-
Καλησπέρα.Μια μικρή βοήθεια σχετικά με το nissan navara d22 2005 133ps.
Έχω ακούσιε ότι βάζουνε μεγαλύτερο καρτερ για να παίρνει παραπάνω λάδι γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει ; -
Στον δεινοσαυρο vw polo μου,το διαγνωστικο μου εβγαλε βλαβη στον αισθητηρα/ματι εκκεντροφορου,ποσο σημαντικη βλαβη ειναι αυτη και αν επηρεαζει την αποδοση του κινητηρα,γιατι καποιες φορες,οταν ειναι κρυος ο κινητηρας στις χαμηλες στροφες υπαρχει μια υστερηση και πρεπει να πατηθει το γκαζι πιο βαθεια,αλλα μετα απο 2-3 λεπτα εξαφανιζεται.
Δευτερον,το μαστορι που μου κανει service το air condition,διαπιστωσε διαρροη φρεον,μπορει να στεγανοποιηθει η διαρροη η χρειαζεται επισκευη,τριτον,αυτη εδω στην φωτογραφια μου ειπε το μαστορια οτι ειναι απο το υδραυλικο τιμονι,αυτη η διαρροη που χανει κατι υγρα.
Τεταρτο,το καντραν κολλαει,οταν βαλω εμπρος την πρωτη φορα δουλευει κανονικα,αν το κλεισω και το ανοιξω παλι τρωει σκαλωμα,τρεμοπαιζει το ταχυμετρο και το στροφομετρο ειναι νεκρο,αλλαχθηκε η ασφαλεια του αλλα δεν εφτιαξε.
-
@ken11 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στον δεινοσαυρο vw polo μου,το διαγνωστικο μου εβγαλε βλαβη στον αισθητηρα/ματι εκκεντροφορου,ποσο σημαντικη βλαβη ειναι αυτη και αν επηρεαζει την αποδοση του κινητηρα,γιατι καποιες φορες,οταν ειναι κρυος ο κινητηρας στις χαμηλες στροφες υπαρχει μια υστερηση και πρεπει να πατηθει το γκαζι πιο βαθεια,αλλα μετα απο 2-3 λεπτα εξαφανιζεται.
Δευτερον,το μαστορι που μου κανει service το air condition,διαπιστωσε διαρροη φρεον,μπορει να στεγανοποιηθει η διαρροη η χρειαζεται επισκευη,μιας και πληροφορηθηκα οτι δεν βγαινει ανταλλακτικο.
Τριτον,το καντραν κολλαει,οταν βαλω εμπρος την πρωτη φορα δουλευει κανονικα,αν το κλεισω και το ανοιξω παλι τρωει σκαλωμα,τρεμοπαιζει το ταχυμετρο και το στροφομετρο ειναι νεκρο,αλλαχθηκε η ασφαλεια του αλλα δεν εφτιαξε.
https://hnet.com/video-to-gif/viewimage/20220406-00-xx2dMpqb54So8KEF-v6BXOb-hnet
Πόσο δεινόσαυρος είναι δηλαδή και δεν βρίσκεις ανταλλακτικά?
-
Κανονικα θα επρεπε να εχει κανει 3 εμβολια.. Του 1997-98...
-
Μάλιστα. Είναι όντως δεινόσαυρος. Αισθητήρα εκκεντροφόρου πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε, γιατί θα πάει μια ώρα αρχύτερα τ' αμάξι αν συνεχίσεις να το δουλεύεις έτσι. Ψάξε και σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στην ανάγκη.
Τα υπόλοιπα κατά την κρίση σου και την τσέπη σου... -
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μάλιστα. Είναι όντως δεινόσαυρος. Αισθητήρα εκκεντροφόρου πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε, γιατί θα πάει μια ώρα αρχύτερα τ' αμάξι αν συνεχίσεις να το δουλεύεις έτσι. Ψάξε και σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στην ανάγκη.
Τα υπόλοιπα κατά την κρίση σου και την τσέπη σου...Ναι,το εχω προγραμματισει αυτο με τον εκκεντροφορο,περιμενω το ανταλλακτικο,απλα ετυχαν ολα μαζεμενα και θελει...συμμαζεμα. Μαμω τα βαγκ μου μαμω μεσα,χαχαχ.
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τα υπόλοιπα κατά την κρίση σου και την τσέπη σου...Ναι,το εχω προγραμματισει αυτο με τον εκκεντροφορο,περιμενω το ανταλλακτικο,απλα ετυχαν ολα μαζεμενα και θελει...συμμαζεμα. Μαμω τα βαγκ μου μαμω μεσα,χαχαχ.
Τι να σου κάνει και το vag, 25 χρονών αυτοκίνητο είναι, δεν το στέλνεις μια φωτο στη Γερμανία μήπως στο πάρουν για συλλεκτικό? χα, χα, χα...
-
Τι να σου κάνει και το vag, 25 χρονών αυτοκίνητο είναι, δεν το στέλνεις μια φωτο στη Γερμανία μήπως στο πάρουν για συλλεκτικό? χα, χα, χα...
Οχι,μονο οταν τα φτυσει το μοτερ θα το εγκαταλειψω σε ενα χωραφι μεχρι να σαπισει τελειως ωστε να μην κανει ουτε για ανταλλακτικα.Καλο ειναι μωρε,για τα βασικα,απλα μου ετυχαν 2-3 ζημιες μαζι που θα φτιαχτουν σταδιακα για να μην πεσει το κοστος υψηλο ολα σε ενα.
-
Πήγα τις προάλλες σε ένα κινέζικο μαγαζί και κοιτάζοντας είδα ένα φτηνό ηχοσύστημα/ ρaδιοφωνο/mp3 me 2 usb στ 18 ευρω. Σκέφτηκα και τελικά το πήρα, ότι δεν θέλω να βάαλω ένα καλύτερο ηχισύστημα σε ένα αμάξι που δεν θα το κρατήσω για πολύ ακόμα. Αφού λοιπόν το JVC που είχε ο "Μήτσος" μας άφησε χρόνους μας άφησε χρόνους, έκανα το βήμα.
Πάω να το βγάλω για να β΄λω το καινούργιο... μάταια.
Έβαζα τα μεταλικά λαμάκια από το πλάι, τίποτα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να σπάσω το καπάκι. Το υπόλοιπο τσιμεντωμένο. Δεν κουνούσε ούτε πόντο. Πήγα σε ένα μαγαζί που ειδικευεται και με έδιωξε. Είναι λέει το εργοστασιακό και πρέπει να ξεκουμπωθεί το ταμπλό, θέλει φασαρία και δεν ήθελε/ ήξερε/ μπορούσε.
Πήγα σε άλλο μαγαζί μου είπε τα ίδια. Μου είπε ότι μπορεί να το βγάλει απλά θέλει λέει και μια "ντίζα" ή κάτι τέτοιο που να κάνει για Μιτσουμπίσι την οποία δεν έχει αλλά να κλείσουμε ραντεβού την άλλη εβδομάδα και θέλει λέει και 30 ευρώ.
ουφ. -
Ποιο Mitsubishi είναι; Έχεις καμιά εικόνα του ηχοσυστήματος;
-
@storm said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
L200 είναι. Φωτογραφία και να ανεβάσω δεν θα φαίνεται τίποτα, έχω σπάσει όλο το μπροστινό μέρος φαίνεται μέσα οι.. μηχανισμοι.
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
L200 είναι. Φωτογραφία και να ανεβάσω δεν θα φαίνεται τίποτα, έχω σπάσει όλο το μπροστινό μέρος φαίνεται μέσα οι.. μηχανισμοι.
Βάλε ένα bluetooth ηχείο να ακούς μουσικούλα και με USB STICK και ασύρματα με το κινητό .Εκεί στους κινέζους έχει αρκετά μέχρι 20ε , πήγαινε πίσω το "ηχοσύστημα" και πάρε ένα ηχείο.
-
Έψαχνα χθες για L200 στο car.gr αλλά δεν ήξερα τι χρονολογία είναι το δικό σου ώστε να καταλάβω ποιο εργοστασιακό ηχοσύστημα έχεις. Τα περισσότερα που έβλεπα είχαν 2din ηχοσύστημα.
-
@yem said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Βάλε ένα bluetooth ηχείο να ακούς μουσικούλα και με USB STICK και ασύρματα με το κινητό .Εκεί στους κινέζους έχει αρκετά μέχρι 20ε , πήγαινε πίσω το "ηχοσύστημα" και πάρε ένα ηχείο.
Ούτε που το είχα σκεφτεί αυτό. Έχεις πολύ πρόστυχο μυαλό εσύ!!!
-
@yem said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ούτε που το είχα σκεφτεί αυτό. Έχεις πολύ πρόστυχο μυαλό εσύ!!!
Είχα κάνει και εγώ κάπως έτσι την δουλειά μου για 2-3 μέρες . Είχα αγοράσει απο τους κινέζους ένα τέτοιο και παίζει μια χαρά !
Και Bluetooth με το κινητό και usb stick και FM/AM
-
Δευτερον,το μαστορι που μου κανει service το air condition,διαπιστωσε διαρροη φρεον,μπορει να στεγανοποιηθει η διαρροη η χρειαζεται επισκευη,τριτον,αυτη εδω στην φωτογραφια μου ειπε το μαστορια οτι ειναι απο το υδραυλικο τιμονι,αυτη η διαρροη που χανει κατι υγρα.
Τεταρτο,το καντραν κολλαει,οταν βαλω εμπρος την πρωτη φορα δουλευει κανονικα,αν το κλεισω και το ανοιξω παλι τρωει σκαλωμα,τρεμοπαιζει το ταχυμετρο και το στροφομετρο ειναι νεκρο,αλλαχθηκε η ασφαλεια του αλλα δεν εφτιαξε.
Για το καντράν είναι από το αισθητήρα εκκεντροφόρου. Ίδιο πράγμα είχα πάθει σε ένα corsa c . Άλλαξε τον με ένα καλό εμπορίου.
Για τη διαρροή του φρεον λογικά είχε προσθέσει φωσφορούχο λάδι και του εδειξε τη διαρροή. Από πού είναι ; Μήπως είναι απο κάποια o-ring; Γιατί είναι υπό πίεση . -
Καταρχήν καλησπέρα σας..
Παιδια τα φώτα σας γιατί θα τρελαθώ... Έχω 1 μήνα που τραβιέμαι με τον κομπρέσορα του air condition και άκρη δεν βγαινει έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και δουλειά δεν έγινε..
Λοιπόν τα πράγματα από την αρχή έχω ένα citroen c4 2011 1600αρι πετρέλαιο...
Πριν κανένα μηνα αποφάσισα να κάνω ένα τσεκ το air condition για να το προετοιμάσω για καλοκαίρι... Πάω στο συνεργείο που πηγαίνω πάντα φίλος το παιδί μου λέει θέλει φρεον βάζουμε... Το τσεκάρουμε τίποτα το ψάχνει από εδώ από εκεί μου λέει θέλει κομπρέσορα καινούργιο το αμάξι..
Αποφασίζω να πάω στη λύση του καινούργιου να με οκ ότι δε θα βγει πρόβλημα σκάω 400 ευρώ πηγαίνω το περναμε βάζουμε φρεον όσο ορίζει ο κατασκευαστης βάζω μπρος τίποτα κομπλαρει αλλά δεν βγάζει κρύο καθόλου...
Λέμε θα φταιει ο κομπρέσορας πίσω άλλον τα ίδια πηγαίνω σε όλους τους ηλεκτρολόγους της περιοχής και κάνεις δεν βγάζει άκρη ο κομπρέσορας δίνοντας του ρεύμα με μπαταρία 12v δουλεύει κανονικά φορώντας το στο αμάξι μετράμε ρεύμα που φτάνει στο βισμα 2.5 v. Ο φίλος μου λέει ότι δεν έρχεται ρεύμα που πρέπει και δεν επαρκεί για να δώσει πίεση ο κομπρέσορας σε όποιον ηλεκτρολογο το πήγα δεν βρισκει ηλετρολογικο πρόβλημα και τα ρίχνει στον ολοκαίνουριο κομπρέσορα που σε όλο αμάξι δούλεψε κανονικότατα.. Ο έλεγχος δεν δείχνει κανένα διαγνωσμενο πρόβλημα όπου και να πήγα και το βάλαμε για διάγνωση..
Θα τρελαθώ..
Ευχαριστω εκ των προτέρων.. -
Αν δούλεψε κανονικά σε άλλο αυτοκίνητο, τότε σίγουρα δεν φταίει ο συμπιεστής. Το μόνο που ίσως φταίει είναι ότι μπορεί να θέλει άλλο μοντέλο (κωδικό ανταλλακτικού) το δικό σας αυτοκίνητο. Φοβάμαι όμως ότι είναι πρόβλημα καλωδίωσης του αυτοκινήτου.
-
Ο προηγούμενος κομπρέσορας κομπλάριζε; Μήπως δηλαδή εξ αρχής ήταν αλλού το πρόβλημα.
Το να μετράς 2.5v στη φύσα και να κομπλάρει μου φαίνεται περίεργο πάντως. Πόσο ρεύμα δίνει η φύσα αν δε την έχεις συνδεμένη και ενεργοποιήσεις το διακόπτη;
Ποιος είναι ο κωδικός που ταιριάζει στο συγκεκριμένο μοντέλο; Ο κομπρέσορας είναι καινούργιος ή ανακατασκευή; -
στον κομπρέσορα βάζουμε χέρι, όταν έχουν ελεγχθεί όλα, φρέον , διαρροές, βαλβίδες, o-ring, και αφού κομπλάρει , οι πιέσεις παραμένουν ίδιες δηλαδή ίσες, δεν αλλάζουν με τίποτα, νόμος!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........