-
Πάρε ένα διαγνωστικό της προκοπής. Δεν είναι ακριβά 30-35 € έχουν. Τώρα γι' αυτά τα κινέζικα των 5€ τι να πω. Όλα πιθανά είναι.
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Πάρε ένα διαγνωστικό της προκοπής. Δεν είναι ακριβά 30-35 € έχουν. Τώρα γι' αυτά τα κινέζικα των 5€ τι να πω. Όλα πιθανά είναι.
Είναι και θέμα τύχης...άλλοι με τα κινέζικα του τάληρου και του δεκάρικου δεν είχαν κανένα πρόβλημα και άλλοι...άστο.
-
Όταν ήμουν στο στρατό, έδωσα σε ένα παιδί ένα ελμ327 γιατί είχε θέμα με την egr . Σβήνει το σφάλμα,η egr ήταν εκτός λειτουργίας προηγουμένως, μπαίνει σε λειτουργία ως ελαττώματικη που ήταν και ρεταριζε μέχρι που άναψε το λαμπάκι ξανά. Το παιδί νόμιζε ότι το διαγνωστικό θα του ανατίναζε το αμάξι..... όπως μου είπε φέρνοντας το πίσω.
Υπάρχουν αληθή -λογικα σχόλια στο ίντερνετ αλλά ο μέσος όρος συχνά αντικατοπτρίζει τον μέσο όρο σε πολλά θέματα της κοινωνίας.
Nolimit μην αγχώνεσαι τόσο από τα σχόλια στο Σκρουτζ, αλλά επιφυλακτικός κιόλας με τέτοιες συσκευές και ηλεκτρικα στο αμάξι. -
Εχω κι εγω κι άλλοι 3-4 φιλοι σαν αυτο το μπλε. Ποτε δεν ειχαμε καποιο προβλημα . Εγω το ειχα και μονιμα πανω για μηνες
-
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Όταν ήμουν στο στρατό, έδωσα σε ένα παιδί ένα ελμ327 γιατί είχε θέμα με την egr . Σβήνει το σφάλμα,η egr ήταν εκτός λειτουργίας προηγουμένως, μπαίνει σε λειτουργία ως ελαττώματικη που ήταν και ρεταριζε μέχρι που άναψε το λαμπάκι ξανά. Το παιδί νόμιζε ότι το διαγνωστικό θα του ανατίναζε το αμάξι..... όπως μου είπε φέρνοντας το πίσω.
Υπάρχουν αληθή -λογικα σχόλια στο ίντερνετ αλλά ο μέσος όρος συχνά αντικατοπτρίζει τον μέσο όρο σε πολλά θέματα της κοινωνίας.
Nolimit μην αγχώνεσαι τόσο από τα σχόλια στο Σκρουτζ, αλλά επιφυλακτικός κιόλας με τέτοιες συσκευές και ηλεκτρικα στο αμάξι.Μα όταν διαβάζεις τέτοια σχόλια,είναι να είσαι ήρεμος?
Αύριο θα δούμε τι θα γίνει.
Πάντως για αυτό που λέγαμε πριν,νομίζω το ότι βαράει η αντλία βενζίνης όταν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού πρέπει να είναι "προνόμιο" των VAG.Δεν το έχω δει αλλού.
Τώρα ο ήχος που κάνει όταν γυρνάς το κλειδί να ανάψουν οι λυχνίες δεν ξέρω τι είναι.ΟΚ σε άλλα αμάξια ξέρω ότι είναι η αντλία αλλά στα VAG "βαράει" μόλις ανοίξεις την πόρτα και ξαναβαράει μόλις βάλει το κλειδί?Κουφό μου ακούγεται... -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Nolimit μην αγχώνεσαι τόσο από τα σχόλια στο Σκρουτζ, αλλά επιφυλακτικός κιόλας με τέτοιες συσκευές και ηλεκτρικα στο αμάξι.Μα όταν διαβάζεις τέτοια σχόλια,είναι να είσαι ήρεμος?
Πάντως για αυτό που λέγαμε πριν,νομίζω το ότι βαράει η αντλία βενζίνης όταν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού πρέπει να είναι "προνόμιο" των VAG.Δεν το έχω δει αλλού.
Τώρα ο ήχος που κάνει όταν γυρνάς το κλειδί να ανάψουν οι λυχνίες δεν ξέρω τι είναι.ΟΚ σε άλλα αμάξια ξέρω ότι είναι η αντλία αλλά στα VAG "βαράει" μόλις ανοίξεις την πόρτα και ξαναβαράει μόλις βάλει το κλειδί?Κουφό μου ακούγεται...Το κανουν κι άλλα αμαξια. Εμενα το κανει αν ανοιξεις την πορτα και ειναι το κλειδι στην μιζα (πρεσαρει η αντλια) Ή οταν πλησιασεις το κλειδι στη μιζα
-
Τώρα ο ήχος που κάνει όταν γυρνάς το κλειδί να ανάψουν οι λυχνίες δεν ξέρω τι είναι.ΟΚ σε άλλα αμάξια ξέρω ότι είναι η αντλία αλλά στα VAG "βαράει" μόλις ανοίξεις την πόρτα και ξαναβαράει μόλις βάλει το κλειδί?Κουφό μου ακούγεται...Αν θυμάμαι καλά όταν δούλευαν οι κλειδαριές είναι που πρεσαριζε η αντλία με το άνοιγμα πόρτας. Όταν γυρνάς κλειδί αυτό που ακούς κυρίως είναι από τον κινητήρα και την πεταλούδα αν θυμάμαι καλά και δευτερευόντως κάποιες ρυθμίσεις σε κλαπέτα της βαπορετας νομίζω.
Γιατί να δουλέψει η αντλία με το άνοιγμα της πόρτας πραγματικά ακατανόητο...... μέχρι σήμερα νόμιζα ότι είχε θέμα το δικό μου. -
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σε Skoda Fabia έχει σπάσει η κεραία και έχει μείνει ένα κομμάτι μέσα στην υποδοχή. Υπάρχει τρόπος εύκολος να το αφαιρέσουμε ή θέλει λύσιμο για να βγει?
Λογικά είναι σαν το γκολφ,στο 4αρι εύκολα άλλαζε. Δεν έχεις καμία φωτογραφία τι εννοείς?
Κεραία βιδωτή. Έχει σπάσει, έχει μείνει το βιδωτό τμήμα της μέσα εκεί που βιδώνει. Δεν μπορείς να την ξεβιδώσεις με το χέρι, ούτε με κάποιο εργαλείο, ούτε με πετσέτα.
-
Τώρα ο ήχος που κάνει όταν γυρνάς το κλειδί να ανάψουν οι λυχνίες δεν ξέρω τι είναι.ΟΚ σε άλλα αμάξια ξέρω ότι είναι η αντλία αλλά στα VAG "βαράει" μόλις ανοίξεις την πόρτα και ξαναβαράει μόλις βάλει το κλειδί?Κουφό μου ακούγεται...Αν θυμάμαι καλά όταν δούλευαν οι κλειδαριές είναι που πρεσαριζε η αντλία με το άνοιγμα πόρτας. Όταν γυρνάς κλειδί αυτό που ακούς κυρίως είναι από τον κινητήρα και την πεταλούδα αν θυμάμαι καλά και δευτερευόντως κάποιες ρυθμίσεις σε κλαπέτα της βαπορετας νομίζω.
Γιατί να δουλέψει η αντλία με το άνοιγμα της πόρτας πραγματικά ακατανόητο...... μέχρι σήμερα νόμιζα ότι είχε θέμα το δικό μου.Μια άλλη απορία σχετικά με VAG μιας και ξέρεις κάτι παραπάνω από εμένα...
Πριν από 1000 χιλιόμετρα περίπου άλλαξα θερμοστάτη γιατί είχε κολλήσει ανοιχτός...
Ο καινούριος δουλεύει ΟΚ,απλώς όταν φτάνει η βελόνα στους 90...μένει εκεί!
Τι εννοώ...σε άλλα αμάξια που έχω οδηγήσει πχ σε Renault Megane 2001 μοντέλο όταν έφτανε στη μέση η βελόνα(90 βαθμοί),τη στιγμή που άνοιγε ο θερμοστάτης κατέβαινε μια γραμμή η βελόνα και μετά από λίγο ξανανέβαινε στη μέση...
Στο Πόλο δεν έχω δει κάτι τέτοιο...υπόψιν ότι και με τον προηγούμενο,χαλασμένο θερμοστάτη(σε στάση έφτανε τους 90 αλλά σε πορεία έπεφτε στους 65-70 και έμενε εκεί,μέχρι να ξανασταματήσεις για να ξαναφτάσει 90)όταν έφτανε 90 σε στάση δεν κατέβαινε λίγο η βελόνα και να ξανανέβει...
Το βεντιλατέρ δουλεύει(και δούλευε)κανονικά πάντως....
Είναι φυσιολογικό αυτό?Τα VAG δεν έχουν "σινιάλο" με την βελόνα όταν ανοίγει ο θερμοστάτης ή υπάρχει πρόβλημα? -
Γιατί να δουλέψει η αντλία με το άνοιγμα της πόρτας πραγματικά ακατανόητο...... μέχρι σήμερα νόμιζα ότι είχε θέμα το δικό μου.Μια άλλη απορία σχετικά με VAG μιας και ξέρεις κάτι παραπάνω από εμένα...
Πριν από 1000 χιλιόμετρα περίπου άλλαξα θερμοστάτη γιατί είχε κολλήσει ανοιχτός...
Ο καινούριος δουλεύει ΟΚ,απλώς όταν φτάνει η βελόνα στους 90...μένει εκεί!
Τι εννοώ...σε άλλα αμάξια που έχω οδηγήσει πχ σε Renault Megane 2001 μοντέλο όταν έφτανε στη μέση η βελόνα(90 βαθμοί),τη στιγμή που άνοιγε ο θερμοστάτης κατέβαινε μια γραμμή η βελόνα και μετά από λίγο ξανανέβαινε στη μέση...
Στο Πόλο δεν έχω δει κάτι τέτοιο...υπόψιν ότι και με τον προηγούμενο,χαλασμένο θερμοστάτη(σε στάση έφτανε τους 90 αλλά σε πορεία έπεφτε στους 65-70 και έμενε εκεί,μέχρι να ξανασταματήσεις για να ξαναφτάσει 90)όταν έφτανε 90 σε στάση δεν κατέβαινε λίγο η βελόνα και να ξανανέβει...
Το βεντιλατέρ δουλεύει(και δούλευε)κανονικά πάντως....
Είναι φυσιολογικό αυτό?Τα VAG δεν έχουν "σινιάλο" με την βελόνα όταν ανοίγει ο θερμοστάτης ή υπάρχει πρόβλημα?Όχι στα βαγκ η βελόνα είναι διακοσμητική.νομιζω πως μένει στη ίδια θέση (90) από τους 65? Έως 105 μπορεί να μου διαφεύγουν ελαφρώς οι θερμοκρασίες. Εγώ έχω βάλει θερμόμετρα σε διάφορα σημεία,ενώ η θερμοκρασία νερού είναι καλα διαχείρισιμη,η θερμοκρασία λαδιού για μένα είναι ότι να ναι και γενικά κινητήρας που κρατάει νορμάλ την νερού και ψάχνεις να δεις που θα τερματίσει η λαδιού είναι ότι να ναι σχεδιαστικά.
Υ.γ. για αυτό και είναι μόνιμα κάρβουνο μέσα -
Αν πάρω ένα OBD extension με δύο θύρες σαν το παρακάτω θα μπορούν ταυτόχρονα να δουλεύουν 2 συσκευές, πχ gps tracker και obd reader?
-
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αν πάρω ένα OBD extension με δύο θύρες σαν το παρακάτω θα μπορούν ταυτόχρονα να δουλεύουν 2 συσκευές, πχ gps tracker και obd reader?
Εγώ έχω παίξει με δύο διαφορετικά odb reader με ξεχωριστό πρόγραμμα το καθένα...δεν είχα θέμα.
Νομίζω ούτε εσύ θα έχεις. -
Αγόρασα αποστάτες hr δύο πόντους με χείλος κανονικά που βιώνουν με δικά τους μπουλόνια στο μουαγιε και με τα μαμά μπουλόνια βιδωνουν οι ζάντες σ αυτούς.
Στα μπουλόνια των αποστατών βάζω loctite ? -
Αγόρασα αποστάτες hr δύο πόντους με χείλος κανονικά που βιώνουν με δικά τους μπουλόνια στο μουαγιε και με τα μαμά μπουλόνια βιδωνουν οι ζάντες σ αυτούς.
Στα μπουλόνια των αποστατών βάζω loctite ?Αν ξέρεις τη ροπή από τον κατασκευαστή και τα βιδώσεις με ροπόκλειδο οκ. Αλλιώς βάλε locate.
-
Ερωτηση (μην με κραξετε)εχει ενας φιλος το fiat strada το αγροτικο diesel να βγαζει αραια και που ζεστο αερα απο αεραγωγους χωρις να εχει βαλει καλοριφερ,ισως να το εκανε και πριν και να μην τοχε καταλαβει φυσιολογικο?
-
@alex-mix said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ερωτηση (μην με κραξετε)εχει ενας φιλος το fiat strada το αγροτικο diesel να βγαζει αραια και που ζεστο αερα απο αεραγωγους χωρις να εχει βαλει καλοριφερ,ισως να το εκανε και πριν και να μην τοχε καταλαβει φυσιολογικο?
Αν το εχει γυρσιμενο στο κρυο , αλλά κλειστο τον ανεμιστηρα , βγαζει πιο κρυο αερα?
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αν το εχει γυρσιμενο στο κρυο , αλλά κλειστο τον ανεμιστηρα , βγαζει πιο κρυο αερα?
Αλεξανδρε δεν ξερω καθολου,θα τον ρωτησω αυριο.Αν το κανει αυτο εχει θεμα?
-
@alex-mix said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αλεξανδρε δεν ξερω καθολου,θα τον ρωτησω αυριο.Αν το κανει αυτο εχει θεμα?
Οχι κανενα θεμα. Απλα καποια αμαξια που εχουν το απλο χειροκινητο α/c , μπαινει λιγος αερας μεσα στην καμπινα καθως το αμαξι κινειται . Ειναι φυσιολογικο. Και αν εχεις την θερμοκασια στο ζεστο μπαινει ζεστος. Αν ειναι στο κρυο μπαινει κρυος (οσο ειναι η εξωτερικη θερμοκρασια) . Αλλά οπως ειπα ειναι λιγος , δεν εχει μεγαλη ενταση. Δεν ειναι σαν να ανοιγεις τον ανεμιστηρα στην 1η σκαλα. Ειναι πιο λιγος (σαν να το εχεις στην μιση σκαλα ή και λιγοτερο)
-
Μ' ένα παλιό Clio που είχα κάποτε με χειροκίνητο a/c είχα το ίδιο πρόβλημα. Έκλεινα τον ανεμιστήρα, αλλά πάντα έμπαινε λίγος ζεστός αέρας το χειμώνα. Μου είχαν πει ότι είναι φυσιολογικό.
Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί δεν ισχύει το ίδιο και με τα αυτοκίνητα που έχουν κλιματισμό. Δεν το έχω ψάξει. -
@alexandros-k said in [Διάφορες Τεχνικές
Οχι κανενα θεμα. Απλα καποια αμαξια που εχουν το απλο χειροκινητο α/c , μπαινει λιγος αερας μεσα στην καμπινα καθως το αμαξι κινειται . Ειναι φυσιολογικο. Και αν εχεις την θερμοκασια στο ζεστο μπαινει ζεστος. Αν ειναι στο κρυο μπαινει κρυος (οσο ειναι η εξωτερικη θερμοκρασια) . Αλλά οπως ειπα ειναι λιγος , δεν εχει μεγαλη ενταση. Δεν ειναι σαν να ανοιγεις τον ανεμιστηρα στην 1η σκαλα. Ειναι πιο λιγος (σαν να το εχεις στην μιση σκαλα ή και λιγοτερο)
Ευχαριστω πατριδα
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........