-
Όλα αυτά είναι συμβιβασμοί μέσου όρου, για πιο απόλυτα set-up ( αλλαγή χρήσης του οχήματος ) αλλάζουν άρδην αυτά όλα.
-
και μια χρήσιμη μηχανή για υπολογισμούς και αντιστοιχίες ελαστικών, ζαντών και offset.
http://www.rimsntires.com/specs.jsp -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ακριβά μοντέλα με καλές αναρτήσεις! Για παράδειγμα το VW up! του 1.0L και των 75 PS που είναι ένα φθηνό αυτοκίνητο πόλεως βγαίνει από το εργοστάσιο στην έκδοση move up! με 165/70R14 ελαστικά, στην έκδοση high up! με 185/55R15 ελαστικά και στις εκδόσεις black up και white up με 185/50R16. Και για του λόγου το αληθές ορίστε το PDF από την αντιπροσωπεία: http://www.volkswagen.gr/media/country/gr/x/models/common/pdf.Par.0079.File.pdf/model_guide_up_.pdf
Όπως βλέπετε το up! των 75 ίππων βγαίνει με τρία διαφορετικά μεγέθη ζαντών και 3 διαφορετικά πλάτη ελαστικών. Μάλιστα το μεγαλύτερο είναι κατά 12% πιο πλατύ από το πιο μικρό. Αν υπήρχαν προβλήματα γεωμετρίας δε νομίζω πως η VW θα κυκλοφορούσε στην αγορά το μοντέλο με όλες αυτές τις διαφορετικές επιλογές ζαντών και ελαστικών. Από την άλλη δε νομίζω πως υπάρχει και μεγάλο όφελος για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μάλλον για αισθητικούς λόγους γίνεται η διάθεση των μεγαλύτερων τροχών.
Η VW θα μπορουσε να ρυθμισει τα αυτοκινητα διαφορετικα σαν κατασκευαστρια για να μην εχουν προβληματα γεωμετριας οπως λες.
Τα παραγει με 3 διαφορετικες διαστασεις ελαστικων και προφανως εχει λαβει τα μετρα της.
Το δικο σου ομως δεν προβλεπεται απο το εργοστασιο να φορα την διασταση που του εβαλες και αυτος ισως να ειναι ο λογος του προβληματος που εχεις. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όλα αυτά είναι συμβιβασμοί μέσου όρου, για πιο απόλυτα set-up ( αλλαγή χρήσης του οχήματος ) αλλάζουν άρδην αυτά όλα.Ε, ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση στο δρόμο αναγκαστικά κατασκευάζεται με τιμές συμβιβαστικές για οδήγηση σε όλες τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει. Ένα αγωνιστικό στήνεται κάθε φορά διαφορετικά ανάλογα με τις ανάγκες της πίστας, κάτι που δεν είναι εφικτό προφανώς για τα Ι.Χ.
Τα παραδείγματα που έγραψα τα έφερα ως απάντηση σε αυτή την παρατήρηση του Αντώνη που απαντούσε σε κάποιο μήνυμά μου:
- Ελαστικά επέλεξα 225/55R16 γιατί σε 205/60R16 δεν μπορούσα να βρω σπορ ελαστικά, μόνο touring... Σίγουρα ο κατασκευαστής γνωρίζει πάντα καλύτερα. Βέβαια πολλές φορές ακόμη και το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού φοράει μεγαλύτερες ζάντες ή πλατύτερα ελαστικά από τα φθηνότερα πακέτα, οπότε αφού ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί διάφορα μεγέθη ελαστικών στο ίδιο αυτοκίνητο (με τον ίδιο κινητήρα) όλα κατάλληλα θα είναι (με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα το καθένα).
Δεν έβαλες λάθος ελαστικά, εάν πρόσεξες και τα όφσετ των ζαντών σου.
Σίγουρα τα διάφορα πακέτα που δίνουν οι κατασκευαστές, περιλαμβάνουν και τα περισσότερα άλογα από τον ίδιο κινητήρα από πλευράς cc.Οι κατασκευαστές βγάζουν με πολλαπλά πλάτη ελαστικών ακριβώς το ίδιο μοντέλο και όχι μόνο εκδόσεις του μοντέλου με μεγαλύτερη ιπποδύναμη όπως έγραψε ο Αντώνης.
Ως παράδειγμα εγώ έφερα τα:
-
VW up! του 1.0L και των 75 PS (http://www.volkswagen.gr/media/country/gr/x/models/common/pdf.Par.0079.File.pdf/model_guide_up_.pdf) που βγαίνει με 3 μεγέθη ζαντών - ελαστικών.
-
Passat των 1400 cc με τον TSI κινητήρα των 122 PS που επίσης βγαίνει με 3 διαφορετικά πλάτη ελαστικών (http://www.volkswagen.gr/media/country/gr/x/models/common/pdf.Par.0058.File.pdf/model_guide_new_passat.pdf)
στα οποία η ιπποδύναμη είναι η ίδια.
Ο kostis20 ανέφερε πως για το Α5 2.0Τ SB μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 4 διαφορετικών μεγεθών ελαστικών κατά την αγορά και ο XENO πως η W211 έρχεται με 2 εναλλακτικά μεγέθη ελαστικών.
Σίγουρα δεν υπάρχει απόλυτο set-up για τα αυτοκίνητα δρόμου όπως λες. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει και μόνο 1 κατάλληλο μέγεθος ελαστικού.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ακριβά μοντέλα με καλές αναρτήσεις! Για παράδειγμα το VW up! του 1.0L και των 75 PS που είναι ένα φθηνό αυτοκίνητο πόλεως βγαίνει από το εργοστάσιο στην έκδοση move up! με 165/70R14 ελαστικά, στην έκδοση high up! με 185/55R15 ελαστικά και στις εκδόσεις black up και white up με 185/50R16. Και για του λόγου το αληθές ορίστε το PDF από την αντιπροσωπεία: http://www.volkswagen.gr/media/country/gr/x/models/common/pdf.Par.0079.File.pdf/model_guide_up_.pdf
Όπως βλέπετε το up! των 75 ίππων βγαίνει με τρία διαφορετικά μεγέθη ζαντών και 3 διαφορετικά πλάτη ελαστικών. Μάλιστα το μεγαλύτερο είναι κατά 12% πιο πλατύ από το πιο μικρό. Αν υπήρχαν προβλήματα γεωμετρίας δε νομίζω πως η VW θα κυκλοφορούσε στην αγορά το μοντέλο με όλες αυτές τις διαφορετικές επιλογές ζαντών και ελαστικών. Από την άλλη δε νομίζω πως υπάρχει και μεγάλο όφελος για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μάλλον για αισθητικούς λόγους γίνεται η διάθεση των μεγαλύτερων τροχών.
Η VW θα μπορουσε να ρυθμισει τα αυτοκινητα διαφορετικα σαν κατασκευαστρια για να μην εχουν προβληματα γεωμετριας οπως λες.
Τα παραγει με 3 διαφορετικες διαστασεις ελαστικων και προφανως εχει λαβει τα μετρα της.
Το δικο σου ομως δεν προβλεπεται απο το εργοστασιο να φορα την διασταση που του εβαλες και αυτος ισως να ειναι ο λογος του προβληματος που εχεις.Εδώ νομίζω πως κάνεις λάθος. Όπου έχω κάνει ευθυγράμμιση στη λίστα με τα μοντέλα που έχει ο υπολογιστής δεν έχω δει να υπάρχουν διαφορετικές καταχωρήσεις για τις διάφορες εκδόσεις του μοντέλου. Οπότε οι ευθυγραμμίσεις γίνονται με τις ίδιες γωνίες για όλα τα πακέτα εξοπλισμού.
Όσο για το αν έχω πρόβλημα δεν είπα ποτέ πως έχω. Ο τεχνικός των ευθυγραμίσεων μου είπε πως όχι και εγώ έκανα μια ερώτηση εδώ για διασταύρωση.
Και απ' ότι είδα τελικά σε αυτή τη φωτογραφία:
η καμπύλη στα άκρα του Maxx RT υπάρχει από όταν είναι νέα, επομένως μάλλον λάθος συναγερμός. Δεν είναι αποτέλεσμα ανισομερούς φθοράς.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το δικο σου ομως δεν προβλεπεται απο το εργοστασιο να φορα την διασταση που του εβαλες και αυτος ισως να ειναι ο λογος του προβληματος που εχεις.Ειδικά αυτό το σημείο νομίζω πως χρήζει περαιτέρω συζήτησης.
Υπάρχει μία πρακτική που λέγεται Plus sizing και συνίσταται στην αλλαγή του μεγέθους του ελαστικού σε σχέση με αυτό που έχει το αυτοκίνητο από κατασκευής. Οδηγίες για Plus sizing δίνουν και οι εταιρίες που κατασκευάζουν ελαστικά επομένως αν το plus sizing ήταν εξ΄ορισμού επιβλαβές για το όχημα δε νομίζω να υπήρχε καν στις ιστοσελίδες των εταιριών. Αν απαγορευόταν δια ροπάλου προφανώς και δε θα έδιναν οδηγίες για plus sizing. Βέβαια μπορεί να μην είναι εξορισμού επιβλαβές αλλά για να υπάρχει συμβατότητα νέου - παλιού μεγέθους υπάρχουν ορισμένοι κανόνες.
Για παράδειγμα:
http://www.michelinman.com/tires-101/buying-tires/when-to-buy/tire-upgrade.page
http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=25
Αυτό που βλέπω να αναφέρουν όλοι είναι τα θέματα σχετικά με τη διάμετρο του τροχού και τη λειτουργία των ABS, ESP και ταχύμετρου. Δε βλέπω να υπάρχει κάποια αναφορά για προβλήματα γεωμετρίας από κανέναν.
Για παράδειγμα για τις πιέσεις οι οποίες πρέπει να αλλαχθούν αν το νέο ελαστικό έχει διαφορετικό δείκτη φορτίου υπάρχουν πίνακες που βοηθούν στην εύρεση της σωστής πίεσης (έχω δώσει ήδη link σε αναλυτικό οδηγό). Αν ίσχυε ότι πρέπει να αλλαχθούν οι κάμπερ, οι συγκλίσεις κλπ. όταν αλλάζει η διάσταση του ελαστικού δε θα έδιναν αντίστοιχους πίνακες ή έναν τύπο υπολογισμού οι κατασκευαστές;
Εγώ δεν κατάφερα να βρω κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει σχετική πηγή ας την παραθέσει κάποιος να ενημερωθούμε και εμείς που δεν το γνωρίζουμε.
-
Όταν δεν βρίσκουμε κάτι που ο κατασκευαστής ορίζει, διαλέγουμε από τα προτεινόμενα ένα άλλο που βρίσκουμε!.
Εάν δεν τηρήσουμε αυτό το ‘αξίωμα’, τότε αθέλητα αλλάζουμε την δομή σχεδίασης του αυτοκινήτου, και αυτό είναι επικίνδυνο.
Όπως πχ, όταν η σχεδίαση μονού ψαλιδιού, με σταθερό άνω σημείο, προϋποθέτει οβάλ πέλμα, και εμείς του βάζουμε ένα φλάτ. Τότε το αυτοκίνητο ‘τριποδίζει’, και έχουμε παράξενες φθορές στα ελαστικά!.
Μα εάν έχουμε ανάγκη το φλατ, με μεγαλύτερη επιφάνεια πρόσφυσης στην κατ’ άξονα διάσταση, τότε καταφεύγουμε σε χαμήλωμα με σκληρότερα ελατήρια και αντίστοιχους υδραυλικούς χαλινωτήρες. Τότε χάνουμε την ‘άνεση’!.
Το να γ@μ@ς και να σφυράς, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω καταφέρει!!!!!!......
Α. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
και μια χρήσιμη μηχανή για υπολογισμούς και αντιστοιχίες ελαστικών, ζαντών και offset.
http://www.rimsntires.com/specs.jspΕξαιρετικό link!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
**Όταν δεν βρίσκουμε κάτι που ο κατασκευαστής ορίζει, διαλέγουμε από τα προτεινόμενα ένα άλλο που βρίσκουμε!.
Εάν δεν τηρήσουμε αυτό το ‘αξίωμα’, τότε αθέλητα αλλάζουμε την δομή σχεδίασης του αυτοκινήτου, και αυτό είναι επικίνδυνο. **
Όπως πχ, όταν η σχεδίαση μονού ψαλιδιού, με σταθερό άνω σημείο, προϋποθέτει οβάλ πέλμα, και εμείς του βάζουμε ένα φλάτ. Τότε το αυτοκίνητο ‘τριποδίζει’, και έχουμε παράξενες φθορές στα ελαστικά!.
Μα εάν έχουμε ανάγκη το φλατ, με μεγαλύτερη επιφάνεια πρόσφυσης στην κατ’ άξονα διάσταση, τότε καταφεύγουμε σε χαμήλωμα με σκληρότερα ελατήρια και αντίστοιχους υδραυλικούς χαλινωτήρες. Τότε χάνουμε την ‘άνεση’!.
Το να γ@μ@ς και να σφυράς, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω καταφέρει!!!!!!......
Α.Συμφωνώ απόλυτα. Ποιες είναι οι αρχές για την αλλαγή μεγέθους ελαστικών όμως;
Εγώ απ' όσα έχω διαβάσει έχω καταλάβει πως είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάζει πάνω από 3% η διάμετρος του τροχού γιατί συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Για το πλάτος δεν έχω βρει καμιά ειδική σύσταση. Προφανώς δε μπορεί να είναι τέτοιο ώστε να βρίσκουν οι τροχοί στα αμορτισέρ για παράδειγμα.
Εν τω μεταξύ ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με πληροφορίες ευθυγράμμισης (γωνίες κάμπερ, κάστερ, συγκλίσεις) για τα διάφορα μοντέλα; Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά ποιες είναι οι προβλεπόμενες τιμές για το δικό μου μοντέλο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και τί σχέση έχει αυτό με την ευθυγράμμιση;
Προέκταση των γραφομένων φίλε μου.
Εάν μιλούσαμε μόνον για την ευθυγράμμιση και τίποτα άλλο συναφές και αλληλοεξαρτώμενο, τότε σε δύο σελίδες θα είχε εξαντληθεί το θέμα!.
Τότε θα έπρεπε να ανοίγουμε συνεχώς θέματα, για να συμπληρώνουμε τα κενά του προηγουμένου.
Α.Ρητορικό το ερώτημα!!
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Εν τω μεταξύ ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με πληροφορίες ευθυγράμμισης (γωνίες κάμπερ, κάστερ, συγκλίσεις) για τα διάφορα μοντέλα; Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά ποιες είναι οι προβλεπόμενες τιμές για το δικό μου μοντέλο.Κοίταξε το χαρτί της ευθυγράμμισης για γωνία SAI.
Αυτή πρέπει να είναι ΙΔΙΑ δεξιά και αριστερά.
Αν είναι ίδια μην ανησυχείς για τις μικροδιαφορές που έχει το κάμπερ σου ( αυτό που είχες γράψει παλιά δεξιά - αριστερά δεν είναι ίδιο). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εν τω μεταξύ ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με πληροφορίες ευθυγράμμισης (γωνίες κάμπερ, κάστερ, συγκλίσεις) για τα διάφορα μοντέλα; Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά ποιες είναι οι προβλεπόμενες τιμές για το δικό μου μοντέλο.
Κοίταξε το χαρτί της ευθυγράμμισης για γωνία SAI.
Αυτή πρέπει να είναι ΙΔΙΑ δεξιά και αριστερά.
Αν είναι ίδια μην ανησυχείς για τις μικροδιαφορές που έχει το κάμπερ σου ( αυτό που είχες γράψει παλιά δεξιά - αριστερά δεν είναι ίδιο).Δες εδώ όλες τις μετρήσεις. Σίγουρα δεν αναφέρεται με τον όρο SAI. Δεν ξέρω όμως πως ονομάζεται στα ελληνικά οπότε ίσως να υπάρχει. (Η στήλη διάγνωση έχει τις ίδιες τιμές με τη στήλη ρύθμιση στον πίσω άξονα γιατί όταν ο τεχνικός τέλειωσε τις παρεμβάσεις που έκανε ξαναέτρεξε το μηχάνημα από την αρχή).
Εμένα όμως άλλο με ανησυχεί. Οι γωνίες κάμπερ πίσω είναι μικρότερες ή ίσες με -1,0°. Το μηχάνημα τις έχει εκτυπώσει με μαύρο άρα τις θεωρεί εντός ορίων. Στο service manual του Lancer που βρήκα online => http://forum.lancerx.ru/LancerX-TO.pdf στη σελίδα 48 αναφέρει τις τιμές −0°55'±0°30' ως αποδεκτές κάμπερ για τον πίσω άξονα (δηλαδή από -0°85' έως −0°25'). Αν ισχύουν αυτές οι τιμές τότε γιατί το μηχάνημα δεν τις εκτύπωσε με κόκκινο ως λανθασμένες; (Σημειωτέον πως είχε επιλεγεί το σωστό μοντέλο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά και το 1,8 να είχε επιλεγεί πάλι την ίδια γεωμετρία έχει).
-
Και οι δικες μου τιμες(Saab 9-3 1.8i 05')
Εμπρος μερος.
Πισω μερος.
-
Υπάρχουν πολλά ίσως. Ίσως για το συγκεκριμένο μηχάνημα οι τιμές να είναι προσαρμοσμένες ανάλογα. Πχ επειδή δεν χρησιμοποιεί το ειδικό compensator όπως αναφέρει το service manual για αλουμινένιες ζάντες.... Ίσως να έχει υπολογίσει το ύψος της ανάρτησης (και για χαμηλωμένη προβλέπει περισσότερο κάμπερ)... Ίσως οι τιμές να έχουν αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τη χρονολογία ή την αγορά ή κάτι τέτοιο οπότε είτε το μηχάνημα είτε το μάνουαλ δεν αναφέρονται στο σωστό όχημα. Τρέχα γύρευε. Γιατί δεν ρωτάς τον μάστορα που είναι και η δουλειά του είναι και το μηχάνημά του, ίσως να ξέρει τι γίνεται.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχουν πολλά ίσως. Ίσως για το συγκεκριμένο μηχάνημα οι τιμές να είναι προσαρμοσμένες ανάλογα. Πχ επειδή δεν χρησιμοποιεί το ειδικό compensator όπως αναφέρει το service manual για αλουμινένιες ζάντες.... Ίσως να έχει υπολογίσει το ύψος της ανάρτησης (και για χαμηλωμένη προβλέπει περισσότερο κάμπερ)... Ίσως οι τιμές να έχουν αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τη χρονολογία ή την αγορά ή κάτι τέτοιο οπότε είτε το μηχάνημα είτε το μάνουαλ δεν αναφέρονται στο σωστό όχημα. Τρέχα γύρευε. Γιατί δεν ρωτάς τον μάστορα που είναι και η δουλειά του είναι και το μηχάνημά του, ίσως να ξέρει τι γίνεται.Εύστοχη η παρατήρησή σου για το compensator. Αν διάβασα καλά απαιτείται για τη μέτρηση μόνο των κάμπερ και όχι των υπολοίπων γωνιών. Επομένως αφού η μέτρηση έγινε με τον ίδιο τρόπο για όλες τις γωνίες ίσως να έχει προβλεφθεί η απόκλιση για τη μη χρήση του.
Βρήκα και το manual για το 2.0L Lancer (το οποίο δεν κυκλοφορεί Ελλάδα) και έχει τις ίδιες ακριβώς γωνίες, με τη διαφορά ότι δεν αναφέρει την ύπαρξη της ψηλότερης ανάρτησης.
Όπως και να 'χει σύμφωνα με το manual οι κάμπερ και οι κάστερ δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστούν, επομένως είτε λάθος, είτε σωστές...
Όταν ξανακάνω ευθυγράμμιση θα τον ρωτήσω. Αν και αμφιβάλω αν θα ξέρει. Φαντάζομαι πως απλά ακολουθεί τις τιμές που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή. (Σε άλλο κατάστημα το τελευταίο Lancer δεν ήταν περασμένο καν στις εγγραφές του μηχανήματος και ο μάστορας συμβουλευόταν βιβλίο για να κάνει την ευθυγράμμιση.)
-
Ο χρήστης thomaslar έγραψε:
Και οι δικες μου τιμες(Saab 9-3 1.8i 05')
Εμπρος μερος.
Πισω μερος.
Στον πίσω άξονα είναι όλα εκτός ορίων. Πώς κι έτσι;
-
Ξερω οτι ειναι λαθος.Ετσι το εχουμε επειδη το στριβω..ειμαστε σε καλο δρομο ή να διορθωσω κατι?
-
Ο χρήστης thomaslar έγραψε:
Ξερω οτι ειναι λαθος.Ετσι το εχουμε επειδη το στριβω..ειμαστε σε καλο δρομο ή να διορθωσω κατι?Αν κατάλαβα καλά εννοείς πως το 'χεις έτσι για να στρίβει καλύτερα;
Εγώ πάντως θα ακολουθούσα τις οδηγίες του κατασκευαστή. Δε βλέπω το λόγο να παρεκκλίνει κανείς από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές όταν πρόκειται για οδήγηση στο δρόμο, λες και πρόκειται για αγώνα όπου κυνηγάει και τα τελευταία δέκατα.
-
Όταν πας στο συνεργείο για ευθυγράμμιση (ή όταν βάζεις καινούργια ελαστικά) μπορείς να τους πεις να σου βάλουν συγκεκριμένες τιμές Camper και Toe?
Ζητάς χαρτί που να σου λέει μετά από το μηχάνημα τις γωνίες?Επίσης στα απλά επιβατηκά το Caster φαντάζομαι δεν ρυθμίζεται έτσι?
-
Ο χρήστης GranTurismoOmologato έγραψε:
Όταν πας στο συνεργείο για ζυγοστάθμιση (ή όταν βάζεις καινούργια ελαστικά) μπορείς να τους πεις να σου βάλουν συγκεκριμένες τιμές Camper και Toe?
Ζητάς χαρτί που να σου λέει μετά από το μηχάνημα τις γωνίες?Επίσης στα απλά επιβατηκά το Caster φαντάζομαι δεν ρυθμίζεται έτσι?
Εννοείς για ευθυγράμμιση (όχι ζυγοστάθμιση). Τις αποδεκτές τιμές τις δίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
Σε διαφορετικά αυτοκίνητα ρυθμίζονται διαφορετικές παράμετροι. Εξαρτάται από την ανάρτηση. Για τη ρύθμιση κάστερ και κάμπερ βγαίνουν και ειδικά kits. Π.χ.: http://www.whiteline.com.au/vehicle_alignment.php
Το αν σου δίνονται οι τιμές εκτυπωμένες εξαρτάται από το κατάστημα ή και από το μηχάνημα που χρησιμοποιεί. Και να μη δίνονται πάντως αν κοιτάς την οθόνη την ώρα της διαδικασίας μπορείς να δεις αν όλα έγιναν σωστά.
Περί Ευθυγραμμίσεων....