-
Γειά χαρά
Πριν από 3 μήνες περίπου είχα αγοράσει έναν ιμάντα γεννήτριας(εξωτερικό)για να αντικαταστήσω έναν ίδιο ιμάντα προληπτικά.Επειδή όμως προέκυψαν διάφορα και το συγκεκριμένο όχημα βρίσκονταν αρκετό καιρό στην επαρχία δεν έκανα την αλλαγή.Περίπου 3 μήνες έχω τον ιμάντα σε μια ντουλάπα του σπιτιού μου(περισσεύει και την έχω κάνει μίνι αποθήκη).Άμα τον τοποθετήσω τώρα θα υπάρχει πρόβλημα ή όχι;Εννοώ δηλαδή ότι 3 μήνες σε ντουλάπα μπορεί να του "κόψουν" χρόνια; Άμα είναι να ξέρω να παραγγείλω άλλον.Έγινε συγχώνευση. Υπενθυμίζουμε ότι δεν ανοίγουμε νέα Θέματα όταν υπάρχουν κάποια άλλα που καλύπτουν το ζήτημα που μας απασχολεί. {Admin}
-
Υπάρχει και κίνδυνος, να σπάσει από τη σκουριά και το ζόρισμα το κεφάλι της βίδας, και τότε βράστα.
Δοκίμασε και κοπάνημα ή και ζέσταμα αν είναι σε βολικό σημείο. -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Γειά χαρά
Πριν από 3 μήνες περίπου είχα αγοράσει έναν ιμάντα γεννήτριας(εξωτερικό)για να αντικαταστήσω έναν ίδιο ιμάντα προληπτικά.Επειδή όμως προέκυψαν διάφορα και το συγκεκριμένο όχημα βρίσκονταν αρκετό καιρό στην επαρχία δεν έκανα την αλλαγή.Περίπου 3 μήνες έχω τον ιμάντα σε μια ντουλάπα του σπιτιού μου(περισσεύει και την έχω κάνει μίνι αποθήκη).Άμα τον τοποθετήσω τώρα θα υπάρχει πρόβλημα ή όχι;Εννοώ δηλαδή ότι 3 μήνες σε ντουλάπα μπορεί να του "κόψουν" χρόνια; Άμα είναι να ξέρω να παραγγείλω άλλον.Φυσικα και δεν υπαρχει προβλημα. Βαλτον αφοβα. Νομιζεις οι συνθηκες κατω απο το καπω του κινητηρα σου, θα ειναι καλυτερες απο οτι μεσα στην ντουλαπα σου?
-
Ούτε καν, να έλεγες ότι το είχες πεταμένο στο μπαλκόνι και τον έβλεπε ο ήλιος θα ήταν αλλιώς αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα, καινούργιος θεωρείται.
-
Καινούριο πρόβλημα...
Γείτονας είχε μικροτρακάρισμα.Του ξηλώθηκε η φάσα(πλαστική λωρίδα)στην πόρτα του οδηγού η οποία έχει ενσωματωμένο φλας.Επειδή ξηλώθηκε εντελώς,κόπηκε και η άκρη της καλωδίωσης του φλας(έχει μείνει πάνω στο φλας μαζί με την φάσα).Πως γίνεται να ξανακολλήσουμε την καλωδίωση του φλας ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα; -
Κολλητήρι και θερμοσυστελόμενο (αν χωράει).
-
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Κολλητήρι δεν παίζει.Να το πάει σε ηλεκτρολογείο τότε;
-
Καλημέρα, για δεύτερη φορά σε 8 μήνες από την αγορά του μερκ w202 μου συμβαίνει να μιζαρει αλλά καμία ελπίδα να πάρει μπροστά.Τη στιγμή που μιζαρει δεν υπάρχει καύσιμο.Η αντλία βενζίνης στο γύρισμα του κλειδιού δεν ακούγεται.Η τάση στο μιζαρισμα δεν πέφτει κάτω από 10.6 .Και τις δύο φορές το έβαλα μπροστά αφού δοκίμασα και καλώδια με υγραέριο αλλά έπειτα από πολλές φορές ενώ το άλλο w202 μια φορά που μου είχε τύχει είχε πάρει αμέσως.
Όταν πήρε μπροστά μέχρι να το σβήσω η αντλία βενζίνης ήταν οφφ και είχα προειδοποιητικό ήχο από το Κιτ υγραέριου και δν Μ άφηνε να γυρίσω σε βενζίνη (STAG το Κιτ).Μετα ωστόσο δούλευε κανονικά λες και ξεμπλοκαρε.
Είναι ρελέ αντλίας?
Αισθητήρας στρόφαλος?
Αντλία βενζίνης?Αυτήν ειδικά αν κολλούσε θα άντεχε 10.000κμ μέχρι την άλλη φορά?!
Δεν αναγνωρίζε το κλειδί και έκοβε την αντλία? -
Καινούριο πρόβλημα...
Γείτονας είχε μικροτρακάρισμα.Του ξηλώθηκε η φάσα(πλαστική λωρίδα)στην πόρτα του οδηγού η οποία έχει ενσωματωμένο φλας.Επειδή ξηλώθηκε εντελώς,κόπηκε και η άκρη της καλωδίωσης του φλας(έχει μείνει πάνω στο φλας μαζί με την φάσα).Πως γίνεται να ξανακολλήσουμε την καλωδίωση του φλας ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα;Το καλύτερο θα ήταν να περάσει από ένα ηλεκτρολογείο, απλά επειδή έχουν τα εργαλειάκια και θα τους πάρει μισό λεπτό, το σωστό είναι να βάλουν πρεσαριστό ενδιάμεσο συνδετήρα και να χρησιμοποιήσουν θερμοσυστελόμενο για κάλυψη, αν υπάρχει καλώδιο κι απ τις δυο μεριές.
Ας αποφύγετε το κλασικό απλό στρίψιμο των καλωδίων και μονωτική...
Αν ανοιχτεί το φλας, θα βάλει κολλητήρι μάλλον ο ηλεκτρολόγος. -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα, για δεύτερη φορά σε 8 μήνες από την αγορά του μερκ w202 μου συμβαίνει να μιζαρει αλλά καμία ελπίδα να πάρει μπροστά.Τη στιγμή που μιζαρει δεν υπάρχει καύσιμο.Η αντλία βενζίνης στο γύρισμα του κλειδιού δεν ακούγεται.Η τάση στο μιζαρισμα δεν πέφτει κάτω από 10.6 .Και τις δύο φορές το έβαλα μπροστά αφού δοκίμασα και καλώδια με υγραέριο αλλά έπειτα από πολλές φορές ενώ το άλλο w202 μια φορά που μου είχε τύχει είχε πάρει αμέσως.
Όταν πήρε μπροστά μέχρι να το σβήσω η αντλία βενζίνης ήταν οφφ και είχα προειδοποιητικό ήχο από το Κιτ υγραέριου και δν Μ άφηνε να γυρίσω σε βενζίνη (STAG το Κιτ).Μετα ωστόσο δούλευε κανονικά λες και ξεμπλοκαρε.
Είναι ρελέ αντλίας?
Αισθητήρας στρόφαλος?
Αντλία βενζίνης?Αυτήν ειδικά αν κολλούσε θα άντεχε 10.000κμ μέχρι την άλλη φορά?!
Δεν αναγνωρίζε το κλειδί και έκοβε την αντλία?Θα σου πρότεινα να ελέγξεις αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ ή η φίσα που συνδέεται με το φλοτέρ. Μου έχει συμβεί αυτό στην w211. Η μίζα έδινε κανονικά και δεν έπαιρνε μπροστά ενώ η αντλία δεν είχε πρόβλημα. Τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν χαλαρή η φίσα που συνδεόταν με το φλοτέρ και δεν έκλεινε το κύκλωμα.
-
Η πιο λογική λύση, αφού δεν έχουτε ούτε κολλητήρι.
-
Η πιο λογική λύση, αφού δεν έχουτε ούτε κολλητήρι.
Μάλλον αυτό θα κάνουμε.
Χτες βέβαια που μιλήσαμε μου είπε το εξής....
Όπως είπα και πιο πριν από την καλωδίωση του φλας(η οποία κόπηκε όταν έσπασε η φάσα)έχει μείνει 1-2 εκατοστά πάνω στη φίσα του φλας και το υπόλοιπο είναι μέσα στην πόρτα(ΟΚ κρέμεται λίγο απ'εξω).
Με ρωτάει λοιπόν...αν βγάζαμε εντελώς αυτά τα 1-2 εκατοστά που έχουν μείνει πάνω στη φίσα του φλας,απογυμνώναμε στην άκρη το καλώδιο που κρέμεται και το συνδέαμε στη φίσα θα έκανε δουλειά ή όχι;
Εγώ δεν συμφώνησα.Του είπα ότι μπορεί να δουλέψει το φλας αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο.. -
Πηγαίνετε σε έναν ηλεκτρολόγο καλύτερα.
-
Καλησπέρα.
Διαπίστωσα τον τελευταίο μήνα πως η στάθμη του αντιψυκτικού δεν βρίσκεται πλέον στο ΜΑΧ αλλά ανάμεσα στο ΜΑΧ και στο ΜΙΝ .
Όσο και αν το συμπληρώσω μέχρι λίγο πριν το ΜΑΧ ( με κρύο κινητήρα) συνεχίσει να πέφτει πάλι ενδιάμεσα μετά την κίνηση και αφού το σβήσω . Πχ το επόμενο πρωί θα το βρω λίγο χαμηλότερο κ.ο.κ. Αλλά έχει σταθεροποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο.
Το περίεργο είναι πως δεν μου το έκανε ποτέ ξανά στο παρελθόν και ήταν μόνιμα οριακά στο ΜΑΧ.
Το όχημα είναι ένα sprinter 313 του 2005 και το μοναδικό που άλλαξα ήταν η τρόμπα νερού τον περασμένο μήνα λόγο διαρροής. -
Αν απλά πάει στο μέσον και ποτέ δεν πέφτει παρακάτω, μην συμπληρώνεις.
Το δοχείο αυτό, είναι δοχείο διαστολής. Όταν ζεσταίνεται το ψυκτικό κατα τη λειτουργία αλλάζει ο όγκος του κι η πίεση. Αν είναι παραγεμισμενο θα "αφρισει" και μικροποσοτητα θα εκτονωθεί απ τη βαλβίδα. Βλέπεις λεκέ ή άλατα στη γύρω περιοχή απ το δοχείο;
Είναι υπολογισμένο ώστε να βρίσκεται μεταξύ min & max όταν είναι κρύο.
Διαρροή έχεις αν πέφτει κάτω απ το min. -
@xeno said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Είναι ρελέ αντλίας?
Αισθητήρας στρόφαλος?
Δεν αναγνωρίζε το κλειδί και έκοβε την αντλία?Θα σου πρότεινα να ελέγξεις αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ ή η φίσα που συνδέεται με το φλοτέρ. Μου έχει συμβεί αυτό στην w211. Η μίζα έδινε κανονικά και δεν έπαιρνε μπροστά ενώ η αντλία δεν είχε πρόβλημα. Τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν χαλαρή η φίσα που συνδεόταν με το φλοτέρ και δεν έκλεινε το κύκλωμα.
Είναι εξωτερική η αντλία ,αλλού το φλοτερ.Ελενξαμε και το ρελέ φαίνεται να δουλεύει άψογα.Ο δε αισθητήρας στρόφαλος ζεστός κάνει νούμερα συνήθως. Οπότε οι υποψίες πέφτουν στην κλειδαριά...... δίχως κάτι σίγουρο.
Όπως και να ζει θα πάω στη μερκ να το μπριζωσει γιατί έχω και ένα θεματικό με το σασμάν μέχρι να πιάσει λίγη θερμοκρασία. -
Σε φιλτροκούτι που λύνουμε 2 βίδες 10mm για να βγάλουμε το φίλτρο αέρα μαζί με τις βίδες βγήκαν και τα σπειρώματα.
Προσωρινά έχω βάλει 2 tie-wraps εκεί που μπαίνουν οι βίδες.Υπάρχει περίπτωση αν βάλω βίδες ξέρω γω 11mm ή 12mm να μπουν κομπλέ ώστε να μην βάλουμε νέα σπειρώματα ή να το αφήσω με τα δεματικά; -
Σε φιλτροκούτι που λύνουμε 2 βίδες 10mm για να βγάλουμε το φίλτρο αέρα μαζί με τις βίδες βγήκαν και τα σπειρώματα.
Προσωρινά έχω βάλει 2 tie-wraps εκεί που μπαίνουν οι βίδες.Υπάρχει περίπτωση αν βάλω βίδες ξέρω γω 11mm ή 12mm να μπουν κομπλέ ώστε να μην βάλουμε νέα σπειρώματα ή να το αφήσω με τα δεματικά;Μια επιλογή είναι να βάλεις κόλλα στην τρύπα και βάλεις τις υπάρχουσες βίδες με τα σπειρώματα μέσα και όταν στεγνώσει ξεβιδωνεις κ λογικά θα μείνουν τα σπειρώματα στη θέση τους.Το σπείρωμα σε πλαστικό ήταν?
Ειδάλλως αναλόγως το υλικό πλαστικό-μεταλλο μπορείς να βάλεις άλλες βίδες -
Προσωρινά έχω βάλει 2 tie-wraps εκεί που μπαίνουν οι βίδες.Υπάρχει περίπτωση αν βάλω βίδες ξέρω γω 11mm ή 12mm να μπουν κομπλέ ώστε να μην βάλουμε νέα σπειρώματα ή να το αφήσω με τα δεματικά;Μια επιλογή είναι να βάλεις κόλλα στην τρύπα και βάλεις τις υπάρχουσες βίδες με τα σπειρώματα μέσα και όταν στεγνώσει ξεβιδωνεις κ λογικά θα μείνουν τα σπειρώματα στη θέση τους.Το σπείρωμα σε πλαστικό ήταν?
Ειδάλλως αναλόγως το υλικό πλαστικό-μεταλλο μπορείς να βάλεις άλλες βίδεςΣε πλαστικό ναι.Θα δοκιμάσω αυτό που είπες με την κόλλα.Αν δεν πιάσει θα δοκιμάσω μεγαλύτερες βίδες.Αν δεν πιάσει ούτε αυτό τότε θα μείνουμε με τα δεματικά.
-
Ειδάλλως αναλόγως το υλικό πλαστικό-μεταλλο μπορείς να βάλεις άλλες βίδεςΣε πλαστικό ναι.Θα δοκιμάσω αυτό που είπες με την κόλλα.Αν δεν πιάσει θα δοκιμάσω μεγαλύτερες βίδες.Αν δεν πιάσει ούτε αυτό τότε θα μείνουμε με τα δεματικά.
Για να περνάει τάιραπ, ίσως με περαστά μικρά ανάλογα σε μήκος και πάχος βιδάκια και παξιμάδια από σιδηρικά με 1-2 Ε κάνεις την δουλειά σου
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........