-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μα Σπύρο τότε θα σε πουν φασίστα.
και καλά θα κάνουν.
Μέχρι τη μέση του '2' καλά το πήγαινες. Απο εκει και πέρα η εφαρμογή το νόμου σε όλη του την αυστηρότητα αρκεί. Τα άλλα είναι τουλάχιστον γραφικότητες
Είδες στο είπα εγώ.
Χρήστο ορισμένες φορές ίσως να πρέπει για παραδειγματισμό να υπάρξουν υπερβολές.
Καλά τα λέει ο Χρήστος ρε, υπερβάλλω. Υπερβάλλω γιατί όμως; Πρέπει η τιμωρία να είναι παραδειγματική όπως λες κι εσύ. Δηλαδή, ισόβια κα τίποτα λιγότερο. Παράλογο είναι να το απαιτώ αυτό το πράγμα; Ή φασιστικό;
Οχι ισοβια. Να τον καψουν η να τον εκτελεσουν η να τον κρεμασουν για παραδειγματισμο. Σκληρο μεν αλλα ετσι πρεπει........
... και να επιστρέψουμε στο Μεσαίωνα. Είμαι κατά της θανατικής ποινής και γενικά κατά της αφαίρεσης ζωής, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για μυρμήγκι. Τα μη-εφέσιμα και τελεσίδικα ισόβια είναι αρκετά πιστεύω. Βέβαια, η κουβέντα είναι για να γίνεται, καθότι εμπρηστής δεν έχει συλληφθεί ακόμα και -με το μπάχαλο που επικρατεί- φοβάμαι μήπως συλληφθεί και κανένας αθώος ανθρωπάκος...
Πιο πολύ επιμένω στο πρώτο σκέλος του ποστ μου: κεντρική ευρωπαϊκή πυροσβεστική υπηρεσία.
Δεν διαφωνω, αλλα δυστυχως στην Ελλαδα οταν λεμε ισοβια σε λιγα χρονια εισαι εξω. Ο νομος εχει αλλαξει......
-
HUNTER
Βορειοδυτικοι ειναι οι ανεμοι νομιζω.. Μακαρι να κατεβουν αλλα μην τα ξεπληνει ολα γιατι δεν θελει και πολυ να πλημμυρισουν τα παντα
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
και καλά θα κάνουν.
Μέχρι τη μέση του '2' καλά το πήγαινες. Απο εκει και πέρα η εφαρμογή το νόμου σε όλη του την αυστηρότητα αρκεί. Τα άλλα είναι τουλάχιστον γραφικότητες
Είδες στο είπα εγώ.
Χρήστο ορισμένες φορές ίσως να πρέπει για παραδειγματισμό να υπάρξουν υπερβολές.
Το σκεπτικό σου μου θυμίζει τον τρόπο αντιμετώπισης των πάντων σ'αυτή τη χώρα από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς και εν τέλει από την 'κοινή γνώμη'. Οσο είναι συναισθηματικά φορτισμένος ο κόσμος το ρίχνουμε στην υπερβολή, βρίσκουμε και έναν αποδιοπομπαίο τράγο να βγάλουμε το άχτι μας και μετά ηρεμούμε μια και κάναμε το χρέος μας στην κοινωνία.
Αν το δεις από μια δεδομένη οπτική γωνία και η επταετία ήταν μια (παρατεταμένη έστω) 'υπερβολή προς παραδειγματισμό'.
Και εκείνος ο 15χρονος που σαπισανε στο ξύλο έξω από το Πολυτεχνείο επίσης.
Παραδείγματα 'υπερβολής για το κοινό καλό' (ειδικά αν λάβεις υπάψη τη στάση των ΜΜΕ) υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα. κανένα από αυτά δεν ταιριάζει σε δημοκρατικό κράτος. -
Καλά τα λέει ο Χρήστος ρε, υπερβάλλω. Υπερβάλλω γιατί όμως; Πρέπει η τιμωρία να είναι παραδειγματική όπως λες κι εσύ. Δηλαδή, ισόβια κα τίποτα λιγότερο. Παράλογο είναι να το απαιτώ αυτό το πράγμα; Ή φασιστικό;
δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για τον εμπρησμό αλλά αν μιλάμε για εμπρησμό εκ προθέσεως με 60+ νεκρούς, υλικές ζημίες αξίας δισεκατομμυρίων
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
HUNTERΒορειοδυτικοι ειναι οι ανεμοι νομιζω.. Μακαρι να κατεβουν αλλα μην τα ξεπληνει ολα γιατι δεν θελει και πολυ να πλημμυρισουν τα παντα
παιδες το εγραψα και πιο πριν
επειδη μονο μια βροχη μας σωζει εχω ψαξει 800 sites αλλα δυστυχως κανενα δεν προβλεπει οτι θα βρεξει στη νοτια ελλαδα
μονο για βορεια ελλαδα λενε για βροχες σημερα το βραδυ/αυριο το πρωι
μακαρι να πεφτουν εξω... -
Ένας εμπριστής να την πληρώσει για όλους;
Πρέπει να πιάνουμε όσους περισσότερους μπορούμε και να καταδικάζονται με όσο λέει ο νόμος. ΕξιλαστήριΟ θύμΑ ψάχνουμε;
Δεν έχει νόημα αυτό. ΟΛΟΙ πρέπει να συλλαμβάνονται και όχι μόνο οι εμπρυστες αλλά όλοι όσοι παρανομούν παντού.
Ατιμωρισία υπάρχει - όχι έλλειψη νόμων
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έπινε ούζα, δεν το μάθατε;Ο Καρατζαφέρης ήταν πάντως επί ποδός. Έσωσε μερικά στρέμματα μάλιστα.
Μάλλον ο καρατζαφερης έβλεπε αν μπήκαν οι αφίσες του ,που μπήκαν, αλλά δυστυχώς έχω φύγει από το γραφείο μου να σας έστελνα και φωτογραφίες από το παράθυρο που φαίνονται τα πάνελ
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
και καλά θα κάνουν.
Είδες στο είπα εγώ.
Το σκεπτικό σου μου θυμίζει τον τρόπο αντιμετώπισης των πάντων σ'αυτή τη χώρα από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς και εν τέλει από την 'κοινή γνώμη'. Οσο είναι συναισθηματικά φορτισμένος ο κόσμος το ρίχνουμε στην υπερβολή, βρίσκουμε και έναν αποδιοπομπαίο τράγο να βγάλουμε το άχτι μας και μετά ηρεμούμε μια και κάναμε το χρέος μας στην κοινωνία.
Αν το δεις από μια δεδομένη οπτική γωνία και η επταετία ήταν μια (παρατεταμένη έστω) 'υπερβολή προς παραδειγματισμό'.
Και εκείνος ο 15χρονος που σαπισανε στο ξύλο έξω από το Πολυτεχνείο επίσης.
Παραδείγματα 'υπερβολής για το κοινό καλό' (ειδικά αν λάβεις υπάψη τη στάση των ΜΜΕ) υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα. κανένα από αυτά δεν ταιριάζει σε δημοκρατικό κράτος.Ο τρόπος σκέψης μου είναι ο ίδιος πάντα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει τριγύρω. Όταν κάτι - κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί πρέπει να τιμωρηθεί απλά πράγματα.
Τα μέσα ενημέρωσης ας αποφασίσουν πρώτα τι θέλουν, μετά ας ξεσαβουρώσουν πρώτα ότι πολύ σάπιο υπάρχει μέσα σε αυτά ας καταλάβουν ότι η δουλειά τους είναι η ενημέρωση και όχι η απονομή δικαιοσύνης, ευθυνών κ.λ.π..Αυτό το δημοκρατικό κράτος ή πιο σωστά η υπερβολική χρήση της λέξεως δημοκρατία θα μας φάει. Στο όνομα της ρημάδας αυτής έχουμε ξεπατώσει τα πάντα.
-
δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για τον εμπρησμό αλλά αν μιλάμε για εμπρησμό εκ προθέσεως με 60+ νεκρούς, υλικές ζημίες αξίας δισεκατομμυρίων
-
Άσε που τώρα το γυρνάνε σε 'ασύμετρες απειλές' .
Ετοιμάζουν κι άλλες κάμερες και άλλη παραβίαση ιδιωτικότητας που με την αναποτελεσματικότητα που έχει το κράτος θα επιβαρύνει εμάς και όχι τους εμπρηστές.
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας πολύ ανοιχτα αυτές τις μέρες...
-
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Άσε που τώρα το γυρνάνε σε 'ασύμετρες απειλές' .Ετοιμάζουν κι άλλες κάμερες και άλλη παραβίαση ιδιωτικότητας που με την αναποτελεσματικότητα που έχει το κράτος θα επιβαρύνει εμάς και όχι τους εμπρηστές.
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας πολύ ανοιχτα αυτές τις μέρες...
Καποιοι μιλανε και για ξενες μυστικες υπηρεσιες........
Για τις δικες μας μ******ς δεν λενε..... -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
και δήμαρχοι επιβεβαιώνουν την στρατιωτικη κινητοποίηση........και ο Δήμαρχος Πεντέλης μιλάει και για έλεγχο κυκλοφορίας.......
Καλά κάνουν. Έτσι πρέπει.
όχι απλά έτσι πρέπει... αλλά σε κάθε δασικό δρόμο θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες που να καταγράφουν πινακίδες.....
Αυτό θα βοηθούσε να εντοπίζονται και τα ζώα που πετούν αναμμένα τσιγάρα από το παράθυρο...
-
Δείτε σκαι τώρα.
Μου θυμίζει εποχές Μπούς και πυρινικών και καλά που είχε ο Σαντάμ.
Πάνε να καλύψουν την ανικανότητά τους με θέματα εσωτερικής ασφάλειας.
Μακάρι να μην έχουν δίκιο - δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ΠΟΛΥ τραβηγμένο αυτό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν πρόσεξες δε διαφωνούμε, απλά λέω ότι **η αυστηρή εφαρμογή των νόμων που σίγουρα θα υπάρχουν **(αλλά δε βαριέσαι τώρα το παιδί ήταν καλό το είπαν στις ειδήσεις οι γειτόνισσες) **έχει καταντήσει να ονομάζεται φασισμός. **
ο χαρακτηρισμός πήγαινε στην άποψη 'να πιάσεις έστω έναν, κι ας μην έχει κάνει μεγάλο κακό. Τον έχεις δικάσει δημόσια στο Σύνταγμα, παρουσία ενός εκατομμυρίου κόσμου. Του έχεις ρίξει 456.128 φορές ισόβια και διαφημίζεις στην τηλεόραση με χαιρεκακία την κάθε φορά που ο πάτος του διακορεύεται στη φυλακή'
Αυτό μου κάνει περισσότερο για αυθαιρεσία παρά για αυστηρή εφαρμογή του νόμου.
Τσπ, διευκρινίσεις δόθηκαν...Και ας μας απαντήσουν ειλικρινά όσοι γράφουν εδώ μέσα, δεν υπήρξαν στιγμές που να είπατε τη κλασσική πλέον φράση, 'Παπαδόπουλο που θέλουμε';
Προσωπικά ΠΟΤΕ
-
Τώρα μόλις γύρισα στο Ελληνικό φέρνοντας την οικογένεια μου στην ασφάλεια του τσιμέντου...
Ο Όλυμπος, το καταπράσινο βουνό απέναντι από το χωριό μου, αυτό που έβλεπα κάθε πρωί από το χαγιάτι, καίγεται απειλώντας -για την ώρα- τα χωριά Θεολόγος και Μύστρος τα οποία έχουν εκκενωθεί. Οι Βούνοι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν, αλλά αρκεί μια ενίσχυση των ανέμων για να αλλάξει και αυτό. Το σημείο από το οποίο ξεκίνησε δεν έχει χωράφια, στάνες, σπίτια, χωματερή, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να εξηγήσει μια φωτιά.
Οι ντόπιοι παραπονιούνται για αργή ανταπόκριση της Π.Υ. Τα εναέρια μέσα έφτασαν στις 6 με την φωτιά να έχει φουντώσει από τις 3.30. Ίσως αν είχαν έρθει από την αρχή, τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει την πυροσβεστική όμως; Με τόσες πυρκαγιές σε όλη την χώρα, τα επίγεια, αλλά και τα εναέρια μέσα τρέχουν και δεν φτάνουν. Και όλοι ζητούν βοήθεια για να σώσουν το δικό τους χωριό, το δικό τους δάσος... εφιάλτης...
Λίγο πριν έμαθα ότι είχαμε 4 θύματα, νέοι άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν, να σώσουν το βιος τους ίσως, το δάσος με το οποίο μεγάλωσαν και αγάπησαν. Το δάσος που δεν θα ξαναδώ από το χαγιάτι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μπράβο τους, τα έκαψαν όλα..._
gia poious milas?
Για αυτούς που έβαλαν τις φωτιές...
_
-
Και ας μας απαντήσουν ειλικρινά όσοι γράφουν εδώ μέσα, δεν υπήρξαν στιγμές που να είπατε τη κλασσική πλέον φράση, 'Παπαδόπουλο που θέλουμε';
Προσωπικά ΠΟΤΕ
Μα ΠΟΤΕ όμως. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
-
... είμαι ο μόνος που φοβάται μήπως συλληφθεί κάνας αθώος μέσα στον πανικό?
Κι εγώ... αλλά (ευτυχώς) εδώ τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση που μπορεί να κλείσει κιόλας...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες