-
εχω ενα φιλτρο αερος ελευθερας Green..
καθε 10,000 το καθαριζα με νερο και AVA..
σημερα εμαθα οτι ο σωστος τροπος ειναι να το καθαριζεις με ενα ειδικο kit?...ισχυει?
επισης πρεπει να το περνας και με ενα λαδι μου ειπαν..
το χω 80,000 χλμ χωρις να χω κανει κατι απο αυτα..ειναι για πεταμα?
υπαρχει καποιο λινκ με αυτο το kit? -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
σημερα εμαθα οτι ο σωστος τροπος ειναι να το καθαριζεις με ενα ειδικο kit?...ισχυει?
υπαρχει καποιο λινκ με αυτο το kit?.
Ισχυει διοτι το λαδι συμβαλλει στο φιλτραρισμα μικροσωματιδιων.
Αν ειναι σε καλη κατασταση κρατα το, αλλα πλυντο με ενα ηπιο απορρυπαντικο και ψεκασε το με ειδικο λάδι... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
υπαρχει καποιο λινκ με αυτο το kit?.
Ισχυει διοτι το λαδι συμβαλλει στο φιλτραρισμα μικροσωματιδιων.
Αν ειναι σε καλη κατασταση κρατα το, αλλα πλυντο με ενα ηπιο απορρυπαντικο και ψεκασε το με ειδικο λάδι...ευχαριστω
-
Ναι φίλε δεν κάνει να το καθαρίζεις με απορρυπαντικό πιάτων αλλά κ ούτε κ να στεγνώνει στον ήλιο.
http://www.sparcoclub.gr/products.php?p=168&l=1 αυτό είναι της Κ&Ν.Βγάζει κ η BMC. -
Το λάδι όχι απλά συμβάλει, αυτό κάνει όλη τη δουλειά. Αν το φίλτρο είναι αλάδωτο δέν κρατάει τίποτα.
-
γεια σας
ο κινητηρας στο οχημα μου εχει ενα τετοιο καπακι..
στη πισω πλευρα εκει που ειναι το βελακι,εχει ενα κλαπετο μεσα..το κλαπετο εχει σπασει και αναγκαστικα το αφαιρεσα..
ξερει κανεις αν δημιουργει προβλημα?
πληροφορηθηκα οτι ο ρολος του ειναι για τις κρυες εκκινησεις οπου παραμενει κλειστο και εχει ενα μεταλλικο αισθητηρα ο οποιος μολις αντιληφθει 52 βαθμους ανοιγει το κλαπετο...ισχυει? -
Ενταξει να κανω και εγω μια χαζη ερώτηση? ποιος ειναι ο λογος που θελεις να τα απενεργοποιήσεις ?
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Ενταξει να κανω και εγω μια χαζη ερώτηση? ποιος ειναι ο λογος που θελεις να τα απενεργοποιήσεις ?
Να σε πω .Καταρχάς,υποτίθεται ότι τώρα πια τα έχουν όλα τα αυτοκίνητα για να σε βλέπουν πιο εύκολα οι άλλοι οδηγοί.Αυτό στην Ελλάδα δε συμβαίνει με τίποτα.Άμα ο άλλος είναι στον κόσμο του,δε σε βλέπει ακόμη και αν πατάς την κόρνα για 5 λεπτά(βέβαια εγώ δεν πατάω ποτέ την κόρνα).Επίσης είναι όλο και πιο συχνό το φαινόμενο να μου λένε ότι έχω αφήσει τα φώτα μου αναμμένα.Τώρα τελευταία μέχρι και στα φανάρια σταματάνε δίπλα μου και μου κάνουν νόημα να κατεβάσω το παράθυρο για να μου το πουν .Που να τα είχα όντως αναμμένα......
Εντάξει τοποθετείσε με χιούμορ σε ενα ζήτημα μου που μάλλον δεν κατανοείς την σημαντικότητα του.
Το ότι υιοθετήθηκε μια τέτοια καινοτομια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έχει να κανεί με το ότι εσύ γινεσε ένα πιο ευκολα αντιλιπτος από τους υπολοίπους , δεν ειναι δικαιολογια να λες κανεις δεν σε προσεχει, η σου κανουν υποδειξη στα φαναρια, τους εξαναγκαζεις να σε προσεξουν πίστεψε, ειναι η σημαντικό στοιχειο ενεργητικής ασφάλειας όσο κ αν σου φαντάζει γελίο.
Για να σου δώσω την βαρύτητα τις χρησιμότητας είναι σαν να επιλέγεις να απενεργοποιησεις το abs σου. θα το κανές ποτε?
φανταζομαι πως όχι.
Σορυ αν τοποθετήθηκα ως σπασικλάκι αλλά προσωπικα το θεωρώ λάθος,
Επίσης λυσε μου μια απορια, ποιος καφρος σε αντιπροσωπία σου ζητησε 80 ευρω για κάτι τέτοιο? -
φιλε καλυτερα αστα ως ειναι. δεν φανταζεσαι ποσο ευδιακριτος γινεσαι ιδιαιτερα στην εθνικη οδο. τι ειδους φωτα.ημερας ειναι; led?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
φιλε καλυτερα αστα ως ειναι. δεν φανταζεσαι ποσο ευδιακριτος γινεσαι ιδιαιτερα στην εθνικη οδο. τι ειδους φωτα.ημερας ειναι; led?Για να του κάνουν υποδειξη να τα σβήσει (οι απανταχού τσομπαναρεοι) μάλλον θα βρίσκονται μέσα στον κύριο φανό.
-
Νομιζω οτι του φιλου amazing δεν ειναι το βασικο μοντελο και τα φωτα ημερας τα εχει στα ομιχλης.
Επισης εγω θα προτεινα να μην τα απενεργοποιησεις.Εγω νιωθω οτι με βλεπουν πιο ευκολα με τα φωτα ημερας.
Αν ομως θελεις οπωσδηποτε να τα απενεργοποιησεις δες μηπως δε χρειαζεται VCDS αλλα γινετε απο menu.Στο δικο μου ετσι γινετε. -
Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις ολόκληρη την δημοσίευση στην ίδια σελίδα. Όταν το δει κάποιος που γνωρίζει, θα σου απαντήσει. [mod]
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Νομιζω οτι του φιλου amazing δεν ειναι το βασικο μοντελο και τα φωτα ημερας τα εχει στα ομιχλης.
Επισης εγω θα προτεινα να μην τα απενεργοποιησεις.Εγω νιωθω οτι με βλεπουν πιο ευκολα με τα φωτα ημερας.
Αν ομως θελεις οπωσδηποτε να τα απενεργοποιησεις δες μηπως δε χρειαζεται VCDS αλλα γινετε απο menu.Στο δικο μου ετσι γινετε.Είναι η πιο ''πλούσια'' έκδοση αλλά έχει τα φώτα ημέρας στα ομίχλης.Τα φανάρια τα κανονικά με τα led ημέρας είναι εξτρά και κοστίζουν 800 ευρώ αν μπουν από το εργοστάσιο .Αν δε τα βάλεις μετά....ούτε που θέλω να φανταστώ πόσο έχουν .Επίσης τα φώτα δε σβήνουν από το μενού ούτε με το κολπάκι που αναφέρει το βιβλίο...
Το βασικό μοντέλο έχει τα φώτα ημέρας στους κύριους φανους(δεν έχει ομίχλης) αλλα φυσικά δεν είναι led.
Αν βγάλεις την ασφάλεια μπορει να σου βγάζει μήνυμα σφαλματος στο ταμπλό στην οθόνη πληροφοριών . Περίεργο μου φαίνεται να μη σβήνουν απο το menu.Μήπως κάνεις κάτι λάθος; -
γεια σας
θελω να σας ρωτησω,μετα το ρεκτιφιε το αυτοκινητο το δουλευω αυξομειώνοντας τις στροφες..
δηλαδη κανω αλλαγες στις 3000-3500σαλ(απο τη 2α και πανω),το αφηνω συχνα να ρολαρει κ.τ.λ.
αυτη τη στιγμη εχω κανει 400χλμ..
επισης μεχρι τωρα δεν εχω πατησει ποτε full γκαζι..
1.στα 200 χιλιομετρα εφτασα μια φορα 4000σαλ..δε ηταν αποτομη η επιταχυνση ομως...με 2α.λετε να δημιουργησει προβλημα?
2.καμια συμβουλη?
3.μεχρι τι στροφες μπορω να το πηγαινω σε αυτα τα χιλιομετρα?
4.πιστευετε οτι στα 1500χλμ ειναι καλα για αλλαξω λαδια ή θελει παραπανω χιλιομετρα για να στρωσει? -
εγω θα σου ελεγα να το δουλευεις μεχρι της 3k σ.α.λ. και στης κατιφορες να βγαζεις την ταχυτητα
-
διαβασε : http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=17
για να μην καθομαι να τα γραφω
-
Καλημέρα σας μιά απορία
Κάνω service στο αυτοκίνητο μου κάθε 8 με 9000 χιλιόμετρα, άν αλλάζω συνεχώς μόνος μου τα λάδια του αυτοκινήτου και το αντιψυκτικό υγρό μπορώ να το καθυστερώ να κάνω δηλαδή κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή περισσότερο χωρίς κανέναν σοβαρό κίνδυνο; -
για 15.000χλμ αν βαζεις 5w/40 0w/40 5w/30
και μονο που θα κερδιζεις την εργασια και χρονο να πας μεχρι το συνεργειο φτανει,αρκει να το εχεις το αντικειμενο -
Το αντιψυκτικό γιατί να το αλλάζεις κάθε 8.000km?
-
Eδω και μερικες μερες ακουγα ενα ελαφρυ τριξιμο στο μπροστα μερος του αυτοκινητου και το εντοπισα στα σινεμπλοκ της αντριστεπτικης τα οποια ηταν και κπως ξεραμενα,εριξα λιγο λιπαντικο και σταματησε το τριξιμο αλλα εκτοτε νιωθω τ τιμονι ενα κλικ λιγοτερο αμεσο.Να ναι ιδεα μου η εκανα μαλακια με το λιπαντικο;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........