έχει χρειαστεί 2-3 φορές με κομμένη ντίζα συμπλέκτη (στα παλιά σκαθάρια λόγω και μεγάλης και μη ομαλής διαδρομής της ντίζας ήταν συχνή βλάβη). -
Και εγώ είχα κάνει με το δικό μου, αλλά το παράτησα επειδή φοβόμουν μη κάνω ζημιά. Μετά μόνο έβγαζα ταχύτητα ας πούμε χωρίς συμπλέκτη (δηλαδή από 3η νεκρό ας πούμε για να σταματησω). Αλλά παρατηρούσα ότι μετά από ώρα, το αμάξι άρχισε και πατιναρε οπότε το άφησα και τώρα δουλεύει κανονικά ο συμπλέκτης.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Και εγώ είχα κάνει με το δικό μου, αλλά το παράτησα επειδή φοβόμουν μη κάνω ζημιά. Μετά μόνο έβγαζα ταχύτητα ας πούμε χωρίς συμπλέκτη (δηλαδή από 3η νεκρό ας πούμε για να σταματησω). Αλλά παρατηρούσα ότι μετά από ώρα, το αμάξι άρχισε και πατιναρε οπότε το άφησα και τώρα δουλεύει κανονικά ο συμπλέκτης.Στάλθηκε από το LG-E975 μου
δεν εχει σχεση το πατιναρισμα με την καρφωτη αλλαγη ταχυτητας.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Και εγώ είχα κάνει με το δικό μου, αλλά το παράτησα επειδή φοβόμουν μη κάνω ζημιά. Μετά μόνο έβγαζα ταχύτητα ας πούμε χωρίς συμπλέκτη (δηλαδή από 3η νεκρό ας πούμε για να σταματησω). Αλλά παρατηρούσα ότι μετά από ώρα, το αμάξι άρχισε και πατιναρε οπότε το άφησα και τώρα δουλεύει κανονικά ο συμπλέκτης.
Το ξερω, αλλα οπως αναφερω, οταν εβγαζα τις ταχυτητες χωρις συμπλεκτη, μου φαινοταν πως πατιναρε το αμαξι. Το ξερω κουλο αλλα απο την ωρα που σταματησα να το κανω, δε το κανει.
-
Το ξερω, αλλα οπως αναφερω, οταν εβγαζα τις ταχυτητες χωρις συμπλεκτη, μου φαινοταν πως πατιναρε το αμαξι. Το ξερω κουλο αλλα απο την ωρα που σταματησα να το κανω, δε το κανει.
Τι παει να πει σου φαινοταν οτι πατιναρε;
Αφηνες τελειως το συμπλεκτη και στο πατημα του γκαζιου οι στροφες ανεβαιναν χωρις να επιταχυνεις;
Επιβραδυνες κατεβαζοντας σχεση και στο πληρες αφημα του συμπλεκτη οι στροφες παρεμεναν χαμηλα;Ειναι ξεκαθαρο ποτε 'πατιναρει' ο συμπλεκτης .... και οπως προειπωθηκε, μαλλον σου φανηκε, αφου το να αλλαζεις ταχυτητες χωρις συμπλεκτη, μονο το συμπλεκτη δε φθειρει !!
-
Φάνηκε βλακεια είπα απλά πατιναρε. Όχι δε πατιναρε εν κινήσει, αλλά το έβλεπα κατά την ώρα της αποσυμπλεξης. Όταν σταμάτησα να βγάζω τις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη απλά σταμάτησε να το κάνει. Άβυσσος η ψυχή του Ford μόνο αυτό έχω να πω, επειδή ούτε εμένα φυσιολογικό μου φάνηκε.
-
Όχι δε πατιναρε εν κινήσει, αλλά το έβλεπα κατά την ώρα της αποσυμπλεξης.Τι εννοεις την ωρα της αποσυμπλεξης;; Σαφως και οταν πιεζεις το πεταλ του συμπλεκτη, μεχρι να αποσυμπλεξεις πληρως, πατιναρει εαν υπαρχει 'φορτιο' στον κινητηρα (ειτε κατα την επιβραδυνση ειτε κατα την επιταχυνση).
Η εισαι μπερδεμενος για τη λειτουργια του σαζμαν, η δεν μπορεις να το εξηγησεις σωστα... μη μου καις τον εγκεφαλο πρωινιατικα!
-
Ρε παιδιά ξέρω πως είναι η αίσθηση του τραβηγματος, όταν κάνω αποσυμπλεξη. Το ξέρω είναι κουλό αυτό έβλεπα όταν έβγαζα τις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη. Να μην το αναφέρω? Μπορεί κάποιος άλλος να το πάθει όπως και εγώ.
-
Εγώ σχεδόν πάντα (όταν είμαι με χειροκίνητο) την ταχύτητα τη βγάζω χωρίς συμπλέκτη... δεν έγινε κάτι.
Πιο πιθανό μου φαίνεται μετά από λίγες φορές να ξεσυνηθίζει το πόδι σου και να το νιώθεις αλλιώς, όχι ότι άλλαξε κάτι. -
Όλες οι απαντήσεις είναι πολύ κατανοητές. Μια απορία παραμένει. Για ποιό λόγο υπάρχει αυτή 'χρήση' ? Είναι απλά για να το χρησιμοποιεί κάποιος που έχει πρόβλημα συμπλέκτη? Είναι κάποιο 'ελάττωμα' που έχουν τα σαμάν και αν ναι για ποιό λόγο?
-
Ούτε ελάττωμα ούτε τίποτα, απλά αν είναι συγχρονισμένη η ταχύτητα εισόδου και εξόδου στο σασμάν, τότε οι ασφάλειες γλυστράνε εύκολα και το κομπλέρ μπορεί να εμπλέξει εύκολα την ταχύτητα. Ομοίως, αν το σασμάν δεν έχει φορτίο τότε μπορούν το κομπλέρ να απεμπλέξει εύκολα την ταχύτητα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ούτε ελάττωμα ούτε τίποτα, απλά αν είναι συγχρονισμένη η ταχύτητα εισόδου και εξόδου στο σασμάν, τότε οι ασφάλειες γλυστράνε εύκολα και το κομπλέρ μπορεί να εμπλέξει εύκολα την ταχύτητα. Ομοίως, αν το σασμάν δεν έχει φορτίο τότε μπορούν το κομπλέρ να απεμπλέξει εύκολα την ταχύτητα. -
Ο χρήστης GiannisSamiKerkyra έγραψε:
καλησπερα παιδια ειμαι κατοχος ενος peugeot 307 16v 1.4 (leader). μετα απο ακινησια 2-3 μηνων μ εβγαλε σφαλμα catalytic converter fault κ κ δουλευε 3κυλινδρα(μετα απο μεγαλη βολτα σταματισε το σφαλμα κ δουλεβε κανονικα κ την επομενη μερα ξανα το εβγαλε). πηγα στον μαστορα κ εβγαλε το διαγνωστικο ελειψη ψεκασμου στον 3. αλλαξαμε μπεκ κ ολα καλα ολα ωραια.. μετα απο 3 μερες ξανα τα ιδια στα καλα καθουμενα. παω στον μαστορα ωγαζει ελειψη σπινθηρα στον 2. αλλαζουμε πολλαπλασιαστη (μεταχειρισμενο) κ ολα καλα ολα ωραια. παψ να ανεβω θεσσαλονικη κ καπου στα μισα στην εγναντια για 2-3 λεπτα βγαζει παλι catalytic converter fault κ ρεταρε, μετα εσβησε μονο του κ απλα δεν δουλευε σωστα(εκανε διακοπες στης προσπερασεις). μετα τις επομενες μερες απλα δεν δουλευε σωστα (εκανε διακοπες). ειχε κολησει κ ο θερμοστατης κ δν ανεβαζε πανω απο 70 βαθμους. πηγα σε μαστορα στην θεσσαλονικη κ εβγαλε( το παλιο σφαλμα γιατι τωρα δεν εβγαζε κατι καινουριο απλα εκανες διακοπεσ) οτι ειχε ελειψη καυσης στον 2. ηθελε αλλο πολλαπλασιαστη μ ειπε. οποτε αλλαξαμε μονο θερμοστατη κ θα αλλαζα τον μεταχειρησμενο π ειχα βαλει. αφου το αλλαξα (θερμοστατη) κ ανεβασε θερμοκρασια δουλεβε ολοσωστα κ απο τοτε μεχρι να ζεστανει κανει διακοπεσ κ μετα τιποτα εκτοσ απο ελαχιστες διακοπες οταν του δινω τερμα γκαζι ( πχ για να προσπερασω). το θεμα einai oti ο αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου υγρου μεtroyse μια -22 κ μια 140 βαθμους (χαλασμενος) μηπως το ολο προβλημα το κανει αυτος?? μηπως ειναι τιποτε αλλο?? θελω να το αλλαξω μονος μ οποτε αν δεν ειναι αυτος δεν θελω να το αλλαξω μεχρι να το παω στον μαστορα μ ετσι κ αλλιως οταν ζεστανει το αυτοκινητο παει κανονικα! ευχαριστω!
ps: οταν ειναι κρυο εννοω μεχρι τουσ 80-85 βαθμους.... με το που πατισει δλδ 85 βαθμους το νερο δουλευει κομπλε το αυτοκινιτο!!τελικα παιδια εχαναν λαδια τα ψευτοκαπακα των εκεντροφορων κ εμπεναν στις μπυζοπιπες κ βραχικυκλωναν τα παντα .... κ αυτο το διαπιστωσε ενας μηχανικος 25 ετων ενω ολα τα εξουσιοδοτημενα + ηλεκτρολογοι + απλα συνεργεια κ ενω ειχαν δει την λαδουρα πανω στις πιπες μ ελεγαν κοστος 500+ ευρο για λ κ μπεκ! κ καθαρισα με 30 ευρουλακια για να μονοσουμε τα ψευτοκαπακα + οτι παρει ο εξατμισας καθως ειχε τρυπα κ μετραγαν πολυ οξγυγονο οι λ! ολα αυτα τα διαπηστοσε (μεσα στο 10λεπτο) κ τα επισκευασε 25 ετων καινουριος μηχανικος... κ με γλυτωσε απο τα τοσα ... ευχαριστω για τις απαντησεις ολους!
-
Ο χρήστης GiannisSamiKerkyra έγραψε:
καλησπερα παιδια ειμαι κατοχος ενος peugeot 307 16v 1.4 (leader). μετα απο ακινησια 2-3 μηνων μ εβγαλε σφαλμα catalytic converter fault κ κ δουλευε 3κυλινδρα(μετα απο μεγαλη βολτα σταματισε το σφαλμα κ δουλεβε κανονικα κ την επομενη μερα ξανα το εβγαλε). πηγα στον μαστορα κ εβγαλε το διαγνωστικο ελειψη ψεκασμου στον 3. αλλαξαμε μπεκ κ ολα καλα ολα ωραια.. μετα απο 3 μερες ξανα τα ιδια στα καλα καθουμενα. παω στον μαστορα ωγαζει ελειψη σπινθηρα στον 2. αλλαζουμε πολλαπλασιαστη (μεταχειρισμενο) κ ολα καλα ολα ωραια. παψ να ανεβω θεσσαλονικη κ καπου στα μισα στην εγναντια για 2-3 λεπτα βγαζει παλι catalytic converter fault κ ρεταρε, μετα εσβησε μονο του κ απλα δεν δουλευε σωστα(εκανε διακοπες στης προσπερασεις). μετα τις επομενες μερες απλα δεν δουλευε σωστα (εκανε διακοπες). ειχε κολησει κ ο θερμοστατης κ δν ανεβαζε πανω απο 70 βαθμους. πηγα σε μαστορα στην θεσσαλονικη κ εβγαλε( το παλιο σφαλμα γιατι τωρα δεν εβγαζε κατι καινουριο απλα εκανες διακοπεσ) οτι ειχε ελειψη καυσης στον 2. ηθελε αλλο πολλαπλασιαστη μ ειπε. οποτε αλλαξαμε μονο θερμοστατη κ θα αλλαζα τον μεταχειρησμενο π ειχα βαλει. αφου το αλλαξα (θερμοστατη) κ ανεβασε θερμοκρασια δουλεβε ολοσωστα κ απο τοτε μεχρι να ζεστανει κανει διακοπεσ κ μετα τιποτα εκτοσ απο ελαχιστες διακοπες οταν του δινω τερμα γκαζι ( πχ για να προσπερασω). το θεμα einai oti ο αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου υγρου μεtroyse μια -22 κ μια 140 βαθμους (χαλασμενος) μηπως το ολο προβλημα το κανει αυτος?? μηπως ειναι τιποτε αλλο?? θελω να το αλλαξω μονος μ οποτε αν δεν ειναι αυτος δεν θελω να το αλλαξω μεχρι να το παω στον μαστορα μ ετσι κ αλλιως οταν ζεστανει το αυτοκινητο παει κανονικα! ευχαριστω!
ps: οταν ειναι κρυο εννοω μεχρι τουσ 80-85 βαθμους.... με το που πατισει δλδ 85 βαθμους το νερο δουλευει κομπλε το αυτοκινιτο!!τελικα παιδια εχαναν λαδια τα ψευτοκαπακα των εκεντροφορων κ εμπεναν στις μπυζοπιπες κ βραχικυκλωναν τα παντα .... κ αυτο το διαπιστωσε ενας μηχανικος 25 ετων ενω ολα τα εξουσιοδοτημενα + ηλεκτρολογοι + απλα συνεργεια κ ενω ειχαν δει την λαδουρα πανω στις πιπες μ ελεγαν κοστος 500+ ευρο για λ κ μπεκ! κ καθαρισα με 30 ευρουλακια για να μονοσουμε τα ψευτοκαπακα + οτι παρει ο εξατμισας καθως ειχε τρυπα κ μετραγαν πολυ οξγυγονο οι λ! ολα αυτα τα διαπηστοσε (μεσα στο 10λεπτο) κ τα επισκευασε 25 ετων καινουριος μηχανικος... κ με γλυτωσε απο τα τοσα ... ευχαριστω για τις απαντησεις ολους!
Μπραβο στο παλληκαρι, γλυτωσες και εσυ, απο οτι φαινεται κερδισε και ενα πελατη.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μπραβο στο παλληκαρι, γλυτωσες και εσυ, απο οτι φαινεται κερδισε και ενα πελατη.
Χίλια μπράβο στο παλικάρι από ότι φαίνεται κάτι έχει μάθει την τέχνη του και κόβει και το μυαλό του.Ελπίζω να μην του κάνουν 'ιδιαίτερα' κάποιοι και να του μάθουν και να βγάζει μεροκάματο με δουλειές του στυλ 'δώστο έτσι εντάξει είναι', 'άλλαξε το και ας μην χρειάζεται το κορόιδο πληρώνει' και άλλα ωραία.
-
Τα ιδιαίτερα είναι φυσικό να παίζουν από τους παλιότερους. Χαλάνε την πιάτσα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........