-
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (αν υπάρχουν) των μεταλλικών χρωμάτων απέναντι στα απλά;
Τι διαφορά έχουν τα περλέ από τα μεταλλικά;
Ποια αντέχουν περισσότερο σε φθορές (π.χ κουτσουλιες, σκόνη, γρατζουνιες;)
Ποια ξεθωριάζουν πιο γρήγορα στον ήλιο;
Υπάρχει τελικά διαφορά στην ουσία ή είναι μόνο θέμα εμφάνισης;
Εσείς τελικά τι διαλέγετε;Αν και φανταζόμουν ότι θα υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση δεν κατάφερα να βρώ. Αν υπάρχει παρακαλώ παραπεμψτε με
-
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (αν υπάρχουν) των μεταλλικών χρωμάτων απέναντι στα απλά;
Εσείς τελικά τι διαλέγετε;Αν και φανταζόμουν ότι θα υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση δεν κατάφερα να βρώ. Αν υπάρχει παρακαλώ παραπεμψτε με
-
-
ματ
-
ματ
+1 σε ορισμενα αμαξια ομως
Κατα ταλλα μεταλλικα για πολλους λογους!
-
σιγουρα μεταλλικο χρωμα.
ειναι πιο εμφανισημα και νομιζω,αν κανω λαθος διορθωστε με,οτι αντεχουν καλυτερα στον ηλιο.
το αμαξι με μεταλλικο χρωμα οταν το πλενεις γυαλιζει,δηλαδη δεν χρειαζεται καν αλοιφη γυαλισματος.
εξαλλου τα περισσοτερα μοντελα που βγαινουν πλεον εχουν απο το εργοστασιο μεταλλικο χρωμα. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ματ+1 βεβαίως!
(αν έχεις κάτι σε τέτοιο...
)
Έχω δει μερικά ματ και λερώνουν απίστευτα!!! Προτιμώ τα απλά γιατί είναι πιο εύκολα να τα πετύχει ο φαναρτζής πάντως, αυτό περι ανθεκτικότητας των μεταλλικών δεν το ήξερα πάντως...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Έχω δει μερικά ματ και λερώνουν απίστευτα!!! Προτιμώ τα απλά **γιατί είναι πιο εύκολα να τα πετύχει ο φαναρτζής **πάντως, αυτό περι ανθεκτικότητας των μεταλλικών δεν το ήξερα πάντως...
δεν νομίζω ότι ισχύει αυτο. Τα χρώματα βγαίνουν με κωδικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα πετύχει ο φαναρτζής.
Τώρα για την ανθεκτικότητα και εγώ δεν είμαι σίγουρος. Είχα μια εμπειρία από κάποιον φίλο που έπαθα μεγάλη ζημιά από κουτσουλιά με απλό χρώμα. Ενώ στο μεταλλικό κανει απλά άνα θάμπωμα. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι το κόκκινο που είναι συνήθως μη μεταλλικό ξεθωριάζει. Δεν ξέρω όμως αν αυτό μπορεί να γενικευτεί. Π.χ το μαύρο μη μεταλλικό ξεθωριάζει περισσότερο από το αντίστοιχο μαυρο μεταλλικό??? Αν έχει κανείς σχετική εμπειρία ας μας πεί -
Όντως τα μη μεταλλικά αντέχουν λιγότερο στον ήλιο και τις κουτσουλιές, ειδικά δε το κόκκινο είναι το χειρότερο όσον αφορά το ξεθώριασμα.
Αν δεν ξετρελαίνει κάποιον μια συγκεκριμένη μη μεταλλική απόχρωση και δεν το θέλει για επαγγελματικό, πρέπει να στραφεί σε μεταλλικό για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Επίσης τα μη μεταλλικά χρώματα έχουν περιορισμένη ποικιλία - ειδικά η citroen έχει μόνο λευκό. Ένας φαναρτζής αντιπροσωπείας μου είχε πει για ένα κόκκινο opel μερικών μηνών ότι ήδη έχει αρχίσει να χάνει την αρχική του απόχρωση κι ας είναι διπλής επίστρωσης (και ακριβότερο από τα άλλα μη μεταλλικά). Αν χρειαστεί φαναρτζοδουλειά, το αποτέλεσμα δύσκολα θα είναι σωστό, γιατί αν βαφτεί με τη σωστή απόχρωση βάσει του κωδικού, θα έχει διαφορά από το υπόλοιπο αυτοκίνητο. -
Άσχετο, αλλά τα τελευταία Astra και Tigra (πιθανόν και άλλα Opel) έχουν άθλια βαφή. Ρετσίνια μίας εβδομάδας ειναι ικανά να διαλύσουν εντελώς το βερνίκι και να φτάσουν στο χρώμα. Σε άλλα αυτοκίνητα το πολύ πολύ να αφήσουν μια μικρή θαμπάδα που φεύγει με λίγη αλοιφή.
-
Δεν θα το έλεγα. Στο δικό μου το ρετσίνι από νεραντζιές δε δημιουργεί πρόβλημα, φεύγει εύκολα με νεράκι και ελαφρύ τρίψιμο. Για πεύκο δεν ξέρω. Μήπως μιλάς για μη μεταλλικά;
-
Επειδή έχω πολυετή εμπειρία με το θέμα ρετσίνι (το αμάξι μου παρκάρεται τα τελευταία συναπτά 15 χρόνια κάτω από πέυκο!) έχω αποδεχτεί ότι άνα πάσα χρονική στιγμή θα υπάρχει μία ρετσινια στο αμάξι. Δεν κάνει κάνει κακό στο χρώμα, ειδικά αν το αφαιρείς με πετρέλαιο και όχι οινόπνευμα. Υπάρχει δε και θεωρία δε που λέει ότι προστατεύει και το χρώμα! Τώρα βέβαια με τις νέες οικολογικές βαφές δεν ξέρω ίσως τα χρώματα να έχουν γίνει λιγότερο ανθεκτικα...
Υ.Γ. Η θαμπάδα που αφήνει το ρετσίνι όταν το καθαρίσεις με οινόπνευμα ή πετρελαιο άν το σκουπίσεις ΑΜΕΣΩΣ μετά με ένα βρεγμενο πανάκι
-
Στα Astra H και τελευταίο Tigra το πρόβλημα είναι τραγικό και μάλλον φταίει οτι το στρώμα βερνικιού είναι πολύ λεπτό. Όταν πέσει ρετσίνι θαμπώνει μέσα σε 1-2 μέρες και αρχίζει να ξεφλουδίζει σε μία εβδομάδα. Επίσης σε όσα κάνουν πολλά ταξίδια στην Εθνική, το καπώ και ο προφυλακτήρας είναι γεμάτα σημαδια απο πετραδάκια.
Θα ανεβάσω μετά φωτογραφίες απο ένα Astra H που έπλυνα σήμερα.
-
Στο δικό μου (μεταλλικό) εχω μια ρετσινιά εδω και 1 εβδομάδα περίπου που αρνείται να βγει!!!
Μου είπαν ότι το καλύτερο είναι το λάδι ή λάδι με ξύδι. Το έχει ακούσει κανείς?!
-
oρισμενες φορες αλλοι παραγοντες σε οδηγουν στην επιλογη μη-μεταλλικου χρωματος. εγω ηθελα ασπρο και δεν εβγαινε μεταλλικο οποτε αναγκαστικα πηρα απλο χρωμα. οχι οτι με χαλασαν τα 500 ευρω λιγοτερα που πληρωσα. θα τα δωσω σε αλοιφες και κερια
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο δικό μου (μεταλλικό) εχω μια ρετσινιά εδω και 1 εβδομάδα περίπου που αρνείται να βγει!!!Τη ''ρετσινια'' που του εχει βγει οτι ειναι μωβ λες?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Στο δικό μου (μεταλλικό) εχω μια ρετσινιά εδω και 1 εβδομάδα περίπου που αρνείται να βγει!!!
Τη ''ρετσινια'' που του εχει βγει οτι ειναι μωβ λες?
αυτή η ρετσινιά βγαίνει μόνο στο φανοποιείο!!!!!
Κουκ δοκίμασε οινοπνευμα σε μπαμπάκι και μετά αμέσως βρεγμένο πανί, και ...δύο μήνες να είναι ξεραμένη θα βγεί χωρίς ζημιά στο χρώμα!
-
Τα περί λαδιού και ξυδιού δεν τα έχετε ακούσει/δοκιμάσει?
ΥΓ Αντιπαρέρχομαι τα εγκάθετα σχόλια περί χρωμάτων, ως ανώτερος ανθρωπος!!!
-
Αν φοβάσαι μην χαλάσει το χρώμα δοκίμασε πετρέλαιο απλώς θέλει πιο πολύ τρίψιμο. Ναι έχω ακούσει για τα ...σαλατικά που λές αλλά όλοι στην γειτονία με οινόπνευμα τις βγάζουν!
-
Για έλα να δοκιμάσουμε ένα σπρέυ που πήρα για κουτσουλιές ρετσίνια
Χρώματα Απλά Μεταλλικά Περλέ