-
Το 1968 επί κουμουνισμου με το 2021 τι σχέση μπορεί να έχει αντικειμενικά?Δυσκολευομαι να καταλάβω το σκεπτικό της σύγκρισης αλλά οκ.
-
Lap wrote:
Δηλαδή με λίγα λόγια είμαστε πολύ υποδεέστεροι.
Οταν βγηκαν οι ζαιοι σταματησαν να αγοραζουν εξοπλισμο ανταλλακτικα οχηματα στα παντα οχι μονο πυροσβεστικη, αστυνομια, ασθενοφορα, λεωφορεια, παρατησαν την καθαριοτητα στο μετρο κλπ Οποτε τι περιμενεις; Αυτα τα πραγματα ειναι πρωτα απο ολα εξοπλισμος και μετα εκπαιδευση να χειριστεις τον εξοπλισμο.
Ετσι ειναι, θυμάμαι πως υπήρχαν ελλείψεις. Με την διαφορά όμως για να ειμαστε αντικειμενικοί ότι η χώρα απόπληρωνε με τα πρωτογενή πλεονάσματα μέρος της βοήθειας που δεχτηκε από τους μηχανισμους στήριξης. Επίσης είχε υποχρέωση να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (καμία χρόνια πριν τα μνημόνια δεν είχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς δανεισμό, οπότε ότι θυμάσαι από πριν όλα ήταν αερας) και ακόμα δεν είχε θεσπιστεί η ποσοτική χαλάρωση από ΕΚΤ όπου θα είχε πρόσβαση σε κάποια κεφαλαια ως χωρα. Μετά που θεσπίστηκε δεν μπήκε η Ελλάδα. Αυτό ήταν λάθος στην πολιτική τους.
-
Αρχικά να ενημερώσω ότι οι λεγόμενες χώρες του Βίζεγκραντ , έχουν ιστορία ανάλογη των δυτικών τους γειτόνων. Απλά συνήθως ήταν μέλη των αυτοκρατοριών τους , ή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας .
Ιστορία όμως και κουλτούρα έχουν . Μάλιστα ίσως επειδή δεν ήταν κυρίαρχοι , αλλά δεύτερης κατηγορίας πολίτες στις αυτοκρατορίες , είναι και ταπεινοί , σε αντίθεση με γερμανο-γάλλους και αυστριακούς .
-
Για τα οικόπεδα και τα ξερόχορτα , στις εντός σχεδίου περιοχές , υπήρχε παλιά ο λεγόμενος Φόρος Ακαλύπτων Χώρων.
Αυτός σε ωθούσε να μην το αφήνεις έτσι το οικόπεδο και να το αξιοποιήσεις , ενώ και οι δήμοι έκαναν καθαρισμούς .
Μετά ο Φόρος ενσωματώθηκε σε άλλους φόρους περιουσίας και τώρα προφανώς με τον ΕΝΦΙΑ , όλοι έχουν ζοριστεί .
Ο καθαρισμός κοστίζει αρκετά λεφτά , αλλά και οι Δήμοι δεν κάνουν τίποτα .
Οπότε θα ξαναγυρίσουμε στην ουσία .
Εχουμε ένα κράτος που παίρνει 55 δισ φόρους τον χρόνο . Μήπως είναι πάρα πολύ ακριβό ?
Μήπως να βάλουμε και ένα χέρι στους δήμους που όλο λεφτά δεν έχουν ?
-
Οι χώρες αυτές, εκ των οποίων η Τσεχία έχει μάλλον την πρωτιά, δεν ζουν ακόμη στην 'πολιτική Τουρκοκρατία' όπως εμείς, ήταν από πάντα 'Ευρωπαίοι' και πέρασαν κανονικά στη Βιομηχανική Επανάσταση, είχαν υποδομές και πραγματικη οργάνωση και πριν τον κομμουνισμό, που ενισχύθηκε κι άλλο από το Καθεστώς. Η εποχή της κατάρρευσης ήταν μόνο μια ανάπαυλα. Εγώ πριν χρόνια έπαθα πλάκα όταν επισκέφθηκα τη Βουδαπέστη και κάποια μέρη της Ουγγαρίας, που είναι υποδεέστερη υποτίθεται.
Κάποια φορά είχα φιλοξενήσει και κάναμε φιλία με ένα ζευγάρι Τσεχων που ήταν κι οι δυο μηχανολογοι μηχανικοί. Εργαζόταν σε εργοστάσιο που παρήγαγε μαγειρικά σκεύη θυμάμαι. Η κοπέλα περιέγραφε πως η πιο απαιτητική κι αυστηρή εργασιακή της εμπειρία ήταν ένα διάστημα που δούλεψε 'στο Δημόσιο' για τον Δήμο της πόλης της, που ο προϊστάμενος μετρούσε με το ρολόι μέχρι και το ένα τέταρτο διαλείμματος που τους αναλογούσε, κι οι απολαβές ήταν περιορισμένες. Αν και δεν έχω εμπειρία πέρα από κάποιες γνωριμίες, δεν νομίζω να φτάσουμε ποτέ σε 'Ευρωπαϊσμο' οργάνωση κι ανάπτυξη, ούτε τις μικρές φτωχές που είχαν μια καθυστερημένη εκκίνηση, όπως Σλοβενία ή Λιθουανία.
-
Οι ειδικοί για τις αναπνοές από τις στάχτες που είναι οι ίδιοι με τους ειδικούς για τον κορονοιό λένε διπλή μάσκα αλλά γιατί δεν γίνεται ειδικά στην Εύβοια υποχρεωτική με πρόστιμο όπως γίνεται στο θέμα του κορονοιού?
κορωνοϊός: φορας μάσκα κυριως για να προστατεψεις τους αλλους (και δευτερευοντως για τον εαυτο σου). αν δεν φορας βλαπτεις τους αλλους κυριως, εξου και το πρόστιμο
καμένα: φοράς μασκα για να προστατεψεις τον εαυτο σου. Αν δεν φορας βλαπτεις τον εαυτο σου, γι αυτο δεν υπαρχει προστιμο.
η αυτοκτονια δεν απαγορευεται, ο φόνος απαγορευεται.
-
Όταν λέω ότι από ιδρύσεως είμαστε βορειοαφρικανικό κράτος και ουχί ευρωπαϊκό,ότι είμαστε ο χειρότερος λαός αυτής της ηπείρου,απείθαρχος,υπανάπτυκτος με κάκιστη νοοτροπία που εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους πολιτικοί φύλαρχοι-καραγκιοζοηγέτες,με λέτε απαισιόδοξο, υπερβολικό. Μήπως Lap,οι υπόλοιποι τα βλέπετε υπεραισιόδοξα,εκτός πραγματικότητας;
Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για το μπ@υρδελο.Μας λείπει εξοπλισμός,μας λείπουν άτομα,μας λείπουν τα λεφτά της ΕΚΤ κ.τ.λ. Η πραγματικότητα ξέρεις ποια είναι; Πως ότι και να σου δώσουν η χώρα είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο... Και να'ρθουν τα χρήματα κι εξοπλισμός οι φύλαρχοι-ηγέτες τα σπαταλάνε σε ότι δίνει μόνο ψήφους.Γιατί ετσι είμαστε φτιαγμένοι ως λαός και πολιτικοί.Το άμεσο,πρόσκαιρο κερδος..
-
Πας μια βόλτα σε οποιοδήποτε κράτος του εξωτερικού και βλέπεις οργάνωση.
Θυμάμαι παιδάκι γυρίζαμε από οδική εκδρομή μέσω Γιουγκοσλαβίας ακόμα τότε σε Αυστρία, Ουγγαρία με ολίγη από Μόναχο και έκλαιγα που γυρναγα στο χαος, στο μπουρδελο που όλοι με το χέρι ανοιχτό να ζητάνε είναι και υποδομές μηδέν.
την εποχή εκείνη είχαμε λίγα μόλις χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου εξω από τη Θεσσαλονίκη μόνο. Εχοντας δει μόνο αυτοκινητοδρόμους εκτός (πλην Σκοπίων) έκλαιγα ακόμα περισσότερο.
και φυσικά η σαπίλα ξεκινα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
αθλιοι τύποι που μονιμως κλαίγονται για λεφτά ώστε να κάνουν ακόμα περισσότερο ρουσφέτια, μηδενικό έργο και βλέψεις για παραπάνω.
μετακομίζοντας μαρουσι έπεσα πάνω στην αθλιότητα του νυν περιφερειάρχη με τα έργα βιτρίνας και την υπέρμετρη προβολή ενώ όλα ήταν σε διάλυση.
και σαν να μην έφτανε ο α βαθμός αυτοδιοίκησης ήρθε το ΠΑΣΟΚ και έκανε αιρετό και το δεύτερο βαθμό.
Αντί να ελέγχονται όλα κεντρικά με διορισμένους ακόμα και δημάρχους (με ένα συμβούλιο ντόπιων καθαρά συμβουλευτικό) έχουμε πλήρη ασυδοσία.
Μόνο με ισχυρή κεντρική εξουσία με βούρδουλα καταλαβαίνει ο Έλληνας. -
Όταν λέω ότι από ιδρύσεως είμαστε βορειοαφρικανικό κράτος και ουχί ευρωπαϊκό,ότι είμαστε ο χειρότερος λαός αυτής της ηπείρου,απείθαρχος,υπανάπτυκτος με κάκιστη νοοτροπία που εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους πολιτικοί φύλαρχοι-καραγκιοζοηγέτες
συγκρινοντας με κοντινές χωρες, χώρες πρωην γιουγκοσλαβιας, βουλγαρια, ρουμανια, τσεχια (όχι αλβανια) ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100%.
δεν εχουμε την παραμικρη σχεση με ευρωπη
(φυσικα συγκριση με γερμανιες γαλλιες κλπ ουτε γι αστειο έτσι?)
(χειρότερο λαο θα ψηφιζα τους βοριο-δυτικους 'φιλους' μας (αλμπάνια) κι εμας δευτερους)
-
Πρώτη φορά που συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Λάπ .
Το γράφω μόνο του για να μην μπεί άλλο μήνυμα ενδιάμεσα .
-
Μας λείπουν οι εξοπλισμοί κτλ διοτι δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τον δανεισμό της χώρας τα προηγούμενα έτη σε ανάπτυξη που θα αντέξει στα εξωτερικά οικονομικα χτυπήματα των παγκόσμιων κρίσεων.
Μη ξεχνάμε πως η κατηφόρα της χώρας ξεκίνησε από την παγκόσμια οικονομική κρίση των άυλων επισφαλών προϊόντων των μεγάλων τραπεζών. Οι αγορές φοβούμενες το νέο κραχ, απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στα τραπεζικά σύστημα των χωρών και στα ομολόγα τους, αναλύοντας καποιους δείκτες που αυτές έθεσαν ως σημαντικούς για τα κεφάλαια τους. Όλο αυτό οδήγησε σ'αυτο που ζούμε τώρα.
Δεν έχουμε σε απόλυτο βαθμό την ευθύνη, όπως φαντάζεσαι και τα βλεπεις απαισιόδοξα. Ούτε το χρέος ήταν τεράστιο, ούτε ειμασταν τελευταία χώρα. Ο κρατικός μηχα ισμος ήθελε σαφώς βελτίωση αλλά ως χώρα και ατομική ανέλιξη των πολιτών ειμασταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.
Απο εκεί και πέρα οι κινήσεις μας ήταν πολύ περιορισμενες με συγκεκριμένα βήματγια τα πρώτα χρόνια των μνημονιων. Ελάχιστα περιθώρια αποκλίσης από τον σχεδιασμό. Οι δε οίκονομολογοι που εθεταν τα προγράμματα σε εμάς, ήταν ανίκανοι,εκτος πραγματικότητας, εξου και το σκάνδαλο των πολλαπλασιαστων όπου και ξεχάστηκε με τον καιρό.
Συνεπώς ειναι πολυπαραγοντικό το θέμα και οχι μοναχα επί την ευθύνη των Ελλήνων.
Το γεγονός πως κάτι μικρές χώρες και πιο αδύναμες από ττην Ελλάδα βρέθηκαν σε καλύτερη θέση σήμερα ήταν ακριβώς επειδή χώρες σαν την Ελλάδα δέχτηκαν τα χτυπήματα των αγορών είτε από φόβο είτε σχεδιασμενα (λόγω ευρώ) και ετσι τα διεθνή κεφάλαια βρήκαν κάπου αλλου να επενδύσουν.
Αργά ή γρήγορα θα γυρίσει ο τροχος. Μια χώρα σαν την Ελλάδα, στην τοποθεσία που βρίσκεται θα τη ξαναφέρει η ιστορία στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειακών οικονομιων όπως και ήταν πάντοτε.
Ειμαι αισιόδοξος. Πολλά από όσα έχουμε πάθει μας εχουν γινει μάθημα. Το πιστεύω αυτό. Σε κάποια άλλα όμως οκ, θέλουμε χρόνο.
-
Asep wrote:
Οι ειδικοί για τις αναπνοές από τις στάχτες που είναι οι ίδιοι με τους ειδικούς για τον κορονοιό λένε διπλή μάσκα αλλά γιατί δεν γίνεται ειδικά στην Εύβοια υποχρεωτική με πρόστιμο όπως γίνεται στο θέμα του κορονοιού?
κορωνοϊός: φορας μάσκα κυριως για να προστατεψεις τους αλλους (και δευτερευοντως για τον εαυτο σου). αν δεν φορας βλαπτεις τους αλλους κυριως, εξου και το πρόστιμο
καμένα: φοράς μασκα για να προστατεψεις τον εαυτο σου. Αν δεν φορας βλαπτεις τον εαυτο σου, γι αυτο δεν υπαρχει προστιμο.
η αυτοκτονια δεν απαγορευεται, ο φόνος απαγορευεται.
Αυτά είναι γνωστά τα έχουμε ξαναπεί πει πολλές φορές, όταν ήταν υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους την φορούσαν όλοι όσοι ήταν μόνοι τους και την έβγαζαν όταν συγκεντρωνόντουσαν πολλοί, δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η προστασία σε αυτές τις συνθήκες.
-
Ας κάνουμε λοιπόν λίγη ιστορία .
Προφανώς μέχρι πριν την Αναγέννηση , οι λοιποί ευρωπαίοι δεν είχαν σχέση μαζί μας . Ηταν 10 επίπεδα κάτω παντού .
Λίγο πάνω από τις άγριες καταστάσεις , που όσο βορειότερα πηγαίναμε οι αγριότητες έκαναν κουμάντο .
Μετά το 1000 άρχισαν σιγά - σιγά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς να μαθαίνουν . Μετά όλο και πιο γρήγορα , αν και πρόοδος και Ιερά Εξέταση δεν πάνε μαζί .
Η ιστορία σταμάτησε για εμάς στην Τουρκοκρατία . Βλέπετε πέρα από 4-5 τζαμιά και τίποτα βρύσες και χαμάμ , δημόσια έργα επί τουρκοκρατίας ? Κάντε μία σύγκριση τις πρώην ανατολικές που είπαμε , που δεν ήταν οι ίδιες αυτόνομα κράτη , τι τους άφησαν οι προχωρημένοι Ευρωπαίοι.
Τα βλέπουμε και στα Επτάνησα , στα Χανιά και αλλού , όπου οι Τούρκοι δεν ήταν για πολλά χρόνια ή δεν πάτησαν καθόλου.
Βουλγαρία και κυρίως Ρουμανία , πέρασαν πολύ πιο χαλαρά την τουρκοκρατία , γιατί ανά εποχές τους έπαιρνε η Ρωσία , ενώ πάντα ήταν υπό την προστασία τους και απολάμβαναν και μία αυτονομία , με χριστιανούς ηγεμόνες .
Το ίδιο και βορειότερα του Βελιγραδίου .
Καταφέραμε μόνοι μας να απελευθερωθούμε , αλλά με το ανίκανο πολιτικό προσωπικό που έχουμε διαχρονικά , αφού γλυτώσαμε την καταστροφή της Επανάστασης , βγήκαμε χρεωμένοι , φάγαμε τον Καποδίστρια και μας φέσωσαν τον Αρμανσμπέργκ και τους άλλους . Ο Οθωνας ήταν μικρός και όταν μεγάλωσε , τον είχαν ξεπεράσει η έλλειψη διαδόχων και οι εξελίξεις της εποχής .
Ας πάμε στον 20ο αιώνα . Τα πρώτα 22 χρόνια είχαν πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές . Αλλά η νέα χώρα , όπως και η παλαιά , ήταν φτωχή με λίγους ανθρώπους και όπως πάντα διχασμένη .
Παρ΄ όλα αυτά μέχρι το 1940 , είχαμε καταφέρει 5 πράγματα σε υποδομές , σε πολύ βασικό επίπεδο . Μέχρι που ήρθαν οι Γερμανοί . Δεν θα πω για τα εγκλήματα πολέμου , την πείνα και τις εκτελέσεις . Είναι γνωστά αυτά .
Αυτό που δεν είναι γνωστό , είναι ότι σχεδόν μέχρι τα μέσα του 50 , από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Καλαμάτα , πήγαινες μόνο μέσω πλοίου .
Γιατί ? Διότι οι Γερμανοί φεύγοντας , προσπάθησαν και σε βαθμό 90 % το πέτυχαν να καταστρέψουν ΚΑΘΕ ΥΠΟΔΟΜΗ στην χώρα . Γέφυρες αυτοκινήτων και τρένων , οχήματα , βαγόνια και μηχανές τρένων , τον Ισθμό τον γέμισαν με βαγόνια τρένων , εργοστάσια ρεύματος και γενικά ότι μπορούσε να καταστραφεί , καταστράφηκε .
Κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν για 100 χρόνια . γιατί μια φτωχή χώρα όπως εμείς , αναγκάστηκε να ξαναφτιάξει τις βασικές της υποδομές που είχε ήδη φτιάξει πριν το 1940 , οπότε η κατασκευή νέων πήγε πολύ πίσω .
Αρα το ότι δεν είχαμε Α/Δ , υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες .
Το ότι τους πλήρωσε η ΕΕ , δεν σημαίνει ότι δεν γλύτωσαν πολλά χρήματα οι Γερμανοί .
Γενικά έχοντας γυρίσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης , βλέπω τι γίνεται εκεί , αλλά δεν αυτομαστιγώνομαι .
Αν δεν είμαστε απείθαρχοι , δεν θα υπήρχαμε σήμερα .
Αμα όμως είστε σε ένα πλοίο μεσοπέλαγα με 8 μποφώρ και μείνετε καραβοφάναρο , κοιτάξτε να είναι Ελληνες στο τιμόνι και στην μηχανή. Γιατί άμα είναι τίποτα Ευρωπαίοι , θα πάνε μπάι δε μπούκ και θα περιμένετε να έλθουν οι ειδικοί . Αν μέχρι τότε μπατάρει το πλοίο και πνιγείτε , θα είσαστε απλά άτυχοι και μία ακόμη καταγραφή .
Ετσι για ενημέρωση , για να μην τους βλέπετε με δέος...
-
Το 1968 επί κουμουνισμου με το 2021 τι σχέση μπορεί να έχει αντικειμενικά?Δυσκολευομαι να καταλάβω το σκεπτικό της σύγκρισης αλλά οκ.
1997 ανεφερες ομως, παντως γενικα να λεμε οτι η Τσεχια ειναι σουπερ χωρα απεχει παρα πολυ απο την πραγματικοτητα.
-
Μας λείπουν οι εξοπλισμοί κτλ διοτι δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τον δανεισμό της χώρας τα προηγούμενα έτη σε ανάπτυξη που θα αντέξει στα εξωτερικά οικονομικα χτυπήματα των παγκόσμιων κρίσεως
Συμφωνώ. Αλλά ποιος φταίει γι αυτό; Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως θ'αλλάξει κάτι που δεν άλλαξε δεκαετίες επί δεκαετίων;
[quote]Ο κρατικός μηχανισμος ήθελε σαφώς βελτίωση αλλά ως χώρα και ατομική ανέλιξη των πολιτών ειμασταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. [/quote]
Ακριβώς.Η ατομική ανέλιξη σε πολίτες με εσωστρέφεια,ατομικισμό και αντικοινωνικές συμπεριφορές και νοοτροπία,δεν οδηγεί ποτέ σε εξέλιξη της χώρας και του κράτους.Γιατί για να αλλάξεις την παιδεία και τη συμπεριφορά απαιτουνται πολλά,πάρα πολλα χρόνια.Και χρόνος πλέον δεν υπάρχει,η αντίστροφη μέτρηση γι αυτή τη χώρα έχει αρχίσει...
Ας διαψευθώ για τις επερχόμενες γενιές (τ'ανηψάκια μου και τόσα άλλα παιδιά),αλλά τα ως τώρα δεδομένα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.
-
panormus772 wrote:
Όταν λέω ότι από ιδρύσεως είμαστε βορειοαφρικανικό κράτος και ουχί ευρωπαϊκό,ότι είμαστε ο χειρότερος λαός αυτής της ηπείρου,απείθαρχος,υπανάπτυκτος με κάκιστη νοοτροπία που εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους πολιτικοί φύλαρχοι-καραγκιοζοηγέτες
συγκρινοντας με κοντινές χωρες, χώρες πρωην γιουγκοσλαβιας, βουλγαρια, ρουμανια, τσεχια (όχι αλβανια) ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100%.
δεν εχουμε την παραμικρη σχεση με ευρωπη
(φυσικα συγκριση με γερμανιες γαλλιες κλπ ουτε γι αστειο έτσι?)
(χειρότερο λαο θα ψηφιζα τους βοριο-δυτικους 'φιλους' μας (αλμπάνια) κι εμας δευτερους)
Υπερβολες ολα οσα γραφοντε. Ολα αυτα τα κρατη ειναι υποδεεστερα απο την Ελλαδα αυτο το βλεπεις στον κοσμο που ερχεται απο εκει το μορφωτικο τους επιπεδο ειναι κατωτερο των Ελληνων. Ουτε κανενα κρατος σαν και αυτα εχει μια πολη σαν την Αθηνα. Τωρα αν συγκρινεις ενα μιζερο Ελληνικο χωριο με μια πολη εκει τοτε οκ εκει χανουμε.
Απλα δεν εχετε εμπηρειες στο εξωτερικο και δεν μπορειται να συγκρινετε, δηλ σαν φαινεται καθε τι ξενο γλυκο.
Η Βουδαπεστη που αναφερθηκε εχει πολλες αρνητικες κρητικες απο πολυ κοσμο ειδικα στην Δ. Ευρωπη. Η Πραγα ειναι οντως καλυτερη πολη. βεβαια δεχομαι οτι εχουν κανει μεγαλη προοδο και εμεις μειναμε πισω, αυτο ισχυει. Αυτα μου λενε κοσμος που εχει μεινει εκει και μπορει να συγκρινει.
-
Η ιστορία σταμάτησε για εμάς στην Τουρκοκρατία .
η τουρκοκρατια ειναι απλα μια δικαιολογια. την ειχα ακουσει και απο τον παγκαλο και διαφωνω.
χωρες που πριν 30 χρονια ηταν απλα μια ερημος η απλα τριτοκοσμικες εκαναν αλματα μεσα σε λιγα χρόνια
κυριως ασιατικες χωρες
σημερα η ασια κυριαρχει ενω μεχρι χτες ηταν ο τριτος κοσμος
-
Τα επτανησα δεν ειχαν ποτε Τουρκους δεν εχουν διαφορα απο την υπολοιπη Ελλαδα στην κουλτουρα του πληθυσμου. Η Τουρκοκρατια αφησε πολλες ζημιες στην χωρα, περα απο οτι χασαμε τα 2/3 του πληθυσμου ειτε σε σφαγες ειτε σε εξισλαμισμους ειτε στα σκλαβοπαζαρα και μας γεμισε με πολλες τουρκικες λεξεις αλλα πρεπει να το ξεπερασουμε επιτελους και να τους διαγραψουμε (βεβαια δεν μας αφηνει το ΣΚΑΙ με την συνεχη τουρκικη προπαγανδα που υπαρχει).
Η δικη μας η κουλτουρα δεν εχει την παραμικρη σχεση με την Τουρκικη κουλτουρα αλλα με μερος των τουρκων ομως ειμαστε ιδιοι γιατι ειναι σε ενα βαθμο εξασλαμισμενοι Ελληνες αυτο ειναι σιγουρα κατι δυσκολο να διαχειριστει.
-
Υπερβολες ολα οσα γραφοντε. Ολα αυτα τα κρατη ειναι υποδεεστερα απο την Ελλαδα αυτο το βλεπεις στον κοσμο που ερχεται απο εκει το μορφωτικο τους επιπεδο ειναι κατωτερο των Ελληνων. Ουτε κανενα κρατος σαν και αυτα εχει μια πολη σαν την Αθηνα. Τωρα αν συγκρινεις ενα μιζερο Ελληνικο χωριο με μια πολη εκει τοτε οκ εκει χανουμε.
εγω έχω ζησει 5 χρονια βελιγραδι
ευρωπαικη πολη
αθηνα αφρικανικη
συγκρινω, όχι τα υπόλοιποα που αναφέρεις αλλα καθαρα τις πολεις: πολεοδομια -ρυμοτομια αισθητικη- λειτουργικοτητα-καθαριοτητα
-
kostis20 wrote:
Το 1968 επί κουμουνισμου με το 2021 τι σχέση μπορεί να έχει αντικειμενικά?Δυσκολευομαι να καταλάβω το σκεπτικό της σύγκρισης αλλά οκ.
1997 ανεφερες ομως, παντως γενικα να λεμε οτι η Τσεχια ειναι σουπερ χωρα απεχει παρα πολυ απο την πραγματικοτητα.
Καταρχήν δεν έγραψα πουθενά οτι η Τσεχία είναι σουπερ χώρα.Το εγραψα?Γιατί λες ανακρίβειες?
Έγραψα ότι είδα πως είναι ένα κανονικό κράτος που είχε φοβερά ΜΜΜ,αίσθημα ασφαλείας για τους πολίτες μεταναστευτική πολιτική,νοσοκομεία με προϋπολογισμό,ηλεκτρονική συνταγογράφηση ,ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς και ένα δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο και οικογενειακό γιατρό.Απο το 1997 όπως θες.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες